+1 oy
742 göst.
Aile kategorisinde (4 puan) tarafından
Bebeğim henüz dokuz aylık korunmamiza rağmen hamileyim hamileliğim çok zor geçiyor daha önce kürtaj oldum ikinci hamileliğimde hergun kan sulandırıcı iğne oldum ve çok zor bir süreç geçti şuan eşimde bende kendimizi ikinci çocuğa bu kadar erken hazır hissetmiyoruz destekcim yok doktor biraz riskli olur dedi  ne yapacağım bilmiyorum kürtaj olmak istiyorum 

33 Cevaplar

+8 oy
(10,899 puan) tarafından

linç is loading... çok yanlış yere geldin :D

(4 puan) tarafından
Zaten doktorum kürtaj istersen aynı anda spiral de takalım dedi
(4,432 puan) tarafından
Tek korunma yöntemi değil, kesin olarak istemiyorsanız eşiniz de keyfinden ödün versin prezervatif kullansın spiralin yanında. Kararınıza karışmam ama korunma yollarını lütfen iyi araştırın.
(1,850 puan) tarafından
Haketmiyor mu Gözdeh hanım?  Kınamak haddime değil ama tüp bebekle çocuk sahibi olan biri olarak 2 yeri geldimi yumurtlama günümde 3 bile korunduğum oluyor. Bu şartlarda Rabbim verirse he tmm derim. Gerçekten korundum bu artık nasibinde başka ötesi derim. Ama bu kardeşimiz evdekini gözden çıkarsın o zman. Nasılsa iki kere boşanma aşamasına geldiniz. Yine gelebilirsiniz Allah muhafaza
(10,899 puan) tarafından
kınamak linçlemek bana göre değil. herkesin kendi hesabı. hepimiz Allah'a hesap vereceğiz bir de başkasını kınamanın hesabını vermek istemiyorum ben
(1,850 puan) tarafından
Öyle kesinlikle ama gelipde burda sorunca bunu da normalleştiremem. En başta Allah'ın izin vermediği birşey. Daha ötesi yok
-Reklam-
+8 oy
(2,414 puan) tarafından
Galiba bu soruyu bebek bakım tarafında da sordunuz ordada gördüm cevap yazmadım yani katil olmak istiyorsanız siz bilirsiniz ha karnındakini öldürmüşsün ha yanındaki çocuğunu aynı şey 
+8 oy
(11,395 puan) tarafından
Kimsenin hamileliği kolay gecmiyor.burada kimse sana hak veripte çapa canlı sağlıklı çocuğa kürtaj demez.kimseyi gunahiniza vebal biraktirmayin.
+7 oy
(61 puan) tarafından
Nolur yapma  bi insanı öldürme  !!
+7 oy
(16,483 puan) tarafından
Çocukların ikiz olsaydı mesela birini cami avlusuna mı bırakacaktın acaba mecbur ikisine de bakmayacak mıydın ? O karnındakinin doğurduğundan hiç bir farkı yok. Yapma lütfen. 
(4 puan) tarafından
En azından ikiz olsa ona göre kendimizi hazırladık ama şuan bunu yapacak gerçekten gücüm yok destekcim yok yanımda sabaha kadar ağladığım günler oldu
(16,483 puan) tarafından
Kendin bilirsin tabi benim annem beni aldırmak istemiş son anda doktor erkek diye utanıp vazgeçmiş. Benden sonra başka bir kürtajda oldu kardeşlerimden çocuğu olmayan oldu yıllarca kendini suçladı başına gelen her kötü olayda aklina bu geldi. Ben bu durumda anne ile değil bebek ile empati yapmayı tercih ediyorum :( maalesef
(2,632 puan) tarafından
Tevbe terapisi diye bir sayfa var orada da sülalesinde kürtaj öyküsü insanların çocuk sahibi olmakta zorlandiklari ile ilgili
En pislik günahlardan oluyor kendisi Allah akıl fikir versin
(16,483 puan) tarafından
Ben eşime demiştim tekrar hamile kalırsam. Kürtaj olurum diye ama tamamen tehdit amaçlı idi geri çekilme ile korunuyorduk ve eşim zaten ikinci çocuğu da düşünüyoruz kafasında idi. Kendim kürtaj olmaktan çok korkuyorum. Rabbim ya var olan evladım ile sınarsa ya tekrar istersem de olmazsa ya çocuğum bununla sınarsa falan diye. Açıkçası çocuk yapmayı göze almadığım insanlada ilişkiyi yaşamam sonuçta yine hamile kalma riskin olacak
+5 oy
(3,462 puan) tarafından
Neden sikı korunmuyordun canim..nasil kendi bebegine kıya bilirsin ..nasıl bunu aklina getire bilirsin 
(7,670 puan) tarafından
Sinirlibayan hay ağzına sağlık tam da aklımdakini yazmışsın.
(225 puan) tarafından
Sukufe    ben üzüldüm doğacak olan o bebeğe    Ya burda bı kısı bişey yazsa deriz kı yanılır ama herkes diyor gunah o bahanelere sığınıyor allah hıdayet versın
(7,670 puan) tarafından
Amin canım benim amiiiinnnnn Valla böyle şeyler görünce insanlığımdan utanıyorum. O bebeğin suçu ne o zaman adam akıllı korunun gerekirse 4 5 korunma yöntemiyle korun.
(225 puan) tarafından
Aldırmayı düşünecek kadar korksa emın ol korunur... Sal çayıra sonra kurtaj... Bence bunun adı kurtaj olmamalı öldürmek yani karnında ölmüş kalbı durmuş bebeği almak kurtaj dır canlı bır bebeğe kıymanın adı kırtaj olmamalı
(7,670 puan) tarafından
Kesinlikle bunun adı caniliktir.
+3 oy
(1,202 puan) tarafından
Ha ilk çocuğuna kiymissin ha içindekini ya bidaha hiç çocuğun  olmazsa oda Bi can sonuçta  ve onu öldürüyorsun 
+2 oy
(758 puan) tarafından
Benimde bebeğim 4 aylik olacak korunmama ragmen gebe kaldim son adet tarihimi bile bilmiyorum ultrasonda bebek büyük cikti 11 haftayi bitiriyor 12 ye giriyor renklide cinsiyet tahmin edildi ve kiz dendi ben cok mutlu oldum

Hani demem o kii yapabilcekmisin kurtaji gunahi sevabi senin kac yasinda insanlariz o kismi beni ilgilendirmez sadece annelik duygusunu bebisi gebeligi gormus biri olarak bende cooook korkuyorum maddi manevi hic hazir degiliz ama vardır bi sebebi bize gelmesinin dedik ve ilk bebekmis gbi heyecanliyiz canim
(758 puan) tarafından
Anliyorum bu tek senin kararin mi esinde mi boyle istiyor
(4 puan) tarafından
Eşim ilk ogrendiginde ikilemde bile kalmadı ben ilk çocukta baba olmaya hazır değilmişim dedi adapte olamadım uzunca bir süre dedi kucağına bile almıyordu yeni alıştı
(758 puan) tarafından
Tovbe yarabbim boyle seyler duyunca uzuluyorum hic birimiz biseylere alismiyoruz cocuga hazir olunmazki zaten o his ice duser hislerle duygularla ilerlersin anladigim kadari ile esin sıkıntı ama yinede sana haklisin soyle boyle yap demeye dilim varmiyor bide ben 3 dusuk yasadim 2 si kurtajla sonlandi bi bebek 12 haftalik öldü ondan dolayi kurtaj lafi duyunca bile kotu oluyorum
(4 puan) tarafından
Benim de ilk hamileliğimde bebeğim 8 haftalık iken kalbi durdu sonra neden düşük olduğu araştırıldı maddi olarak bizi sarsan bı zamandı pıhtılaşma olduğu anlaşıldı o yüzden ikinci hamileliğim de hamilelik boyunca iğne kullandım çok şükür şuan bebeğim var ama gercekten ikinciye kaldıracak gücüm yok şuanda
(2,632 puan) tarafından
Beyimiz madem hazır değilmiş ne diye o kadar ugrastiniz hamile kalmak için
+2 oy
(5,919 puan) tarafından

