0 oy
94 göst.
Diğer kategorisinde (183 puan) tarafından
10 günlük bebeğim çok kıvranıyor ne gece uyuyabiliyor ne gündüz sürekli sancı çekiyor gibi kıvranıyor. Yeme içmeme dikkat ediyorum ben ona gaz yapacak şeyler yememeye özen gösteriyom ama yinede sancı yapıyor ona kızlar nasl bir yol izlemeliyim onu ne rahatlatır yardımcı olun lütfen 

5 Cevaplar

0 oy
(589 puan) tarafından
Hemen anason ve kimyon tohumu al demle ve düzenli olarak iç. Aşırı derecede iyi geldi hem bana hem bebeğime. Ama tohum olarak iç. Şu bardak içine demlemek için bi süzgeç var ondan da al ikisinden de 1 çay kaşığı koy iç
(183 puan) tarafından
Rezene içiyorum düzenli ama galiba pek fayda etmiyor
(589 puan) tarafından
Rezene içme bence bebek beynine zarar veriyormuş falan diye bişey gördüm doğruluğunu tam bilmiyorum o yüzden riske atmadım ben içmedim. Ama özellikle kimyon tohumu çok iyi geldi. Anason da aslında biraz tadını bastırsın diye katıyorum
(218 puan) tarafından
Benim de oğlum 4,5 aylık ve aşırı kolikti. Çocuk doktoruna götürdük. Rezene içiyorum dediğimde çok kızdı. Çocuğun karaciğer enzimlerini bozarsin hemen bırak içmeyi dedi. Onun yerine ben kiraz cekirdekli kemer almistim o çok işime yaradı. Zeytinyağını ısıtıp karnına masaj yapıyordum. Sen ayaklarını ve karnını sürekli sıcak tut. Sen üşütürsen bebek gazlanir sütunden geçer. Mama iciyorsa marka değiştir. Ayaklarını bol hareket ettir bebeğin. Uyanık olduğunda karın üstü yatır sırtını sivazla. Biliyorum çok zor ama hepsi geçiyor emin ol. Bizimki 1 aydır rahat uyuyor kendi kendine çıkarıyor şükür. Çocuğuna anne sütü dışında kesinlikle bir şey verme. Halk arasinda yok kimyon içir yok soda içir bilmem ne diyecekler sakın yapma bağırsakları daha ne ki onun. Bebeğinin ayağının altının tam ortasına masaj yap sürekli. Karnına İ love you masajı var onu yap. Her emzirme öncesi ve sonrası gazını çıkar. Bol bol su iç zorla kendini sütun yağı azalır demişti doktorum bana. Hem sütum arttı hem de aşırı yağlı olmayıp çocukta gaz yapmiyordu. Gaz damlasini kullanıp çocuğu kimyasala boğma. Gercekten bu günler geçecek sabret.
(218 puan) tarafından
Biogaia ve nurse harveys doğal diyorlar sağlık ocağında ki ebe önermişti. Çocuk doktoru onu verdne kadar zeytinyağı ver bir kaşık demişti ama ben onu da vermedim. Sıcak duş aldır karnına sürekli ütü de bez ısıtıp koy
-Reklam-
0 oy
(4,270 puan) tarafından
Nurse harveys damla aldim da rahatladım anamdan emdigim sütü burnumdan getirdi kızım 
(183 puan) tarafından
Gaz damlası aldk kullanıyoruz ama fayda etmiyor
(4,270 puan) tarafından
Saglik ocağında ki ebe zinco al iyi gelir dedi aldik hiç biseye yaramadı Bi gün acillik oldu morarana kadar agladi sürekli doktor metsil yazdı aynı parol gibi kendine bile faydası yok onun da en sonunda baktik bunlarla olmuyo eşime git eczaneye hangi damla iyiyse ondan versinler al gel dedim eczacı da nurse harveys Bi de bio gaia demiş bizde bundan aldik kullanir kullanmaz ağlaması kesildi çok şükür
0 oy
(926 puan) tarafından
İlik süte kimyon karistir iç 

Hem sutunu artirir hem gazi giderir 

Aci elma yagi alip ayaginin altini ovabilirsin oda faydali
(218 puan) tarafından
Acı elma yağı çok ağır bir yağ. Bilimsel çalışmalar var ve bebek ölümlerine bile yol açıyor kesinlikle kullanmayın.
(926 puan) tarafından
Tum kuzenlerim cocuklari ablam ben kullandik benimki daha kucuk ama digerleri 10 15 yasinda cocuk oldular doktor onerisi ile aldik sanmiyorum bisey olsa doktor onermez
(218 puan) tarafından
Doktorlar ilaç firmaları ile anlaşmalı yani işin ticari boyutundalar. O yüzden bir çoğunun ilk işi hemen gaz damlasi onermektir. Doğala yönlendiren doktor çok nadirdir. Ama doğala yonlendirip yanlış tedavi uygulayan da çoğunlukta. Kendi sagligimizi sadece kendimi koruyabiliriz. Zaten son dönemde yaşanan olaylar bunun ne kadar önemli olduğunu gösterdi.
(926 puan) tarafından
Yillardir taniyip bildigimiz doktor guveniyoruz o sebepten oyle alelade kisiler degil ..
Siz kullanmazsiniz biz fayda gorduk ara ara  kullanmaya devam edecegiz
0 oy
(861 puan) tarafından
Rezene ve kimyonu kaynat suyundan bir iki kaşık bebeğe ver sende düzenli iç . Ilık duş aldır düzenli . Her emzirdikten sonra mutlaka gazını al . Ayakları hep sıcak olsun . Gaz damlası ve bağırsak düzenleyici biogaia kullan .
0 oy
(7,842 puan) tarafından
Sancılı durumlarda bebeğini cenin pozisyonunda kucağında sabit tut kafası sağa sola sallanmayacak şekilde. Yukarı aşağı eğil kalk ayakta hafif dizlerini kırar şekilde. Hızlı hızlı 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 76 göst.
0 oy
1 cevap 46 göst.
0 oy
1 cevap 60 göst.
0 oy
2 cevap 107 göst.

411,039 soru

12,371,955 cevap

42,460 kullanıcı