+3 oy
992 göst.
Aile kategorisinde (1,356 puan) tarafından

Yaşadığım olay yeni değil ama "Ateş ismi nasıl" postunu görünce yazayım istedim.

Oğlumla asansörde giderken "bebek" arabasında bir çocuk, aşağı yukarı 4-5 yaşında, sağa sola saldırıp duruyor. Oğluma da vurmaya çalıştı. Engel oldum korudum. Asansör de mübarek dolmuş gibi, her katta duruyor, bitmek bilmedi 6 kat. Tam inerken kuduruk çocuk bir tur daha yeltendi. Hooop delikanlı dedim şakayla karışık. Anası bir gram üzerine alınmıyor. Çocuğun gözleri ejderha gibi ateş atıyor. Saldırgan bir hiperaktivite var küçük kudurukta. Velhasıl asansör durdu. Tam inerken çocuk bir saldırdı, oğlumun gözüne çaaat... Şükür anneden bir ses çıktı "ATEŞ oğlum dur" Sen misin o Ateş, tuttum çocuğun ellerini sımsıkı, bir daha hiçbir çocuğa vurduğunu görmeyeceğim dedim. Sert bir sesle. Oğlumu da aldım çıktım. Anası da danası da geldi peşimden. Bir tur da anasına ayar verdim. "E ama çocuk o" dedi. Yok ya bizimki sıçan yavrusu mu dedim. Herkes doğurduğuna sahip çıkacak bacım, vallahi bir kez daha görürsem oğluna dönüşürüm dedim. Gitmiş şikayet etmiş :D

Velhasıl polis geldi eve. Hakkımda şikayet varmış. Olanı polise de anlattım. Uzaklaştırma kararı alındı :D

(Sözel olarak uyarıldım) 

Sinirimden gülüyorum bakmayın. Bu hasbam şikayet etmiş beni, tehdit etmişim üstüne yürümüşüm, bir ara gözüm dönmüş itmişim falan.

1.Herkes doğurduğuna bakacak arkadaş, yoksa alırım ayağımın altına :D

2. Sakın ha sakın çocuğunuza Ateş diye uyduruk bir isim koymayın. Koyan varsa derhal değiştirsin. Ateş diye isim mi olur yapmayın ya. Çocuğa hakaret resmen...

3. Birisi çocuğunuza vurursa o ona daha çok vursun, "yeni" dünyanın kuralı bu arkadaşlar.

26 Cevaplar

+3 oy
(1,356 puan) tarafından

En İyi Cevap

Yahu beni şiddet uygulamışım da onu gelip burada övmüşüm gibi lanse eden bacı/bacılar (yetinmemiş bir de uyarı vermiş) eminim senin başına gelse bana saydığın teorik bilgilerin hiçbirini uygulamaz dalardın :D Bu ilk değil başıma gelen. Bir tanesinde oğlumun boğazını sıkıyordu bir çocuk, yüzü morarmış ve aylardır etkisinde, aldığım gibi yere fırlattım o çocuğu da. Kimse kusura bakmasın sorunlu ebeveynlerin yetiştiremediği çocuklara kurban edemem kimseyi. Ne evladımı, ne başka bir çocuğu. Herkes doğurduğunu eğitmek zorunda. Eğitmiyorsa ben seve seve öğretirim "empati"yi.

(3,728 puan) tarafından
Keşke yere firlaticagina kaba yerine bir tane vursaydin daha iyiydi. Çocuğu yere fırlatmak ne oluyor. Her türlü tehlikeye açık bir durum. Çocuk beyin kanaması geçirebilir. Kafası taşa , cama gelebilir. Hala burda kendinizi savunup vurmadım diyorsunuz. Vursaydin daha az tehlikeli bir durum.
(3,728 puan) tarafından
Ben de size hakkımı helal etmiyorum. İyi akşamlar yazmayın.
(1,356 puan) tarafından
Gözünle mi gördün? Bu nasıl bir hayal gücü? Oğlumu boğulmaktan kurtaracağım ama ötekini de yere serip beyin kanaması geçirteceğim. Pes. Mantık çok uzak. Bol çelişki. Bana önce vurdu dedin, sonra vurdu değil dövdü dedin (art arda vurmaya dövmek denir oysa) şimdi de keşke kaba yerlerine vuraydın dedin. Yetmedi hiç tanımadığın ödüllü çocuk psikiyatristini CİMER'e şikayet etmeye kalktın, ad soyad soruyor bir de :) Nereden tutsam elimde kalan bir mevzu. Uzak dur.
(3,728 puan) tarafından
Tamam ismini verin bakalım ne ödülü almış nasıl almis
(1,850 puan) tarafından
Aynısı  yapardım
-Reklam-
+15 oy
tarafından
Ateş seytani yaratıldığı madde çocuklara isim verilmemeli
(1,356 puan) tarafından
Kesinlikle. Velev ki inançsız diyelim, insan evladına nasıl yangını çağrıştıran bir isim koyar... Korkunç bir isim Allah korusun...
tarafından
Uzaklaştırma almış ya şimdi akıllı kadın cocigu bir daha yaklaşırsa sen şikayet et uzaklaştırma var ihlal ediyor die
(1,356 puan) tarafından
Kuzum uzaklaştırmayı ben aldım :)) Saldırdı diye ihbar etmiş. Polis de uzak durun ikincide tutanak tutmamız gerekir dedi. İşin aslını öğrenince zaten onlar da anladı sorunlu olduğunu
+4 oy
(3,184 puan) tarafından
Ateş diye isim mi olur ya, isimleri enerjisi var her isim cocuga konulmaz. Valla iyi yapmışsın doğurup bakamiyorlar vahşi yetiştiriyorlar nasıl vurdum duymaz olurlar anlamıyorum 
+4 oy
(9,332 puan) tarafından
Hangi akla mantığa sığar ki ateş alev isimlerini koymak 
+3 oy
(3,728 puan) tarafından
Burda gelip de yaşadığınız ve yaptığınız siddeti anlatmanız ve dahi ovmeniz hiç hoş değil.
(1,356 puan) tarafından
Şiddet mi, övmek mi :)
(3,728 puan) tarafından
Evet şiddet ve övmek güle güle anlatıyorsunuz çok hoş birşey gibi
(1,356 puan) tarafından
Çıkabilirsin bu posttan o zaman?
+2 oy
(549 puan) tarafından

Yaptığınız doğru bir tutum değil. O çocuğa böyle davranarak bu onun sürekli yaptığının asla yanlış olduğunu anlatmış sayılmıyorsunuz. Bilakis şiddete şiddetle yaklaştığınız için suçlusunuz ve o yaklaştığınız kişi hakikaten bir çocuk öyle el çevirme ve tehdit ne kadar yanlış. Yaptığının yanlış olduğu yüksek sesle söylenebilir bunu anlayabilirim lâkin temas etmek ve tehdit etmek asla bir seçenek değildir.

Güzel bir şey yapmış gibi burada bunu yazmanız hiç doğru değil!
(1,356 puan) tarafından
Gel bacım seninle evladını da aynı olaya maruz bırakalım :) Merak etme ben de bunu ilk kez yaşamıyorum ve bilirkişi tavsiyesi ile tavır alıyorum. Suçlu olmak istesem ilk saldırıda çocuğa da annesine de vururdum tokadı.
(2,482 puan) tarafından
Dururken 8 yaşında ki oğlan çocuğu oğlumun üzerine atlayıp tekmeleye başladı çocuğun babası otizmli o deyip oğlunu hemen çekmeseydi bende ona bir tane yapıştıracaktım. Başına gelmeyen anlamaz böyle şeyleri. Evet doğru değil ama evlatlarımızın canı yanında onu düşünmüyoruz
(1,356 puan) tarafından
Otizmli olsa ben de ne yapacağımı bilirim. Bu çocuğu da ailesini de bilirim.
(557 puan) tarafından
Valla burda kadının teki yazmıştı. 3-4 yaşlarındaki çocuğunu siteden birinin çocuğu her gördüğü yerde dövüp üstüne atlayıp yüzüne toprak falan atıyormuştu. Çocuğun annesi hiç ses etmiyormus. Kadın annesinin görmediği yerde çocuğu sıkıştırmış çocuk bidaha elini sürmemiş. Bence çocuklara fazla hassas davranıyoruz. Çocuga kendi davrandığı şekilde davranilmazsa empati yapamaz ve aynı şeyi yapmaya devam eder. Ben sizi çok hakkı buldum kim ne derse desin takmayın ben olsam annesini de doverdim orda
(1,356 puan) tarafından
Takmıyorum ve eminim kendi çocuklarının boğazını sıksa biri saç baş girişirler. Sadece bir tanesi gözüyle görmeden iftira attı vurdun diye. Hayal gücü zengin diye düşünüyorum.
+2 oy
(256 puan) tarafından
Cok aptalca bir isim okurken böyle bir isim verilir mi evlada dıye yargıkarken hanımefendi zaten konuyu isimle kapatmışsınız :)
(1,356 puan) tarafından
Çocuğunun ismi böyle gözlerinden çıkıyordu "ateş ateş" :/
+2 oy
(2,064 puan) tarafından
Ben olsam sanırım bende sert tepki verirdim hele ki annesi karışmıyorsa daha çok sinirlendim burda haklısınız ama son cümleye katılmıyorum daha çok vursun değil ama burda hepimiz anneyiz , gayemiz çocuğumuza birine vurmanın yanlış olduğunu öğretmek olmalı, böylesi daha güzel olacaktır 
(1,356 puan) tarafından
Yanlış olduğunu öğrettiğim için bu olayda oğlum sessiz kaldı. Artık öyle öğretmiyorum. Birisi sana vurur ve canını acıtırsa sen de ona vur diyorum. Bu ilk değil başımıza gelen. Verdiğim eğitimden eminim.
(2,064 puan) tarafından
Peki çocuğunuzun illa vurduğu kişiye vuracağından emin misiniz , o da belki bir gün başkasına öylesine vurursa :)
(1,356 puan) tarafından
Çocuğumun durup dururken kimseye vurmayacağından eminim :) Fakat böyle sessiz sedasız zorbalığa maruz kalırsa ne yaşadıysa aynısını yaşatacağından da eminim :)
(772 puan) tarafından
Bende malesef kı kreş zamanına kadar vurma etme annecım dıye sevgı pıtırcığı yetıstırdım  evımde ama okula baslayınca aman Allah'ım hergün dayak yıyor her ortamda sessız sakin bende ındıgo gibi sana vurana vur oğlum hıcbır zaman sen gıdıp vurma zarar verme kımseye ama canını bırısı yakıyorsa sende acıma vur dıye verdiğim egıtımı kendı elımle bozdum bu sekıle çevirdim çünkü mecbur kalıyorsun anlayacaksın çocuğun büyüyünce yada böyle olaylar yaşayınca
(18,416 puan) tarafından
Tam olarak ben de böyle düşünüyorum
+2 oy
(492 puan) tarafından
Cok iyi yapmışsın bu zamanda böyle arkadaş 
+2 oy
(533 puan) tarafından
Çocuğun hiç bı suçu yok boşuna parlamissin hiperaktiflik nedir iyi bilirim, suç anasinda vurmaya ilk yeltendigi zaman uyarcakdi çocuğunu sende annesini uyarsan daha iyi olurdu.
(1,356 puan) tarafından
Çocukta "saldırgan" bir hiperaktivite var dedim. Düz hiperaktivite nedir biz de biliyoruz.
(533 puan) tarafından
E benim çocuğumda başka bi çocuğun yüzünü çizmişti zamanın da yanında ben yoktum, o çocuğun annesi gelipde senin yaptığın gibi yapamazdı benim çocuğuma,
Adı üzerinde çocuk terbiyesini annesi verir yaşı küçük.
(1,356 puan) tarafından
Yüz çizmek ayrı, pata küte girişmek ayrı. Boğazını sıkmak apayrı. Olayların geçmişini ve gidişatını bilmeden etiket vuramazsınız. Katılmıyorsanız çıkarsınız posttan, mahkeme değilsiniz.
(533 puan) tarafından
Ne yazdiysaniz ona göre yorum yapıyoruz burada, istediğim posta yorum yaparım kimseyi ilgilendirmez.
+2 oy
(646 puan) tarafından
Helal olsun bacım vallaha en iyisini yapmışsın. Gelde birde benim görümceye göster gününü edepsiz 2 tane çocuğu var benim kız 2 buçuk yaşında onlara bir vursun yapma halam bilmem be ama kendi çocukları 6  7 yaşlarındalar hiç seslenmez, geçen oğlu kapıyı bi vurdu benim kızımda arkasından gidiyormuş vurunca kapıyı kızımın burnuna geldi ağlar ağlar yavrum niye yaptın oğlum demedi utanmaz, oda ağlıyor çok korkmuş bilmem ne. Boyle yaptıkca beni kendinden soğutuyor
(1,356 puan) tarafından
Ah ya, gözümde canlandı :( Emin ol ben de bu kadar sert uyarmak istemem ama oğlumla ilgili bu ilk vaka değil ve böyle yapmazsam oğlum normali bu sanacak. Herkes ona vurur zarar verir ama o yanıt veremez sanacak...
+2 oy
(726 puan) tarafından
İsimler karaktere yansır 

