0 oy
183 göst.
Güzellik-Bakım kategorisinde (402 puan) tarafından
İrmik helvasına güvenenlerden tarif gelır  mı bende hem pis boğaz hem beceriksizim anam demek elım lezzetlı olsa 100 kg olcam  . Marifet sıfır  hadı bakalım herkes irmik helvası yapsın bugün hahahhaha..  Ben irmik helvasıyla  25 yasında tanısdm kaynanam gılde onlar yapardı  .. Sonra bende yapmaya basladım  annemle babamla yaşarken çok zayıfdım cünku bızım evde tatlı pasta hamurişi asla olmazdı babam kızardı tatlı pasta yıyunce  bunlar saglıksız derdi adam biliyormuş  bız hep proteın beslenırdık  esımle evlenınce karbonhidrata düştük :)))) 

4 Cevaplar

+1 oy
(1,755 puan) tarafından

Of of dondurmalı olsada yesek :P yaşasın yemek yemek :woot:

-Reklam-
0 oy
(7,692 puan) tarafından

Az önce yaptım jsjsjsjs :D

(7,692 puan) tarafından
Bende beceremiyordum da bu sefer çok güzel oldu. Şerbeti yaptım önce 1 bardak şekere 1 buçuk bardak süt yarım bardak su şeker eriyene kadar ocağa koy. Sonra 50 Gr tereyağ birazda sıvı yağ erit. 1 bardak irmiği kavur biraz sonra yarım çay bardagi un ekle onuda kavur iyice rengi dönene kadar. Sonrada şerbeti ekle yavaş yavaş karıştıra karıştıra. Biraz dinlensin bitti ☺️☺️
(1,052 puan) tarafından
Merhaba, bu kavurma işi ortalama kaç dk sürüyor acaba
(1,052 puan) tarafından
Şerbet eklendiktwn sonra da ocağın altı açık kalıcak mı
(402 puan) tarafından
Hmm inşallah becerrırım şerbeti de  kaynattın mı
(7,692 puan) tarafından
Net bilemiyecem ama 15 20 dakika falandır iyice rengi değişene kadar işte
Şerbeti çekene kadar altı açık kalacak
Şerbeti kaynatabilirsin yada şeker eriyene kadar durabilir ocakta
Bide kavururken kısık ateşte kavurun ki yanmasın
0 oy
(902 puan) tarafından
Hiç yapmadım ama deneyelim geldi. 
0 oy
(306 puan) tarafından
Ben hem güzel yaparım hem çok severim genelde pudingli yapıyorum öyle daha güzel oluyor üzerin de ceviz ya da hindistan ceviziyle süslerim 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 245 göst.
14 Kasım 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Selvi Poyraz (150 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 155 göst.
10 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Asilomm (723 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 223 göst.
4 Mayıs 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Hsnrmysa (1,410 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 1,137 göst.

404,743 soru

12,124,260 cevap

36,483 kullanıcı

...