0 oy
267 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (666 puan) tarafından
Kizlar yaklasik 10 gün oldu da ne zaman gidilir ben diyorum 40 çıksın öyle gideyim. Birde eşimin yakın arkadaşı bende eşiyle görüşürüm severim de. Bı tane  kışlık tulum aldım birde elbise ve alt üst takım aldım yani toplamda 3 ayrı takım aldım başka ne alabilirim ne götüreyim giderken para mı vereyim ıslak mendil falan mı alayim 

23 Cevaplar

+1 oy
(1,477 puan) tarafından
Bence toplansinlar biraz canım 2 aylık falan olsun en azından öyle gidin. Aldıkların yeterli bizim burda anneye de hediye alınır jest olsun diye bir pasta üzerine iyi ki doğdun yazabilirsiniz bebisin adıyla 
(666 puan) tarafından
İkramlık yapayım diyorum giderken yazık ugrasmasin kadın giderken dicem oyle zaten. Bizim burda sadece bebeğe alinir
-Reklam-
+1 oy
(2,608 puan) tarafından
Bence fazla uzatmadan gidebilirsin canım 

Uzak birisi olsa neyse ama yarın diyorsun git ne olacak 

Hem o da ister ziyaretine gitmeni beklerde 

Birisi bana gelecek olsa benim için farketmez 40im cikmadan da gelsin isterim
0 oy
tarafından
Ben 3_4 aylık olmadan gitmiyorum doğrusu annede bebekte anca kendini toparlıyor bebek bildiğin bebek merak da etmiyorum bence sizde erken gitmeyin 
(666 puan) tarafından
Ayy deme 3-6 aylık takım aldım gidene kadar hayatta olmaz
0 oy
(5,395 puan) tarafından
Bence yeterli aldıkların 

Ve 40 tan sonra çok mantıklı en azından oda kendini toparlar
(666 puan) tarafından
Bende öyle düşünüyorum anca toparlar kendini birde giderken ikramlık yaparım yorulmasin diye yani bilemedim yakın arkadaşı diye ozenmek de istedim açıkçası bakalım bı 40 u çıksinda
(5,395 puan) tarafından
Valha Allah razı olsun başka ne yapacaksın ki keşke herkes senin gibi anlayışlı olsa
0 oy
(1,401 puan) tarafından
Bence aldıkların yeterli. Yeni doğum yapmış bence biraz daha bekle öyle git. Kayınvalidemler kırkı çıkmadan gidilir derler ve öyle de gittik ama benim kırkı çıkmadan gittiğim kişi bebeğim 1 yaş olacak hala gelmedi .d
(666 puan) tarafından
Ay ona bakarsan bana da böyle yapmadılar para vermişlerdi azı çoğu önemli değil de hediye de önemli değil aslında ben sadece şunu beklerim biraz ozenilsin yani değer verildiğini anlayayim o yeter insana. Ben de utanırım sadece para vereyim geleyim olmaz yakınız sonuçta. O yüzden dedim giderken hem ikramlık yaparım başka ne alayım dedim kararaiz kaldim
(1,401 puan) tarafından
İkramlık yapabilirsin iyi olur bence de. Ama dediğin gibi insan biraz özen biraz değer istiyor. Karşılık beklemek başka bir şey.
0 oy
(7,861 puan) tarafından

5 günlüktum 20 kişi geldiler hala aklıma gelince soverim..:angry: bence biraz daha bekle çünkü daha yeni yeni kendine geliyordur zaten 1aylik olsun en azından 

(130 puan) tarafından
Ay bende 3 günlüktüm akrabaların geldiğinde. Eşimin halaları ve dayısı toplanıp gelmişlerdi. Eşim de halbuki durumu anlattı daha Büşra iyi değil diye ama dinleyen kim. Annemde kalıyordum ayrı oda da yok geldiklerinde tam da çocuğu emziriyordum o koltuktan kalkıp öbür odaya geçene kadar canım çıktı resmen dikişlerim çok acımıştı. Bende hiç unutmam o günü aklıma geldikçe sinirlenirim
(7,861 puan) tarafından
Bana yer vermediler ayakta kaldım bacım odama da geçince yanımızda durmadı dediler annemle çay tatlı servisi yaptık gece 11 30 da kalktılar giderken de kaynanam ve k.pederi bıraktılar
(130 puan) tarafından
Ay yok artık ya.  Ne anlayışsızlarmış onlarda. Gerçi anlayışlı olsalar yeni doğum yapmış birine o kadar erken gelmezlerdi . Hadi bari geldiniz biraz oturup gidin o saate kadar niye duruyosunuz . Şuan hormonlarımdan dolayı âni bir yükseldim, akşam akşam sinirlendim. Hem kendi anım aklıma gelince, hemde seninkilerin de ayrı bir anlayışsız oluşlarına
0 oy
(4,002 puan) tarafından
Ben en az 4 ay sonra gitmeden yanayım valla ilk 3 ay zaten insanın anası agliyo bebeğin en çok ağladığı zaman üstelik bebekle düzgün ilgilenemiyosun başkalarına hizmet etcem diye ben çok üzülüyorum hem anneye hem bebeğe 
0 oy
(16,614 puan) tarafından
Çok çok yakının olmadığı için çok erken gitme bence 40 çıksın ondan sonra git ve aldıkların yeterli giderken bir tatlı vs alırsınız bence 
0 oy
(5,255 puan) tarafından
Yani bence 3.aydan sonra. Hatta 6.aydan sonra en ideali. Bizim ilk 6 ay cok zor gecti. Hic uyumazdim misafir gelsin istemezdim acikcasi. Aksam bebegim ilk yatinca 8 gibi 2-3 saat kesintisiz uyurdu o arada anca dinlenirdim. Gece saat basi uyanir gunduz de 15-30 dk falan anca uyurdu. 

