0 oy
354 göst.
Diğer kategorisinde (300 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Raporlu mama veriyorduk. Bir tanesi üretim hatasi biraz açılmış. 4 saat önce eşim beslemişti o farketmedi. Bir sonraki beslenmesini az önce ben yaptım antibiyotik de kullaniyor mamasına katip veriyoruz ben de antibiyotikten mamanin kötü koktugunu düşündüm. Sonra içime bir şüphe düştü yeni mama açtım yarim mama ile yeni actigim mamanin kokularını kiyasladim biri bayat balik gibi kokuyor digeri daha süt kokusuna benzer. Çok korkuyorum zehirlerse diye. Ne yapabilirim? :(

Güncelleme: Aynı soruyu bebek bakımı sayfasında da sormuştum. Sağ olsun bir anneden yeni bir şey öğrendim.

114 Zehirlenme hattıymış benzer bir durumla karşılaştıysanız arayıp görüşebilirsiniz hemen yardımcı oluyorlar.

Ben gece başında bekledim kusma ishal vs olacak mı diye herhangi bir sorun olmadı şükür.

114 zehirlenme hattını şimdi öğrenip aradığımda aradan 13 saat geçmişti.

Cevapları:  

"13 saat geçmiş şu ana kadar bir şey olmadıysa daha bir şey olmaz yine de kusma ishal vs olursa acile götürebilirsiniz.

Hemen mamayı verdiğiniz anda da arasaydınız yine herhangi bir şey yapmanıza gerek yoktu paniğe gerek yok derdik. Bebeğinizi gözlemleyin kusma ishal vs. anormal bir durum olursa acile götürün derdik." dediler.

5 Cevaplar

+1 oy
(665 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Yorounlari okuyup şaştım kaldım.   Zaten panik yapmış bir anne var.  Normal dille yazıyla yazsanız olmuyor demi.  Sizlerin yüzünden insan derdini anlatmaya çekinir oldu.     Geçmiş olsun canım Dr gitmelisin inşallah kötü bisey olmaz.
(2,542 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum yoruma. Ne katı insanlar var yaaa. Gerçekten düşüncesizlik bu kadarı da
(665 puan) tarafından
Evet gerçekten şaşırıyorum
(1,733 puan) tarafından
İnsanların kalplerini kir bağlamış cidden belki bu kadının şuan hastaneye gidecek durumu yok belki arabası yok cebinde taksi parası yok bilemeyiz ne biçim insanlar var nekadar uslüpları bozuklar var cidden zevkmi alıyolar bir insanı terslemekten
(665 puan) tarafından
Çok doğru söylüyorsun.
(300 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Desteginiz icin cok cok cok teşekkür ederim ♥︎ herkes kalbinin ekmegini yer kendi gibi insanlara çıksın yolları
-Reklam-
+2 oy
(4,474 puan) tarafından

Kokuyorum diyorsunuz ama hastaneye neden gitmiyorsunuz 

(142 puan) tarafından
Büşra ben böyle yazınca terbiyesiz oldum
(300 puan) tarafından
Uslubunuz hanimefendi ile aynı mı tekrar bakar mısınız lütfen
Hanimefendi cevabının neresinde car car konusma demis ben göremedim
Gecenin saat 4 ünde paniklemis korkmus üzgün bir anne olarak ne yapacağını şaşırmış gelmis burada tecrübeli oldugunu düşündüğüm insanlardan fikir öneri yardım teselli bekliyorum ve "car car konuşma" diyecek kadar kötü usluba sahip bir "anne" tarafından incitiliyorum. Dünya öyle bir düzen içindeki tabiri caizse bugün bana gelen yarın senin başına gelebilir. Gelsin demem diyemem çünkü ben çok şükür iyi bir insanım. Beni incitse dahi kimsenin kötülüğünü istemem. Ben acemi deneyimsiz korkmus paniklemis bir anne olabilirim hatamin eksigimin de farkındayım dersimi de aldim bir dahakine cok ama cok daha tedbirli olacagim. Insallah olmasin ama tedbirlerime ragmen bir daha boyle bir durum yasadigimda hastaneye gidemiyorsam bile sag olsun burada bir arkadaşın da dedigi gibi en azindan 112 yi arayip danisacagim. O anki panikle insan dumura ugruyor. Bayat olup olmadigindan emin dahi olmadigi bir mama sonrasinda hicbir sorun gorunmuyorken o cocugu uykusundan edip hastaneye goturup oradakilere ne diyecektim midesi mi yikanacakti gece o saatte nasil gidecektim her sey karman corman oluyor zihninde.
Ayrica kimin ne yasadigini bilmiyorsunuz bebegimiz 15 ayini gecti 157 gun her gun aksatmaksizin yogun bakim kapisina gidip gelmis taburculuk sonrasi hafta ici 5 gün biz hemen hemen 4 unu hastanede evladi icin kosturarak geciren bir anne babayiz. Ne zor sartlardan bugune getirdik neler cektik neler yasadik zerresini yasamayi birakin tahmin dahi edemezsiniz. Allah kimseyi böyle durumlarla sınamasın. O anin verdiği panikle insanin aklı duruyor yasamayan bilemez. Ben hicbir zaman insanlari incitebilecek üzebilecek bir uslup kullanacak kadar kötüleşmedim. Umarım siz de eksiklerinizi hatalarınızı farkeder insanlara karşı uslubunuzu duzeltirsiniz daha sefkatli daha yumusak usluplu daha yardimsever bir insan olursunuz.
+1 oy
(3,462 puan) tarafından
Biraz daha bekle 

