0 oy
156 göst.
Diğer kategorisinde (219 puan) tarafından

Kizlar Allah nasip ederse bu sabah namaza başlayacağım. Akıntım geliyor. Regl değil normal günlük akıntı diyelim. Biraz önce int de gördüm Hanifi mezhebine göre sorun olmuyormus. Akıntı kötü kokmuyorsa sorun değil diyorlar. Ben kötü mü kokuyor bilmiyorum. Ama öyle beyazımsı oluyor. 

Hoca diyor ki o vücudumuzun dışarıya atması gereken bir sıvı olduğundan sorun yok diyor. Gerçekten namaz kılmayı çok istiyorum. Fakat akıntı yüzünden her vakitte duş almak zorinda kalıyorum. Bu da beni hasta ediyor. Günlük ped de kullandım peçete de kullandım maalesef yapamadım. Ped kaydı peçete kaydı geri iç camasirim akıntı oldu. İçim bı rahat etmedi.

Bu konuda bilgisi olan lütfen yazabilir mi? Lütfen linç istemiyorum. Az biraz anlayış 

8 Cevaplar

0 oy
(1,705 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Bende hep dedigin gibi saniyodum ama gözyasi  gibi dusunmek gerekiyomuş. Günlük camasir degisince zaten asiri bi kirlilik olusmaz .
(219 puan) tarafından
Valla cnm gercekten çok namaz kılma isteği var içimde. Ama bu akıntı yüzünden hasta oluyorum. Bir de spiral var bende. Ayağım su görse kasıklarım ağrıyor. Genellikle burundaki sümük gibi düşünün o da aynı diyo. Abdest bozmaz diyor
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Her vakit duş alınır mı bu zulmü neden yaptın kendine ki öyle bir zorunluluk öyle bir yükümlülük yok ki 
0 oy
(742 puan) tarafından
Bende ne zaman namaza başlasam hep bu konu yüzünden tereddüt ediyorum ve bırakıyorum sonrasinda rabbim daim etsin inşallah bana da nasip olsun 
(219 puan) tarafından
Hah al benden de o kadar. Gerçekten namaz kılmaya abdest almaya usenmiyorum fakat bunun yüzünden sürekli duş almak zorinda kalıyorum. Birde bende spiral var. Ayağım suya değse kasıklarım ağrıyor. Rabbim kabul eylesin inşallah. Herkes burundaki sümük gibi düşün bişe olmaz diyor anlamadim
(1,705 puan) tarafından
Canim duş alcak kadar bisey yok ki . Şeytan vesvese yapiyor işte bahene ariyoz kendimize :(
0 oy
(2,362 puan) tarafından
Fatih Kalender bu konuyu güzel açıklamış. Sende ona uyuyorsan renk ,koku vs abdest sıkıntın olmaz. Şeytanın vesvesi de geç
(219 puan) tarafından
Aa evet evet yeni onu dinledim Lalegül kanalında. İnt baktım da. Ya Allah bismillah başlayayım o zaman
(2,362 puan) tarafından
Rabbim aşk şevk versin inşAllah ❤️
0 oy
(104 puan) tarafından
Bunu bnd hep düşünüyorum bı kuşku beni tatmin edecek bı cvp bulamadım yorumlardada net bişey göremedim 

Banyo yapmana gerek yok bn abdest  alıyorum her vakit 

Akıntı gelmemisse almıyorum 

Net cvp bulursan bnada yazarmisn
(219 puan) tarafından
https://vt.tiktok.com/ZSj6SwKxe/
Hanefi mezhebine göre bı sıkıntı yok diyor canım. Yani koltuk altı teri yada sümük gibi düşünün diyor. Sende araştır paslaşalım kuzum
0 oy
(309 puan) tarafından
Her vakitte duş almaya gerek yok peçete yada günlük ped koy abdest almadan önce yenisiyle değiştir yada her vakit çamaşır değiştir 
0 oy
(293 puan) tarafından
Alimlerin dinde derine inmeyin dediği nokta biraz da bu tür şeyler. Halbuki allah niyetimizi biliyor geri kalan her şey vesvese
0 oy
tarafından
Daha bi kac gun once bu konuyla ilgili post actim bozmaz diyenler de var bozar duyenler de var internetten bakiyorum orda da ihtilaf var ben allah affetsin bazen kullaniyorum icim rahat etmiyo bazende kullanmıyorum rahatsiz edince bozmaz diyenleri dusunuyorum ama icim hic bi zaman rahat degil ne diyim akintinin nerden geldigini bilmek gerekiyomus rahim agzi sivisi bozmuyo ama icerden gelen biseyse bozuyo diyolar onu da nerden bilcen ki emin olamazsin pedler iccamasirin8 korur abdestin bozulmasi vucuttan cikmasiyla olur yani yolun sonu pamuk peceteye cikiyo her turlu bu konuda alimler bile ihtilafliyken kimse bisey diyemez kimi alimler koltuk alti teri kulak burun akintisi gibidir necaset degilir kimi alimlarde bozar diyo en guzeli isi garantiye almak aslinda 
tarafından
Bi de bu durumda dus alman gerekmez bozsa bile gusul abdestini degil normal abdesti bozar baktin olmuyo iccamasirina bez koy namaz kilarken taze abdestle bezi cikarip kilarsin namaz icinde de InsaAllah akintin olmaz olursa namazdan cikip tazelemek gerekir bence namaz kilarken en azindan koy

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 151 göst.
23 Mart 2024 Diğer kategorisinde Milena16Miran (7,155 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 216 göst.
14 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Y (134 puan) tarafından soruldu
+1 oy
14 cevap 596 göst.
0 oy
9 cevap 173 göst.
14 Şubat 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu