0 oy
339 göst.
Diğer kategorisinde (129 puan) tarafından
29 aylik Kızım için tuvalet eğitimine başlamak istiyorum artık

Yazın pek anlamadı şimdi bayağı konuşuyor Hazır gibi hissediyorum ama bu mevsimde zor olur mu bilemiyorum yaza kalsa geç mi olur 

15 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Brnimki 31 aylik kakasini wcye yspiyo zaten cisini de aslinda yapar soyluyo da havalar soguk bi taraftsn gecd bezi doluyo yeti geliyo tasiyo bile saat basj cidi geliyo disari cikarssm rezillik disarda baglassm gece bsglassm nd anladim brn o isten yazi beklicem valla acelesi mi var gem udutup hasts olmasin babasi bosami calisiyo alsin bszini :) 
(129 puan) tarafından
Bezden ziyade çevre faktörü var halen öğretemedinmi ciler :) kötü hissediyorum kendimi
tarafından
Aman bosver onlari nenimde snnem oyle gecen gittik oglan cis yapcam dedi yap dedim annemde diyo cocuk soyluyo benim kizds yap diyo tuvalete goturuyum demiyo dedi gecen tutmus ogluma diyo artik cisim geldi de bezi birsk birak diyo anne dedim sanane
-Reklam-
0 oy
(12,534 puan) tarafından
Ne kadarlik suan
(12,534 puan) tarafından
Aslinda yasadigin yer çok soguk degilse denenebilir. Hazır goruyosan eger. Bugun instagramda bi bayana denk geldim. Egitim veriyomus ucretli sanirim tuvaletle alakali. Şey diyodu sakinalin aksine yazin degilde bu havalarda egitim vermek daha rahat. Cunku sık disari cikmayacak. Yazki kadar su icmeyecek falan
(129 puan) tarafından
Bi yandan bende oyle dusundum istanbulda yasiyorum soguklar var tabii ama kar kis olmuyor evimiz iyi isiniyor kurutmam var camasir sorunu olmaz diye bende bir an once baslasin istiyorum
(129 puan) tarafından
Yazin köye gidiyoruz memlekete oralarda hic girmez eve
(12,534 puan) tarafından
Valla başla o zaman canim. Aynen bende istanbuldayim havalar iyi yani suan. Bizde yazin köylerdeyiz hep hic evde durmuyoruz :)
(129 puan) tarafından
Nasil baslayacagim peki
0 oy
(19,508 puan) tarafından
Kaç aylık. Ve sabah bezi kuru kalkıyor mu?
(129 puan) tarafından
Gece uyanıp su içiyor Bezi hiç kupkuru kalmadı
(19,508 puan) tarafından
Kaç aylik
(129 puan) tarafından
29 aylik
(19,508 puan) tarafından
Ben 30 aylıkken hamile olduğum için başladım. Şimdiki aklım olsa 3 yaşına doğru başlardım. Gece kuru kalkmasini beklerdim. Çok zor oldu. 4.5 ay yatak ıslattı. Hamile halimle gece 3 4 kez goturdugum oldu tuvalete
0 oy
(1,263 puan) tarafından
27 aylık benim kızım ben nisan mayıs gibi başlamayı düşünüyorum havalar sogudugu için zor olur diye düşündüm 
(129 puan) tarafından
Bende ikilemdeyim
0 oy
(360 puan) tarafından
İlk baharda başladım oğluma hala daha kaçırmalar oluyor o yüzden kış dönemi doğru bir dönem değil bence ama sıvı alımı bu aylarda daha az oluyor daha kolay da olabilir belki kendimle çeliştim şuan
(129 puan) tarafından
Bi deneme yapacagiz
0 oy
(4,178 puan) tarafından
Sen hazırsan hemen başla, bu işin mevsimi yok.
(129 puan) tarafından
Dogru diyorsun başlayacagim
0 oy
(13,567 puan) tarafından
Ben 25 aylikti başladım şuan 30 aylık oldu rahatım. Eğer kurutma makinen varsa kışın da olabilir. Camasir kurutmasi sorun olur diğer türlü veya çok fazla kıyafeti olmalı 
(129 puan) tarafından
Kurutmam var evde iyi isiniyor sık hastalanan bir cocuk değil kolay olur diye Dusunuyorum
(13,567 puan) tarafından
O zaman olabilir canım neden olmasın daha kolay olur hatta dışarı olayı bitmiştir. Tek Alt giydirirsen daha kolay olur senin için
(129 puan) tarafından
Nasil baslayacagim peki
(13,567 puan) tarafından
Ben hep öncesinde kukuli pepe sevimli dostlarım falan Wc eğitimi videoları açardım canım tuvaletini öğren bezini bi daha takmayalim gibi şeyler söylerdim. Bi gün bezini çıkardım artık Wc ye yapcaz bezini takmicam dedim tabi öncesinde lazimliga ara ara oturtmuslugum var denemek icin
0 oy
(2,254 puan) tarafından
Kesinlikle yazın başlamalısın. Çünkü heryere çiş yapıcak kaka yapıcak sürekli kıyafet yıkanacak. Çarşaf yatak vs. Bence yazın başlanmalı.
(129 puan) tarafından
Kurutma var ev isisi iyi camasir sorun degil sadece nasil baslayacagim bilmiyorum
(2,254 puan) tarafından
Çıkartıp artık bez yok tuvalete yapacağız diyeceksiniz gecede asla baglamayacaksınız. Ve sen girip çıkarken onunda gelip görmesini sağlayacaksın. Altına yaptığında bir yanlışlık olmuş altımıza yapmamamız gerekiyor buraya yapacağız diye göstericeksiniz ve 2 saatte bir tuvalete goturup otutturacaksiniz. Konuşuyorsa soracaksınız zorlamadan bagirmadan cagirmadan ogreteceksiniz çok sabır gerektiriyor. Çocuktan once sizin hazır olmanız lazım buna. Heryere cisini yapicak. Sakin kalabilicekmisiniz o onemli.
0 oy
(292 puan) tarafından
Tamamen cocugun hazir olmasiyla alakali bu.

