0 oy
576 göst.
Diğer kategorisinde (2 puan) tarafından
Başlık bulamadım bir türlü neyse konuya gircem benim burnum estetik gerektiren bir burun bunun bende biliyorum ve farkındayım ama estetik yaptırmak istemiyorum çünkü Allah'a resmen şirk koşmak gibi bişey olduğunu düşünüyorum sen yarattın evet ama ben beğenmiyorum daha güzelini yaptırırım demek gibi bişey oluyor ve hiçbir sağlık problemim de yok bu arada yani ahiret tarafı bende daha ağır basıyor ama eşim nezaman tartissak koca burunlu diyor oysaki bu halimle sevdi kabul etti işte demek ki insanlar değişebiliyor Muş ve bu beni okadar kırıyor ki anlatamam ağlıyorum sıkıntı yapıyorum inanin hiçbir yere gitmek istemiyorum insanlar yüzüme bvurcak diye korkuyorum resmen öz guvenimi kırıyor ne yapcam bilmiyorum ha imkanimda var ama yapamıyorum yinede bu dünya gelip geçici buda imtihan diyorum ama neden bukadar üzülüyorum bilmiyorum kendimi nasıl telkin edebilirim yorumlarınızı bekliyorum 

20 Cevaplar

+2 oy
(5,567 puan) tarafından

Dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslam dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır (Nisa, 4/119; Rum 30/30).

Çok doğru düşünüyosun canım Rabbimin verdiğini değişmek olmaz saglık yönünden birşey yoksa günah

(2 puan) tarafından
Evet canım bendede ahiret tarafı ağır basıyor iki günlük dünya için yaptırmak bozmak istemiyorum hadi diyelim yaptırdım ee bir ay geçmeden öldüm o günahta bana kalcak
(5,567 puan) tarafından
Çok çok haklısın kardeşim gerçek insanlar ahiret tarafını  düşünse etraf estetik yaptıranlarla dolu yazık vala inan hiç de yakışmıyor bana göre çok itici geliyo
-Reklam-
+1 oy
(2,099 puan) tarafından
Seni öyle sevmiş almış 

Takma kafana beğenmiyorsa kapı orda 

Bunun için kendini üzme degmezler üzülmeye 
(2 puan) tarafından
Aynısını diyorum ama faydası yok git daha güzelini bul diyorum bende
(2,099 puan) tarafından
Desin desin otursun

O kendine baksın

Tam aksine ne kadar güzel burnum var ben seviyorum kendimi de
+1 oy
(4,608 puan) tarafından

Buna karşılık vücudun herhangi bir organında, diğer insanlar tarafından yadırganan, insanın psikolojik olarak etkilenmesine sebep olabilecek, bir anormallik veya fazlalık bulunursa, bunun ameliyatla düzeltilmesi, fıtratı bozmak değil, bir tedavi işlemidir. Tedavi amaçlı olarak yapılan estetik müdahalelere ise dinimizde izin verilmiştir. Nitekim Arfece adlı sahabî, bir savaşta burnu kopunca, gümüşten bir burun yaptırmış, bunun koku yapması üzerine, altından bir burun yaptırılmasına Hz. Peygamber müsaade etmiştir (Ebû Dâvûd, Hatem, 7; Tirmizî, Libâs, 31).

(4,608 puan) tarafından
Yaptırmak istiyorsan yaptırabilirsin lakin eşinin bununla dalga geçmesi hoş değil eş olarak birbirinizi seçmişsinizz zaten
(2 puan) tarafından
Canım benim sağlık problemim yok sadece gorunumunden rahatsızım
(4,608 puan) tarafından
Orada oda yazıyor zaten :) psikolojik olarak eşinin yaptığından dolayı rahatsız oluyorsun burnundan ama bana kalırsa yaptırma
(2 puan) tarafından
Bende yaptırmayı düşünmüyorum asla ama üzülmemek istiyorum artık
(4,608 puan) tarafından
Allah böyle yaratmış Allah ın işine karışma sen ben memnunum de geç boşver psikolojik şiddet çok yıpratır insanı
(499 puan) tarafından
Kaza bela sonucu bozulan bir yere estetik yapılabilir. Fıtrata müdahale gunah. Örneğinizde de zaten kaza sonrası yapılan bir müdahaleden bahsediliyor. Yanlış yönlendirmeyi post sahıbını
(4,608 puan) tarafından
Ben bunu dini bir sayfadan aldım okuyun bir zahmet ne yazıyor. Kendi bir yerlerimden yazmadım hanımefendi ayrıca konuşları bi tam okuyun yine de olmayın demişim değil mi ?
(4,608 puan) tarafından
Hatta sayfaya baktım direkt diyanetin sayfasından almışım
(499 puan) tarafından
Psikolojik olarak etkilendiği gerekçesiyle yaptırabilirsiniz demişsin gayet de okudum. Ben sizin kişisel fikrinizle ilgilenmiyorum. Hanımefendinin olayı ayrı alıntı yaptıgınız mesele kendisiyle alakalı değil.
(4,608 puan) tarafından
Gidin derdinizi diyanete anlatın hanımefendi. Diyanette yazana göre konuşuyorum ayrıca cümlenin sonunda bana kalırsa yaptırma yazıyor okurken eksik okuma
(499 puan) tarafından
Üslubumuza dikkat edelim lütfen. Allah'ı razı etmek hususunda herkes aynı şeyı anlasaydı bu kadar ihtilaf olmazdı zaten. Diyanet de nıtekım yanlıs fetvalar verebilir. Verdıgı fetva doğru yanlış onu tartısmıyoruz. Yazının bir kısmını almıssınız burda soru sahibine yaptırabilirsin dıyorsun. Sana kalan kısmı ile ilgılenmedıgımınbelirttım soru sahıbı değilım. Benim bir derdim yok. Yalnızca soru sahıbının durumu zarurı sağlıkla alakalı bir problem değil alakası yok alıntı yaptığınız mesele ile alakalı anlatamıyorum herhalde. Anlatamadıysam da bosverın. Soru sahıbı ne yapması gerektiğini biliyor
+1 oy
(3,669 puan) tarafından
Yazdım yazdım sildim.. Eşiniz çok kaba, eminim ki onun da vardır noksan yanları da neyse
(2 puan) tarafından
İlk başta öyle değildi zaman geçince gerçekten insanlar değişiyormuş bunu çok iyi anladım
(3,669 puan) tarafından
İçine atma rahatsız olduğunda karşılığını ver , empati kurmayı öğrenir
(2 puan) tarafından
Uzatmayı sevmiyorum hani her insanın var bir kusuru
+1 oy
(4,916 puan) tarafından
Benim burnumda normale kıyasla uzun dalga geçen alay eden çok oldu eşimin tarafında dahil ilk başta aşırı kafaya takardim ağlardım Allah beni affetsin pişmanım keşke hiç öyle davranmasaydim kismeyi takmasaydim diyorum dediğin gibi geçici bir dünya Allah kulunun dışına değil de kalbine bakar, herkes estetik yapa yapa birbirine benzedi bizi özel yapanda bu olsun ne olacak sanki yeter ki insanın ahlaki güzel olsun bee gülüm, ve eşine gelelim boşver o çenesi düşük insanı eğer adam gibi özür dileyecekse o zaman senle konuşsun aksi halde ona dersin içinin çürümüşlüğü ağzına kadar ulaşmış lütfen daha fazla konuşup da midemi bulandirma. 
(2 puan) tarafından
Önceden çok naif çok hassas bir insandı bu denli asla kirmazdi birkaç keredir maalesef oluyor ve bu beni çok üzdü sevdiğim adam bu değil diyorum kendi kendime
(4,916 puan) tarafından
Her defasında affetigin için bunu sıradanlaştırmiş maalesef, bu sefer ciddi durun ve kolay kolay affetmeyin derim
+1 oy
(28 puan) tarafından
Sende deki senin beyninde problem var:)
+1 oy
tarafından
Bana böyle yapan eşe ben de aynı şekilde yaklaşırim ben de vuracak bir yerini bulurum. Kusur arayan bulur . 
0 oy
(1,469 puan) tarafından
Laftan anlamiyosa anladığı dilden konuş sende onun gururunu kır ki anlasın hatasını. Senin de şeyin küçük de erkekler oraya çok önem veriyo.. eminim anlar
(281 puan) tarafından
Tövbe bismillah hahahajananandnmdlssls
(1,469 puan) tarafından
Tövbe tövbe Allah affetsin ama kız napim biz kadınlara da yazık kendilerini Brad Pitt saniyolar :D
(940 puan) tarafından
Güldürdün beni Allah seni shdjdjdjjdjs
(1,469 puan) tarafından
Sjsjdjjsj hep gülelim inşallah:))
0 oy
(442 puan) tarafından
Benim eşim de öyle :( ben de günah diye yaptırmak istemiyorum. 
0 oy
(554 puan) tarafından
Tabıkı de keyfı yaptırmak doğru degıl ama eğer kı eş bunu ıstıyor ve gerçekten görüntüde sız daha çok dıkkat cekıyorsanız yaptırmanızda sakınca yok ki keza kapalı bır kadının esı acılmasını istiyorsa bunun gunahı eşedır ve açılabilir mesala ama ölçülü tabıkı. Yanı kısacaaı eğer esın çok düzgün tamız bır ınsansa burnun da daha güzel olmasını ıstıyorsa yaptırmanda sana bır sakınca yok 
(5,567 puan) tarafından
Bunu yanlış biliyosun öyle bir şey yok eşin istese açılmak ne demek gerekirse boşanmaya kadar gider neden çünkü örtünmek farzdır Rabbim ayet göndermiş haşa eşimin lafı ayetten daha mi daha ağır basar o yüzden eş istiyor diye ahiretimizi yakamayız
(5,567 puan) tarafından
"Başınızdakilerden kim size Allah'a isyan etmeyi emrederse, sakın o hususta ona itaat etmeyiniz." (İbn Mace, Cihad, 40);

"Allah'a isyan olan hususta itaat yoktur. İtaat, ancak helal olan şeydedir." (Buhârı, Ahkâm, 4; Müslim, imâre, 39-40).
(224 puan) tarafından
Kusotmuyor nikeli arkadaş ne kadar da emin yazmışsınız ya, hatalı bir şey söylersem başkasının günahına girerim diye düşünmek lazım, kesin bilgi olmayan şeylerle yanlış yönlendirme yapmamak lazım
0 oy
(3,604 puan) tarafından
Ben kendi adima konusuyum yaptirirdim ama esimi de bi daha adam yerine koymazdim 
0 oy
(724 puan) tarafından
Çok net tepki göstermelisin.Mesela siniri geçtikten sonra affetme yakınlaşma konuşma aynı sofraya oturma gibi gibi hatadını anlar özür dilerse de hemen affetme ama ve de ki seni affetmek istiyorum ama burnunla dalga geçtiği için çok üzgün ve kırgınım bu yüzden için sffedemiyor diyip beklet.Gerçekten gönlünü aldığında üzgünlüğünü ve pişmanlığını dile getirdiğinde ise iyice belirt sana güzeniyorum bir daha bu konuyla ilgili beni kırmayacağına inanaıyorum de.Eğer ki her ihtimale karşı olursa seni tekrar affedebileceğimi sanmıyorum de.
0 oy
tarafından
Gel sarılalım 

