0 oy
734 göst.
Diğer kategorisinde (5,328 puan) tarafından
Siringayla veriyordum eczaneden almayi unutmusum atesi var zorla icirdim yarısini cıkardi resmen icmicem diye kavga ediyor benle antibiyotikde ne yapcaz bakalim 

25 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Antibiyotik içinde kendi şırınga gibi biseysi oluyordu yokmu 
(5,328 puan) tarafından
Acmadim canim suyunu kaynattim soguttum yapicam simdi iyice sogucak demi su ama onda da kasik var diye hatirliyorum augmentin bid vermis
tarafından
İçinde şırınga oluyor aynen soğuk olcak bozulur yoksa en olmadı pipetle ver o da olmadı corba verirken arada görmeden kaşıkla ver gitsin
(5,328 puan) tarafından
Tamam canim.bir bakayim icine insallah vardir
(310 puan) tarafından
İçinde şırınga olmuyor ne zaman kullanmak zorunda kaldiysam şırınga da aldım
-Reklam-
+2 oy
(4,097 puan) tarafından
Benim büyük ağzını açıp bekliyor :D küçükte dişleri denetliyor yanaklarından az sıktırınca ağzını açıyor içiriyorum hemen 
(5,328 puan) tarafından
Yerlere atiyor canim bildigin bacagimla hapsettim cocugu kavga dovus icti
(4,097 puan) tarafından
Zor oluyor maalesef öyle
+2 oy
(5,781 puan) tarafından
El ayak hastalığı benmkiler dün oğluma zorla icirdim karnı bistu ağız yara dolu .  İstemey istemeye içti bı kustu üstüme ağzıma kdr girdi 
(5,328 puan) tarafından
Cok gecmis olsun canim
(5,781 puan) tarafından
Saol cnm bnm
+2 oy
(4,375 puan) tarafından
Benim kız bayılıyor hatta hasta olmasada öhö öhö anne ilaç diyor ☺️
(5,328 puan) tarafından
Keske icse kavga kiyamet koptu evde :)
+1 oy
(883 puan) tarafından
ilaç şişesini gösteriyorum "annecim hadi gel kapağını kapat" diyorum. o kapağı alıp kapatmaya çalışırken içiriyorum kaşıkla oldu bittiye geliyo. 18 aylık
(5,328 puan) tarafından
Sisesini gorunce aglamaya basliyor hastanede doktoru bekliyoruz cantayi isaret ediyor sedyeye koymustum ordan cikisi gosteriyor resmen cantayi al gidelim diyor isaretle doktor korkusunu nasil yencez bilmiyorum
(883 puan) tarafından
doktoru görünce bizde de durum aynı onu ben de çözemedim
(5,328 puan) tarafından
Insallah gecer kan bile almadi bogazina bakti sirtini dinledi ilac yazdi ona bile cok agladik
(5,991 puan) tarafından
benim oglan yalvario ilac ilac diye. hasta degilkende dolabi karistirip ilac icmek ister iburamine bayilio mesela.   bebeklikten beri bayilio. damlalari kasiga damlatirken goz hizasina getirip dim dim dim ses cikarip guldururdum oyle sevdi ilac icmeyi. 1 bucuk yaslarindayken cok atesliydi . asi odasindan surup verdiler siringayla icirmeye calistilar dedim icmez. surup kasigi ile verdiler oyle icti. ama igne yapilan odadan geldi diye sanirim fobi oldu. yaklasik iki ay kadar hic ilac iciremedim doke saca siringaylada olmadi kasiklada. sonra unuttu demek o olayi yeniden iciyor kasikla masallah:). belki korkmustur ilk tatli ilactan ver. ben mesela iburamin calpil bayilirkmkendim bile yalarim son kasiklarini:)
