0 oy
579 göst.
önce Diğer kategorisinde (5,808 puan) tarafından
Kızlar eşim a 101 e gtti kızım eline almış oda almış 3 tanesi 95 TL kızım kes yiyecem dedi bitane ben kestim bitane babası dyerini dogramadim iyy plastik gbi midem alt üst oldu ilkez yedik bitane kaldı onu fisiyle a 101 e iade etmeye gttim iade etmedi çnkü sebep grmem lazım çürük degl biseyi yok falan siz nasıl tuketyorsunuz

29 Cevaplar

+1 oy
önce (121,665 puan) tarafından
cok saglikli direj yemeseydin limon zeytinyagi ceviz eklesen yerdin
önce (5,808 puan) tarafından
Doğumum da yakın iyi geliyormuş kolaylaştryormus.dogumu dogrumu
önce (121,665 puan) tarafından
dogurganligi artirir diye biliyom dogum aninda faydasi varmi bilmiyorum
önce (3,673 puan) tarafından
Sekli rahim şekline benziyor :)) kadinlar icin üreme organlarına çok faydalı ,kadın sağlığı tarafında olumlu etkileri çokmuş.
-Reklam-
+1 oy
önce (2,091 puan) tarafından
Yumuşak olacak tüketirken zeytinyağı tuz limon katmanız lazım içine 
Tadı çok kötü hiç yumuşak değildi plastik gbi bekletmem mi lazim
önce (11,751 puan) tarafından
Bekletmen lazimdi ama kesmeden once. Simdi bekletirsrn çurur onlar. Kesmedigini beklet yanina elma yada muz kiy hemen olgunlasiyo. Yumusak olmasi lazim. Oyleykende tadi cok guzel degil yani yağ gibi. Ama icine bisey karistircaksin iste
Elma muz yok ki normal bekletsek olmuyormu
önce (11,751 puan) tarafından
Olur ama saha uzun surede olgunlasir. Buzdolabina koyma. Kese kagidi varsa sar kuru karanlik yerde beklesin
0 oy
önce (222 puan) tarafından
Aşırı sert olmaması lazım. Yenmez o zaman. Hafif yumuşayınca tadı iyi oluyor. Yumuşaması için muzun yanında bekletin. Kesip öyle sade de yenir. Ya da hafif tuz ve limonla, ya da yeşillik salatasının içine koyabilirsiniz. Ya da peynirle karıştırıp, ekmeğe sürüp yiyebilirsiniz. Alternatif çok. Sadece doğru olgunluğa ulaşmış olması lazım tadı için. 
Bekletmem lazım ozman yaa yazık oldu keşke almasaydi esim
Aşırı sert olanları her zaman bekletmek lazım. Dert etmeyin, hepimiz yaşamışızdır bunu. Hem 3 tanesi 95e çok uyguna almış.
Soyduklarimi da bekletyormuyiuz poşete koysam çürümez dimu
Hiç o şekilde denemedim. Bir salata yapıp küp küp içine doğrarsanız arada kaynar zaten öyle yersiniz.
önce (10,494 puan) tarafından
buzluğa at, kararır
0 oy
önce (2,262 puan) tarafından
Canım siz olgunlaşmamis olanı yemissiniz onu evde olgunlastirmaniz lazımdı onun tereyağı kıvamına gelmesi lazım o zaman tadı harika oluyor sizin hataya bende düşmüştüm lagam kokan sabun gibi bu dedim olgunlaşmış olanı yiyince ha dedim işte budur o elinde olanı bı poşete koy 10 gün boyunca elleme karanlık bir yere koy bak nasıl yumuşacık oluyor 
Soyduklarimida koyayimi poşete kuflenmezmi
önce (12,350 puan) tarafından
Soydugun gitti at onu.
önce (2,262 puan) tarafından
Soyduklarini bı kapalı kaba köy buzluğa koy kalsın öyle yumuşar muhtemelen ama kabuklu olanı ayrı yere koy karanlık olsun
0 oy
önce (10,930 puan) tarafından