Yani ben tek kendi burnumu begenmikm

Etrafımdakiler güzel deseler bile begenmiom

Ama aslada burun ameliyatı olmam

Rabbimin verdiği herşey güzeldir ♥️
(2 puan) tarafından
Bende güzelim herkes güzelsin diyor ama işte
tarafından
Takma cnm kimseye boşver
0 oy
(927 puan) tarafından
Hiç umrumda olmaz rabbim mükâfatını verir
0 oy
(170 puan) tarafından
Benim eşimde söyler ama kavga esnasında falan değil daha çok komiklik olsun diye ve inanir misin benim umrumda olmaz bende ona eşlik ederim çünkü burnumun büyük oldugunu biliyorum estetiğin günah olduğunu biliyorum burnumla barışık olmayı başaralı uzun zaman oldu o büyük muyuk işlevini çok güzel yerine getiriyor :) bu da şükür ediyorum yani sizde kendinizle kusurlarinizla barışık olmayı basarabilirseniz eşinizin veya herhangi birinin dalga geçmesi kucumsemesi umurunuzda olmaz emin olun
0 oy
(12,712 puan) tarafından

Benim burnumda büyük biraz eşimde bana demişti 1 2 defa tam olarak söylediğim cümleleri aktarıyorum bacım :D

"Sen gotun gobegindeki kıla bakmadan benim burnuma lafmi ediyorsun ayı yogi gibi geziyorsun evin içinde kusur burnumsa sendeki kusurları görmezden gelmem artık bende bulurum kusur dedim o gün bugündür ses yok sende onun kusurlarını yüzüne vur 

0 oy
(926 puan) tarafından
Eşin çok mu yakışıklı hiç kusuru yok mu ?
0 oy
(2,257 puan) tarafından

Bu burnu yaptırdığım gün seni boşarım bence fazla şansını zorlama de :)

0 oy
tarafından
Burnunu cok merak ettim ama eminimki ameliyat gerektircek bi durum yoktur hic bozma özgüvenini canım insan bazen vucudunda bi yeri kafayı takınca o onun gözüne çirkin gözüküyor eşinde bunu bildigi icin seni ordan vurmaya calısıyodur canını sıkmak icin hiiic takma 
0 oy
(4,226 puan) tarafından
Ben yaptiranada yaptırmayanada karışmam herkes kendi bilir.

Ama hayatın sana sunduklarinda belkide yaptirman gerekiyordur bilemeyiz şirk ile alakalı olduğunu düşünmüyorum ben, ama bir sınav çıkarılması gereken bir ders olduğunu düşünüyorum

İnsanın kendini sevmesi ,değerli hissetmesi, begenilmeme onaylanma ihtiyacından kurtulması asıl sınavı,bedendeki değişiklik degil bana göre.

Yani sen o burnunu yaptirsanda kendinde ki bu duygulari düzenlemeden esin yada başkası inan başka bir kulp takacak bu seferde oraya takilacaksin.

Yani bu duygulardan çıkmayı öğrenmelisin, sonrası mı kendin yukaridakiler için değil kendin için yaptırıyorsun git yaptır 

Sakin yukarıdaki duyguları yoksayma ne alakası var diye düşünme, inan bana çok alakası var bana cevap yazmak zorunda değilsin ama kendin başını yastığa koyduğunda bir düşün.
(4,226 puan) tarafından
Küçük bir not yada tavsiye.

Düşünceler (kalp Ve zihnin ortak buluştuklari) çok önemlidir.

Sen burnuna takıldığın icin ,karsi tarafta bu hissi uyandiriyorsun o da sana yansıtıyor.

Zevkine göre giyindiginde nasıl havan değişiyor, ve etrafındaki kişinin tarzı olmasa bile bugün cok iyi görünüyorsun diyor.Aslinda o hissi sen karşı tarafta uyandiriyorsun verdiğin enerjiden oda öyle görüyor.

Olumsuz duygu ve düşüncelerini, olumlular ile değiştir ve inan ,sonuçlara şaşıracaksın..

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 855 göst.
30 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Glstanbeste (303 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 569 göst.
13 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Hayal1907 (337 puan) tarafından soruldu
0 oy
35 cevap 1,632 göst.
4 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Aygün24 (1,340 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 860 göst.
1 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde yagmurd (2 puan) tarafından soruldu

410,748 soru

12,359,407 cevap

41,355 kullanıcı

Kategoriler

...