Benim bebek 7 aylık fırsat bulup basbasa kalamıyoruz 8-):devil:

(2,482 puan) tarafından
Peşpeşe dediğin ? 3 yaş var kız neredeyse aralarında
(3,462 puan) tarafından
Ayyy kız benim beebgime şükur..gece emzirmesini kesicem o zaman hic uyanmaz ..kendi beşiginde uyuyor
(5,919 puan) tarafından
Gündüzleri besikte uyuyor ama geceleri tam uykuya dalacakken ben ,sürekli sallanmak istiyordu obyuzden yanıma alıştırdım. Uğraşmak istemedim
(3,462 puan) tarafından
E sikayet etmiycen o zmaan kız:))
(5,919 puan) tarafından
Şikayetim yok . Millete pespese hamile kaliyor ya ona yorum yaptım;))))
+2 oy
(1,119 puan) tarafından
Öncelikle saglik diyorum sagligin psikolojin elverisli deilse hamile kalmamak icin el8nden geleni yapmaliydin keske yapsaydin bosanma asamasina geldigin esinle neden o kadar ileri gidiyorsun yani benm dusuncem evlendik diye her gun her gun iliskiye girilmez hadi 15 gunde 1 olsun hem kondom hemde geri cekilme((((sanirim bu da zararliymis valla bi cani harcayacaksam adami harcarim ölmez herhalde geri cekildi diye)))) ile korunmaya calis bubda olmadi valla asker arkadasi gb takilin evlilik cinsellik deil belki bu yuzden boyle dusunuyorum kurtajda((( hic yapmadim))) dogum kadar zormus valla ALLAH YARDIMCIN OLSUN
(4 puan) tarafından
Aslında eşim kötü biri değil çoğu zaman suç bendeydi benim hamilelik stresim çocuk stresi üzerine babama çok duskundum onun vefatı kendimi tanıyamaz hale gelmiştim yani ben gibi değildim ben böyle biri değildim eşim psikologa gidelim diye bile dedi ama oda bebeğe alışamadı ilk başta işi çok ağır oda yoruluyor işyerinde sorumluluğu çok fazla
+2 oy
(2,710 puan) tarafından
Cok buyuk marifet gibi daha once aldirdiginida yazmissin hic mi allahtan korkmuyosun ya ha 9 aylik bebegini oldurmussun ha karnindakini ayni sey allah karnindaki bebegede ruh ufluyo bu hatayi daha once yapmissin tekrarlarsan allah iyi demez musibetler basindan eksik olmaz 
(4 puan) tarafından
Dikkatli oku lütfen. İlk bebegimi isteyerek olmadı kalbi durdu şuan bir bebeğim var zaten ona tam anlamıyla bakamayip ikinciyi yapmak ona da günah ona yeterli ilgiyi göstermeyip ilerde psikolojik sorunları olsa kimse kimsenin hayatını bilemez kimse de kimseyi yargilayamaz
(2,710 puan) tarafından
Onceden onlemini alacaktin o zaman hic bi bebek olmeyi hak etmiuo
+2 oy
(1,377 puan) tarafından
Bir cana kıyma bence kardeşim vallahi vebali zordur, yapamam dersin ama Allah yardım eder 
(4 puan) tarafından
Sadece on dakika gorumcemin çocuğu ve kendi çocuğum kaldım o çocuk düştü dişi dudağını kesti kanadı oturdum saatlerce ağladım ben yanlız başına nasıl bakarım nasıl ederim diye
(1,377 puan) tarafından
İşte sen yapamam dersin ama vallahi Allah sana yardım eder sadece ona sığın yeter, eğer o bebek sana geldiyse vardır hikmeti şeytan sen yapamazsın edemezsin zordur diye seni korkutmasina izin verme, bak gebe bölümüne niceleri gebelik testi atıyor gebelik var mı silik çizgi var gibi diyip bir ümit bekliyorlar senin bu yaptığın şuan onlar için nisbet gibi o kardeşlerimiz kim bilir her gece nasıl Allah'a dua edip evlat istordur ama rabbim sana hemen nasip etti oturup şükretmek varken nankörlük etme gülüm, Allah sizleri doğruya teşvik etsin inşallah ❤️
+2 oy
(8,396 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Ne güzel dünya yap et dikat etme sonra gel ağla aldırcem diye bide burdakinleri günaha sok asla kurtaj olmazdım öleceğimi de bilsem
+2 oy
(28,774 puan) tarafından

Kendinize dikkat etseydiniz yıl olmuş 2024 .2025 e gircez eski zaman değil her çeşit korunma yöntemleri var yapmayın Allah aşkına kimsenin hamileliği kolay geçmiyor sadece sizin değil Rabbim vermiş nasıl karşı gelip cana kiyacaksin

+1 oy
(39 puan) tarafından
Yani ben olmuştum emzirirken ama benimki çok farklı bir durumdu bencede yani hazır hissetmiyor olabilirsin ama yapma canım sonucta oda senin evladın şimdi kendi evladına kiyabilirmisin
(4 puan) tarafından
Tabiki istemem ama gerçekten maddi manevi hiç hazır değiliz hergun iğne oluyorum hamileyken kollarım mosmor oluyor çok ağrıyor poşet tasiyamiyordum şimdi bebeğim hep kucakta
+1 oy
(107 puan) tarafından
Hiç boşuna linclemeyin basina gelmiyen bu piskolojiyi bilemez bnmde hamileligm riskli serklj oluyorm bir kizm 2 yasinda o henuz 7 ayliken istemedn hamile kaldim bebeklerim erken doguyor bu arada  digeride suan 10 aylik  korunma ignesi kulaniyorum   ama iki aydr adet olmadim gecen piskolojk olark belirtilern vardi test yaptm cikmadi ama cikmis olsydi bile kurtaj olacaktim tamam günah vebali büyük hemde çok büyük ama diger cocuklr ne olack o riskli durumunda ben yatalak kim bakack bunlara hadi dogurdm aralarinda cok yok ne olacak hercktnde hepsine yazik etmis olacam bnde kurtaj olmayi sectim nyseki hamile degildim    sende sana iyi geleni yap düşün tasin kararını ver eger hamilelign zor degilse bakabilirsn böyle bir gunaha Girme asla 
(4 puan) tarafından
Allah razı olsun herkes yargılıyor ama kimse beni anlamıyor
+1 oy
(709 puan) tarafından
Korunurken dediğin geri çekilme mi oluyor?
+1 oy
(1,358 puan) tarafından
Yazıklar olsun...........5 dk zevk için bi cana kıymak Yazıklar olsunnnnnnnnnn
+1 oy
(331 puan) tarafından
Allah yarın öbür gün o bebeğin acısını diğer çocuklarından çıkarır yapma etme çok günah. 
+1 oy
(4,405 puan) tarafından
Madem istemiyordun ne diye korunmuyorsunuz  o kadar kolay mı hamile kal risk yok kurtaj ol bu resmen cana kiymaktir bıl yani

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 60 göst.
3 Kasım 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sena98 (164 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 405 göst.
15 Ekim 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 56 göst.
0 oy
7 cevap 99 göst.

403,378 soru

12,083,373 cevap

36,360 kullanıcı

...