Benim de oğlum 4,5 aylık ve aşırı kolikti. Çocuk doktoruna götürdük. Rezene içiyorum dediğimde çok kızdı. Çocuğun karaciğer enzimlerini bozarsin hemen bırak içmeyi dedi. Onun yerine ben kiraz cekirdekli kemer almistim o çok işime yaradı. Zeytinyağını ısıtıp karnına masaj yapıyordum. Sen ayaklarını ve karnını sürekli sıcak tut. Sen üşütürsen bebek gazlanir sütunden geçer. Mama iciyorsa marka değiştir. Ayaklarını bol hareket ettir bebeğin. Uyanık olduğunda karın üstü yatır sırtını sivazla. Biliyorum çok zor ama hepsi geçiyor emin ol. Bizimki 1 aydır rahat uyuyor kendi kendine çıkarıyor şükür. Çocuğuna anne sütü dışında kesinlikle bir şey verme. Halk arasinda yok kimyon içir yok soda içir bilmem ne diyecekler sakın yapma bağırsakları daha ne ki onun. Bebeğinin ayağının altının tam ortasına masaj yap sürekli. Karnına İ love you masajı var onu yap. Her emzirme öncesi ve sonrası gazını çıkar. Bol bol su iç zorla kendini sütun yağı azalır demişti doktorum bana. Hem sütum arttı hem de aşırı yağlı olmayıp çocukta gaz yapmiyordu. Gaz damlasini kullanıp çocuğu kimyasala boğma. Gercekten bu günler geçecek sabret.