0 oy
408 göst.
Aile kategorisinde (181 puan) tarafından
Bugün arkadaşlarımla uzun bir süre sonra buluştuk .Çocuklarımızda vardi benim kızım 2 yaşına girecek .Arkadaşlarımın kızları 3 yaşındalar .Bir tanesinin kızı biraz hırçın ve kızıma zarar vermeye çalıştı .Orası ayrı konu .O da çocuk evet ama biraz da annesiyle alakalı . Öfkesini asla kontrol edemiyor .O yüzden çocuğuna da yansıtıyor.Ben bu çocuktan bıktım niye böyle bilmiyorum gibisinden söylendi durdu ,bakmaktan biraz yorulmuş .O da haklı olabilir kendince .Bn de olsun bi şekilde büyüyolar işte canları sağolsun.Bir sürü hasta çocuklarda var .Yine de her halimize şükür dedim . Bilmiyorum yanlış mı dedim .Bana Allah benim hasta çocuğa bakamayacagimi bildiği için vermedi gibi biseyler dedi .Yani kendisini bu tarz şeylerle avutmak istemediğini dile getirmeye çalıştı .Benim de kızım ileri de nasıl olur bilmiyorum hiç kimseyi yargilamam,kınamam bu tarz konularda .Çocuk büyütmek kolay değil çünkü .Yinede şükretmeyi kendime borç bilirim .En azından koşup ,yaramazlık yapan çocuklarımız var .Bu da bir şükür sebebi .Allah bizi evlatlarımızla sinamasin.Bunu sizinle paylaşmak icimden geldi sadece.

17 Cevaplar

+1 oy
(590 puan) tarafından
Arkadaşının bu kadar tahammülsuz olmasının arkasında bircok neden vardır hıc bir kadın durduk yere tükenmişlik sendromuna girmez ☺️cocuk konusuna gelince evet cocuk gördüğünu uygular yapar ama asırı sorunlu ailelerden pırıl pırıl evlatlarda cıkabılıyor cocuk büyüdükçe kendi karakterini belirler zaten 
(181 puan) tarafından
Ya aslında eskiden beridir hep sinirli benimle bile kavga ederdi .Bn de hicbisey olmamış gibi gelirdim yanına . Çünkü biliyorum aslında isteyerek böyle olmuyo elinde de değil.Cocukta da sorun yok ama şu lanet telefon tabletlerde çocukların ruh hallerini çok etkliyor.
-Reklam-
+1 oy
(516 puan) tarafından
Bizimkini telefon oynamak çok hırçınlaştırdı eşime kaç kere dedim verme telefonu diye artık onunda burnundan getirdiği için vermiyo. Her çocuğun hırçınlığu aileden olmuyo ama arkadsşınınki sendrom da olabilir. O annede kimbilir kendi içinde ne yaşıyo üzüldüm ona 
(181 puan) tarafından
Aynen öyle bu lanet icatlar çocuklari hırçınlastirip anne babayı da mutsuz etti.Zaman çok kötü ya yana geldiklerinde bile oyun oynamiyolar tabletin içine girecekler neredeyse
0 oy
(278 puan) tarafından
Valla kuzu arkadasın hiç büyük konusmasın allah öyle şeylerle sınıyor kı ınsanı nerden geldiğini bilmiyor insanoğlu... 

Arkadasın şükürsüz önce şükretmeyi hamd olsun demeyi bilmeli.. 

