0 oy
408 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (66 puan) tarafından
14 aylık kızım var. Emekleme, yürüme yok. Elini tutunca kendi yürüyor. Tamamen bana bağımlı. Oturmak yok. Herhangi bir sağlık problemi yok. Ama ben ev işlerini eşimin istediği gibi yapamıyorum. Ben mi beceriksizim herkes mi böyle bilmiyorum. Evi bebeğim uyuyunca derleyip topluyorum. Uyurken yanında olmadığımı anlarsa gündüz hemen kalkıyor. Bebeğim çoklu gıda alerjisi var. Yapılacak yemekler sınırlı. Eşim de ayrı yemek istemiyor. Yemeği en az bir çeşit de olsa yapmış oluyorum. Ki iki çeşit ne zaman yapılsa yenmiyor dökülüyor çöpe. Bebeği gündüz en az bir saat dışarı çıkarıyorum. Gerçekten merak ediyorum sizler nasıl yapıyorsunuz? Eşim bana özellikle bu aralar temizlik ve yemek konusunda aşırı laf sokuyor. Yok gezmekten vakit bulamıyorsun yok şu bu. İnanın park dışında çok bir yere gitmiyorum. 

16 Cevaplar

0 oy
(5,976 puan) tarafından

kicini kaldirip da kendi yapain. ev islerini esimin istedigi gibi yapamiyorum ne demek ya:) yemegini iyi kotu yapiosan evi bi surpurp silmek bile yetti gitti bebek sana bagimliymis heniz. bebek gezse tozsa dokse sacsa hadi neyse o salonu batirirken sen diger yerleri yapardin. uyuyuncada salonu yapardin.  ev isinden once kendine bakabiliomisun kafani dinleyebiliomusun . cocuga ben bakim biraz kafani dagit demioda ev isi mi dio esin

(66 puan) tarafından
Mükemmel bir ev düzeni istiyor. Çok afedersiniz ama banyoyu bile bebekle yapıyorum hızlı hızlı. Tuvalet zaten sıkıntı. Çocuğa bakamaz hemen azarlar sabiyi
-Reklam-
0 oy
(1,292 puan) tarafından
Bebekli evde düzen olmaz canım. Benim iki tane var çamaşıra bulaşığa yetişemiyorum temizlik hele hiç olmuyor
(66 puan) tarafından
Benim bir tane ama yapamıyorum daha doğrusu yetişmiyor. Acaba dedim ben mi beceremiyorum
(1,292 puan) tarafından
Yani canım mutlaka boş vaktin oluyordur
(66 puan) tarafından
O boş vakitte bebeğin yemeği vs. ayarlıyorum. Çoklu gıda alerjisi olduğu için yaptıklarıma dikkat etmeliyim
(1,292 puan) tarafından
Anladım canım ama önemli olan eşinin anlayışlı olması
(66 puan) tarafından
O da şuan benim elimde yok
0 oy
tarafından
Eşimle iş paylaşımı yapıyoruz. Ben o gün yemek yapamadıysam mutfağı toplayamadıysam alternatif şeyler yiyoruz. Eşim topluyor mutfağı veya neresi dağınık ise. Eş yardımı çok önemli bir şey . Keşke senin eşinde karı çenesi gibi laf sokacağına sana biraz yardımcı olsa 
(66 puan) tarafından
Yemeğe bazen yardım eder bazen etmez. İş bölümü yok her şey bende. İyi kötü bir şeyler yapıyorum ama yetemiyorum
0 oy
(1,062 puan) tarafından

Yazının basında gözlerim açıldı okurken "ev işlerini eşimin istediği gibi yapamıyorum" Ne demek pardon ??? 

Nasıl istiyormuş sultan hazretleri kahvenın yanına lokum da ister mıymış?? 
Kendine gel ya nıye yapmaya çalışıyorsun yaptıklarını da yapma yapamadım bebek durmadı, hastayım yattım de geç ne kendını paralıyorsun? 
Azıcık insan olsun da laf söyleyene kadar sana yardımcı olsun mesela işe o yayı gevşemiş çenesini kapatarak başlasın. 
(66 puan) tarafından
Çok afedersiniz ama ** gibi azarlıyor. Ailem destek olmadığını bildiği için hor görüyor. Elimden geleni inanın yapıyorum.
(1,062 puan) tarafından
Nıye müsade edıyorsun pekı aılenle alakası yok bunun sesini çıkarmazsan ıyıce kendini bır halt sanar yapma kendıne bunu ver lafını sende onu azarla
(66 puan) tarafından
Ben de kızıyorum ama anlayan yok. Daha beter üste çıkıyor. Kızım yanımda olunca muhatap olmadan yanından çekip gidiyorum. Çünkü bebeğim korkuyor. Gözü hiçbirimizi görmüyor
(1,062 puan) tarafından
Allah ıslah etsin canım ne denir ki
(66 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun
0 oy
(2,428 puan) tarafından
En az 15 ay evin temizliğini ve yemeği eşimden destek alarak yaptım, kızım kendi kendine vakit geçirmeye başladıkça benimde işlerim kolaylaştı 
(66 puan) tarafından
Benim kızım bensiz duramaz. Babası zaten hemen azarlar
0 oy
(12,583 puan) tarafından
bebekle 2 saat vakit geçirsin, baksın bakalım tuvalete gidebiliyor mu?

