0 oy
733 göst.
Diğer kategorisinde (323 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

image

PM

image

Kızlar 1 hafta oldu taşındım eski ev çok güzel ışık alırdı aydınlık insanın içini açıyordu aydınlığı bu yeni taşındığım eve akşam baktık öyle tutuldu ev boyandı falan geldim baktım karanlık oluyor yani sabahları gğneş alıyor yatak odası karanlık ön de arkada ev dolu hep evlerle iç içe biz bunu hesaba katamadık aklımıza gelmedi hiö evde büyük kolidır iyice karanlık pişman oldum eşime de pek diyemiyorum üzülür diye o da dedi aslında ama ben de takıldım içim daralıyor diğer eve alıştın tabi burası böyle karanlık olunca canım daralıyor :( napcam bilmiyorum alışır mıyım sizce evi karanlık olan var mı benim gibi yazın daha aydınlık olur diyorlar ama ne bilim:(

25 Cevaplar

+1 oy
(617 puan) tarafından
Aslinda cok karanlik degil benim evim bundan karanlik sadece perde kullanma bence stor kullan daha iyi olur perde iyice kapatir gibi... 
-Reklam-
+1 oy
(624 puan) tarafından

Kış müminin baharidir. Kış ayını Kurân-ı Kerim hatmi yaparak. Var ise kaza yok ise nafile oruç tutarak manevi halini güçlendirebilirsin hem günler kısa elhamdülillâh. Karanlık kış günlerinde kalbinin otağında Kurân cerağını yak. Ashab kış ayına çok ehemmiyet göstermişlerdir. Adeta bahar mevsimi gibi geçermiş. Geceleri kaza namazın var ise kaza kilarsin. Yok ise Teheccüd kilarsin Kur'an'ı Kerim'den bilmediğin süreleri ezberlensin.

•  Amenerrasulu olur , 
  • Kehf ilk on son ve on ayet olur ,
  • HuvAllahullezi olur ,
  • Ayetel Kürsi olur , 
  • Esmaul Hüsna olur , 
  • Ölmeden önce kendi ruhaniyetine 70 bin Lâ ilahe illAllah çekersin. 
  • Ölmeden evvel yine kendi ruhaniyetine 70 bin İhlâs Sûresi okursun. 
Kendine bir not defteri al her gün çektiğini yaz toplam istenilen sayıya ulaşınca hediye edersin.

Kendine yap sonra ailenden eşine ve çocuklarına,  anne ve babana yapabilirsin. Karanlık kış aylarını aydınlatacak amelleri yapmayı rabbim sana kolay kılsın ve bunu sen den kabul eylesin. 

Bu arada evin çok güzel MaşaAllâh lâ havle vela kuvvete illa billah ❤️ gayette bana ışıl ışıl geldi. Ruhunu karartma sen kâfi. Selamün aleyküm.
(323 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim bana yardımcı olduğun için uzun uzuzn anlatmış yazmışsın çok memnun oldum içim ısındı muhakkak yapmaya çalışcam dediklerini ne güzel yetiştirmiş ailen seni güzel kalpli Allah'ın yolunda bin maşallah sana Rabbim bana da nasip eder inşallah böyle olmayı Rabbim razı olsun senden darına yetişsin:)
(624 puan) tarafından
Amin amin yâ ☺️Allah sen den de senin sevdiklerinden de râzi olsun ❤️ ben çok teşekkür ederim.
0 oy
(913 puan) tarafından
Benimde evim deli gibi ışık alıyor bende az karanlık olsun oğlumda bende erkenden uyanmayalim gece gibi uyuyalim istiyorum siyah perdeler diktiriyorum 

Kisiden kisiye değişiyor iste 

Degistirme imkaniniz yoksa yapay isik haric aydinlatamicanada gore mecbur alisacaksin gibi
0 oy
(11,261 puan) tarafından
cephenin önemi, cepheler açık olmalı. hiçbir şey gün ışığının yerini almıyor maalesef 
0 oy
tarafından
Bodrum kat mı üstünüzde balkon mu var bizim önceki evde çok karanlık ve güneş az alırdı bahçedeki ağaçlar üstteki balkon gölge yapardı soğukta olurdu giriş kattı şimdi yeni bir eve taşındım 15 gün fln oldu aydınlık iki tane balkonu var güzel ev keşke sizde güzel araştırıp bakıp taşınsaydınız foto varsa eklersen daha iyi olur 
tarafından
Üstünde balkon var mı yada senın evde balkon varmı benim önceki evim balkonsun giriş kattı karanlık oluyordu hava bozuk olunca daha karanlık oluyordu
(323 puan) tarafından
Evet var 5 katlı bina altımda giriş katı var ben 1 katım
tarafından
Senın ev benım çıktığım evden güzelmiş camları büyük büyük maşallah perdeleri açık bırakırsın aydınlık olsun diye napacan canım balkonunda var
(323 puan) tarafından
Yok ev içi güzel zaten kötü değil yapılı sadece karanlık olması can sıkıcı
tarafından
Haklısın canım
0 oy
(12,145 puan) tarafından