Benım kız kardeşim hiçbir şeyi yoktu oynuyordu zıplıyordu ama nasılda güzeldi bıbbakan bı daha bakardı bu nasıl güzel kız çocuğu diye bır anda gozlerı kaydı beyın tümörü denen illet yapıstı yakasına 9 yıl oldu o kardesım gıtttııı baskası geldı ellerı bağlı altı baglı kendıme zarar verıyor yürüyemiyor  yerde yatalak gece gündüz çığlık cıglıga... Allah ınsanı sınıyor kurban olduğum kimseyi evladıyla sınamasın arkadasına söyle hamd olsun desın gıtsın gelsın kızının elını ayagını öpsün şikayet etmesin
(181 puan) tarafından
Öncelikle Rabbim kardeşinin ve ona bakan sizlerin yardımcısi olsun .Bende 16 yıl felçli hasta baktım.Her ihtiyacını karşılayamadim ama onu gordukce hep halime şükrettim .Ergen moduna bile giremedim .Kendisi hayatta hala yatalak .O yüzden kardeşini sizleri çok iyi anlıyorum .Yatana da zor bakana da .
Arkadaşim küçüklüğünden beri bu şekilde onun karakteri sinirli olmak .Fakat şükür ile tahammülsüzlük çok ayrı şeyler .Onunda bize anlatmadigi şeyler illaki vardır .Fakat hayat bı sekilde devam ediyor .Benimde zorlandigim zamanlar oluyor .Analık hiçbir dönemde de kolay değil.Simdi ona bunları desem beni yanlış anlayacaktır .O yüzden kendini kötü hissetmemesi için hepimiz böyleyiz kendini suçlama diyebildim
(278 puan) tarafından
Allah razı olsun canım olan kı hasta bakmak çok zor. Ben gelin çıktığım evde mutluluk vardı huzur vardı neşe vardı sımdo ise o kadar huzursuz bır ev haline dönüştü kı sabaha kadar nöbet tutuyorlar basında uykusuzluk bır gün değil iki gün değil tahammül sınırları tamamen yol oldu gitti.. Eve bır hasta girdi 10 kişiyi hasta etti....
Bende senin arkadasın gibiydim tahammulsuzdum oğlum bişey yapsa bağırıyorum ya da kızıyorum. Aman şunu yapmasın aman şöyle etmesin ama n üstünü kırletmesın vesaire vesaire geçen ay çocuk doktoru oğlunun kulak arkasında çıkan şişlik sebebiyle bizi onkolojıye sevk edince dünyamız yıkıldı acaba kardeşim gıbo mı diye bizi korku saldı daha çok küçük nasıl dayanır diye ödümuz koptu... Özel hastahaneye götürdük muayene etti bır ay sonra tekrar ultrason ve tahlıl var. Korkmayın enfeksiyonu çok fazla yüksel ondan da olabilir dedı içimize bı nebze rahatlattı. Oturdum agladım nasil ona kızarım nasıl yapmak isteği şeylere enğel koyarım işin gücün canı Cehennem'e benı tahammülsüz insan halıne getiren ınsanların ge dahası herşeyin canı cehenmmee oğlumdan kıymetlı mı dedım.. Sımdı birşey söylerken iki defâ düşünüyorum
0 oy
(6,473 puan) tarafından
Evet aynasıdır ben böyle düşünüyorum ayrıca hastalık konusunda ne olacağımız belli değil asla büyük konuşmasın konuşmayalım bir arkadaşımın oğlu 2.kattan düştü 5 senedir yatağa bağımlı ne yazıkki oysa sapasağlam bir çocuktu biranlık hata çok şeye mal oluyor Rabbim kötü gğnlerinş göstermesin 
(181 puan) tarafından
Ahh yavrum Allah'ım yardımcıları olsun herşey anlık
0 oy
(9,432 puan) tarafından
Onun o şekilde konuşmasından ben korktum ben tövbe ettim ne diyeceğimi bilemiyorum şok oldum 
tarafından
Bende aynısi oldum
(181 puan) tarafından
Bnde o anki ruh hali dolayısıyla bişey diyemedim çoğumuz aynı şekildeyiz kendini suçlama diyebildim.Kendine kızdı çocuğumu dövüyorum diye
0 oy
tarafından
Alimden zalim , zalimden alim doğabilir bu yüzden aynası değildir. Doger konu ise Allah dağına göre kar verir arkadaşın büyük konuşmasın Rabbım bit imtihan verir nasıl tahammül ettiğini kendi bile şaşırır
(181 puan) tarafından
Evet çok haklısıniz Rabbim ağır imtihanlar vermesin
tarafından
Amin canım
0 oy
(891 puan) tarafından
Elimden zalim, zalimden alım doğar demişler tatlım