Bi anne olarak evladını korumuşsun o da anne olarak aynı harekete maruz kalsa naparmış acaba 
+2 oy
(330 puan) tarafından
Aşırı haklsin . İyi de yapmışsın. Annesi müdahale etmezse hak bize düşer 
(1,356 puan) tarafından
Anlatamadım ama, çocuk dövene çıktı adım :)
(330 puan) tarafından
Bugün görümcem bizdeydi kızım oğlunu itiyodu kakiyordu. Şimdi ben kızımı jzlersem kaşınmis olurum sjsjajja.  Gorumcm kızsa hakkıdır . Diyemem bişey . Benim müdahale etmem lazım
+2 oy
(3,215 puan) tarafından
Kim uyarı verdiyse bende artimi verdim yorumları da okumadım benim çocuğum da kimseye vurmayı bilmez ama komşumun kızı her fırsatta vurmaya çalışıyor 7 seneden sonra tüp Bebek tedavisinden sonra normal bebek oldu o yüzden annesi kizamiyormus ama ben kiziyom kusura bakmasın benim çocuğum o kızdan her bir araya geldiklerinde tokat yiyemez ittirjlemez bide eli ağır bacım pat pat vuruyor. ( Yalan haram oğlum o sana vurursa sende ona vur diyom yok olmaz o beni seviyor diyo 3 buçuk yaşında benim oğlum ) Kimsede bana gelip yanlış demesin yani 
(1,356 puan) tarafından
Limonlukek midir nedir o verdi muhtemelen. İftira da attı. Allah görsün.
+1 oy
tarafından
Sen de ondan şikayetçi olsaydın 
(1,356 puan) tarafından
Devlete yazık değil mi bunlarla meşgul olacak. Kendim halledeceğim ben hahaha şehir eşkiyası oldum :D
tarafından
Uzaklaştırmayı onlar aldı zannettim sen almışsın meğersem.
(1,356 puan) tarafından
Ben aldım evet ama sözlü olarak kaldı. Kadın uydurmuş. Üstüne yürümüşüm falan. Yalan beyanda bulunmuş. Neyse ki şahitler vardı.
tarafından
Hay Allah ım ya
(523 puan) tarafından
;⁠);⁠);⁠)
+1 oy
(232 puan) tarafından
Sıçan yavrusu ahahaha Allah seni :D:D
(1,356 puan) tarafından
He, onun ejderhası çocuk da bizimki değil sanki
(232 puan) tarafından
Eski nesil ne kadar baskılıyorsa yeni nesil ebeveynler de o kadar arsız yetiştiriyo çocukları ortasını bulamadılar
+1 oy
(6,806 puan) tarafından
Keşke çocuğa böyle davranacağınıza annesine sert uyarı da bulunsaydınız. 4-5 yaşında ki bir çocuğun sizi çokta anlayacağını zannetmiyorum. Egitim aile de başlar. Suç çocukta değil annesinde. Anne böyle tepkisiz kaldığı sürece çocuğun bu davranışı devam eder maalesef. Ha bir de ateş diye isim mi olur gerçekten. İsmin karaktere sirayet ettiğini düşünenlerdenim. Peygamber efendimiz zamanında sırf bu yüzden birden fazla sahabenin ismini değiştirmiştir.
(1,356 puan) tarafından
Çocuğa da uyarı verilmesi gerekiyor. Ben uyardım, bir daha sıkıyorsa yanaşsınlar bize.
+1 oy
(555 puan) tarafından
4 yada 5 yaş çocuğun bebek arabasında işi olmaz belki özel durumu vardir
(1,356 puan) tarafından
Yok öyle bebek arabasıyla takılıyorlar. Normal bir çocuk sadece sınır bilmiyor ve şiddet içerikli şeyler izliyor. Denk geliyor parkta bazen
+1 oy
(2,259 puan) tarafından
Ucuz kurtuldum kaynanam ağladı zirladi ateş olsun ismi yada toprak hanım efendi neyse toprak koyduk zoraki
(1,356 puan) tarafından
Neee, Allah esirgemiş
+1 oy
(1,305 puan) tarafından
Okula başlayınca sana vurandan uzaklaş, uyar, yapma de falan filan uyarıyordum. Baktim her seferinde aynı şikayet. Vurma diyorsun hala vuruyorsa sende vur demeye başladım.ondan sonra şikayetler azaldı. Dogru birsey degil ama bazı cocuklar laftan anlamıyor hele ki aileler yapmaları gereken seyi yapmayınca. Yani önce annesi cocuguna yapma deseydi sen cocuga onlari soylemek zorunda kalmazdın. 
(1,356 puan) tarafından
Bizim zamanın çocuklarına vermek lazımdı bu tarz sakin eğitimleri. Fakat zamane çocukları gerçekten ateş topu gibi, vurana vur diyorum artık. Ben ki su tabancası bile almak istemem çocuğuma ama bu ilk vaka değil başımıza gelen...

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 178 göst.
19 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Elvan00 (134 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 471 göst.
0 oy
7 cevap 93 göst.
0 oy
3 cevap 53 göst.
16 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Nuraydnn (106 puan) tarafından soruldu

403,375 soru