0 oy
201 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,227 puan) tarafından
Allah icin birisi bana bi cıkar yolu bi fikir söylesin lütfen ya.Bilenler bilir belki esimin ataması yüzunden deprem bölgesine geldik ilk bir sene bi konteyner bi köy arasında gidip geldim zorlandm.Neyse kiralık daireler vardi bir sürü gelirken ki planimız ev bulunca eve cikmaktı.Adam köy hastası koydeki lojmanda kalmaya ikna etti oyle böyle kızim gözümün önünde olur dedim onun okulunda .Zehir oldu hayatım sobalı eve alıskın degilim en ufak bi sogukta hemen hastalanıyrm banyo yapma imkanı zor elektrik sıkintısi var sofbeni vs kaldırmiyor bir yere gidecek olsam adam olmadan bir yere gidemiyrm.Bu kadar mutsuz olacgimi tahmin edememistim belki daha fatkli olur dedim ama yok her gün buradan gitmek istedigimi söyluyrm beni buraya getirdigi ve inadına bana zorluklar yasattigi icin lanetler ediyorum o da inada bindirdi gezmeye zorla götürüyor zehir oluyor her sey öylede.Nefret ettim iyice sogudum dile de getiriyorum bunu artık bıktirdı.Cıkip gideyim  memleketime diyorum ya arkamda bi ailem yok kiralar almis basini gidiyor benim maasim bile yetmez iki cocukla nasıl olur bilmiyorum.Burada merkez de kiralar daha uygun ondan habersiz tutup tasinsam mi ne yapsam da bu cehennemden kurtulsam dayanacak gücum kalmadi ben kendi memleketimde de gurbeti yasıyordum ama elin memleketlerinde gurbet yasamak yalnız kalmak cok kötüymüş bilemedim ...

3 Cevaplar

+2 oy
(1,869 puan) tarafından
Hamileyken okuyordum hikayelerinizi kızım 9 aylık oldu yine aynı yerdesiniz. ne bileyim oturun bir kağıda yazın seçenekler neler artısı eksisi neler, köy hayatını sevmek te bir seçenek, zor ama imkansız değil köyde bağ bahçe ****** sevmeden hayat zor ya nasibinizi sevin ya da başka bişey. Siz in ilişkiniz bitmiş birbirinize karşı tahammül bile kalmamış bundan 10 sene geçse yine aynı durumda olursunuz bisey değişmez. Değişmesi karşılıklı isteğe bağlı ama kimsenin burnundan kıl aldırdığı yok gibi. Ya da gemileri yakacaksınız tevekkül edip kendinize yeni bir yol çizeceksiniz. Bir ev tutun derneklerden kuruluslardan da destek gelir bir şekilde Allah rızkını verir çocukların gücünüz imkaniziz yettiği kadar da çalışırsınız 
(1,227 puan) tarafından
Farkındayım bu böyle de gider zaten düzelir diye bir beklentim de yok ama bosanacak bi gücümde ne psikolojik ne ekonomik.arkamda bi ailem yok etrafımda en yakınlarım bu durumdan gectiler çocukların durumu berbat evet simdiki durum.daha da berbat ama.su an ki.derdim kendimi ve cocuklarimi nasil mutlu edebilirim ne yapabilirim
(1,869 puan) tarafından
Ben köyde büyüdüm şu an çocukları nasil mutlu edersin ben söyleyeyim. Çamurdan evler yaparak ağaç dallarından evler yaparak toza çamura bulunarak kum yığınlarından kaydırak yaparak bisiklet binerek tavuk besleyip yumurta toplayarak tohumlar dikip filizleri izleyerek, çiçekler ekip sulayarak ya Rabbım vermiş soğanı toprağa değdir bırak yeşil soğan oluyor. Kocanı unut yokmuş gibi davran. Ama çocuklarla yeni bir dünya kur
(1,869 puan) tarafından
Birçok imam köyde yaşar instagram da falan görüyorum olduğu yeri güzelleştirenler mutlu oluyor. Eniştem de imamdi yıllarca köyde kaldılar şartlarını biliyorum. Ben ilçede yaşıyorum öğretmenim ama haftasonu gidiyoruz bağ bahçe ile uğraşmaya. Önceki hafta biraz da olsa zeytin topladım 9 aylık kızımı toprak üstüne bir ceket serip uyuttum çocuklar her duruma uyum sağlıyor aslında. Önemli olan bizim onlara ortamı nasıl sunduğumuz
(1,227 puan) tarafından
Çocuklar dısarıda toprakta onun mutlulugunu yasıyorlar şükür onlar icin özellikle kızım için tamam dedim buradaki cocukların konusmaları davranıslari cok kotü onlara baka baka kotu huy ediniyorlar elimden geldikce engel olmaya calisiyrm ama cok zor okul da bitse sürekli buradalar .Esime gelince yok saymaya calisyrm ki o da gecelere kadar odunvs ugraslariyla hayatina devam ediyor yani ha varms ha yokmus ama benim tek derdim bulundugum durum zorken sartlari daha da zorlastrmamak en basiti usuyorum elektrikliyi actirmiyor ya dusunun bunun gibi daha bircok sebep var ve bir de bir yere gitmek icin ona muhtaciz maalesef ki burada servis falan da  yok kendi basima bir sey yapabileyim
(1,227 puan) tarafından
Canim benim istedigimde oydu memleketten geldik bütün esyalari topladik zaten yarısi cöp oldu eve yerlesseydik düzenli bi hayatimiz olurdu yine tatillerde bos vakitlerde gelirdim köye dedigin gibi kafamizi dagıtirdık ama yasaması gercekten zor hele ki böyle bir esle cok zor
-Reklam-
0 oy
(91 puan) tarafından
Bu kadar mutsuzluk zor canım Allah kolaylık versin hani Bi yerde ama kocamı seviyorum falan desen sabret derim ama sanki sen onu da sevmiyorsun lanet falan Allah korusun
(1,227 puan) tarafından
Artık olmesini dileyebiliyorsam sevgim de kalmamıs  herhalde daha cok nefret var icimde...
(91 puan) tarafından
Sırf köy hayatı yüzünden mi başka sorunlarınız da var mı
(1,227 puan) tarafından
Genel olarak sorunlarimiz vardi zaten köy hayatı yüzünden de ona daha cok bagimli kalmaktan da daha cok arttı
0 oy
(5,077 puan) tarafından
Peki kocan köyde ne yapiyor?
tarafından
Öğretmen
(5,077 puan) tarafından
Yani öğretmenlik yapmadığı zamanlarda ne yapıyor,canı sıkılmıyor mu?
tarafından
Post sahibi değilim:)
(5,077 puan) tarafından
@esma& kız sen miydin hiç dikkat etmedim. Bu bacı ne gidebiliyor ne kalabiliyor. Gerçekten çıkmazda ya
tarafından
O zaman orta yolu bulmalı böyle hayat geçmez adamın umrunda değil

İlgili sorular

+1 oy
31 cevap 893 göst.
27 Mart 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 238 göst.
27 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Gurmeanne (708 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 157 göst.
8 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Minikii (744 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 269 göst.
6 Eylül 2023 Diğer kategorisinde mvlude.97 (75 puan) tarafından soruldu

411,562 soru

12,389,625 cevap

43,718 kullanıcı

Kategoriler

...