Her ne kadar aynamız olsalarda, bazen durun değişebiliyor kötu örnek varsa önünde büyüdüğünde onun gıbı olmamak adına çabalayıp çok mükemmel bırısı de olabılıyor çocuk
(181 puan) tarafından
Aynen oyle
0 oy
(5,114 puan) tarafından
Bazilari aileden geliyor bazıları da fitrat canım
0 oy
(624 puan) tarafından
20 günü geçiyor TV izletmiyoruz. Aşırı hırçınlık şiddete meyil vardi. Telefonu hiç eline almazdı zaten. Lâkin hastanede acardık telefondan çizgi film. ***** ***** bakardı. Şimdi ise elhamdülillâh o hırçın oyuncak paylaşmayan canavar çocuk gitti daha uysal sakın oldu. Bu durum beni çok mutlu ediyor. Daha da iyileşir umarım. Dursun diye arada TV telefon acardık kapatınca çıldırdı.
(181 puan) tarafından
Çok sevindim.Tabiki de o izledikleri şeyler öyle yapiyo.Cok geçişli olduğu için hırçınlık yapiyo görüntüler.eninde sonunda bakacaklar .Ama şimdilik herşey bizim elimizde .
0 oy
(1,066 puan) tarafından
İnsanoğlu... Ne kadar da şükürsüz...
0 oy
(1,028 puan) tarafından
Kız çocuğu anneyi erkek çocuğu babayı rol model alır. Ebeveynlerin o yuzden dikkat etmesi lazım. Mesela benim eşimin ailesinden hiç alim çıkmamış o yuzden bence aileyle iç içe büyüyorsa aynasıdır. Ha iyi ortam ve iyi arkadaşlıklar edinip kendini asimile ederse alim olur. 
(181 puan) tarafından
İnşallah arkadaş ortamları güzel olur . Ortalik çok kötü
0 oy
(2,512 puan) tarafından
O kadar çok faktör var ki günümüzde sadece aile olmayabilir sebeb çocuklar şimdi bir çok şeye maruz kalıyor bilemeyiz rabbim evlatlarimizu hayırlı evlat yapsın 
(181 puan) tarafından
En başta tlfn tablet .
0 oy
(10,666 puan) tarafından
Ilk olarak evet bencede cocuklar annelerinin aynalaridir benim ogluma soyle bi bakinca huyu suyu bana cok benziyo hali tavri hareketleri rutinleri ben ne yaparsam ogrendi o da yapmaya calisiyo 

Ikinci olarak haklisin isyan etmemek gerekli ne ana bsbalar var evlat acisiyla yanip tutusan evlat hasreti ceken evlat sahibi oldugumuz icin saglikli olduklari icin sukretmemiz lazim

Ucuncu olarak arkadaşında hakli Allah kuluna kaldiramayacagi yuku vermez ama hic kimse hic bisey icin benim basima gelmez diyemez Allah o kulu o konuds imtihan eder sabretmek katlanmak zorunda kalir 

Dorduncusu de yanlis anlama her halimize sukretmek dogru degil sukur nedir kelime anlami sukrandan gelir tesekkur etmektir biz Allaha ne icin sukredersek onu bize daha cok verir belaya sukredersek bela artar yani olumlu seyler icin dukur olumsuz durumlar icin hamd etmek gerekir 

