0 oy
856 göst.
Diğer kategorisinde (2,667 puan) tarafından
Kızlar 11 gün oldu doğum yapalı hastaneden gelince duş almıştım o zamandan beri duş almadım daha akşam duş alınmaz diyorlar bende almadım şimdi alsam olur mu evde kimse yok ama 

41 Cevaplar

+5 oy
(13,378 puan) tarafından
Balım saçmalama ya aksine sütün daha çok gelsin diye bolca ılık duş almak lazım
-Reklam-
0 oy
tarafından
Lohusayken 2 gunde bir duş aldim canim bir sey olmadi 
tarafından
Casperiye yanlış anlama canım ama Müslüman değil misin? Hurafe dediğin şey Kur'an'da geçiyorda.
Maide suresinin 10. Ayetinde "İnkâr edenlere ve âyetlerimizi yalanlayanlara gelince işte onlar cehennemliklerdir. " Müslüman isen bilgin olsun canım
(6,191 puan) tarafından
muslumanim
elhamdurillah. . kuranda geciyor yada gecmiyor bilmiyorum  ama buyuklerin dedigi cogu sey hurafe. atiyorum nazar da kuranda geciyordur ama nazarla ilgili vogu sey sunu yapma bunu etme denen sey hurafeden ibaret. kuranda acik acik lohusa evde tek basina iken yikanmaz cunlesi mi geciyor. yada kuranda gecen net cumleri ayeti  bunu kulaktann kulaga uydurarak  yikanilmaz banyo yapilmaz sekline insanlar mi getirmis hurafelestirmis ona bakmak lazim. kuranda cogu konu hakkinda illaki hukum vardir yol gostericimiz cunku. ama o konuyu nasil
yorumlayip catallandirip budaklandirip ondan. ona ondan ona uydurmasyon degisik batillara cevirince haliyle  hurafe oluyor.
tarafından
Şimdi anladım canım seni ben dediğin şey hakkında "Cinler yok hurafe" gibisinden anlamıştım . Destur ile girilir besmele çekilirse Allah'ın izniyle hiç birşey olmaz
(3,483 puan) tarafından
Kız ben de gelir gelmez girmiştim. Baktım 4. Günümde kaynanam dedi duşa girdin mi girme 40 gün sütun çoğalır. Ay dedim ne saçma hatta eşim de annesine kızdı öyle şeyler varsa kıza söyleyin ilk defa doğum yapmış nereden bilsin yeni söylüyorsun diye :D dedim sıcak su sütü artırır azaltmaz. Sonra anne böyle bir şey var mı dedim ne alaka dedi kurt girer bitlenirsin dedi :D al kız dusunu hurafe onlar
(6,191 puan) tarafından
he yok canim var tabiki onlar hasa oteki alemi inkar etme haddini bulmam zaten kendimde
0 oy
(13,416 puan) tarafından
niye alınmasın? kokacaz mı? eskilerin her lafına bakmayın Allah için, evde yalnız olsan ne olur 
(2,667 puan) tarafından
Ne bilim ben ya tek olunca banyo yapılmaz akşam olunca banyo yapılmaz diyip duruyorlar hep
(13,416 puan) tarafından
yani niye olmasın, akşam yıkanınca ne oluyor? hepsi hurafe gül geç
(6,191 puan) tarafından
o kisiler hep birlik cvk buyutmis  ozel bir zaman belirleyip yapmislar banyo ana kaynana gelin gorumce elti eskiden birlik oturulunca bebek aglasada anneye vakit kaliyomus.evdekiler bebege bakiyus :) nezaman bossan yap nezaman bebek uyuduysa bebek sakinse. firsat bu firsat yani:) ben yemek yaptiktan sonra da dusa girerim bebekliylen sacimi islatmadan gir cik gir cik boynumdan assa. bilac kez gunde. zaten sut akio eksi eksi . bebek kusuyor eksi eksi . kendimde kanama var o zaten berbat. elimden gelse banyoda yasardim:))
(13,416 puan) tarafından
sadece sezaryensa dikiş vqrsa ekstra dikkat etmek lazım hepsi bu. eskilerim bu geri kafalılığı beni benden alıyor
(3,626 puan) tarafından
Ben hep tektim bismillah derdim nolacak
Eskiler çok biliyor ama yanlış biliyor
0 oy
(1,036 puan) tarafından
Ben aldım sıkıntı olmadı çok şükür ama gündüzleri. 
(2,667 puan) tarafından
Bende şimdi alayım bari
0 oy
(15,820 puan) tarafından
Ay niye alınmazmiş. Bebek uyurkende aliyordum ben akşamda. Bu kadar uzun zaman durmak kötü bence. 
(2,667 puan) tarafından
Haklısın valla büyükler korkuttu beni
(15,820 puan) tarafından
Ya aslında tek olamamak şöyle iyi düşüp kalsan kimse olmasa o yönden kötü ama illaki hep fizikötesi varlıklarla korkutuyor eskiler.
(2,667 puan) tarafından
Evet çok korkuttular beni o yüzden alsam mı felan diye tedirgin oldum da şimdi girip alıcam valla :)
0 oy
(252 puan) tarafından
Suyu çok sıcak yapma çok soğuk da olmasın al tâbi  eşin evdeyen alsan daha iyi bebeğe bakardı canım 
(2,667 puan) tarafından
Bebişim uyurken alırım hemen canım
(252 puan) tarafından
Çabuk çıkarsan al rahatla canım ❤️
0 oy
(12,867 puan) tarafından
Kiz benim koca hic yok. Yoktuda yani. Napalim kokalimmi. Yok gece alma yok kimse yokken alma yok yanliz kalma. Yok camasirini gece yikama yok disari asma 40 cikmadi disari cikma. Allahaskina takilmayin şöyle seylere ya. 
(2,667 puan) tarafından
Taktırıyolar valla büyükler
0 oy
tarafından

Al tabiki bide normal dogum yaptın. Ben 2 gün sonra aldım dusumu. 

(2,667 puan) tarafından
Bende almıştım canım da ikinciye almadım daha evde tekken alma duş diyorlar hep
tarafından
Bebegi yalnız bırakma derler . Esin evdeyken alırsın o zman . Bnm kaynanm yanımdaydı rahattim
(2,667 puan) tarafından
Kuranı kerim koyuyorum baş ucuna canım
tarafından
Bisi olmaz yaa . Bnm banyo odamdaydi besigine yatiriyorum hemen girip çıkıyorum tek olunca
0 oy
(3,247 puan) tarafından
10 gündür nasıl durdun canım. Loğusalık hele ter kaybedersin sürekli vücut toksinlerin atar. Tabikide gir banyona ne olucak mış .hurafe hepsi . 
(2,667 puan) tarafından
Sağol canım şimdi giricem
0 oy
(1,493 puan) tarafından
Allah için şu lohusa hurafelerine inanmayın artık. Gerek geç saatlerde duş aldım, gerek 20 günlük bebeğimle geceleri tek başıma kaldım. Allah'a sığınınca hiç birşey olmuyor.
(2,667 puan) tarafından
Haklısın valla canım şu büyüklerin işi gerçekten
(1,493 puan) tarafından
Onun için inanma, düşünme bile. Sen duanı oku yeter
0 oy
tarafından
Kiz sacmalama Allah askina brn sabahds aldim akssmda aldim hic bisey olmadi gir mis gibi ferahla
(2,667 puan) tarafından
Ayy sağol canım şimdi giricem
tarafından
Icini ferah tut korkarak girme
0 oy
(97 puan) tarafından
Ben çok yıkandım iki günde bir lohusaykn ama korkardım akşam yıkanmaya kaynanam yüzünden yok aksam yapma yok korkutrlar seni oyuzden kırkım çıkana kadar akşam yikanmsdm:)
(2,667 puan) tarafından
Bana da aynısını diyorlar işte korkutuyorlar ya :))
0 oy
(20,088 puan) tarafından
Kız nolcak. Gir al. Bu kadar gün iyi dayanmissin valla. 5 dk lik iş. Banyoda uzun kalmak uygun degildir. İşini bitirince çıkarsın. Allah'ın izniyle korkmana gerek yok 
(2,667 puan) tarafından
Sağol canım şimdi giricem zaten çocuk uyusun da :)
0 oy
tarafından
Lohusa iken hergun dus aldım sütun artar al mutlaka 
(2,667 puan) tarafından
AA öyle mi bilmiyordum sütü arttırdığını sağol canım giricem şimdi
tarafından
Ilık suyla al icinden oku bol bol korkuyorsan
0 oy
(4,225 puan) tarafından
Sezaryan sonrasi doğumun ertesi günü hastahanede banyo yaptırdılar beni.Eve gelincede hergun (40 gün çok sicak su olmamak ve ayakta yıkanmak şartıyla duş aldım) ne dikiş kaynaklı başka hurafeler hiçbirinden korkma gir duşunu al.
(2,667 puan) tarafından
Sağol canım bende alıcam şimdi
0 oy
(1,386 puan) tarafından
gorunmek isteyen her turlu gorunur dusunme tek kalmamak icin annemlere gittim orda siyah kedi gormustum kii bizm evde kalabalik 3.katta oturuyoruz sonra her koseye sirke sıktı annem bi dahada gormedim evin her kosesine sirke sık bisey olmaz inşallah
(2,667 puan) tarafından
Sağol canım
0 oy
tarafından
Duş Almanda sakınca yok ama lohusasın bebek aniden ağlayabilir bebeğin başında biri mutlaka durmalı bence 
0 oy
(926 puan) tarafından
Korkma kiz mecbur dus alcan ben yaz dogum yaptim hergun dustaydim evde biri yokkende girdim varkende hatta bi gun aksam 8 9 gbi de girdim korkma bisey olmaz
(2,667 puan) tarafından
Tamam canım sağol :)
0 oy
(777 puan) tarafından
Hergun duş aldım ne olabilir ki
0 oy
(2,253 puan) tarafından
Bacım besmeleni çek duanı et gir birşey olmaz ya. 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 195 göst.
0 oy
3 cevap 110 göst.
23 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Kursunes (82 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 350 göst.
10 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Hilalkz (267 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 223 göst.
5 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Nare88 (236 puan) tarafından soruldu