0 oy
96 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (696 puan) tarafından
Burnu akmıyor ama burnu tıkalı Hırıltisi var ama boğazdan mi geliyor ciğerden mi anlamiyrum acaba hava mi versem geçen ay iki defa bronşit oldu korkuyorum ya tekrar mi olcak iki gündür boğaz ağrısı vardı bugün de halsiz biraz keyfi yok kesin ateşi cikicak akşama öyle hissediyorum acaba hava mi versem önlem olarak. Şuan aferim kullaniyorum sadece antibiyotik yazmadı doktor 

2 Cevaplar

+1 oy
(1,683 puan) tarafından
0.9luk izotonik su al canim onunla  buhar ver sabah aksam hemen ardindan burnunu spreyle temizle.

Saglik ocagina goturup bi dinlet cigerlerini bence benim kizimda bronşit oldu hemen iniyor ihmal etme
(696 puan) tarafından
Bronşit olunca cortair ventolin vermiyormusunuz. Olmadı izonotik su alayım kaç ml kullanıyorsunuz izoyonik suyu birde ne kadar sıklıkla kullanıyorsunuz birde burnunu ne ile temizliyorsunuz. Baya Hırıltisi var valla bu sene çok yoruldum sürekli başa sarıyor sinüzit oluyor ya boğaz enfeksiyonu artık ne yapacağımı şaşırdım odamız mi soğuk anlamadım sabaha karşı tıkanık kalkiyor
(1,683 puan) tarafından
Onu doktor dinleyip söylüyor canim.  Bende ona gore veriyorum.

Burnunu sterimarin  burun spreyi var onunla temizliyorum. Bu haftasonu hasta oldu sabah akşam 15dk izotonik su soguk olcak o sekilde hava makinesiyle verip hemen spreyle temizledim o sekilde çabuk kurudu.

Kuru dut ve ayva yapragini kaynatip verdim. Onu icirdim bu sekilde gecti hafifti ama .

Sen bi doktora git geniz etine baksinlar o olunca da sık hasta oluyor cocuklar.

Ne kadarlik bilmiyorum seninki ama bogaz enfeksiyonuna udi hindu yağı,propolis sprey ve kozalak şurubu iyi gelir . Hemen farkettigin gibi bunlardan verebilirsin ilerlemez
(696 puan) tarafından
Canım benimki 4 yaşında. Geniz eti geçen yıl vardı ama bu yıl doktorumuz iyi dedi gerilemiş dedi. Birde alerjik zaten alerji tozu ve burun spreyi mevsim geçişlerinde kullanıyoruz. Kuru dut kaynatayim iyi geliyor mu icieyim hemen
(1,683 puan) tarafından
İcir canim enfeksiyona iyi geliyor
-Reklam-
0 oy
(1,915 puan) tarafından
Boş serum buhar yapabilirsin bence ya.
(696 puan) tarafından
Oda yok evde vereyim valla hava gerekcek gibi
(12,149 puan) tarafından
E serum yoksa havayi neyle vereceksin canim
(696 puan) tarafından
Cortair ventolin versemmi diye dedim ama bilmiyorum kararsız kaldım ama sinüzit gibi duruyor
(12,149 puan) tarafından
Ama onlari zaten seyreltmen lazim ya canim direk verilmiyo ondan dedim. Yoksa zaten veremezsin
(696 puan) tarafından
Aa nasıl seyreltiyorsunuz ben direk ikisini karıştırıp veriyorum doktorumuz sadece ventolin yanliz verirken içine izoyonik su koyun biraz diyodu siz nasıl yapıyorsunuz ben bilmiyrdum
(1,915 puan) tarafından
Boş serumla karıştırıyorsun işte o ilaçları canım. Seyreltmek o
(696 puan) tarafından
Öylemi peki kaç ml boş serum koyuyorsunuz
(12,149 puan) tarafından
Ventolin yada cortair koyuyosun ya canim onun icine bide serum sikman lazim. Simdi disardayim eve gidince yazarim sana hangisine ne kadar sikman gerektigini. Ikisini bir verme diyo bizimki aralarinda sure olsun. Siiznki birmi ver dedi
(1,915 puan) tarafından
1 contaire 2 ml şırıngayla boş serum canım. Fizyolojik serum varsa oda olur. Aynısı olduğunu söylemişti doktorum.
(696 puan) tarafından
Cortair ile ventolini karıştırıp ikisini öyle veriyorum öyle de deneyeyim

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 83 göst.
0 oy
3 cevap 104 göst.
28 Ocak 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde Eminenur (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 90 göst.
3 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sekerparemm (622 puan) tarafından soruldu

404,874 soru

12,128,628 cevap

36,493 kullanıcı

...