Yaşadığım olay yeni değil ama "Ateş ismi nasıl" postunu görünce yazayım istedim.
Oğlumla asansörde giderken "bebek" arabasında bir çocuk, aşağı yukarı 4-5 yaşında, sağa sola saldırıp duruyor. Oğluma da vurmaya çalıştı. Engel oldum korudum. Asansör de mübarek dolmuş gibi, her katta duruyor, bitmek bilmedi 6 kat. Tam inerken kuduruk çocuk bir tur daha yeltendi. Hooop delikanlı dedim şakayla karışık. Anası bir gram üzerine alınmıyor. Çocuğun gözleri ejderha gibi ateş atıyor. Saldırgan bir hiperaktivite var küçük kudurukta. Velhasıl asansör durdu. Tam inerken çocuk bir saldırdı, oğlumun gözüne çaaat... Şükür anneden bir ses çıktı "ATEŞ oğlum dur" Sen misin o Ateş, tuttum çocuğun ellerini sımsıkı, bir daha hiçbir çocuğa vurduğunu görmeyeceğim dedim. Sert bir sesle. Oğlumu da aldım çıktım. Anası da danası da geldi peşimden. Bir tur da anasına ayar verdim. "E ama çocuk o" dedi. Yok ya bizimki sıçan yavrusu mu dedim. Herkes doğurduğuna sahip çıkacak bacım, vallahi bir kez daha görürsem oğluna dönüşürüm dedim. Gitmiş şikayet etmiş
Velhasıl polis geldi eve. Hakkımda şikayet varmış. Olanı polise de anlattım. Uzaklaştırma kararı alındı
(Sözel olarak uyarıldım)
Sinirimden gülüyorum bakmayın. Bu hasbam şikayet etmiş beni, tehdit etmişim üstüne yürümüşüm, bir ara gözüm dönmüş itmişim falan.
1.Herkes doğurduğuna bakacak arkadaş, yoksa alırım ayağımın altına
2. Sakın ha sakın çocuğunuza Ateş diye uyduruk bir isim koymayın. Koyan varsa derhal değiştirsin. Ateş diye isim mi olur yapmayın ya. Çocuğa hakaret resmen...
3. Birisi çocuğunuza vurursa o ona daha çok vursun, "yeni" dünyanın kuralı bu arkadaşlar.