(766 puan) tarafından
Düzelmiyor canım, benim kız 6 aylıkken daha hastanenin toluna dönerken tanıyıp ağlamaya başladı, 4,5 yaşına geldi hala etini koparıyorlarmış gibi ağlar
+1 oy
(1,292 puan) tarafından
Aynıyız canım bu seferki antibiyotiği hiç sulandırmadım bile. Boğazı şiş öylece geziyor ortalıkta. Kardeşi oldu çok hassas bı dönemde o yüzden bişeylere zorlayamiyorum
(5,328 puan) tarafından
Ben zorlarim canim daha kötu olcak yoksa sabahtan beri bir o tarafa yatiyor bir bu tarafa dün yaramazlik yapti diye kizdigim icin o kadar pisman oldum ki hic birsey yapmadim bugun kucagimdan inmedi
(1,292 puan) tarafından
Kaç aylık canım benimki üç yaşında kardeşi oldu daha alışamadı herşeye inatlasiyor ben biseylere zorlayinca kizinca altina çişini kakasini yapiyor o yüzden şu dönemi bi atlatmam lazım önce
(5,328 puan) tarafından
2.5 canım alisir canım kardesine kiskaniyordur
+1 oy
(19,504 puan) tarafından
Oğlum kaşıkla içerdi valla. Kızıma siringayla dahi zor veriyoruz. Babası kollarını tutuyor. Ben ağzını açtırıp icirmeye çalışıyorum yarısi ancak giriyor ağzına 
(5,328 puan) tarafından
Benimde yarisi girdi dolvenin insallah faydasi olur onda da kuscak gibi ogurmeye basladi sukur yuttu
(19,504 puan) tarafından
Olur faydası da tamamen düşmez belki. Kusacak gbi yaptığı zaman hemen dikkatini dagit. Kucağına alıp koş dışarıyı göster falan
(5,328 puan) tarafından
Sagol canim.antibiyotikte onu deneyim
+1 oy
(17,914 puan) tarafından
Benim oğlum calpol sever hatta hasta mı oldun ateşin mı var dediğimde başını tutup calpol diyor :) tadı çok kötü olanları da kan damlalarında şırıngalar varya onlarla veriyoruz
(5,328 puan) tarafından
Kiz d vitamininkide olur mu oceanin damlaligi var lazim.olur diye duruyordu agzini fisliyordum.ben onu damlaligi bostaydi
+1 oy
(5,305 puan) tarafından
Önceden bende şırıngayla verirdim ama artık gel kaşıkla vereyim diyorum itiraz etmiyor sağolsun :D 3 yaşında :) 
(5,328 puan) tarafından
2.5 yasinda aglarken evi yıktık valla goren dovuyorum sanmistir
+1 oy
(912 puan) tarafından
Benimkine antibiyotik harici herşeyi kaşıkla verebilirsiniz ama antibiyotik asla :)) dolvenin şişesini görse mama diye geliyo :D
(5,328 puan) tarafından
Hahaha antibiyotik biraz daha acımsı oluyor ya ondandir
+1 oy
tarafından