ben başlarda baya bocaladım. ama bebekli ev derli toplu olmaz. mümkün değil çocuk bu dağıtacak. 16 aylık olacak bebeğim mutfakta ne var ne yok evin her yerinde taşıyor. bunun yanı sıra güvenliğini sağlamaya çalışıyorum her yere tırmanmak istiyor, her şeyi ağzına sokuyor. uyurken yemek yapabiliyorum. uyanıkken de toz falan alıyorum dağınıklık kesinlikle toplanmıyor. kız şimdi uyudu, bir çayiçip ortalık toplayacağım. çünkü ancak bu saatte yapabiliyorum uyanıkken çok zor
(66 puan) tarafından
Bende şimdi evi topladım. Aç karnımı doyuracağım. Silme süpürme yemekten sonra. Her şeyi ile bana bağımlı bir bebek. Dedim ben beceremiyorum herhalde
0 oy
(3,927 puan) tarafından
Eşin bir zahmet poposunu kaldırıp yapsın veya bir kadın tutsun evi temizletsin. Bebekli ev asla düzgün kalmaz, 3 yaşında oğlum var evi temizlerim toplarım yarım saat sonra oyuncaklar dağılmış imkansız yani toplu durmasi eşinde biraz aklıni kullansa anlar
(66 puan) tarafından
Onun için ben insan bile değilim galiba. Çünkü elimden geleni yaparım ama beğenmez.
(3,927 puan) tarafından
Acaba annesinin temizligini ve yemeklerini nasıl begeniyor. Üzüldüm canım
(66 puan) tarafından
Annesi temizlik bakımından yetersiz biri. Ha dışarısı ha kayınvalidemin evi ikiside aynı toza sahip. Yemek hep aparatif ve kahvaltılıl
0 oy
(448 puan) tarafından
Eşim evdeyken o bebeği tutuyor ben de işlerimi yapıyorum yoksa yapamıyorum
(66 puan) tarafından
MaşaAllah Rabbim daim etsin
0 oy
(1,102 puan) tarafından
Ben 15 aylık bebekle  çalışan bir anneyim .şimdi yürümeye başladı sürekli düşüyor birde onun güvenliğini sağlamak var .iş dışında kalan zamanımda sadece yemek yapıyorum ortalığı topluyorum birde günlük şarjlı süpürge ile süpürme o kadar .geri kalan ne varsa çamaşır as topla katla eşim yapar .onun dışında haftada bir bayan gelir temizler gider ama dolap içleri falan Allah'a emanet yani ayda yılda bir düzen oluyor o kadar .ama olduğu kadar yani yapacak birşey yok bebeğim uyuduğu zaman genelde dinlenirim kendime zaman ayriirm .
(66 puan) tarafından
MaşaAllah az çok düzeni oturtmuşsunuz. Ben tek başıma gurbetteyim. Her şey bana bakıyor
(1,102 puan) tarafından
Bende yalnızım canım  ama kendi isteğimizle geldiğimiz sehiri gurbet olarak görmüyorum .eşimle isteyerek tayin istedik buraya .ailelerden hiç kimse yok akraba yok .yani benimde yardımcım yok .ama gurbette olsan da olmasan da çocuk konusunda en büyük destek olan eş oluyor çünkü sürekli evin içinde o var .onun dışında annen kardeşin olsa ne olacakki arada bir birakirsin bakarlar o kadar ama gece gündüz yardım edecek kişi eştir yani .Yoksa gerçekten zor sağolsun benim eşim benim emir erim gibi etrafimizdadir herşeyi birlikte yapıyoruz yedirme icirme alt değiştirme uyutma gece kalkma gibi.surekli nöbetleşe bakıyoruz yani bebeğe ben dinlenirken o bakıyor o biraz hava almaya çıkıyor ben bakıyorum yani sorumlulugu paylaşıyoruz yoksa gerçekten zor olurdu ben konforuna düşkün bir insandım bebekten sonra çok zorlandım .akşam yatma saati gelince ikimizde pert oluyoruz ama bu günler geçecek bir şekilde deyip devam ediyoruz .bazen hiç yemek olmaz evde bazen ütülü kıyafet olmaz ne bilim ev dagiinik olur hep bulaşık tezgahta olur bunları sorun etmemeli erkek yoksa sana zor yani bunu konusup aşmanız lazim laftan anlamiyorsa da bir küçük cinnet geciriver gitsin o zaman iyi anlar bu erkekler susup otururlar
(66 puan) tarafından
MaşaAllah ne güzel beraber yapıyorsunuz her şeyi. Rabbim birliğinizi daim etsin inşaAllah. Ben sakın tarafım istesem de o hale gelemiyorum
(1,102 puan) tarafından
Çok sağol canim amin inşallah .ya biraz eşinin kişilik meselesi yardım etme işi fakat etmeseydi ben Sakın kalamazdim söylenmeye başlarım hemen ilk etapta sadece bundan kurtulmak için yine yapar yani .erkekler anlamıyorum soylemeyince birşeyleri onlar düz mantık düşünüyor.illaki konuşulacak
(66 puan) tarafından
Bazılarının konuşmak dahi işine gelmiyor. İşlerine nasıl gelirse öyle davranıyor.
0 oy
tarafından
Canım yürüteç kullanıyor musun? Ve çocuğu yüz üstü yatırıyor musun sürekli ? 
(66 puan) tarafından
Yürüteçte inan durmuyor. Yüz üstü durur ama kalkıp keşif etmek ister. Doktoru her bebek gelişimsel olarak farklı olur dedi sıkıntısı yok dedi
0 oy
tarafından
Eşinin istediği gibi değil bebeğin istediği gibi  olmalı herşey 
(66 puan) tarafından
Her şey eşime bağlı olmalı ama her şey
tarafından
Öyle olmaz malesef evlilikte tama esde önemli ama ama çocuk daha önemli
(66 puan) tarafından
Bende sizin gibi düşünüyorum
tarafından
❤️❤️❤️
0 oy
(252 puan) tarafından

