0 oy
396 göst.
Diğer kategorisinde (326 puan) tarafından
Sorum yukarda

13 Cevaplar

+3 oy
(13,020 puan) tarafından
hiç tabii ki. 
(7,889 puan) tarafından
7 aylik bebege ne verilir peki :))))
(13,020 puan) tarafından
yumurta sarısı verdiysen daha önce yumurta beyazı deneyebilirsin.
yine mevsim sebze ve meyveleri
sebzeleri 2li birleştirip çorba yapabilirsin
meyve+ kefir veririm ben
meyveli muhallebi
çorbalara şehriye ya da kuskus koyabilirsin hafiften taneli, pürüzlü şeyler dener

kemik, tavuk suyu kullanabilirsin. 8.ayda et, tavuk balığa geçersin, sonra da baklagil. ondan sonra kafa rahat oluyor :)
(7,889 puan) tarafından
Yumurta beyazı 1 yaşına kadar verilmez alerji riski varmış;))
Patates püresi denedim öguruyor  . Katı bisi yemek istemiyir
(959 puan) tarafından
Kızım ek gıdaya bütün yumurtayla başladı bunlar eski bilgiler ne kadar erken tanıştı alerjenlerle o kadar iyi yasaklı olanlar bal bakla ve süt
(13,020 puan) tarafından
hayır verilir, alerji var mı diye yavaşça denenir. aynen nekadar erken tanışırsa o kadar iyş alerjiye karşı o şekide önlem alınır.
(1,457 puan) tarafından
Artık 6. Aydan itibaren yumurta sarısı ve beyazı beraber verilebilir diyor doktorlar
(1,697 puan) tarafından
6. Ay tadım ayıdır yumurta beyazı 6 aylık bir bebeğe asla verilmez hangi doktor diyor bunu minimum 8. Ayda yumurta beyazı denetebilirsin alerji riski içeriyor normalde 1 yaş öncesi verilmemesi gerekiyor
(1,457 puan) tarafından
Osman gonulalin videolarını izleyebilirsiniz o söylüyor ek gıdaya başlandığında beyaz ve sarı beraber verilebilir diyor
(1,697 puan) tarafından
Canım ama sen 6. Aydan itibaren diyosun ya 6. Ay tadım ayı ve yumurta beyazını tattırmıyoruz en az 8. Ay olması lazım nasılki 1 yaştan önce bal verilmiyor buda öyle ama tabiki sen bilirsin
(1,457 puan) tarafından
Tamam işte çocuk doktoru osman gonulal diyor ki katı gıdaya başladığınızda yani 6. Ay itibari ile yumurtanın sarısı ve beyazını ayırmadan verebilirsiniz. isterseniz 8. Aya kadar bekleyin bir zararı yok ama 6. Ayda başlamanın da bir zararı yokmuş
(1,697 puan) tarafından
Alerjik bir besin ben şuan pek cesaret edip veremem sanırım
(13,020 puan) tarafından
7.ayda doktorum yumurta beyazını tattırmaya başla dedi, ben de başladım. eğer alerji olsaydı bırakacaktık. 1 yaşından önce bal tuz şeker yasak alerjik gıdalar yerfıstığı, çilek dahil verilebilir. amaç tadım zaten, tattırırsın alerjisi yoksa vermeye devam edersin
(1,457 puan) tarafından
Ek olarak tuz artık yasak değilmiş. Aza yakın sadece lezzet olması açısından verilebilirmis ama şekere hayatının hiçbir alanında ihtiyacı yokmuş biz de yemesek bir şey kaybetmeyiz yani.
(13,020 puan) tarafından
evet tuz aslında hepimize yasak gibi fazla tuz. yoksa salça, peynir, zeytin bunlardan alınan tuz yeterli. günlük almamız gereken tuz miktarını aşmamak lazım. haliyle bu oran bebeklerde daha az.
şeker de evet hiç yemese keşke 15.5 aylık daha 1 kez vermedim çok direndim yazın dondurma yedir laflarına bakalım sonrası nasıl olacak
(1,697 puan) tarafından
Her doktor farklı şeyler söylüyor demekki canım en iyisini annesi olarak sen bilirsin tabi ki
(1,697 puan) tarafından
Bebişlere çorba yaparken az miktarda koyduğumuz salçada bile tuz var zaten ben hiç tuz eklemem tatlıya gelincede meyve püreleri verdiğim için onlar tatlı onun dışında asla şekerli bişey yedirmem :)
(13,020 puan) tarafından
evet her doktor farklı şeyler diyebiliyor. bir de bebeğe göre davranmak gerekiyor. ben denedim yumurta beyazını baktım sorun yok aynen vermeye devam ettim.

