0 oy
338 göst.
Aile kategorisinde (303 puan) tarafından
Kızlar merhaba . Eşimin kız kardeşi üniversiteye başladı. Eşim  dedi ki birazcık parasal anlamda biz de destek çıkalım. Öğrencidir sevap olur tamam dedim .aylık belli bir miktar para gönderiyor kardeşine...Ailesinin durumu da iyi ama ben kardeşidir deyip seslenmiyorum para göndermesine.  Bu gönderdiğimiz miktarın haricinde kız kardeşi eşimden durmadan para isteyip duruyor. 500 atar mısın 250 atar mısın.

Geçen gün mesajını gördüm. Var mı yok mu diye sormuyor bile para atar mısın yazıyor direkt. Bende dedim eşime. hayır atamayız . Zaten gönderiyoruz.ama sürekli isteyip duruyor dediğimde de lazım olmuştur ihtiyacı vardır çok paramı sanki kavga ediyoruz sürekli. Sizce bu durum normal mi evlilikte.  Mesela geçen gün ailesinin yanına geldi kız kardeşi. O akşam eşime mesaj atmış bana 300 TL  atar mısın diye. ailesinin yanında bile benim eşimden para istiyor. Tamam ben öğrencidir deyip belli bir miktar göndermesine müsaade ettim ama  bu kız resmen alışkanlık haline getirdi para istemeyi. Ve ben söylediğimde mutlaka evde kavga oluyor.  Eşime bu durumu nasıl güzelce anlatabilirim nasıl kavga etmeden bu sorunu çözebilirim. Ne yapıyor ne ediyor kardeşi istediği an mutlaka parayı gönderiyor.  kayınvalidem ile  konuşsam yanlış mı anlaşılır . Görümceyi arayıp kendimmi söyleyeyim. Sen sürekli para istiyorsun ama bizim de kendimize göre derdimiz mi var diyeyim. ses çıkarmadıkça daha fazlası oluyor ne yapacağımı bilmiyorum artık. 

Konuşsam kavga çıkıyor. Nasıl çözeceğim bu durumu ne yapmamı önerirsiniz.lütfen cevap verir misiniz. 

18 Cevaplar

+2 oy
(406 puan) tarafından
Görümcenle konuşsan hemen eşine söyler gibi aranız bozulabilir çünkü eşin ona para göndermeyi sıkıntı yapmıyor bence sen harca eşine sürekli bana 500 ver 300 ver de istersen alıp kenarda biriktir belki sen çok para harcasan eşin bu kadar çok para göndermez kardeşine
-Reklam-
+1 oy
(18,991 puan) tarafından
Kardeşine gonderdigi paralar sizi zorlamiyorsa pek bişey deme. Ama gorustugunuzde ufaktan bu laf carpit. 
(303 puan) tarafından
Canım üç dört lirayı buluyor az para değil yani. Ben yeri geliyor kendime harcayamıyorum üç dört lirayı
(18,991 puan) tarafından
Ya ailesinin durumu iyiysə biraz laf dokundur sen eşin yanında değilken
+1 oy
(4,745 puan) tarafından
Benim eşimde ailesine para veriyor kardeşine filan benim   ihtiyacımı gideriyorsa kimseye muhtaç etmiyorsa  sıkıntı etmem ben sen hoslanmiyorsan vermesini açık net bir şekilde bir daha vermeyecen diyecen 
+1 oy
(15,442 puan) tarafından
Canim aylik net bir miktar olsun sana verdiğimiz burs de. Plansız olduğunda bizim elimiz daralıyor de. Ne kadar ihtiyacın varsa ona göre önceden söyle de. 
+1 oy
(717 puan) tarafından
Yani ben kardeşime istediğim parayı yollayabilirim buna eşim karışamaz.
(4,958 puan) tarafından
Belki yanlış gelebilir ama ben de öyle düşünüyorum şahsen.  Ailemi mağdur etmediğim sürece sıkıntı olmaz
(717 puan) tarafından
Yani tabi bir tarafı yaparken bir tarafi da yıkmayacaksın
(263 puan) tarafından
Çünkü senin paran senin paran, ama eşinin parası ikinizin parası .
(4,958 puan) tarafından
Ne bileyim kendimi düşündüm, ben öğrenciyken mecbur kalınca ablamdan isterdim bir kere olmaz demedi. Hâlâ aklımda şimdi de ben ona demem yok diye ,kendim parasız kalırım onu parasız bırakmam.
(4,958 puan) tarafından
@uykuluanne  o nasıl oluyor kız. Bizim evde senin paran benim param yok, hepsi aynı hesapta.
+1 oy
(17,209 puan) tarafından
Yani bunun çözümü sanırım fırsat varken bol bol harcamak hem elinde para kalmaz hem de bir şey dediğinde kardeşin istese hesapsız kitapsız gönderirdin demek sorunu çözer herhalde 
+1 oy
(926 puan) tarafından
Asla musade edebileceğim bi konu degil gorumcenin babasi anasi başında sağ ise durumlari iyi ise benim esim niye para verecek ha ayda 600 700 lira yollarmis okuyor diye tamam ama onun harici zirt pirt para yada ne bileyim ayda 3 4 bini bulacak parayi asla verdirmem buyuk olay cikaririm eşimi mahvederim ve çok ciddiyim bu konuda.
0 oy
(317 puan) tarafından
Yani aylik bir meblag belirleyip onun uzerine (hastalik ve acil durum vs disinda) cikmamayi konusabilirsin. Yani ogrenci, abisi gonderdikce o da ister, önünü arkasini dusunmez sanmam. Eger gonderdigi tutar sizi zorda birakiyorsa esinle konus aylik bir limit belirleyin. Bunun icin kavga etme tabiki.
0 oy
(9,627 puan) tarafından
Eşin bişey demiyosa sen seslenme eger seni kısıtlıyosa istegini almıyosa erteliyosa o zaman soyleyebılırsın rızam yok diye
0 oy
(1,461 puan) tarafından
Bizimkide gonderirdi kıyamet koparirdi  evde gizli gönderdiğini  biliyorum görev aldı ister yine gönderir ben harcadigim paraya bakıyorum kendi girsin dara kafamimi yorcam
0 oy
(473 puan) tarafından
Aylık belirlediğiniz miktarı yollamayın o istedikçe yollarsınız iki taraf için daha mantıklı olur
0 oy
(612 puan) tarafından
Sen eşinle konuş belli bı miktar konusunda anlasın. Eşiniz de kardeşiyle konuşur her ay su kadar gondericem sana ne kadar yeter gibisinden. kayınvalide kendisiyle konuşman pek doğru olmaz.
0 oy
(4,138 puan) tarafından
Benden kismiyorsa ben birşey demem ama benim ihtiyaçlarımı karsilamiyor bütçemizi sarsiyorsa anca söylerim. 
0 oy
(1,020 puan) tarafından
Benim eşimin kardeşi de aynıydı en son abisine güvenip 1500 TL lik telefon faturası yaptı o günden sonra eşime aylık bana şu 1000 lira lazımsa 3000 aldım eşimden bir iki kere eşim şuan durumum müsait değil dedi o günden bu güne ne o kadar fatura çıkardı nede para istedi bende önünü alamıyordum yoksa ve daha hamileydim yani kızımın doğumuna az kalmıştı 
0 oy
(4,648 puan) tarafından
Öğrencilik zor  kırtasiyededen çıktı alsa bir sürü para gidiyor bazen yurta yemek kötü çıkıyor arkadaşlarınla cafeye gitsen hesap kitap yaparak ben kız kardeşime gonderirdim eşimde ginderirdi hatta ramazan da yemek gönderirdi oda arkadaşlarına ve kardeşime yemek sırası çok oluyor orucunu geç açmasın diye en iyi yardım öğrenciye yapılan yardım bence
0 oy
(11,228 puan) tarafından
Ben olsam bende zırt pırt para isterim eşimden kardeşine atıyor madem bana da versin. Hele bi atmasın göreyim. Belli bi miktar yardım yapılır ama zırt pırt istemesi yüzsüzlük 
0 oy
(240 puan) tarafından
Normal değil tabii ki, her şeyin de bir dozu var. Biri iyilik yapıyor diye abartmanın anlamı yok. Babasından istesin. 
0 oy
(1,023 puan) tarafından
Bende üniversite okurken abim bana yollardi eve geldikçe verirdi sürekli .babamın durumu kötü degildi ama esnafti bazen dar zamanlar olurdu sağolsun iki abim hep destek olmuştur .hiçbir zaman arayıp istemedim ama onlar bilirdi paramın azaldığı zamanı .şimdi abimin kızı üniveriste okuyor fırsat oldukça bende ona yolluyorum .benim abime bu konuda sonsuz bir minnetim.sevgim ve saygım var yengem de beni çok severdi  hala çok iyiyiz. .sizin gorumcenizde  kişilik olarak hakedecek değecek bir karakterse ve eşinizin yolladığı para sizi dara düşürmuyorsa ses çıkarmayın aksi takdirde gizli yollar zaten bilemezsiniz .

Kız çocukları hele birde evden uzakta okuyorsa parasız kalmasın diye abileri babaları biraz daha hassas oluyor .

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 478 göst.
2 Aralık 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 454 göst.
5 Eylül 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde Birkullanici00 (200 puan) tarafından soruldu
+1 oy
34 cevap 726 göst.
19 Eylül 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 177 göst.
21 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Tugce12. (639 puan) tarafından soruldu

406,234 soru

12,180,067 cevap

36,676 kullanıcı

...