Sende bendensin :D olgunlaşmadan yenmez o 

Nezman olgunlaşirki yaa
önce (10,930 puan) tarafından
Muzla aynı poşete koy valla o günden sonra daha da almadım
Bende asla almiycam yaa eşim almış
0 oy
önce (2,738 puan) tarafından
Ya hamileligimde aşermistim..yada asermemistim internette görüp istemistim iste..hiç yiyemedim ahsjjs.
Doğumu kolaylaştırır dyorlar benimde son hftalar
0 oy
önce (963 puan) tarafından
Daha olmamış :D 2-3 elmanin yanına koyun 3-4 güne olur. Yumuşak olacak krem gibi olacak öyle yenir. Ayrıca meyve gibi öyle soyulup yenilmez pek. Salatası yapılır. Sarımsaklı limonlu 
Kız elma muz yok evde normal bıraksak olgunlasmiuormu
0 oy
önce (2,974 puan) tarafından
Onun yumusamisini beklemen lazım mutfak dolabın içine koy yanına yumuşar 2 güne. Ben oğluma veriyordum irmik içine avakodu peynir yumurta karıştırıp verirdim. Diğer yarımı strece sarıp buzdolabında kalırdı ertesi gün hemen tuketirdi 
0 oy
önce (12,350 puan) tarafından
Limon tuz karabiber. Olgunlaşmış mıydı? Parmağının izi çıkmalı. Ben süzme peynir ile ezerim limon sıkarım gayet leziz 
0 oy
önce (10,494 puan) tarafından
limon+ karabiber eşim öyle yee. ben de pek sevmiyorum 
0 oy
önce (210 puan) tarafından
O yumusayinca güzel oluyor sert olmaması gerek az tuz limon sıkıp içini yiyin
0 oy
önce (70 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi
canım sade tüketilince güzel olmuyor zaten ama özellikle çocuklar için çok faydalı ben bebeğime ek gıdaya başladığımızdan beri yarım avakado hergün yer ara öğünde veriyorum... kesmeden önce iyice bir kaç gün yumuşaması bekle çatala kolayca ezilebilecek kıvama gelince kes çocuk için 1 muz  yarım avakado labne ve ceviz... muzu avakadoyu çatalla ezip püre kıvamına getiriyorum 1 tatlı kaşığı labne birazda ceviz rendeliyorum hepsini karıştır mis gibi oluyor muz tadı daha yoğun oluyor büyükler içinse ben kahvaltıda tercih ediyorum süzme peynir veya labne koy tabağa süzme olursa çatalla ez üzerine avakadoyu dilimle ince ince üstüne zeytinyağı az tuz birazda karabiber gezdir yine tadı hafif ve güzel oluyor sade bizde çocuğumuzda yiyemiyoruz ama çok faydalı sindirimi kolay besleyici bir meyve.. marketlerde olgunlaşmamış satılıyor çoğunlukta sen olgunlaşmamış kestin sanırım malesef kestikten sonra bekletsem bile çürüyor içinde koyu renk siyahlık olunca çürümüş olabiliyor bazen olgunlaşması için beklerken bile çürümüş olarak çıkıyor... sağlam kısımlarını alıp gerisini atmak zorunda kalıyorum bu sıralar aldıklarımın hepsi güzel çıkıyor mevsimi diye mi bilmem bende 101 den veya abimden alıyorum güzel çıkıyor 3-4 gün bekletiyorum belki daha fazla 
Kestim iki tane bir tane kesmedim iade de olmadı ama çok midemiz bulandı poşete koydum hepsi mutfak dolabında beklesin bakalım ne olcak
0 oy
önce (2,118 puan) tarafından

Kız öyle yenirmi o 

Zeytinyağı tuz limon güzelce harmanla elmanın arasına koy yetmedigae sert se hemen yumuşar çok lezzetli salatalara sabah kahvaltıya 
Valaha benim midem bulandı bilemedim soydum bitanesi ikiye böldüm dyeride soyduk bitanede tam şuan mutfak dolabı na koydum küp küp mu doğrayacgm
önce (2,118 puan) tarafından
Nasıl isterseniz
0 oy
önce (140 puan) tarafından
Avakodoyu ezin limon sıkın zeytinyağı dökün missss
Bilmiyorum valha pek sevmedim plastik gbi tadi
0 oy
önce (5,224 puan) tarafından
Sertse biraz beklet yumuşasın. Biz çok severiz. Ben içine zeytinyağı sarımsak ceviz falan ekliyorum çok güzel ekmek üstüne sürmelik bişey oluyor. 
Valaha iğrenç hiç beğenmedim
0 oy
önce (3,283 puan) tarafından
O olgunlaşmamıştir daha biraz bekletmen lazım iki üç gün 
Dezgah dolabına koydum poşete koyup ama kestiklerim ne olacak oda mi beklenmesi lazim
0 oy
önce (96 puan) tarafından
Beyaz peynirli yap çok güzel oluyor ez beraber ekmek üstü miss 
0 oy
önce (40 puan) tarafından
Siz muhtemelen ham avokado yediniz onun iyice olgunlaşması gerekiyor yumuşak olması gerek. Yani aşırı yumuşak değil ama elinizle sıkınca o yumuşaklığı hissetmeniz gerekiyor dilimleyip çok az zeytinyağı ve limon sıkınca şahane bir şey olur çok faydalıdır.  İnternetten avokado nasıl yenir ne zaman yenir gibi yazın videolarda nasıl bir yumuşaklık olduğunu görürsünüz böyle elma gibi değil mor erik gibi bir yumuşaklık 
0 oy
önce (393 puan) tarafından
gebeyken haftanin 5 gunu tukettigim bir meyveydi oglunlasmamis yemissiniz o sekilde guzel olmaz zaten olgunlasinca limon veya balla tuketebilirsiniz 
0 oy
önce (284 puan) tarafından
Bugün sabah yaptım daha,bir avokado, 2-3 sarımsak biraz zeytinyağı çok az ama iyi ez hepsini karıştırın cevizde koyabilirsiniz çok güzel oluyor 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 219 göst.
21 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Rabia_ikra (5,808 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 123 göst.
8 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Hfee6oolhddd5u (98 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 139 göst.
8 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Hayatsarti2 (347 puan) tarafından soruldu

401,088 soru

12,003,893 cevap