Aldigin takimlar yeterli bence. Ama keske o kadar kiyafet alana kadar e bebekten hediye ceki alsaydin bi ihtiyacini gorurlerdi. Ben bu mantikta dusunuyorum herkese genelde hediye ceki alirim. 

Bunu haricinde ,manti,recel,marmelat,pekmez,kuru incir,kuru kayisi,dut kurusu,ceviz,findik falan gotururum. Meyve de olabilir bana uzum ve mandalina gelmisti. Yakin biriyse cay ile ikramlik kek,pogaca ,kurabiye,kuru dolma,yaprak sarma,serbetli tatli veya hazir tatli goturdum. Onun evine gidince ugrasmasin ya da baskasina ikram eder dolabina falan koyar diye.
0 oy
(652 puan) tarafından
Ben yeni doğum yaptım 1 ay dokdu dün herkes geldi ara müsaitse misafir kabul ediyorsa git aldıklarında yeterli benxe çok eksik gibi geldiyse ki bence değil baklava ya da çikolata al götür 
0 oy
(2,534 puan) tarafından
Yakın arkadaşlarım da doğum yaptı ilk zamanlar ihtiyacı olur diye yemek falan yapıp kapıdan vermiştim ama çok erken ziyaret için en azından dediğin gibi bir iki ay geçsin ki kadın kendini toplayabilsin benim arkadaşlarım da iki üç aylıkken gelmişlerdi erken gelmelerini istemezdim şahsen.birde yaptıkların gayet yeterli bence canım 
0 oy
(9,534 puan) tarafından
Yarı kırkı cıkınca gidebilirsin. Yakın arkadaslarım ilk gunler geldiler 
0 oy
(3,870 puan) tarafından
Ben olsam en en kotu 1 aylik olunca bebek giderim. Oncesinde gitmem. Anca alisir kadincagiz ve anca bebek toparlanir. Aciliyeti yoksa bence mesaj at, nasilsin ihtiyacin var mi gelecegiz ama senin toparlanman daha onemli gelmedik sanma vs diye. Madem gorusuyosunuz ben olsam oyle yapardim.
0 oy
(4,557 puan) tarafından
Kirkinin  çıkmasını bekle şimdi anne baba olarak zaten stresli yorgun bir dönem misafir agirlayamazlar bence para verebilirsiniz 
0 oy
(82 puan) tarafından
İlk aylar bence çok zor oluyor. Bırakın misafire ikramlık hazırlamayı, evi derleyip toplayamıyor bile insan. Ben ilk zamanlar çok nadir insan kabul ettim ve memnun da kalmadım açıkçası. Kendimde o yüzden ilk aylaeda gitmem :)
0 oy
(2,784 puan) tarafından
Ben de önceden gittiğimden 40 çıktıktan snr ne geç ne erken bence

Alabildiğin kdr takım

Şampuan 

Islak mendil

Pudra

Çorap+bere

Kokulu sabun

Anne için üst ya da alt giydiği tesettür elbise falan neyse+çorap birazda yiyecek falan bizde genelde tesettürlü olur hepsi o bakımından etek ya da kazak dedim
0 oy
(2,784 puan) tarafından
Ha bu arada cnm benden tavsiye ben herzmn yeni doğmuş bebeğe 1 yaş alırım yapabiliyorsan öyle al bence cnk anne doğum yapmadan 6-7 aylık olacak kdr bebeğe elbise alıyor ztn aldıklarıniz bir köşede durmasın bence
0 oy
(46 puan) tarafından
Biz 2 ay sonra gitmiştik bebeğe aldıklarımın yanında ikramlık bişeyler götürmüştüm. Gittiğimde ufak tefek işlerini de yaptım dinlenmesi için çok mutlu olmuştu 
0 oy
(10,512 puan) tarafından
Yakinsan sor ne zaman musait olursun gelmek istiyorum de bence para koy icine biraz 200 300 bisey bi de hazirlik yapma ben biseyler yapcam de kek pogaca kisir yap gotur derim ben lohusa ya belki cocugu durur durmaz yorgun olur 
0 oy
(4,394 puan) tarafından
Ben arkadaşımı hastanede ziyaret ettim evine de kırkı çıkınca gittim toparlanmasını bekledim 

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 267 göst.
5 Mart 2024 Diğer kategorisinde Kelebekkm34 (1,263 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 414 göst.
30 Kasım 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 419 göst.
0 oy
28 cevap 381 göst.
16 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu