+1 oy
347 göst.
Diğer kategorisinde (11,254 puan) tarafından

gece sohbeti olsun. bence çoğu doğru sizce? gece gece derin düşüncelere daldım

image

image

image

image

image

14 Cevaplar

+1 oy
(214 puan) tarafından
Bende 18 senelik anneliğim ve kendi annem ile edindiğim tecrübelerime dayanarak diyebilirim ki evet doğrular ve bende annem ile ilgili bu duygularımla çok mücadele ettim . Bize kalan bu yanlışlardan ders çıkarıp terbiye olmak, kimseyi değiştiremeyiz sadece kendimjzi değistirebiliriz, kimbilir annelerimizde bu yaşlarına kadar nasıl çocukluk yaşadılar ve aşamadıkları kimbilir ne acıları ve problemleri var. Onlarda öyle gördükleri için öyle yaptılar , kendi anne babalarından kimbilir ne yaralar aldılar. Biz İnşallah daha bilinçli Anne olalım.
(11,254 puan) tarafından
çok güzel bir yorum. umarım bizim çocuklarımız böyle demez ileride
-Reklam-
+1 oy
(5,295 puan) tarafından
Evet birçoğu doğru. Psikyatri terapilerimizin çoğunda tıkandığımız yer anne ve baba ama anne daha çok. Annelik çok zor bir elim yağda bir elim baldayken bile bana zor geliyorsa. Annemi düşünemiyorum bile. O kadar çok parçaya bölünmüş ki kadın destek olmuş ama desteklenmemiş yine de iyi çıkmış işin içinden diyorum. Kötü anılara odaklanmayın lütfen o an ne durumdaydı neler hissediyordu bilmiyoruz. 
(214 puan) tarafından
Yorumuna çok çok ++++++ onlarda çok zor şartlarda annelik yaptılar , onların da desteğe, sevgiye, dinlenmeye, anlaşılmaya ..... ihtiyaçları vardı, ki insan çok yoruldugunda hiç mantıklı düşünemiyor, biz onları olduğu gibi kabul eder saygı duyarak çocuklarımızda bize o saygıyı gösterecek.
(11,254 puan) tarafından
tabii ki çok doğru, o günün şartlarını bilmeden yorum yapıyoruz. anne sonuçta insan, hata yapabilir. bizlerde yapacağız büyük ihtimal üstelik hata yapmamaya çalışırken. yarayı herkes alıyor da en güzeli o yarayı sarabilmek
0 oy
(3,134 puan) tarafından

Çoğu doğru maalesef...

(11,254 puan) tarafından
doğru olması da acıtıyor biraz
0 oy
tarafından

Hepsini ekran aldım sabah okuyacağım iyi geceler :)

(11,254 puan) tarafından
iyi geceler :)
0 oy
(1,673 puan) tarafından
Annesinden muzdarip biri olarak malesef doğru. 

İsin kotusü toksik bi iliskiniz oldugunu bildiginiz halde ona kendinizi bagimli hissediyorsunuz. Cunku onlar bunu istiyo.

Simdi annem benimle küstü. Ama bu mesele kizimla benim aramda demiyor. Esimi cocgumu karıstırdı. Simdi izne cikicaz annem yuzunden ailemin akrabalarimin yanina gidemeden gelicem .

Cunkü onun icin o varsa herkes var o yoksa herkes yok. 

Simdi ben annemle sacma sapan sebebli kusluk sebebiyle köksüz kalmiş oldum. 

Peki bunu hakedecek ne yaptim ? 

Tek sucum onun cocugu olmam ve mutlu bir evliligimin olmasi malsef
(11,254 puan) tarafından
herkesle ilgili sorunun olabilir hepsini aşarsın ama annenle sorunun varsa hiçbir şeyi aşamıyorsun. hakkımmı helal etmiyorum lafı yiyip bitiyor insanı. ve maalesef çoğu anne de bunu çok kolay söyleyebiliyor.
(1,673 puan) tarafından
Kesinlikle. Ama onlar bizleri cocuk gibi bir omür azarlayip sözleriyle siddet gosterebilcelerini kendilerine hak goruyolar.

Bana yillarca psikoljik siddet uyguladi. Sonra bana benden ayrilcagin durumlarda (evlilik ,okul univerisite) seni hic aglarken gormedim diyo.
Cunku ben her zaman annemden uzakta huzuru bulan bir insan oldum . Bunu olusturanda kendisi
(11,254 puan) tarafından
yaptığı hataları da söylesen ağlar, kızar ben ne yaptıysam sizin için yaptım. saçımı süpürge ettim, gün yüzü görmedim gibi benzer cümlelerle üstüne göz yaşı ya da bağırıp çağırma ekleyerek üste çıkarlar. hep başkaları dolduruyor olur bizi...
(1,673 puan) tarafından
Ya bizim annemle kavgalarimin yüzde biri bile benim hatalarim yuzunden olmaz. .
Hep senin yuzunden şundan utandim  mantigi ile hareket ettigi icin cikar.

Yani beni senede 10gün evinde sigdirip misafir edemiyosa kendini duvardan duvara vurarak ağlasada  degisen bisey yok.

Aç birakmadin  acikta birakmadinsagol ama ben o yatakta ağlamadan kac gece uyudum. Sicacik evim oldu ama kac haftasonu annem evde olcak diye sevinebildim.
Gezdik eglendik kaçinda annem bende utanmadan gezdi
Okudum okuttun ama ben istemedigim işime yaramayan bi bölüme sirf senin baskindan kacabilmek icin gittim.
Okul bitti atanmak icin uğrasmak yerne sirf baskisindan kacabilmek icin alalacele evlendim.