Hatta boş oturma 

Başında iş yap temizlik yap

Sakın doktora gideyim diye zahmet etme aman ha
(300 puan) tarafından
Çok şükür kendimi ifade edebilecek kadar var :) yaptığınız psikolojik şiddet biliyorsunuz değil mi
Şiddetin böylesine tüm ülkeye yayildigi bir dönemde
Siddetin her türlüsüne karşıyız diyip sonra burada zor durumda bir anneye, hemcinsinize bunu yapmiyorsunuzdur inşallah
İnşallah siddetten uzak merhametli sag duyulu sefkatli hayirli evlatlar yetistirebilirsiniz evladiniz size benzemesin insan incitmemeyi bilsin psikolojik siddet de olsa uygulamasin dilerim.
(2,786 puan) tarafından
Sırf artı almak için saçmalıyorlar. Kaale alıp cevap bile vermemelisin canım. Sanki kendileri en ufak şeyde hastaneye koşuyorlar da..
(300 puan) tarafından
Cevap vermedikce iyi bir sey yaptiklarini saniyorlar birkaçı böyle sesini çıkartmış olsa önüne geleni lincleyemeyecegini herkesin onlardan korkup sinmeyecegini anlarlar canım yoksa bebegim dogdugu güne kadar hep susardim kaale almamak en iyisi derdim ancak bazen susmak hem kendine hem başkalarına yaptığın bir kötülük oluyor. O yüzden artık bildigim dogrular karşısında yanlış davrananlara karşı asla susmuyorum. Biz sustukça böyle haksızlık yapanlar incitip kıranlar insanlara kötülük yapiyor kendilerini güçlü sanıp cesaretleniyorlar. Onlar böyle oldukca yetistirdikleri de cogunlukla öyle oluyor maalesef. Düşünsene yarın bir gün bu karakterde insanlarin cocuklariyla benim çocugum ayni sinifta olacak onlarin bana yaptigini cocuklari cocuguma yapmaya kalkisacak. Annelik sadece bebeginin sagligiyla fiziksel ihtiyaclariyla ilgilenmek degil ki o kadarini hayvanlar da yapiyor. Dürüst kibar saygılı iyi insan yetistirmek en önemlisi. Onlara böyle guzel insanlarin oldugu cicek gibi bir ortam birakabilmek icin kötülük karşısında susmamak zorundayiz bunu çocuklarımıza borcluyuz mecburuz. Hic de kabuguma çekilip beni nasil azarlamaya calistiklarini izleyip icime atip sinemem. Ben haksizliga boyun egdikce ogluma da bundan fazlasini öğretemem. Oysa güçlü olmali onu ezmeye çalışanlara izin vermemeli kendini savunabilmeli. Oglumla ben de yeniden dogdum ;) bin şükür
(3,462 puan) tarafından
Bana bak hadsiz seni ukala
Sen benim yetiştirdim çocuğa niye dil uzatıyor Sun
Seni terbiyesiz sen kim oluyorsun da benim çocuğuma kadar dilin uzandı hayırdır
Benim evladım la senin asıl  yetiştirdiğin çocuk aynı okula giderse yat kalk şükret  terbiyesiz konuşma.
Benim Gül gibi yetiştirdiğim evlatlarima uzanan dilini keserim senin
(300 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Insan gibi soru soran bir anneye hem cinsine durduk yerde anlamsizca azar ceken üstüne özür dileyip kusura bakmayin fevri konustum diyecek yerde yine ayni anneye hâlâ ukala terbiyesiz dilini keserim senin gibi tehdit, siddet ve hakaret dolu sözlerle konuşan bir anneleri varken umarım gül gibi yetisebiliyordurlar mümkün olabiliyorsa çok sevinirim ben de istemem kötü olsunlar kimse kötü olsun istemem keşke siz de böyle olmasaydiniz keske icinizde bir gram iyilik bir gram nezaket olabilseydi o gece bana bu yorumu yaptiktan sonra vicdaniniz rahat bir sekilde uyuyamayacak kadar bir gram vicdan sahibi olabilseydiniz. Ben sizin cocuklarinizi hedef almadim kötü olsun da istemedim