meyveler güzel tatlandırıyor, böyle kek falan yapacağınız zaman elma suyu konsantresi kullanın, çok güzel tat veriyor.
(1,697 puan) tarafından
Mesela ben kahvaltısına 2 defa ceviz rendesi ekledim kustu benimki ve kusmuğunun rengi koyuydu sonra ceviz vermedim bidaha
(13,020 puan) tarafından
2prensesannesi, güncel anne var instagramda, onu son paylaşımını görmen lazım sanki bizim burdaki konuşmayı görmüş de paylaşım yapmış
(1,697 puan) tarafından
Cidden mi hemen bakıyorum
(1,697 puan) tarafından
Baktım şimdi gerçektende bizim konuşmaları okudu sanki :))
(13,020 puan) tarafından
görünce güldüm valla :)
(1,697 puan) tarafından
Paylaşımları hoşuma gitti sayfasına baya göz attım takibe aldım
(13,020 puan) tarafından
çocuk doktoru zaten, çok tatlı bir kadın. adanadaydıarada muayeneye götürsemmi diyordum ama İstanbula taşındı
(1,697 puan) tarafından
Anlatımları falan çok iyi sevdim ben bu kadını sağol önerdigin için
(13,020 puan) tarafından
rica ederim :)
-Reklam-
0 oy
(7,889 puan) tarafından

Erken degilmi ek gıda için.  

Yogurt verdim ben mesela . Sebze sevmedi . 

Meyvede verdim. Muz şeftali ve armut mesela 

0 oy
(785 puan) tarafından
Direkt ek gıda olarak değil ama tadım olarak sebzeleri teker teker, sonrasında karıştırarak verebilirsiniz. Mesela havuç, ertesi gün brokoli, bir sonraki gün tatlı patates deneyebilirsiniz. Sonra bunları karıştırıp verebilirsiniz. 
0 oy
(4,369 puan) tarafından

Beslenmede sıkıntısı yoksa 6 aylık olana kadar beklemeni tavsiye ederim 

0 oy
(4,177 puan) tarafından
4.5 aylık bebek için erken değil mi. Ayrıca bunu buradakilere değil de doktora sorman çok iyi biz bebeginin gelişimini bilemeyiz canim
0 oy
tarafından
4.5 aylık bebek anne sütü yada formül mama almalı yani ikisinden biri olmalı. 
0 oy
(326 puan) tarafından
Doktorlar bile gerekiyorsa 4 aydan sonra geçilebilir demesine rağmen insanların bu kadr Katı kötü biseymis gibi davranmasi tuhaf gerçekten cevaplar için tesekkurler
(7,889 puan) tarafından
6 aydan önce ekgida verme dedi ebe bana . Hastalanır dedi
0 oy
(1,457 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Doktorunuzun onayıyla başlayabilirsiniz 6. Ayına kadar sadece sebze ve meyve tadımı seklinde verebilirsiniz. Abartmadan doymalik değil sadece tadına bakacak alerjisi var mı bakılacak. Biz başladık ben icine anne sutu de karıştırıyorum 

Amerikan pediatri akademisi 4 aydan önde olmasın 7 aydan sonraya kalmasın diyor herkes korkunç bir şeymiş gibi verilmez verilmez diyor. Verilir arkadaşlar hatta mecbur kalınca 3 buçuk aylıkken bile başlanabilir tukaka değil bunlar sebze meyve
(1,457 puan) tarafından
Teşekkür ederim
(326 puan) tarafından
Limon hanım bi soru sordum  fikrinizi uygun bisekilde ifade edebilirdiniz  siz dalgaya aldinz
 Bence sen araştır bi ne zmn veriliyor die bisi bildiginu saniyorsun ya
(142 puan) tarafından
Dalga neden gecym ama benim doktorum net 6 ay dedi
(326 puan) tarafından
Bana cigkofte ver dedin
(142 puan) tarafından
Şakasına dedim ama bebeklerde anne sütü ve mama
0 oy
(959 puan) tarafından
Bunu en iyi doktorunuz bilir benim kızım 4.5 aylıkken geçti ek gıdaya ama erken oturdu ve kafasını dik tutuyordu doktoru oturma durumuna baktı mama sandalyesine oturabilir durumda ek gıda tadımına başlayın dedi 5 . Aya kadar tadım yaptırdım 6. Aya kadar bir öğün yoğurt verdim 2-3 tatlı kaşığı kadar bir öğünde tadım yaptırdım 9. Aya kadar 2 öğün çok ek gıda verdim önce emzirdim ardından yedirdim 9. Aydan sonra da önce ek gıda sonra emzirme olarak devam ettim ama dediğim gibi bu kararı doktorun vermesi daha iyidir ek gıda en erken 4. Ayda en geç 6. Ayda başlar 
0 oy
(142 puan) tarafından
İstersen cigkofte ve mantı ver
(326 puan) tarafından
Tam sen onu ver
0 oy
(625 puan) tarafından
Çok az çay kaşığı yoğurt.   Sebze verebilirsin.  Ama en azından 5 ay olmasını bekle.  O zmana kadar yoğurt verebilirsin.  
0 oy
(1,697 puan) tarafından
4.5 ayında ben 3 gün kuralı ile ve yoğurt ile başlamıştım 
0 oy
(18,169 puan) tarafından
Neden mesela ?

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 554 göst.
25 Haziran 2020 Diğer kategorisinde 《♧eymen!m♧》 (4,246 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 130 göst.