0 oy
240 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,489 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Bi kizm var kızlar 2.5 yaşında.. kendi ifade edebiliyor artk. Ama Bi markete flwn girdiğinde bazen ağlama krizine giriyor istediği alınmayın bazende tamm diyor. Hepimiz çocuklarımızı vicdanlı saygılı empati kurabilen insanları kırmayan bi birey olarak yetiştirmek istiyoruz.. Ben istiyorum ki ben ve babasından başka kimseden para istemesn. Benden cekinmesn. Başına kötü bisey gelince bile annem kızar diye değilde annem mutlaka Bi çözüm bulur diye herseyi anlatsn. Ben anneme anlatamazdm ama kızım bana anlatsn istiyorum. Bilmiyorum benm düşüncem kızım için bu kızlar. Hem anneye babaya hemde vatana millete hayırlı Bi evlat yetiştirmek amacım.  Bide meslek sahibi olmasını çok istiyorm. Bunun içinde Rabbım ömür verdiği sürece eğitim hayatı boyunca elimden gelenin fazlasını yapacagm inşallah.. siz çocuklarınızı yetiştirirken nelere dikkat ediyorsunuz??

8 Cevaplar

0 oy
(43 puan) tarafından
Öncelikle ayıbı günahı öğretiyorum.beraber sokak hayvanlarına mama koyuyoruz camimiza kuşlara yem koyuyoruz ki merhameti öğrensin.karisindaki kim olursa olsun saygı göstermesi gerektiğini öğretmeye çalışıyorum 
-Reklam-
0 oy
(926 puan) tarafından
Bende erkek cocuk buyutenlerden tavsiye istiyorum neler yapiyolar cocugu 3 4 5 yasinda olanlar daha buyuk olanlar

Hayirli duzgun kadina cocuga hayvana saygili merhametli edepli biri olsun istiyorum yetistiremicem diye cok korkuyorum
0 oy
tarafından
Benim oğlum da 2 ay sonra 2 yaşına girecek. 22 aylık şu an . Bir günü bir gününe tutmuyor . Bazen çok anlayışlı bazen ömrümden ömür yiyor . Markette falan kendini atma huyu yok hiç görmedim ama çoğu isteği olmadığı zaman kendini sokakta , parkta  yerlere atıyor bekliyorum başında ağlıyor ağlıyor sonra kucağıma gelmek istiyor anlatıyorum oturuyor bebek arabasına . Yani herkes senin gibi yetiştirmek ister elbet benim de gayem bu. İdare etmeye çalışıyorum konuşuyorum onunla . Sabırlı olmaya çalışıyorum
0 oy
(6,086 puan) tarafından
1.si saygılı olmasını istiyorum elhamdülillah aralıkta 3 yaşa girecek daha kötü tek kelime bilmiyor kimsenin onun yanında küfürlü konuşmasına izin vermiyorum elbet bigün öğrenecek o zaman tam eğitim başlar ama ben 2 3 yaş çocukların ağzında küfür duyunca illet oluyorum..

2.si kitap okuyan bir çocuk olsun istiyorum araştırsın okusun bol bol okusun cahil kalmasın okumak gelişmektir dünyayı öğrenmektir ne çekiyorsak cehaletten çekiyoruz. O yüzden ben sürekli kitap okuyorum ona ayrıca büyüyünce okuyabilsin diye kitap biriktiriyorum okuyup beğendiğim kitapları :) 3.sü para isteme vs konularında çok katıyım başkasından para oyuncak isteme oğlum babana yada bana söyle diye tembihliyorum özür dilemeyi teşekkür etmeyi vs öğrettim mahremiyet eğitimini her konusu açılınca tekrar tekrar anlatıyorum yabancı biri bişey uzattığında istemiyorum hayır demeyi öğretiyorum elimden geleni yapıyorum ya
0 oy
(20,616 puan) tarafından
Hayırlı evlat olsun inşallah 

Elimden geldiği kadar kurallara uymayı bilen çocuklar yetiştiriyorum markete gidince herkesin sadece bir şey alma hakkı var parka gidince süre dolunca eve dönmeyen ağlayan bidahakine parkta daha kısa durur abur cubur günü cuma bizde saat 10 dan sonra asla ses yapmazlar yapmayız hep birlikte toplum kurallarına uymalıyız vicdan merhamet doğuştan verilir insana ama ben anlatarak hissettirerek de öğretmeye çalışıyorum mesela bi kedi görüyoruz sevmelerine oynamalarına beslemelerine izin veriyorum binamızda arife teyzemz var çok seviyoruz yardım ediyoruz ona yalan söylemenin hiç güzel bişey olmadığını sonuçlarının hep üzücü olduğunu anne ve babayla hep doğruları konuşması gerektiğini her konuda dinleyip yardım edeceğimizi anlatıyprum beraber namaz kılıyoruz dinimizi peygamberimizi anlatıyorum dua ediyoruz rahmetli dedemin izinden gitmeye çalışıyorm biiznillah sohbet etmeyi oyun oynamayı dans etmeyi çok seviyoruz her anımızı güzel yaşamaya gayret ediyoruz bu konuda babalarıda böyle hemen gelir yorgunum demez çocuklarla çocuk olur biraz uzun oldu ama böyle ❤️
0 oy
(4,406 puan) tarafından
Birincisi kendisine ve bize guvenmesini, iyi insan olmayi ve kurallara uymasini ogretiyorum. Ve iyi kotu ne olursa olsun cocuk diye dusunup azarlayarak veya yasak koyarak degil yetiskin gibi konusup sebep sonuc iliskisini anlatiyorum herseyde. Su zamana kadar zorlandigim pek bisey olmadi o yuzden.

Bir cocuk ahlakli olduktan sonra bilissel ve zihinsel gelisimi de geliyor. Bundan sebep suan icin ilk hedefim iyi egitim yaninda kendini gelistirecegi bir spor disiplinine sahip olmasi. Bunun icinde 2,5 senedir yuzme kursuna gidiyor. Suan 6,5 yasinda.
0 oy
(693 puan) tarafından
Benimde oğlum var daha küçük 7.5 aylık.    Ama bir söz okumuştum çok etkilenmistim.  " Biz oglumuza hayati boyunca hiç hayır demedik zengindik ve her istediğin aldık.   Her istedigine tamam dedik.  Ergenlik yaşına geldi ve ilk bir kız tarafindan red edilince INTIHAR   etdi "    her şeye tamam diyip şimartmamak lazım.   Yani her şey dozunda yapilmali.  
0 oy
tarafından
Yani o kadar derin bi konu ki bu kisa snlarabilir miyim bilmiyorum oncelikle mumin yetistirmek istiyorum dinini bilsin ona gore yasasin abdestli namazli Allah'tan korkan kuldan utanan vatana millete ana bsbasina hayirli evlat Rabbinw layik kul peygamber efendimize layik ummet olamaz ama en azindan o yolda bi birey olsun istiyorum bunun icinde temelleri atmaya basladim cok sukur bundan sonrada bende guzel bi meslek sahibi olsun isterim vicdanli merhametli ama kendine ssygisi olsn bi birey olsun istiyorum isteklerine krndine zarar vermedigj surece karsi cikmiyorum bi seye de hayir dersem asla tsviz vermiyorum bu sayede sinirlarini bilrn biti olarak yetisdigini dusunuyorum daha cok sey yazarim bu konuda ya 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 315 göst.
30 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 142 göst.
27 Haziran 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Eslinmiraninannesi (754 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 52 göst.
2 Şubat 2023 Aile & Aşk kategorisinde 1istanbul__masali (4,854 puan) tarafından soruldu
+13 oy
34 cevap 856 göst.

410,886 soru

12,364,721 cevap

41,889 kullanıcı

Kategoriler

...