Eşim vardiyalı çalışır mesela oglen 1 de gider 12 de gelir o zmn eşim gidince 1yas kizimi uyuturum hemen çamaşır varsa asarim makinayi calistiririm kızım uysniksa beni gormeyince ağlar oda oda cam kapı siler süpürürm peşimde de 3 yaşında oğlumla isim çoksa tlfon veririm 10 dk sonra alirim en son hava iyiyse çocukları yıkarım kendim duş alırım işimi bitiririm

Sabah 5 akşam üstü 4 geldiği olunca temizlikte yapılması gerekiyorsa zaten 11 12 de kalkıyoruz hemen hızlıca kahvaltı yapıyoruz kızımı biraz oyaliyorum yanımda dururken ne yapabilirsem yapıyorum uykusu gelince uyutuyorum yine oda oda gidiyorum eşimin gelmesine 1 saat kala çorba yapıyorum dolapta pratik ne varsa yapıyorum bide makarna bize yetiyo temizlik bitmediyse eşim odada çocuklara bakiyo bende hızlıca işimi bitiriyorum

Şimdilik düzenim bu yakında kaynanamlar gelicek köyden bakalım nasıl olucak Allah'tan biseye karışmaz şunu söyle bunu böyle yap diye 1 ay silmesem toz almasam bisey demez 
(66 puan) tarafından
MaşaAllah ne güzel her şeye yetişebiliyorsunuz.
0 oy
(2,856 puan) tarafından
Hafta sonları eşim kızlara bakar ben yaparım yada birlikte yapariz
(66 puan) tarafından
MaşaAllah.
0 oy
(4,350 puan) tarafından
Benim de bi yasina girecek. Gece en az uc dort defe uyanır aglar emer uyur. Gunduz yine oyle yanindan kalksam aninda arkamda. Bazen ev alip basini gidiyo. Ama esim sagolsun ev de supurur etraf da toplar merdiven de siler. Buna ragmen teyzem temizlige gider onu csgirdim kislik temizlik icin. Napayim yapamiyorum.Es yardım etmeyince bebekle zor. Bi de boyleleri ikinci cocuk diye tutturur sanki cok yardimcilarmis gibi :(
(66 puan) tarafından
Sanırsam aynı şeyleri yaşıyoruz. Rabbim yardımcımız olsun
(4,350 puan) tarafından
Amin canım
0 oy
tarafından
Yardim etsin o zaman 
(66 puan) tarafından
Bazen yapar bazen yapmaz
0 oy
(131 puan) tarafından
Oturma yok derken, bebeğiniz desteksiz oturamıyor mu?
(66 puan) tarafından
Oturuyor. Ama sürekli elimi tut gezdir modunda

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 206 göst.
0 oy
0 cevap 40 göst.
14 Aralık 2022 Kültür-Sanat kategorisinde Ulvi_m (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 37 göst.
14 Aralık 2022 Kültür-Sanat kategorisinde Ulvi_m (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 190 göst.
28 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Dilek kara (202 puan) tarafından soruldu

408,339 soru

12,267,606 cevap

37,511 kullanıcı

Kategoriler

...