0 oy
355 göst.
Diğer kategorisinde (170 puan) tarafından

Oğlum 4 yaşında sübyan okuluna götürüyorum 1 haftadır ilk 3 gün keyifle heyecanla gitti ama artık gitmek istemiyor atıyor kendisini yerden yere ağlıyor evden çıkmak istemiyor. Tuvalete gittiği zaman afedersiniz etrafı batırmış oradaki ki sözde çocuklar kusunca altlarına yapınca vs temizlemiyorlarmış ben gittim yıkadım tuvaleti ama oğlum çok ağlamıştı. Ondan sonra bir daha gitmek istemedi. Aidatı kitapların ücretini verdim kırtasiye malzemeleri aldım çokça herşeyden yani . Ama şimdi gitmek istemiyor ne yapabilirim hiçbir şekilde ikna olmuyor evden bile çıkaramıyorum :(

15 Cevaplar

+3 oy
(4,612 puan) tarafından
Diğer posta da yazmıştim şimdi de yazıyorum yollamayin canım gitmek istemiyorsa vardır bişey bir ay çalıştım sübyan kursunda piskolojim pert oldu resmen benim ne çocuğumu yollarım nede başka bişi 
(726 puan) tarafından
Sinir bozucu tam yazacaktım ki sen yazmışsın
(288 puan) tarafından
Ay herkes de buna takmış. Evet O okula yollamak. Yeni okul ararım. Çocuklarınıza biraz güvenin. İstemiyorsa vardır bi nedeni
(4,612 puan) tarafından
Canım derdimi anlatamadım sanırım dışardan görüldüğü gibi değil oralar kreşe ana okuluna sübyan kursuna gitmek zorunda değil ama okula gitmek zorunda
(170 puan) tarafından
Zaten vardır bir nedeni bizde güvenmiyoruz demiyoruz ama her istemediğinde de okul mu değiştircez. Herkes buna takmışsa var demekki haklı olduğumuz bir durum. Önce bi mantıklı konuşmayı öğren
(4,612 puan) tarafından
Evet çocuğum istemiyorsa vardır sebebi öğretmenle konuşursun olmadı rehber öğretmenle konuşursun yani altında yatan bir neden vardır oğlum iki ay birinci sınıfa alışması ne yaptıysak ne ettiysek olmadı sınıf değiştirdik çocuk hiç o çocuk değildi ama tabi bı 10 yıl öncesi bu
-Reklam-
+1 oy
(1,550 puan) tarafından
Kuzum muhtemelen çocuk utanç duygusu yaşadı. Bu nedenle okula gitmek istemiyor. 

Tek çare Öğretmenle birlikte hareket ederek okulu sevdirmek gerekirse orada olduğunu çocuğuna hissettir birkaç gün bekle okulun orada. 

Yalnız kreşe gönderince modern sübyan okuluna gönderince yobaz olmuyorsun. Kreşte ki eğitim+Dini eğitimin alt yapısı oluşturuyorlar.

Takdir ediyorum seni. 

Yakınımda olsa bende yollamak isterdim.