Hayirli geceler ♥️♥️♥️
(181 puan) tarafından
Yok yanlış anlamam .Ben hayatımizdaki güzel şeyler için şükrediyorum.Eger kötü bişey olursa da belki de günahlarıma kefarettir bu olumsuzluklar diye düşünüyorum.Yani evet bu çocuklar yaramazda olacaklar .Zaten çok küçükler ne yaptıklarını bile bilmiyolar.O yüzden çokta ciddiye almıyorum . Aileden ne görürlerse o . Çocuklari suclayamam.hareket edebiliyolar hoplayıp zıplıyolar bunlarda birer nimet .Onun için şükretmek lazım .Bizim dertlendigimiz şeyler başkasının şükür sebebi bile olabilir öyle düşünüyorum
(10,666 puan) tarafından
Cok haklisin canim
0 oy
tarafından
Evet çocuklar ailenin aynasıdır ama bu küçük yaşta değil. Kimi çocuk sakin olur kimi yaramaz. Önemli olan çocuğa edep , adap , mahrem, terbiye ve dinimizi öğretmek. Çocuk yetiştirmek çok zor , her daim araştırma yapılması gerek, gerektiği takdirde destek almak 
(181 puan) tarafından
Evet biz güzel ,nazik evlatlar yetistirsek bile başkasının çocuğu gelip itip kakip dovebiliyo .Bu durumda ne yapabiliriz onu da bilmiyorum.Cocuklar gördüğü herseyleri yapiyolar .Sürekli herseyini kontrol etmesi de zor olur belli bı yaşından sonra
tarafından
Elimizden gelen herşeyi yapmak zorundayız canım oturup doğruyu yanlışı konuşmalıyız tabiki bu durumda
0 oy
(2,287 puan) tarafından
Arkadaşın size yansıtmaz ve söylemez ama çocukluğundan, evlilik öncesi ve evlilik sonrası belki bir çok sorunu olmuştur. Hamileliği zor geçmiş olabilir, doğumu da. Yalnız kalmışta olabilir. Sinir doğuştan gelen birşey değil. Bu kadar patlama yaşıyor olmasının nedenleri vardır. Kimse toz pembeyken öyle düşünüp öyle olmaz. Ve senin düşüncen de doğru, Allah kimseyi evladıyla sınamasın hastalık vermesin. Allah'ın en güzel emanetleri onlar 
(181 puan) tarafından
Evet bazı sıkıntılari oldu kaynanadan yana .Zaten bebeği de kazara oldu henüz düşünmüyodu .Evlendikten 1 ay sonra hamile olduğunu ogrendi . Hayatı bayağı bı değişti .Altında yatan birçok sebep var kendisini sucluyo zaten çocuğa bağırıp çağırınca .elinde de değil .Okula filan giderse belki biraz daha sakinleşir bilemedim aklıma da bişey gelmiyo .Ailesinden ayrı şehirde
(2,287 puan) tarafından
Bir değil bin nedeni varmış kadının, İnşallah her konuda rabbim ona da tüm annelere de kolaylık verir. Eşine çok iş düşüyor bu konuda, eşin desteğiyle her kadın her sıkıntıyı atlatır
0 oy
(16,851 puan) tarafından
Çocuk anneden babadan gördüğünü uyguluyor çoğunlukla yüksek sesle konuşulan tartışılan veya azarlanan çocuk hırçın olur. Hırçın olan çocukta anneyi tahammülsüz yapar hele de bu çocuk büyütme konusunda tek bırakılmışsa. 
0 oy
(1,551 puan) tarafından

Kuzum vallahi bazı çocuklar çok hareketli baş edemiyorsun. Benim oğlum öyle mesela bazen çok aksi oluyor bende ister istemeden bağırıyorum sonra vicdan azabı çekiyorum kız çocukları uslu olur derlerdi benim kızım kayınvalidemin demesiyle pire babamın demesiyle kurt gibi saniye yerinde durmuyor :D bazen tükeniyoruz bir bakıyorum bende diyorum bıktım diye çok pişman oluyorum eşimde diyor ki haklısın başkası olsa kızar niye öyle diyorsun ama görüyor olanları :D çok pişman oluyorum ama elimde olmuyor bazen şükürler olsun sağlıklılar hep dua ediyorum onlar için Allahım hayırlı bir kul hayırlı bir evlat eyle. Sürekli ileri zamanlarını düşünüp kaygılanıyorum zaman çok kötü oldu nasıl yetiştireceğiz diye Rabbim yardımcımız olsun. Yani sana demem o ki kuzum kimseyi yadırgama, çünkü her çocuk bir değil :) 

(181 puan) tarafından
Aynen öyle aşka kimseyi yadirgamam benimde çocuğum var büyüdükce huyları degisiyo normal biz de belki oyleymisizdir

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 920 göst.
25 Ocak 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 387 göst.
2 Kasım 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 401 göst.
18 Ağustos 2021 Aile kategorisinde 03 alihan (55 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 995 göst.