0 oy
213 göst.
Aile kategorisinde (423 puan) tarafından
Lütfen başta erkek kız ayırıyor şeklinde yorumlar yapmayın her annenin gönlünden önce sağlıklı sonrada kalbinde bir cinsiyet vardir ben hep cocuklugumdan beri bir kızım bir oğlum olsun istemistim başka çocuk düşünmüyoruz Allah'ın izniyle kızımız olsun çok istemiştik Allah gönlümüze göre verdi çok mutlu olduk daha cinsiyet belli bile degilken ismi belliydi kızımızın ve hamileligim biraz zordu ama cildim temizdi şimdiki gebeliğim çok farklı geçiyor cildim berbat halde öyle ağır bulantım yok ama canım sadece tatlı şeyler istiyor kızımda sürekli turşu kısır sarma aserirdim deli gibi bunda sürekli dondurma yiyorum ben tatlı tuzlu hurafesine inanmıyorum bu arada ama önceki gebeligimden çok farklı bir gebelik erkek bebeklerde bulanti daha az falan diyorlar bilemem tabiki ama merak ettim nasıl bir gebelik gecirdiniz erkek bebislere gebeyken

15 Cevaplar

0 oy
(3,748 puan) tarafından

Tatlı tuzlu şeysi yalan gerçekten erkek bebeğe hamileyim ve 

De.li gibi turşu yiyorum çarşıda gezerken bile kavanoz elimde geziyor olarak buluyorum kendimi sarımsak turşu sunu sevmediğim halde e

2.3 günde 1 bi kavanoz yiyorum her markette çeşit çeşit alıyorum 

(423 puan) tarafından
Kızımda bende öyleydim ilk zamanlar gerçekten turşuyu öyle çok seven biri olmamama rağmen hatta hamile olduğumu bilmiyordum sürekli turşu yemeye başladım dolabın başında bekliyordum öğrendikten sonrada devam etti tabi bu erkek bebektede olabilir sadece bu kadar farklı geçmesi iki gebeliginde acaba farklı cinsiyetmi düşüncesi aklima getiriyor bide bulantılarım kizimdaki gibi degil kizimda deli gibi uykum vardi ve midem bulanirdi ilaclarla yemek yerdim ama şimdi öyle degil
(729 puan) tarafından
Oğluma hamileydim. 2 ayda kusmalarım başladı son aya doğuma kadar devam etti. Hep ekşi yerdim koku hassasiyetim coktu. Ve halsiz degildim dinctim ama safra taşı çıktı berbat hal aldm yatıyordum yep
-Reklam-
0 oy
(1,431 puan) tarafından

Ye tatlıyı doğur hakkıyı derler ya tamamen yalan .d yedim ekşiyi doğurdum hakkıyı ahahahahaha .d.d tatlıyı ağzıma sürmedim bile 

(423 puan) tarafından
Evet evet onla ilgisi yok asermeyle falan ben sadece iki gebeliğin de aslında çok farklı geçtiğinden bahsetmek istedim
0 oy
(182 puan) tarafından
Tatlı ekşi hurafe. Kıza hamileyim turşudan tiksiniyorum. 

Ama ortalamaya baktığımızda kız gebeliklerin daha bulantıöı geçtiği malum
(423 puan) tarafından
Öyle diyorlar ya bilemedim aslında Allah herkesin gönlüne göre sağlıklısıni hayırlısını versin basta tabiki olmayana nasip etsin
0 oy
(797 puan) tarafından
Kızımda kusma ne bilmedim tatlıdan tiksinirdim ekşi meyveler turşu falan yerdim karnım son haftaya kadar beni zorlamadı hiç hatta 36-37 haftaya kadar yüz üstü yatıyordum çok rahat kızım asla geceleri kıpraşmaz ben uyudum mu uyurdu şimdi oğlana hamileyim dışarda yapacaklarının garantisini veriyor sıpa :)) 5.5 aylık oldum hâlâ kusuyorum tuzlu bişey yemek istemiyorum asla bıraksalar kavanoz kavanoz çikolata yerim hatta karnım öne öne gidiyor şimdiden rahatsız ediyor ve üstüne yatamıyorum geceleri zten hiç durmuyor kuduruyor karnımda birbirinin çok tersi bi hamilelik dönemi resmen:) 
(423 puan) tarafından
Allah pasanizı  sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
(797 puan) tarafından
Amin cümlemize inşallah
0 oy
(16,863 puan) tarafından
Oğlum oldu hep kornişon turşu aserdim ve tatlı istemedi canım ve gerçekten hamilelikte güzelleşenlerdendim 
(423 puan) tarafından
Maşallah bende kızımda öyleydim
0 oy
(842 puan) tarafından
Oğlumda hiç bir şeye aşermedim ne tatlıya ne tuzlu ya. Bulantım dahi olmadı çok rahat geçmişti. Şimdi kıza hamileyim ilk üç ay sabah bulantılarım olmuştu. 
(423 puan) tarafından
Kizlarda anladığım kadarıyla genel olarak herkesin zor gecmis bulanti olarak
0 oy
(2,231 puan) tarafından
Valla canm gerckten belirtiler cinsiyet belirliyormu bilmiyorm ama benm oglumdada kizlarimdada farkliydi.kizlarimda hep kustum ve tatli yedim yataktan kalkamiyordm cok zorlanjyordm.oglumdada asla mide bulanti kusma olmadi sadece hafif halsizlik oldu ve hep eksi yedim.limonj portakal gibi keser yerdm yuzum gram burusmazdi.ama oglumun hamileligi daha rahat gevti ve kizlarimda inanilmaz guzellesmistim yuzumde sivilce izleri ve ciller vardi hepsi gitmisti oglumda cok cirkinlestim ve cillerim ortaya cikti.
(423 puan) tarafından
Evet aserme hormona bağlı sanirim ama benimde kızımda hem bulantim coktu hemde yüzüm temizdi bu çok farkli acabamı diyorum :))
(2,231 puan) tarafından
Rabbim gonlune gore versn insallh canm
(423 puan) tarafından
Aminn inşallah Allah olmayana versin inşallah
0 oy
(5,688 puan) tarafından
Valla o yiyecek içecek işi kesinlikle yalan ben şuan erkek bebeğe hamileyim hiç ne tatlı canım istedi nede ekşi yada tuzlu. Allah gönlüne göre versin sağlıcakla kucağına alırsın inşallah.
(423 puan) tarafından
Amin inşallah sagolun :)
0 oy
(913 puan) tarafından
Ogluma hamileyken deli gbi yesil elma tursu ayva yedim 9 ay kustum ve yuzum sivilceden görünmedi 

Suan kiza hamileyom yani doktorlar oyle diyor 

Hic kusmuyorum yuzumde ekstra hic sivilce leke cikmiyor bu seferde tuzlu ve eksi yemeye basladim
(423 puan) tarafından
Kızıma gebeyken bende de bulanti çoktu bunda daha rahatim evet sivilcelerim feci halde ya cildiyeden randevu aldım umarım hayırlısı olur
0 oy
(807 puan) tarafından
Hiç bulantım olmadı sadece yorgunluk vardı zaten ilk belirtim oydu bebek aşırı hareketliydi hiç asermedim hep uyumak istiyordum 
0 oy
(28,792 puan) tarafından

Onlar hurafe tatlı ekşi fln 

Bende kızımda fazla bilmedim ama bu gebeliğim erkek cildim kötüleşti ağrım çok  eklem agirsi fln yani her insan farklı her gebelik kendine özgü yani

(423 puan) tarafından
Aynen öyle benimde cildim berbatlasti ağrılarım kramplarim var baş ağrım çok var öyle bulantım fazla degil sadece tiksinme var
0 oy
(1,112 puan) tarafından
Oğlumdayken yediğim ekşinin hesabı yoktu. Temmuz ayında aşermemle zorla mandalina bulmuştuk ama mandalina demeye bin şahitti,limon bile ondan daha tatlıydı deli gibi yiyip duruyordum. Şimdi ikinci yavruma daha 9 haftalık hamileyim bulantılardan aseremiyorum ama yine ekşi tuzlu şey yiyorum bilmiyorum. Sağlıkla doğsunlar da hayırlısı ile inşallah canım 
0 oy
(3,929 puan) tarafından
Iki oglum var. Ilk oglumda ne kusma ne bulanti oldu. Cildimde piril pirildi. 11 kilo aldim ama sadece karnim vardi. Tatli aseriyodum etten tiksiniyodum. Ikinci oglumda bulanti kusmadan 4 ay geberdim resmen. Yine 11 kilo aldim ama daha berbat gozukuyodum yani yorgun duruyodum. Limonlu dondurma ve kutur kutur tursu yerdim. Herkes kiz kesin vs dedi ama alakasi yok. Yeme icme cildin tipi vs hepsi hurafe.
0 oy
(68 puan) tarafından
Öncelikle genel olarak kız bebek karnın sol kisminda hissedilir erkek bebek sağında . Erkek bebekte bel bacak ağrısı çok fazla oluyor.
(423 puan) tarafından
Ultrasonda sağda ama onla ilgisi yok derler
(68 puan) tarafından
Genel olarak her genelleme olacak diye bsey yok ama geneli byle yerleşme pozisyonyla alakali
0 oy
(131 puan) tarafından

26 yaşındayım. 2 tane oğlum var. İkisinde de sürekli ekşi tuzlu şeyler yedim. Limonu soyardim tuz atar yerdim mmm mmm yazarken de ağzım sulandı. Rabbim gönlündeki eline versin inşallah :angel: benim abim olmadığından kizimin abileri olsun derdim. Aklımdan 3. Çocuk fikri geçmiyor değil:D ama erkek çocuk çok zor çok. Rabbim sağlıklı ve hayırlı olanı versin <3

(423 puan) tarafından
Bazen öylede düşünüyorum erkek çocuk zor ya dediğiniz gibj

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 120 göst.
24 Haziran 2024 Aile kategorisinde Zzeynebim (36 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 89 göst.
17 Şubat 2023 Aile kategorisinde Fairytalee (2,604 puan) tarafından soruldu
+1 oy
17 cevap 315 göst.
+1 oy