Çünkü şu zamanda çocuklara Dini Öğretmek o kadar zor ki. 
(170 puan) tarafından
Öğretmeniyle beraber hareket ediyoruz ama evden dahi çıkaramıyorum çocuğu binayı başımıza yıkıyor. Dini değerleri öğrenmesi beni de mutlu ediyor tabi ki keşke böyle sorun yaşamasaydık ta gitmeye devam etseydi. Yanında kalırdım ama evden bile çıkamıyoruz ki :(
(1,550 puan) tarafından
Sor neden istemediğini konuş onunla onu anladığını söyle.
Okula gittiğinde güzel şeyler olacağını söyle.
Buna rağmen gitmiyorsa daha fazla zorlama çünkü yaşı küçük
0 oy
(596 puan) tarafından
Her çocuk farklı demekki kendini daha temizleyemiyor o yüzden gönderme 
(170 puan) tarafından
Hayır canım kendini temizleme değil sadece klozete alışkın olduğu için alaturka da yapamadı yani yapmış ama etrafı temizliyim derken etrafı batırmış ondan sonra kızdılar mı ne yaptılarsa çocuk bir daha gitmek istemiyor. Göndermek istiyorum ama nasıl ikna edebilirim bilmiyorum
(596 puan) tarafından
Yani aynı durumu yaşamak istemez
0 oy
(18,524 puan) tarafından
Ya hakikaten şaşırıyorum. O okuldaki görevliler neden var o zaman. Her anaokulunda yardımcı öğretmen muhakkak var. Geçen gün de duydum bunu. Yani annesinden izin alıp öğretmenin de sahitliginde üzerini değiştirebilirler. Ve tuvalet de temizlenir. Bu işi de veli yapacaksa hakikaten saçma . İnsanlar nasıl yetişsin hemen bulundukları yerden. En azından yarım saat o çocuk o.sekilde bekleyecek. Tuvalet desen öyle. E okulda başka çocuklar da sıkışacak. Tuvalete gitmek istediğinde o durumdaki bir tuvalete mi gidecekler. Ya da gidemeyecekler ve onlar da mı altlarına kaciracaklar. Hakikaten hayret bir durum. Ben olsam çok kızardım. 
(18,524 puan) tarafından
Daha kendini twmizleyeniyor demek ki diye düşünme. Sınıf öğretmeniyim. Bu durumlar ilkokulda bile başımıza geliyor. Sınıfın ortasına kusan öğrenci mi uzerini kirleten öğrenci mi dersin. Ee bu çocuklar da kendilerini twmizleyeniyor diyerek bunları da mı okuldan men edelim. Okuldaki temizlik görevlileri ne güne duruyor.
(170 puan) tarafından
Ya sıkıntı kendini temizleyememesi değil klozete alışkın alaturka da kenarları etrafı batırmış. Haklısınız o kadar aidat veriyoruz o ablalar ne işe yarıyor bende anlamıyorum çocuğumda travma oldu resmen o günden sonra gitmek istemiyor e bende o kadar masraf ödeme yaptım . Evde kalsa olmuyor durmuyor bana sarıyor.
(18,524 puan) tarafından
Valla sıkıntı.
0 oy
(967 puan) tarafından
Önceden gitmek istiyormuş.Birşeyler olmuş ve çocuk kesinlikle ikna olmuyor gitmek istemiyor.Belli ki daha ciddi tepkiler verilmiş.Ben olsam bir daha hayatta göndermezdim.
(170 puan) tarafından
Çocuğum geç konuştu otizm belirtileri vardı bazı belirtiler kısmen hala var ve her doktorun önerdiği anaokulu kreş vs bu tarz ortamlar gayette iyidi ilk günler ama artık gitmek istemiyor evet belliki fazla tepki göstermişler Allahlarından bulsunlar mecbur kalmasaydım göndermezdim ama gönderebileceğinim başka yerde yok çocuğumun yanlız kalmaması lazım
0 oy
(12,613 puan) tarafından
Sübyan okuluna giden arkadaşımızın evladı var. Çocuğa ölüm korkusu yüklendi bir ayda çünkü dini değerleri korkutarak anlatan bir dengesize denk geldi. Bu yaşlar sevgi yaşları korku ile eğitim olunca ters tepiyor. Bu her yerde olacak diye bir şey yok ama gitmek istemiyorum diyorsa iyice dinleyin tamiri daha zor olmasın sonra
(170 puan) tarafından
İnanın başka yere gönderme imkanım olsaydı gönderirdim zaten geç konuşmaya başlayan bir çocuk Arapça öğrenince ne kadar zorlanır ama evde de kaldıkça daha hırçın takıntılı oluyor
(12,613 puan) tarafından
Canım şartlarını bilemem. Oyun grupları var haftada 2 ona gitmeye çalışsın sen de onunla gitmeye çalış. Okula genel bir önyargısı da oluşabilir böyle ilerde daha çok zorlanırsın ya da bu okula en azından bir hafta git ben buradayım bak oğlum diye güven aşıla. Zamanla bunu aşıp okula karşı güven tazeler inşallah
0 oy
(726 puan) tarafından
Okul çağına gelince zaten evden ayrılıcak yavrum. Bırak gitmesin 
(170 puan) tarafından
Hırçın ve takıntıları var evde kaldıkça daha kötü oluyor maalesef gönderebileceğim başka yer olsaydı gönderirdim ama son çarem orası oraya da gitmek istemiyor
0 oy
(2,071 puan) tarafından
Ben olsam zorlamazdım demek ki çocuk için kötü olmuş 
(170 puan) tarafından
Ya hep o ablaların yüzünden kızdılar mı naptılarsa çocuğun gitmek istemiyor halbuki o kadar iyi gelmişti ki 3 günde bile çocuğum değişti resmen ama arayıp diyanete şikayet edeceğim
