0 oy
179 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (944 puan) tarafından
Kızlar iyi günler benim sorum daha çok anne Babasında bu duruma şahit olan yada kendinde olup düzelen varmı? 18 senelik evliyim eşimle severek evlendik ama öyle masallardaki gibi bir aşk değil , arkadaşlıktan evliliğe giden bir yol diyeyim, önce iki kızımız vardı o zaman herşey çok güzeldi daha doğrusu ben kendimj herşeyde çok fazla kısıtlayıp bastırıyordum , benjm annem babam ayrıydı ve ben çok zor bir çocukluk geçirdim dışlanma , horlanma vs. bu sebeple hep ailem olsun , eşim olsun beni sarsın sarmalasın hayalim vardı 20 yasında evlendim , o yaşın verdiği tecrübe sizlik ve arkamda sahip çıkanda olmayınca eşim ve ailesinin yaptıkları baskılar ve manüpilasyonları hiç anlayamadım ve hep kendimj baskıladım. Sonra öyle birşey oldu ki ben korunurken kızıma ve sonrada oğluma hamile kaldım şuan ikiside bebekler. Ama onların hamilelik ve dogumları bende çok farklı şeyler , çok farklı açılımlara sebep oldu ve şuanda eşim ve ailesinden öyle soğudumki onlara hiç gitmek istemiyorum, ben bu insanalara niye , nasıl katlanmısım nekadar safmışım diyorum. Eşimde ufak değişimler var ama o da zamanında benj basındırdığı çok yerler oldu. Ne bileyim böyle onunla yaşıyorum ama sanki içimde hiç sevgi kalmamıs bazen ev arkadaşı gibi görüyorum zaten özel anlamda şuan bir hayatımız çok nadir oluyor çocuklardan dolayı. Eşime karsı sevgimmi kalmadı ben niye böyle oldum bilmiyorum ama İnşallah geçicidir. Sizinde aileniz yada çevrenizde böyle olan sonra dan düzelenler oldumu , buraya paylaştım çünkü içimde beni çok fazla sıkıyor böyle yaşamak .

3 Cevaplar

0 oy
(7,775 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Kaynanani sevmek zorunda değilsin canım evinin huzuru içinde bol bol bakara suresi oku 
(944 puan) tarafından
Evet sevmiyorum , yani sevebilirim zannettim annem yerine koydum ama olmadı. İşte insanın gidecek bir ailesi , arkası olmayınca o boşlukları başka insanlarla tamamlamaya çalısıyor insan.onlarda nasılsa gidecek yeri, arkası yok diye bir rahatlıkla tüm sınırlarına giriyorlar. Ama akıllandım artık, mesafeliyim böule kafam rahat.
(7,775 puan) tarafından
Boşver kimse kimseyi sevmek zorunda değil arada saygı sınırlarıni ihlal etmedikçe selamın aleyküm, aleykümselam... Çünkü bazısı bundan ötesini hak etmiyor
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bazen yaşanmişliklar insanı bu duruma getiriyor umarım geçicidir ve en kısa zamanda geçer Rabbımin evinize yuvaniza huzur mutluluk versin inşallah canim 
(944 puan) tarafından
Yani ona bazen söylüyorum niye biz buraya kadar geldik , biz niye böyle bir evliliği devam ettirdik bazen söylüyorum memnuniyetsizljklerimi , napalım diyo , bir düzenimiz var diyor . Yanj sanki o da çok memnun değil gibi sanki hayatından . Yada biz çok yıprandık , evliligimiz yıprandı.
(4,431 puan) tarafından
Sen gözünü acinca düzen bozulmus sanirim
0 oy
(934 puan) tarafından
Çocuklar olunca sorumluluk anneye bıniyor etrafsa kaçıyor.ben de nefret ediyorumhepsinden
(944 puan) tarafından
Aynen öyle Canım , eşim mesela yoğun çalışıyor işten gelince yemeğini yer ve telefonun başına geçer  oyunu var , eve ne alıncak, ne yapılcak , eksikler ne , cocuklarla ilgili şeyler hepsi bende . Bir kere kayınvalidem e kayınpederi me şikayer ettim konuşun , bıraksın bu oyunu çocuklarla ilgilenmiyor , benim yardıma ihtiyacım var diye , ben söyledikten sonra benjm ne kusurum varsa orada burada anlattılar , hatta kızıma bile beni kötülemisler . Anladımki benjm Rabbim den başka kimsem yokmuş. Şimdi onlarlada arama mesafe koydum , elimden ne kadar geliyorsa cocuklarımla , evimle bir düzen kurdum , kendi halimde yaşıyorum . Madem onların bana manevi anlamda bir destekleri yok tamam o zaman , bende bana kim Kolaylık sağlıyorsa nasıl kolay olursa hayatım o sekilde ilerliyorum. Eşim gider sık sık bende anca 3,4 ayda bir giderim evlerine o kadar. Ben bu yaştan sonra kendimi hiç yerine koyamıcam .
(934 puan) tarafından
Valla bende aynı durumdayım.cocuklar için sıkıcı oluyor ama yanlarindayken herşey daha zor.acikcasi burda eşim ilgilenmiyor dışarı çıkıyor diye yakinanlari anlayamıyorum çünkü eşimin varlığı yoklugundan daha zor kaba huysuz bencil .ise gidip geliyor yemek yiyor dışarı çıkıyor.gec geliyor sabah ise gidiyor.ailesine gitmek istemese ben de gitmem eşimi ve cocuklarintek gondermemek için hafta da bir gidiyoruz ailesine sadece eşim istiyor bu durumu da.

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 31 göst.
30 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Mesudeee (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 239 göst.
+2 oy
9 cevap 236 göst.
21 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Sebebine (428 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 357 göst.

411,412 soru