Ben temmuzda bitirdim o işi 3 yasini 3 ay gecmisti tam hazirdi 1 haftada bitti gitti cok rahat gecirdik sureci. 
(129 puan) tarafından
İnsallah bizde kolay atlatiriz
(292 puan) tarafından
İnsallah. En zor kisim bu sabir sinavi :)
0 oy
(627 puan) tarafından
Keşke eylül de falan başlasaydın havalar soğudu kaçırsa hali yorgan v.s yıkamak çok zor olur ben oğluma geçen sene eylülde öğretmistim 
(129 puan) tarafından
Ev sicak kurutma var baska turlu zorluk olmazsa baslayacagim
0 oy
tarafından
Kızlarımız aynı bende başladım iki gündür benimki ev taşındı falan biraz şımarıklik ediyor ama biliyor yapınca çiş yaptım diyor bugün daha iyi sayılır olacak o kdar Antalya hala sıcak o yüzden devam edicem
(129 puan) tarafından
Baslamisken birakmayin o zaman kolay gelsin bize:)
tarafından
Valla biraz zorluycak ama napalim sende de dueum muhtelemen aynıdır çevredrn aa daha öğretmedin mi baskısı çocuk sanki 4 ysindaymis gibi
0 oy
(5,781 puan) tarafından
Bnm kızım 32 aylıktı anlayabilen bı çocuktu Mart ayı soğuktu buralar hep kendimi kandırıp hava sıcak olsun derdim sonra  hediye petekler açık neyi bekliyorsun dedim . 

Bismillah dedim başladım Mart'ta bıraktı bana kalsa Haziran temmuz derdim;) 

Yani anlatabilecek kivamdaysa  kes gitsin zaten  evim ici muhtemelen sıcak olacak bir iki kaçırır alışır sonra tavsiyem Alex şer akşam bezlemeyi de kes 
0 oy
(17,914 puan) tarafından
34 aylıkken verdim bir hafta on güne öğrendi sonra bir bocalama dönemi oldu şimdi üç aydır bezsiz gece gündüz hiç kaçırmıyor bence kuru kalkmasını bekleyin veya tam yazı beklemeden baharda verin 
0 oy
(6,240 puan) tarafından
Bnm kızım 26 aylık başladım ben cnm arada söylüyor arada kaçırıyor inşallah yaza kdr alıştıririm
0 oy
(565 puan) tarafından
Biz 16 aylıkken başladık. Yaz öncesi öncesi hallettik. Yazın pişik olur diye

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 56 göst.
+2 oy
9 cevap 126 göst.
30 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Bla Bla bla (486 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 84 göst.
7 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (5,328 puan) tarafından soruldu