0 oy
210 göst.
Diğer kategorisinde (109 puan) tarafından
Bebeğim bir ihtiyacı olduğunda ellerini ve ayaklarını yukarı aşağı hareket ettiriyor. Uzun zamandır böyle. 7.5 aylık. Daha önce etrafımda hiçbir bebekte bu hareketleri görmedim. Geçen gün Instagramda otizm bebekken bu şekilde görünür diye bir video çıktı karşıma. Bebek bu aylarda kızımın yaptığı hareketleri yapıyordu. Ben de o günden sonra kızımı gözlemledim video çektim o anlarda. Yarın doktora gideceğiz ama içim içimi yiyor. Bir yandan da daha küçük diye doktor bizi eve gönderecek diye düşünüyorum. Yüksek ses duyduğunda veya korktuğunda da çığlık atıyor. Yani bilen etrafında olan biri varsa bu belirtiler var mıydı 

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
Allah korktuguna uğraşmasin benim oğlum da 7 buçuk aylık ama bu normal bence birçok normal çocukta gördüm heyecanlaninca oğlumda bazen yapıyor bence boşa panikledijn
(109 puan) tarafından
Amin. Sadece heyecanlaninca yapmıyor maalesef bu hareketleri. İhtiyacı olduğu zamanlar (uyku, yemek gibi )durmadan yukarı aşağı eli ve ayağını vuruyor
 İnşallah boşa panik yapıyorumdur ama
(40 puan) tarafından
Oğlumda aynı şeklideydi ymeek yerden normal dururken felan yapıyodu ama vurmayı anlamadım benim oğlum dönderiyoru elini ayağını aynı anda vurmak yeni güncellemesi bu olayın galiba korkma inşallah bişey yoktur
-Reklam-
0 oy
(4,132 puan) tarafından
Canım şu devirde çocuk kaşını kaldırıp baksa aaa otizm belirtilisi diye yayacaklar yani demem o ki takılma böyle şeylere inşallah değildir ama daha küçük heyecan alınınca her bebek aynı tepkileri vermek zorunda değildir 
(109 puan) tarafından
Sadece heyecanlaninca yapmıyor maalesef bu hareketleri. İhtiyacı olduğu zamanlar (uyku, yemek gibi )durmadan yukarı aşağı eli ve ayağını vuruyor
0 oy
(40 puan) tarafından
Canım hiç endişelenecek bişey yok aynısını 5  aylıkken felan oğlum da yapmaya başladı aylarca sürdü bu hareketleri bende çok korkmuştum video çekip doktora gitti doktor bu aylarda çok erken bunu anlamak için evet dönüşümlü hareketleri var fakat hemen bu hareketinden otizim diyemeyiz demişti sonra eline iki bardak al suyu dök bardaktan bardağa sonra arabanın tekerinin dönderip dur hangisine ilgisi daha yoğun bak demişti sonra dan geçti çok şükür hareketleri gayet akıllı bi çocuk şuan dediğim gibi bebekler bi şeyleri fark ettiklerinde onları tekrarlamayı severler korkman gayet normal ama bana inan çok araştırdım çünkü:))
(109 puan) tarafından
Peki sadece heyecanlaninca değil de uyku yemek gibi ihtiyacı olduğunda da yapıyor muydu. Kızım o anlarda hiç durmadan ellerini ve ayaklarını yukarı aşağı vuruyor durmaksızın
(40 puan) tarafından
Evet canım uyurken değil ama yemek vereceğimi anlayınca elleri ve ayakları hiç durmuyodu normal oturur vaziyetteykende bu böyleydi zamanla unuttu

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 546 göst.
22 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde ilayda4646 (854 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 62 göst.
5 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde pembesever (242 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 50 göst.
19 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Aras2304 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 344 göst.