Ay kiradaki evim oyleydi heo dedimki ben aydinlik goremicem galiba :) annemin evide arkaya bakiyo ve 1.kat. Oylw buyuduk yani evlendim ev karanlik hep aydinlik heves ederdim. Simdi kendi evime tasindim asiri aydinlik. Burasida asiri gunes aliyo onum bombos gunes full icerde. Ikiside zor ya orta karar olsaydi. Bide balkon cok etkiliyo bak seninkide kapali balkon sanirim. Benimde diger evde mutfagin onunde kapali kocaman balkon vardi. Mutfak asiri kapanlik oluyodu

0 oy
(4,028 puan) tarafından
Hava bozuksa bence ondan karanlık gelmiştir sana. Benim evim 2. Kat iki cephede açık ama ev karanlık şu an 
(323 puan) tarafından
Bilmiyorum yazın dağa aydınlık olur dediler sabah daha iyi oluyor ama şuan iyice kötü oldu
(4,028 puan) tarafından
Su an çoğu ev öyledir inan ki
0 oy
(3,325 puan) tarafından
Benimde şuan çok aydınlık idare karşı da binalar var böyle olunca öğleden sonra aydınlık gidiyor malesef. Yazın aydınlık oluyor canim 
0 oy
(5,301 puan) tarafından
Benim önceki ev de deli gibi güneş alırdı sonra şimdiki evime taşındım dediğin gibi çok karanlık geldi bana ama alıştım 2-3 ay sonra. Şimdi o kadar batmıyor :)
(323 puan) tarafından
Bende alışırım umarım yaa
(5,301 puan) tarafından
Alışırsın merak etme :)
0 oy
tarafından
Ah benim eski evimde böyleydi önü açık olmasina rağmen cephesi yüzünden beni çok etkilemişti ben iki hafta oldu yeni taşındım evim o kadar aydınlık ki insanın üzerinde bile çok farkı oluyor bilmiyorum nasıl cozrbilirsin üzüldüm :(
tarafından
Sevgi son postuma baksana senin ki de öyle mi hala
tarafından
Dur bakiyim canim
0 oy
tarafından
Benim eve gelsen demekki kız güneş evden çıkmıyor ve tüm eşyalarım.gunes soluğu oldu tanınmış gibi kapatiyom ev güneş alana kadar 
0 oy
(14,350 puan) tarafından
Allahtan camlar büyükmüş de biraz daha faydalı küçül olsa iyice karanlık olur
0 oy
(2,916 puan) tarafından
Alışırsın canım yapacak bişey yok daha perde felanda takmamışın taksan daha fazla kararır. Perdelere takılan LED gibi lambalar var belki onlar aydınlatır. . 
0 oy
(129 puan) tarafından
Ne kadara oturuyorsunuz gayet iyi benim ev daha karanlık kız boyamak temizlemek falan zor muydu 
(323 puan) tarafından
20 bin tutuk içi güzel iri yani hâlâ bitmedi iş çok var
0 oy
(9,565 puan) tarafından
Aynı sorun bende de var canım evım gunduzlerı cok karanlık dediğin gibi cok aydınlık ferah bı evden geldim buraya bır yılım dolmak üzere seneye Allah kerim değişicez gibi karanlıga çözüm yok maalesef tasınmaktan başka 
0 oy
(9,565 puan) tarafından
Aslında pencerelerin büyük canım ama bina kapatmıs önünüzü maalesef 
0 oy
(70 puan) tarafından
Kiracı mısın canım? Benimde yazın çok sıcak çok aydınlık ilk kışim bu evimde küçük odaya geçtim sıcak olur diye hava kötü olunca karanlık oluyor arka odalar yalnız aydınlik ve güneş azıcık sabah görüyor bu gidişle cikicam sanki bu evden
0 oy
(226 puan) tarafından
Bizim ev daha az ışık aliyo fon perde vardı peteğin önüne geliyo diye çıkardım ev daha aydınlık oldu yazında kullanmicam büyük ihtimal  

Saat 6 da ışığı açıyoruz cocuk uyuyorsa en geç 7 
0 oy
(762 puan) tarafından
Benimde eski evim kiraydi sabahtan aksama güneş alırdı yeni ev aldik sadeve sabah güneş aliyor ve griye boyadim pismanim daha cok kararttj keske ya biraz daha acik boyasaydim yada krem kalsaydi diye düşünüyorum esimede diyemiyorum ama oda farkında neyse yapacak bisey yok alıştık fonlarim vardi oturma odasinda kaldirinca daha aydinlandi ve esya kalabaligi olamayınca sade temiz ve her yer duzenli olunca daha bi ferahliyo ev oyuncak daginikli koltuk örtüsü bozukluğu evi daha karanlik hale getirip gözümü yoruyo 
(323 puan) tarafından
Bende zaten dediğin gibi dağınıklığı sevmem temizliğe de dikkat eden biriyim ama karanlık olunca başka oluyor işte alışırız umarım
0 oy
(891 puan) tarafından
İnsan nelere alışıyor hayatta be yavrum 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 314 göst.
26 Haziran 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Melekkk34 (6,859 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 228 göst.
15 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Gizemli kadin (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 200 göst.
28 Mart 2022 Diğer kategorisinde Tazeanneadayi (75 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 220 göst.
7 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

404,760 soru

12,124,698 cevap

36,483 kullanıcı