Dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslam dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır (Nisa, 4/119; Rum 30/30).
Çok doğru düşünüyosun canım Rabbimin verdiğini değişmek olmaz saglık yönünden birşey yoksa günah
Buna karşılık vücudun herhangi bir organında, diğer insanlar tarafından yadırganan, insanın psikolojik olarak etkilenmesine sebep olabilecek, bir anormallik veya fazlalık bulunursa, bunun ameliyatla düzeltilmesi, fıtratı bozmak değil, bir tedavi işlemidir. Tedavi amaçlı olarak yapılan estetik müdahalelere ise dinimizde izin verilmiştir. Nitekim Arfece adlı sahabî, bir savaşta burnu kopunca, gümüşten bir burun yaptırmış, bunun koku yapması üzerine, altından bir burun yaptırılmasına Hz. Peygamber müsaade etmiştir (Ebû Dâvûd, Hatem, 7; Tirmizî, Libâs, 31).
Benim burnumda büyük biraz eşimde bana demişti 1 2 defa tam olarak söylediğim cümleleri aktarıyorum bacım
"Sen gotun gobegindeki kıla bakmadan benim burnuma lafmi ediyorsun ayı yogi gibi geziyorsun evin içinde kusur burnumsa sendeki kusurları görmezden gelmem artık bende bulurum kusur dedim o gün bugündür ses yok sende onun kusurlarını yüzüne vur
Bu burnu yaptırdığım gün seni boşarım bence fazla şansını zorlama de
410,748 soru
12,359,407 cevap
41,355 kullanıcı