Onlarinda bizimde İcimiz cok dolu kalplerimiz cok yarali. Ama onlar bizim mutsuzlugumuzdan beslenerek bunu gidermeye calisiyolar malesef
0 oy
(2,744 puan) tarafından

Çok şükür öyle bir anne olmadı annem bir kez olsun ne bağırdığını duydum bize ne vurduğunu. Abim ve kardeşim yüzünden dayak bile yedi ama bir kez bile sizin yüzünden diye dahi kızmadı keşke annem gibi bi anne olabilseydim :'(

(2,744 puan) tarafından
Ne kıyasladı, ne başka şeyler uzun uzun anlatsam ağlarım özledim şimdiden gurbette olmak zormuş :(
(11,254 puan) tarafından
Allah uzun ömür versin annene canım
(2,744 puan) tarafından
Amin canım :)
0 oy
(3,097 puan) tarafından
Evet çoğu doğru. Çok şükür benim annem nadir sayılabilecek kısımda. Bizi kimseyle kıyaslamaz. Asla kendi küslüklerine bizi dahil etmez. 3 kardeşiz kimin neye ihtiyacı varsa ona koşar. Kardeşlerin arasındaki bağın kuvveti annelerin çocuklarına yaklaşımıyla ilgili o yüzden kardeşlerimizle bağımız da çok iyidir. Hayatta bı şansım varsa o da annemdir. 
(11,254 puan) tarafından
Allah uzun ömür versin annene, annelerimize
0 oy
(523 puan) tarafından
Geneli doğru ve bu yüzden artık 3 aydır bir kere bile gorusmuyorum annemle
(11,254 puan) tarafından
keşke değiştirme yolu olsa
(523 puan) tarafından
Teyzem var kızları ile arkadaş gibiydi sanki ikisi aynı yerden çıkmamış hiç birbirleriyle alakaları yok
0 oy
(3,823 puan) tarafından
Fatmanın ve irfantolganin dediklerine katiliyorum..cok şükür digerlerinin hic biri benim icin dogru degil 
(11,254 puan) tarafından
evet bence dr doğru yazmışlar
0 oy
(16,850 puan) tarafından
Buna rağmen anneliğe uygun olmadığını düşünüp çocuk yapmak istemeyen ünlüler Deniz Baysal Gülçin Santırcıoğlu sosyal medyada linç yiyor halbuki onlar gibi düşünen anneliğe uygun olmayan ama bunun bilincinde olmayıp üreyen bir sürü insan sırf doğurduğu için kutsal olduğunu zannediyor
(11,254 puan) tarafından
valla doğurmak istemeyene bir şey demem ben, kendine güvenmiyor ki doğurmuyor en iyisini yapıyor. doğur seversin lafından da hoşlanmıyorum, evet insan doğurduğunu sever ama işte herkesten olmuyor. anne için de geçerli bu baba için de geçerli.
(16,850 puan) tarafından
Tabi ki ama genelde bu linçlemeyi kadınlar kadınlara yapıyor annelik kutsal sen zaten anne olma diye.
0 oy
(2,326 puan) tarafından
Ne kadar acı ki hepsi doğru. Ama bunu kırmakta bizim elimizde. Ailemizin bişe yaptığı haksızlıkları çocuklarımıza yapmayarak bu döngüyü kırmamız gerekiyor
(11,254 puan) tarafından
hatanın farkında olmak ve bunu düzeltmek lazım ama yeni nesil anneler yani bizler dekendi anne babamızın hatalarını görüyoruz ama bu sefer düzeltmek yerine tam tersini yapıyoruz, özgürlük adı altında şımarık kural, sınır bilmez çocuklar yetiştiriyoruz. orta yolu bulabilirsek on numara olacak.
0 oy
(989 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Anneliğin kutsal olduğunu düşünmüyorum.Rahmi ve hormonları elverişli olan her dişi anne oluyor zaten
(11,254 puan) tarafından
tabii ki. herkes doğuruyor her h. ayvan doğuruyor ama kim bakıyor? kim nasıl bakıyor bence bu daha önemli
0 oy
(4,028 puan) tarafından
3 kız kardesiz annem hep ablamı mağdur görüp onu sever evlendi iki çocuğu oldu ablamı sevdiği için onun kocasıyla çocuklarını da çok sever gözünde hep sevgiye muhtaç olan onlardır her konuda hatta sadece sevgi değil 
(11,254 puan) tarafından
benzer durum bizde de var. Sevgi diyemem ama bir ayrı tutar. napayım o eksik ya der ama ben bir hata yapsam olur mu 50 kere laf duyarım ablam bin beterini yapar, ağzını açıp bir şey demez
(4,028 puan) tarafından
Ablamda bunu çok güzel kullanır canının istemediği rahatsız bisey yapıldığı zaman hemen suratini asar ama ben hiç bisey olmamış gibi gülmeye devam ederim sorun tamamen bende
(11,254 puan) tarafından
aynen bu şekilde oluyor
(4,028 puan) tarafından
Allah bize de akıllanmayı nasip etsin
(11,254 puan) tarafından
amiinn
0 oy
(1,836 puan) tarafından
Okuyamadım ama en sinir olduğum cümle şu çocuğu hasta etmişler kaynanam çok kullanıyor bu kelimeyi sanki bile bile ben hasta ediyorum en nefret ettiğim cümle hangi anne baba çocuğunu hasta eder Allah aşkına 
(11,254 puan) tarafından
ay bu sinir bir şey. he çocuğumdan gıcık kapıyorum bile bile hasta ettim, manyağız ya biz :)

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 205 göst.
18 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Asel hira (861 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 130 göst.
5 Ekim 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 330 göst.
24 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Ozdenylmz (28 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 54 göst.