0 oy
126 göst.
Diğer kategorisinde (932 puan) tarafından
Ben gücüm yettiğince 24 aya kadar emzirmek istiyorum. Ama şöyle şeyler duydukça sinir oluyorum. Bu saatten sonra emzirmen bir işi yaramaz çerez onun için. Bir faydası yok vs. Bu tiryaki olmuş şöyle böyle. Sizce böyle mi

8 Cevaplar

0 oy
(773 puan) tarafından
Osman gönülal var ünlü bir doktor anne sütünün fayda sağlamadığı bir yaş yok diyor her seferinde kendisi de 4 yaşına kadar falan emmiş onu anlatır hep anne kesmek isterse kessin ama yaramaz artık süt diyenlere kulak asmasın diye kaç canlı yayınında denk geldim çocuğunuz için özel olarak sizin ürettiğiniz süt faydalı değilde ineğin yavrusuna ürettiği süt mü faydalıymış :)) böylesi emzirme normal süt ver deyip geçer zamanla aldırmayın böyle şeylere sabrınız isteğiniz varsa emzirin 
(932 puan) tarafından
Yani benim için bunu söyleyenlerin ilk zamanlar da sütün yetmiyor mu diyen zihniyetle aynı olduğunu düşünüyorum
(773 puan) tarafından
Valla herkes işine geldiği gibi davranıyor hiç takılmayın kızım benim gebelik şekerimden dolayı kilolu doğdu haliyle doğunca karnımdaki kadar hızlı kilo almadı 6. Ayında 8 kilo falandı ki bence gayet normaldi gören yaşlılar sen buna normal süt ver pirinç unu ver ekmek makarna ver zayıf çocuk iyi olmaz diye diye başımın etini yerdi kızım çok iştahlı bir çocuk mesela şu an yaşında ama 10 kg şimdi de e biz sana ver dedik bak toplamış çocuk nasıl iyi olmuş diyorlar emzir anne sütü çok faydalı sütün yok mu var mı diye sorgulayanlar zamanında 3 aylıkken biz pirinç unu verir yemek suyu yedirirdik diyenler onlar faydasını bilse kendileri emzirirdi siz takılmayın hiç
-Reklam-
0 oy
(16,611 puan) tarafından
Ben 26 aylikta bıraktım faydasız değildir elbette ama eski doyuruculuğuda yoktur. Ağırlıklı olarak yemek yiyip arada emerse olur tabiki. İnsanları bu kadar takmayın insanlar bir tuhaf bir şeyleri erken yapmak marifet sanıyorlar erken konuşsun erken yürüsün erken ek gıdaya alışsın erken beze alışsın gibi gibi liste uzar gider bir çocuğun sadece ilk iki yılı bebek kucakta gezecek sevilecek emecek neden illa bu süreyi kısaltmaya çalışıyorlar anlamıyorum sen içinden nasıl geçiyorsa öyle yap 
(932 puan) tarafından
Aslında benim için de çok yorucu bir süreç ama kalmış şurada 2 ay dişimi sıkıyorum
(16,611 puan) tarafından
Boşver hiç takılma benim kayinvalidem 1.5 yaşında iken çise alıştır diyordu geçen altına kaçırıyor dedim geceleri bez bağla diyor :) üç yaşına girecek oğlum önümüzdeki ay ben artık gülüyorum sadece yaşında yürümesi gerekirdi şimdiye kadar diyenlere de yürüse okula mı yazdiracağız ne acelesi var diyordum :) insanları takmamak lazım ağzı olan konuşuyor işte
0 oy
(2,608 puan) tarafından
Eskisi gibi olmaz ilk zamanlar doyurucu olur son zamanlarda tadimlik gibi düşün 
0 oy
tarafından
amcam okuldan gelince annesini emermiş.Sonuç hep zekiydi ve hakim oldu
(932 puan) tarafından
O kadar vermeye mecalim olmaz ama 2 ideal benim için :D
tarafından
Bende Allah nasip ederse gittiği yere kadar emzirecegim
0 oy
(12,613 puan) tarafından
Çocuk ve annenin ortak kararıdır gerisine ot yemek düşer.
0 oy
(5,254 puan) tarafından
3 yasina kadar oneriliyo canim. Faydasiz falan da degil 2 yasindan sonra da bi cok faydasi var. Ben 30 ay emzirdim. 
(932 puan) tarafından
Dinen 2 biliyorum da 3 çok fazla değil mi ya doktorların önerdiği 3 mü
(5,254 puan) tarafından
Dinen 2 yasina kadar emzirin der. Ama oncesive sonrasi icin bi bilgi yok.
Cok fazla degil. Eskiden en az 4 yasina kadar emzirilirmis. 5-6 yasina kadar emzirenlerde varmis. Mogollari arastirmanizi oneririm.
Dunya saglik orgutu ve gunumuzde ki cogu doktor 3 yasina kadar onermektedir.
0 oy
(772 puan) tarafından
Sadece doyurmaya yetmez. Yoksa Allah'ın o bebeğe özel yarattığı, çocuğun durumuna göre neredeyse saatlik salgılanan bir süt nasıl faydalı olmaz? Bir damlası bile çok kıymetli. Sadece artık tek başına yeterli değil. Şifa niyetine düşünün. Ben de yemek yemeye devam ettiği sürece sütüm yetene kadar emziricem. 
(932 puan) tarafından
Benimkisi çok yemediği için sanırım o kadar emzirmem bir de sabaha kadar bırakmıyor bazen her yerim haşat oluyor
(772 puan) tarafından
Belki emme sıklığını azaltabilirsiniz ya da yemekten önce emzirmeyin mesela. Yemeğin üzerine tatlı niyetine emsin.
0 oy
(10,512 puan) tarafından
Oyle olsaydi dinen 2 yasina kadar emme hakki taninmazdi faydali olmasa daha erken biraktirilir ben 24 ayi tam doldurdum saati saatine sonra bay bay yaptik 6 ay oldu keseli bi daha da vermedim hic. 
(932 puan) tarafından
Aynen en azından 2ye kadar bırakmamak istiyorum bir de

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 139 göst.
0 oy
8 cevap 306 göst.
21 Temmuz 2023 Aile kategorisinde Alectemovik (41 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 14 göst.
0 oy
14 cevap 131 göst.