(2,071 puan) tarafından
Benimki de 2.5 yaşında 2 gün kreş denedim ve kesinlikle istemedi hatta 2.gün 10da çıktık. Ona rağmen hâlâ daha okulda ağladım diyor aklına geldikçe. O yüzden zorlamak iyi değil bence
0 oy
(2,534 puan) tarafından
Zorla gönderilmesi taraftarı değilim çocuk gitmek istemiyorsa zorlamayın derim hem daha küçük yaş olarak seneye tekrar denersiniz . Hem şuan zorla göndermiş olsanız bile hem size hem çocuğa travma olucak her gün ayrı bi eziyetle gidecek hem orda hiç bir şeyine yarfim etmiyorlarsa sen sürekli beklemek zorundasn bir şey olursa yardım için hem ordaki çalışanlar niye var belli ki çocuğa ters tepki gösterdiler çocuk bir daha aynı yere gitmek istemiyor ben böyle düşündüm anlattıklarınızdwn 
0 oy
(3,234 puan) tarafından
Zorla göndermek doğru değil, sübyan okullarinda ne öğretiliyor bilmiyorum ama belli ki çocuğunuz korkmuş gitmek istemiyordur. Yorumlarda gördüm geç konuştuğunu otizm belirtisi olduğunu yazmişsiniz kreşe gonderseniz daha iyi olur. Çocuğun korkmasi iyi değil konuşmasını daha çok etkilenir 
(170 puan) tarafından
Canım kreş servileri TOKİ’ye gelmiyor talep olmadığı için hergün onunla çarşıya gidip orda kalıp çıkışta da dönmem lazım e böylede benim için zor olur önümüz kış minibüsler geç geliyor nasıl gidecez yani her türlü sorun yoksa çoktan gönderirdim
(3,234 puan) tarafından
Ay kötü öyledir tabi zor olur, idare ile konuştun mu bir kaç gün sen dursan belki korkusu geçer canim.
0 oy
(9,368 puan) tarafından
Sınıfını degistirsen ben geçen sene öyle yaptım oğlum 4 yaşındaydi ve dili gerideydi çocuk ortamı şart diye. Anaokuluna giti ama öğretmeni bağırıyordu hevesle sevinçle gittiği okuldan nefret etti kendini yerden yere attı. Bıraktım 1.2 ay gitmedi sonra sınıfını değiştirdik. O kdr sevdi ki öğretmenini sınıfını sorunsuz gitti 
(170 puan) tarafından
Kız iki sınıf var diğer sınıfın hocası çok sert yine şuan ki hocamız iyi değiştiremem ama gidemiyoruz evden bile çıkamıyoruz ki bu şekilde devam ederse bende götürmeyeceğim 1 2 ay
(9,368 puan) tarafından
Öğretmenle konustun mu neden böyle yapıyo ilk başta istekliyfi vs dedin mi yada öğretmen oglunla konuştu mu alıp konuşması lzmdi bizim öğretmen konuştu bagirmayida bıraktı ama oğlum ikna olmadı asla
0 oy
(1,016 puan) tarafından
Hiçbir çocuk okula seve güle oynaya gitmek istemez evi rahat oyuncakları var özgür tabi ki gitmek istemeyecek. Önemli olan gittikten sonra oraya uyum sağlıyor mu arkadaşlarıyla oynuyor mu? Eğer cevap evetse kararlı olun gitmek zorundasın eve gelince birlikte oyuncaklarinla oynayabiliriz ama okula gitmek zorundasın diyin. Ama yok oraya da uyum sağlamıyor kenarda oturuyor oyun oynamıyorsa o zaman göndermeyin yapacak bir şey yok evde etkinlik yapın. Bir de durumu öğretmenlere anlatın ne oldu da o günden sonra çocuğum soğudu diyin. Ayrıca tuvaleti siz temizleyecekseniz neden aidat alıyorlar? Benim yeğenim de kursa gidiyor ilk sene hiç uyum sağlaması oyun oynamadı şarkı söylemedi ablamda aldı okuldan sonraki sene de gitmek istemiyorum demeyi denedi ama ablam kararlı davrandı bu sene 2. Senesi güle oynaya gidiyor.
0 oy
(18,548 puan) tarafından
Biraz evde kalsın cnm

Sonra belki yine gitmek ister
0 oy
(55 puan) tarafından
Normal bir anaokulu veya kreşe verin.o da olmuyorsa haftada iki gün üç gün oyun grupları oluyor oraya verin.o da olmuyorsa konu komşu veya parka çıkarın bol bol.sübyan mektepleri adı altında okullar son senelerde moda olmuş.eski tip cemaat okullarından farklı olduğunu düşünmüyorum.
0 oy
(370 puan) tarafından

Canım istemiyorsa çok zor malesef, bırak gitmesin ne olacak canı sağolsun çocuğunun 

Benim büyük oğlanda gitmek istemedi ana okuluna zamanında , bende bi sürü masraf yapmıştım boşa gitti ama zorlamadım 
Aynı şekilde ortanca oğlumda istemedi 1 hafta sadece gitti onuda  hiç zorlamadım ( anaokulu )

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 48 göst.
30 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Ygurbet (170 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 265 göst.
6 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Panikanne (414 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 209 göst.
4 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Busraaa1 (52 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 302 göst.