0 oy
1,354 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (961 puan) tarafından
Kızlar iyi akşamlar, ben 37 kardeşim 30 yaşında. Kanser tedavisi gördü iki sene önce ve ondan öncede problemli bir kişilikti. Dün annemlerde kavga ettik ve ilk kez pişman değilim. Hani sen o kadar büyük hastalık atlattın bir kendine gel yok. Eşiyle sürekli kavgalı, anneme bana saygısız. Çocuğuna sevgi saygı hak getire.. sorsan en mükemmel o, hiç kendine laf ettirmez sürekli başkaları hatalı. Neyse çok uzattım, yeğenim kıyafetlerine zarar veriyor bende dedim ki acaba psikolojik sorunu mu var ? 

Vay nasıl bunu derim kavga çıkardı.. bende bağırdım hiç alttan almadım eskiden olsa annemin ve eşimin lafıyla alttan alırdım. Bu sefer patladım.

Öncesinde bir çok kez tavır koydum falan anlamadı. Örnek vereyim  :)) sürekli genç kız gibi elinde telefon, evine gidince de aynı. Sonra bir gün neden gelmiyorsun bana dedi, sürekli elinde telefon rahatsız oluyorum sohbetin yok dedim. İyi gelme o zaman diyip odadan çıktı. Hep böyle kendine laf söylenince kudurur. Ama sorsan ben hatalı 

24 Cevaplar

+10 oy
(4,162 puan) tarafından
İnsan kendi kanından birini hiç tanımadığı insanlara nasıl bu denli anlatır. Başlığı görmesem elti görümce kesiyorsunuz sanırım 
(4,954 puan) tarafından
Ben de konuya değil de bu tavra üzüldüm...
(961 puan) tarafından
Hiç tanımadığım için anlattım yargılama olmadan farklı fikirler olur mu diye
-Reklam-
+7 oy
(11,151 puan) tarafından
Direk acaba pskolojik sorunu mu var demekle sen haksizsin ben olsam bende deilirrim. Deseydin acaba birşeyden mi korkuyo etkilenmiş onu takıntı yapmış tamamda direk pskolojik sorun demen kardesinj haklı 
(961 puan) tarafından
Yani o noktaya gelene kadar çok şeyler oldu ve yeğenim bunu uzun zamandır yapıyor. Konuştular güya yine yapıyor
+4 oy
(2,557 puan) tarafından
Ya bisey dicem ama kardeşinin çocuğundan sanane bende olsam bende patlarım siz kardeşsiniz farkında mısın ve bu insan kanseri atlatmış niye böyle davranarak onu strese sokuyorsun kimse mutlu değil kimse mükemmel değil oda belki farkında çocuğunun durumunu herkes kendi çocuğunu büyütsün kendi evine eşine işine baksın lütfen anlaşamıyorsaniz aramayın sormayın birbirinizi yazık değil mi ikinizede belli ki psikolojik olarak çok yıpranmış ve bunu herkese bağırarak pencelerini çıkararak yansıtıyor siz ona destek olun 
(961 puan) tarafından
Hasta olmadan öncede destek olduk. Hastayken zaten hep yanındaydım. Yeğenimi çok seviyorum ve onun mutlu olmasını istiyorum. Bir sorunu varsa çözelim istiyorum. Yeğenim de bana düşkün ve kardeşim beni çocuğuyla arasına girmekle suçluyor. Kim anne çocuk arasına girebilir ve çocuk 8 yaşında sadece
+1 oy
(163,253 puan) tarafından
biri benim cocugumada dese bende delirrim sen haksizsin
tarafından
++++++ çok haklisin
(961 puan) tarafından
Anladım canım
+1 oy
tarafından
Ayy bazen işte kardeş olsa ne fayda hani diyorlar ya kardeş yap oğluma kızına yalnız kalmasın al işte 
tarafından
Amin canım amin
tarafından
İdil sen anlatırken ben yoruldum :D
tarafından
Yaa işte 2. Ye baştan sar yapmak ne kadar akıl kârı işi :D
tarafından
Kendine güvenmeyen çocuk yapmasın zaten ya kadınlar çocuk yapınca çok yıpranıyor. Hayatının baharı çocuk büyütmek ile geçiyor sonra geçim sıkıntısı , okulu dertleri yok ya Allah çok çocuklu insanlara sabır versin :D
tarafından
Valla ben kendime güvenmiyorum :D yeter Allah oğluma sağlıklı uzun ömürler versin büyüsün oh mis :D
+1 oy
(1,469 puan) tarafından
Bnde bazı kardeşlerimi sewmm ama bu denli de arkalarından konuşmam bu başka Bi boyut düşmanın değil o
(961 puan) tarafından
Aferin sana canım böyle devam et sen
+1 oy
(6,080 puan) tarafından
Herhangi 1 insan evladı benim çocuğuma psikolojik sorunları mı var gibisine konuşursa isterse anam olsun yerin dibine sokarım. Kimseyi ilgilendirmiyor. Onun anneliği seni ilgilendirmiyor. Travmatik bir süreç atlatmış bir insanın ruh halini asla anlamayıp üstüne elinde sürekli telefon sana gelmem diyip bunuda normal karşılıyorsun. Kardeş olarak sürekli gidip gelebilir onu alıp dışarı çıkarabilirsin. Kanser atlatmak nekadar zor biliyor musun vücudun onun yorgunluğunu hiçbir zaman atamıyor. Annem atlattı bu süreci ve hala zihnen ve bedenen yorgunluğunu atmış değil. Alttan almayı asla bilmiyorsun normaldede almıyorsun sen sadece ona karşısın. Şu tavrın inanılmaz incitici. 
(961 puan) tarafından
Burada yazarken kaba ben oldum ama inanın bu tarz konuşmadım destek olmaya çalıştım hep elimden geldiğince destek oldum. Ancak tedavi biter bitmez saçma sapan şeyler yapan o. Çok konuştum ama yok yok yok. Ben kötü oluyorum yani. Çocuğa bağırdı. Çocuk gidince ne oldu dedim, söyledi. Belki bir sorunu vardır psikolojik bağırma konuşsana düzgünce dedim. He sorunu var ben psikolojisini bozuyorum, sen kendi çocuğuna yapma diye bağırdı. Ben odaya geçtim. Kendi çocuğumu uyutmaya. O arada annemle kavga etmeye başladı
(6,080 puan) tarafından
BU KADIN KANSER ATLATTI GRİP DEĞİL. şu cümleyi milyon kere oku olur mu? Oturup onunla konuşmak yerine sürekli eleştirel davranırsan onun ve çocuğunun davranışlarını sana açılmasını bekleyemezsin? İnsan kardeşine elinde sürekli telefon ben niye sana geleyim ki der mi? Mantıklı bir cümle mi bu? Ayrıca hepimiz çocuğumuza kızıp bağırıyoruz anormal olan bu değil yeğenine kardeşine anormal ve eleştirel gözle bakmayı bırakıp destekleyici davranırsan bişeyler yoluna girer.
+1 oy
(22,323 puan) tarafından
O zaman haklılığıyla onu başbaşa bırak 
0 oy
tarafından
Bu tipten bende de var birtane bende en son patladım bitti gitti kafam rahat
(961 puan) tarafından
Üzülüyorum ama bende yoruldum
0 oy
(4,588 puan) tarafından
Benimde abim aynisi 

Yillar once beyin ameliyatı oldu kafasinda teller var 

Aman hastadir aman laf soylerse susun derdinizi anlatmayin diye diye simardi elestiriye tahammülu asla yok 

Benim cocuklarimi elestirir ama kendi cocuklari konusamiyor daha öyle ilgisizler yani 

Bende en son ayni senin gibi hic alttan almadim once bi şoka girdi hic beklemiyordu sonra beni bastirmaya calisti bakti olmuyor simdi bana sizofren diyor ama kendinin sizofren raporu var :) 

Velhasil hepimizin basina kotuseyler geliyor kimi tecavüze ugruyor kimi aldatiliyor kimi anasiz babasiz buyuyor bunun adi magduriyetten beslenmek simarmak abi kim ne derse desin
(961 puan) tarafından
Sonradan gördüm diğer yorumu mervesena
tarafından
Niye uyarı verdiniz ki
(4,588 puan) tarafından
Gülüyorum sanane
tarafından
Allah hidayet kalbine merhamet versin
(4,588 puan) tarafından
Ya Allah askina babami döven gecenin bir yarisi kapiya koyan beni evden kovan Almanyadaki imkanlariyla bizi ezmeye calisan adama ne aciyacam tabi sen isin aslini bilmedigin icin boyle soylemekte haklisin gercekten sizofren olan almayadan tek basina arabayla sirf hava atmaya Türkiye ye gelirmi
0 oy
tarafından
Hadi hepimiz kardeşine sövelim sayalım da arkadaş maksadına ulaşmış olsun
(961 puan) tarafından
He aynen öyle yap
0 oy
(15,148 puan) tarafından

Genelde zaten kız kardeşler arasında biri sakin biri hırçın olur 

Bizde de ben sakinim kız kardeşim biraz daha fevri sert çıkışlı bunu bildiğim için susarım bekarken tartışırdık hatta konuşuruz yok yere tartıştık diye şimdi ben alttan alıyorum bir konu olduysa  :)

(961 puan) tarafından
Keşke bizimde böyle olsa
0 oy
(7,543 puan) tarafından
Birbirinizin hakkında gıybette bulunmayın. İçinizden herhangi biri, ölü bir din kardeşinizin etini yemeyi sever mi ? Hiç şüphesiz bu iğrenç bulacağınız bir şeydir. ( Hucurat süresi 155)

Enes İbn-i Malik'in ( r.a) rivayet ettiğine göre peygamber efendimiz( s.a.v) şöyle buyuruyor; Miraç'a çıkarıldığım gece tırnakları ile yüzlerini tırmalayan ve leş yiyen bir gruba rastladım. Cebrail'e "Bunlar kim?" diye sordum,bana,bunlar dünyada iken başkalarının ölü etini yiyenler ( dedikodu yapanlar) diye cevap verdi.( Ebu Davud,kitabul-edeb 4/ 269(4878)

Dedikoduya gel bacım gel. Dün okuduğum bir kitaptan bunlar. Daha varda beni etkileyenleri, tüylerimi diken diken edenler bunlardı, belki sende faydalanırsın.Dedikoduyu öyle hafife almayın. Zinanın tevbesi kabul oluyor da dedikodu muamma. Allah tevbeni kabul etse bile o kişiden helallik almadan bu günahtan kurtulamiyorsun.
0 oy
(14,297 puan) tarafından
Kardeşiniz. Ben sevmedim üslubunuzu ele eelştirtmeyin bence. Yarın bir şey olsa ilk siz üzülürsünüz 
(961 puan) tarafından
O konuda haklısın canım
0 oy
(1,035 puan) tarafından
Sorunlar yaşamış demekki yanında olun kimse böyle olmak istemez anormal halleri olduğunu görüyorsunuz en çok yardimq ihtiyacı olan kisi sizsiniz
(961 puan) tarafından
Çok yanında oldum ama her defasında kırılan ben oldum. Yani hiç demiyor bana destek oldular iyi olayım yok. Çok yıprandım bende alttan aldıkça saygı da görmüyorum çünkü.
0 oy
(22,202 puan) tarafından
Ablam oğluma psikolojik sorunu mu var deseydi çok üzülürdüm ablamı da çok üzülürdüm yeğenlerimi evladım gibi severim gördüğüm her anormal durumu da geç olmasın diye söylerim ama daha yapıcı bir üslupla 
(961 puan) tarafından
Zaten bende yapıcı söyledim burada yazarken tabi her detayı yok. Farklı anlaşılmış, ancak söyleyince ben suçlu oldum
0 oy
(1,692 puan) tarafından
Kusura bakmada bana da denilse ben de gerilirim diğer yaptıkları hoş değil doğru ama sorun kendinde olsa bile çocuğa direkt psikolojik sorunlu mu demen hoş olmamış 
(961 puan) tarafından
Hemen demedim, çocuğa bağırdı sert çıktı ne oldu dedim? Anlattı, belki psikolojik sorunu var bağırmak yerine konuş dedim.
He ben psikolojisini bozuyorum sen kendi çocuğunun bozma dedi. Cevap vermedim odaya gittim annemle tartıştı bu konudan,bende sonradan dahil olup patladım
(1,692 puan) tarafından
Anladım .Allah ferahlık versinn
(961 puan) tarafından
Amin hepimize inşallah
0 oy
(961 puan) tarafından
BURADAN ÖZET GEÇEYİM 

çocuğa bağırdı sert çıktı ne oldu dedim? Anlattı, belki psikolojik sorunu var bağırmak yerine konuş dedim. 

He ben psikolojisini bozuyorum sen kendi çocuğunun bozma dedi. Cevap vermedim odaya gittim annemle tartıştı bu konudan,bende sonradan dahil olup patladım
0 oy
(4,517 puan) tarafından
Seni de kırmak istemiyorum ama kanser öyle basit birsey değil benim kayinpederim de kanserden vefat etti 6 ay içinde eridi gitti adam. Yani kardeşini kazanmaya çalışıp daha ılımlı yaklassan daha yapıcı tavsiyeler versen daha iyi canım kardeşin sonucta. Yarın öbür gün birşey olursa üzülürsün neden abla kardeş değil de böyle düşman gibi olduk diye. 
(961 puan) tarafından
O konuda çok haklısın, ancak elimden geleni çok fazla yaptım ,hep hatalı sorunlu ben oldum hiç burnundan kıl aldırmıyor sürekli beni ve çevresinde olan herkesi kırıyor ve bu hasta olmadan öncede böyleydi. Yoruldum artık üstten tavırlarından
(4,517 puan) tarafından
Seni anlıyorum canım ama bir insanı kazanmak kolay değil benimde kardeşlerimle anlaşamadığım yerler oluyor inan ama sırtımı hiç dönmedim donemem sen de dönme bence elbet ortak bir noktada bulusursunuz
(961 puan) tarafından
İnşallah canım inşallah
0 oy
(3,803 puan) tarafından
Bence kardeşinin ilgiye ihtiyacı var kenfini çok yanlız hissediyor olabilir bütün hırçınlığı bu yüzden otur güzelce konuş ama kötü yönleriyle değil çünkü içinde büyük sıkıntı var atamıyor bundan dolayı telrfona sarıyordur ve çocuğuu da düşün o senin de canın

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 673 göst.
9 Haziran 2020 Diğer kategorisinde Krizantem (553 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 1,132 göst.
2 Ağustos 2020 Aile & Aşk kategorisinde Papatyasever (3,272 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 780 göst.
0 oy
10 cevap 533 göst.
15 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde Birmelekannesiii (74 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,457,801 soru

23,913,386 cevap

323,113 kullanıcı

...