Ben meyvesuyu içeceğiz gel diyorum :D 

(5,328 puan) tarafından
Inaniyormu kız ama ben hic meyvesuyu vermedim benimki yemez bu numarayi
tarafından
Vermediysen inanmaz tabi sen öyle deme Allah korusun tadını beğenir açar içer bir şey olur
(5,328 puan) tarafından
Vallahi hiç belli olmaz bebelere haklisin
+1 oy
tarafından
Benimki bayılır ilaca hasta olmasa da anne bugün ilacimi niye içirmiyorsun der ☺
(5,328 puan) tarafından
Keske benimkide bayilsa sıkıstirarak icirdim
+1 oy
(3,441 puan) tarafından

Bizde şırıngayla veriyoruz 5 yaşında ve pembe olacakmış :D

(5,328 puan) tarafından
Rengini de seciyor pembe cilekli ya belki ondandir turuncu portakalli onu sevmiyorlar
+1 oy
(11,836 puan) tarafından
Ben alkışlıyorum vallahi içince.bir.de doktorculuk oynuyoruz.o bana kaşıkla şu veriyor ben hasta oluyorum sonra o hasta oluyor ben de ona kaşıkla ilaç veriyorum
+1 oy
(1,337 puan) tarafından
Valla brnim kız şurup delisi antibiyotiği calpolu daha kaşığa doldururken ağzı açık bekliyor 1 yaşında şuan 
+1 oy
(5,168 puan) tarafından
Kızım şurup ilaç delisi  kendisi ağzını açıp bekliyor 16 aylık genelde kapağına koyup vermeyi dene cnm o şekil yer
+1 oy
(218 puan) tarafından
Ben nutrigenin balık yağını aldım. Onun üzerinde çocuk resimleri var. Oğlum bak abi de içmiş büyümüş hadi gel içelim bizde buyuyelim dedim. Ben bir kaşık içtim sonra ona verdim. Her gün bir kaşık içiyor 'sarı abiş' koyduk adını. Bütün ilaçları sarı abiş diye içiyor. Şu an 26 aylık. 12 aylıktan beri düzenli balık yağı, üzüm ekstresi ve Zühre ana kids macun yediririm. Bağışıklığı çok güçlü maşallah. Kolay kolay hasta olmaz. Sabah kahvalti da karadut şurubu, pekmez şerbeti, bitki çayları dönüşümlü veririm içer. Sizde ilaçları böyle bir şeye benzeterek icirseniz tadını sevdiği bir şey olmalı illa ki örneğin danino seviyorsa kutusunu atmayip ilacı içine koysaniz hadi gel danino yiyelim deyip kaşıkla yedirseniz. Kutusunu görünce otomatik tadı farklı olsa bile yer. İlla şurup şişesi şırınga falan gostermenize gerek kalmaz. Ya da kutu meyve suyu veriyorsanız şırınga ile içine enjekte edin hadi gel meyve suyu içelim deyin. Ayran süt çay kahve olmaz ama meyve suyu olabilir demişti bizim çocuk doktorumuz. İlac etkisini kaybetmez demişti 
(310 puan) tarafından
Post sahibi değilim ama merak ettim Zühre ana kids macunundan memnun kaldınız mı doktor mu tavsiye etti
(218 puan) tarafından
Yok hayır ben kendim aldım. Çok memnunum hem tadi güzel hem faydalı
(310 puan) tarafından
İştah konusunda bir fark oldu mu benim kızım da 22 aylık ne yaptıysam iştahını açamadım
(218 puan) tarafından
Evet fark ediyor ama ben kendi yemesine izin veriyorum o zaman daha iştahlı yiyor. Bı de kreşe verdim ordan sonra yemediği şeyleri yemeye başladı. Yaptığım yemek ne ise onu veriyorum yemiyorsa kaldırıyorum acıktım deyince aynısını geri veriyorum. Baktı başka çare yok mecbur yiyor. Alternatif sunmayin. Çorba içmedi aman aç kalmasın deyip makarna yapmayin bırakın aç kalsın bişey olmaz. Bi de kan değerlerine baktırın vitaminsizlikte iştahsızlık yapar
+1 oy
(22,096 puan) tarafından
Ayy yalnız değilmişim

Kesinlikle siringasiz içmeZ

Kasıklarda uzandiriyorum burnunu tutuyorum öyle icitiom
+1 oy
(310 puan) tarafından
Burnunu sık annem kardeşlerime öyle yapardı çok şükür benim ki zorlamaz içer 22 aylık bu zamana kadar hangi ilacı kullandiysam içti 
+1 oy
(810 puan) tarafından
Kaç yaşında bonibon koy içine bı tane 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 111 göst.
30 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde BURHAN ALTINTOP (19,504 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 311 göst.
2 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Kelebek... (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 51 göst.
7 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Zeliş fatoş (615 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 177 göst.

408,435 soru

12,271,397 cevap

37,603 kullanıcı

Kategoriler

...