istemem de zaten tüm dilegim bütün cocuklar iyi olsun iyi ve huzur dolu bir ortamda yetisebilsin birbirlerine karsi anlayisli insafli saygili hoşgörülü olabilsinler isterim siz de bunu ister misiniz iste ondan emin degilim. Biliyorsunuzdur çocuklar en basta anne babalarini rol model alir. Anne baba siddete hakarete meyilliyse ne yazik ki cocuk da o yönde evriliyor. Bilemiyorum ama belki siz de yetistiginiz ortamda şiddete maruz kaldiniz ya da maruz kalan birilerine şahit oldunuz. Olabilir olmaya da bilir. Ben de şiddetin icinde oldugu bir ailede büyüdüm ama siddet yanlisi olmayi seçmedim aksine nefret ettim.
Ben sizin yerinizde siz de benim yerimde olsaydınız o ilk yazdiginiz yorumu ben size yazma kabaliginda bulunsaydim o gece uyuyamazdim o an farketmemis olsam bile sonrasında o anne bana incindigini söylediğinde kusura bakmayin gercekten sizi üzmek istemezdim nasil böyle yazdim ben de bilmiyorum cok özür dilerim derdim. Bu beni küçültmezdi aksine karşı tarafin gönlünü almis olmaktan huzur duyardim. Bunu da ancak saygili nezaket sahibi kibirsiz insanlar yapabilir. Oysa hala saldirganca davranmakta israr ediyorsunuz. Size bir sorum olacak cocugunuz benim gibi masumane bir soru sordu diye sizin bana gösterdiginiz tepkiyi gorseydi karsi taraf hakkinda ne düşünürdünüz ne hissederdiniz? Bir de böyle bir uslubunuz var ya ortada hicbir sey yokken linclemeye çalıştınız ya ben size desem ki cocugunuz ömrü boyunca sizin gibi insanlarla karsilassin desem onlara dua mı etmis olurum? Cevap vermek zorunda degilsiniz elbette ama bunları bir düşünün. Siz bana diyebilirsiniz mesela senin cocugun senin gibi konuşan insanlara denk gelsin senin gibi insanlara denk gelsin deseniz cok memnun olurum cok sevinirim. Çünkü çok şükür insanlari incitmeden konusup kendini ifade edebilen dürüst saygılı iyi bir insanim ben. Ne mutlu bana benim gibi insanlara rastlarsa daha ne isterim. Onca seye ragmen hala kabalasmiyorum farkinda misiniz?..
Siz hatada israr ettikce ben saygi cercevesinden cikmamakta israr ediyorum cikmayacagim da yapım karakterim kabalasmaya müsait degil hamdolsun.
Ha bir de cok uzun yazdim diye okumuyordunuz ya son mesajim da diğerlerinden bir hayli uzundu okuduğunuza hem şaşırdım hem sevindim açıkçası. En azindan deger verip okumussunuz teşekkür ederim.
Insanin insanda kul hakki vardır. Bir insani yoktan yere incittiginizde onu üzdüğünüzde de kul hakkina girmis olursunuz hatta bakin boyle tartisiyorken zaman harciyoruz ya iste bir insana o zamani harcatmak bile kul hakkina girmenize neden olur minik bir hatirlatma sadece inanan biriyseniz.
0 oy
(1,548 puan) tarafından
112 yi arayıp danışabilirsiniz.
(300 puan) tarafından
Teşekkür ederim ♥︎
0 oy
(4,538 puan) tarafından
Normalde 3-4 saat beklemiş mama bile tavsiye edilmiyor siz ne kadardır açık olduğunu bilmiyorsunuz. Bir doktora gidin derim, en azından bir sağlık kuruluşuna danışın.
(300 puan) tarafından
Cok teşekkürler ♥︎

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 182 göst.
0 oy
3 cevap 125 göst.
17 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Edanurkpln (346 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 62 göst.
22 Haziran 2023 Diğer kategorisinde eskilerdennn (114 puan) tarafından soruldu
0 oy