0 oy
223 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,057 puan) tarafından
Sezaryan doğum yaptım ama hiç sütüm yok neredeyse sütü nasıl arttırabilirsiniz 

17 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Bol bol emzirerek, canın sıkıldıkça emzir bide sıcak duş al bolda su iç 
tarafından
Canım alırsın , eczanelerde sezaryen bantları satılıyor , bunların hepsini biz eğitimde gördük . Biri bantlasın yaranı , gir bir güzel sıcacık banyo yap kanalların açılsın
(1,057 puan) tarafından
Öyle bir şey olduğunu bilmiyordum bir sorayım eczacıya teşekkür ederim
tarafından
Rica ederim canım benim ❤️ sağlıkla büyüt inşallah evladını ❤️
(1,057 puan) tarafından
Amin teşekkür ederim
(13,095 puan) tarafından
Hayır canım alabilirsin Dr söylemedi mi su geçirmez plaster ile 2 gün sonra duşa girdim ben. Plasteri çıkarıp pansuman yaptık sonra tekrar bandajladık
-Reklam-
0 oy
(299 puan) tarafından
Öncelikle saglikla hzuurla buyutun bebeginizi 

İlik bir dus alin ,pskolojikmen sut olma olmayacak gini seyleri kafanızdan atin ,bol su tuketin ,komposto gibi sivi seyler alin suanlik bebek emdikce geleckdir 

İlerleyen zamanda bulgur dere otu güzel sut yapar dinlene bildiğiniz kadar dinlenin vuvut dinlendikce sut daha çok gelir 
(1,057 puan) tarafından
Çok sıvı tüketiyorum. Duş şu an alamam maalesef Dikişlerim var.
(299 puan) tarafından
Diksiler icin ozel bandaj var eczade ondan alip sarin dikis yerinw
0 oy
(2,027 puan) tarafından
Ilık duş 

Hoşaf

Dereotu

Tahin helvası 

Rezene çayı 

Kimyonlu bulgur pilavı 

Bol su

https://bebek.annelertoplandik.com/449924/goguslerden-sut-fiskiriyor-sut-tarifi-gaz-yok-sanci-yok?show=449924#q449924 

Bu posta bak bir istersen 
0 oy
(12,533 puan) tarafından
Duş aldinmi. Benim aldigim gibi indi sütum
(1,057 puan) tarafından
Hayır almadım
(12,533 puan) tarafından
Duş al hemen ılık hatta sicak. Bol su iç
0 oy
(4,380 puan) tarafından
İlk iki gün öyle azar azar geliyor canım bol bol emzir rezene çayınin da süt arttirma etkisi var denedim baya işe yaradı bende iki buçuk sene emzirdim 
0 oy
(1,842 puan) tarafından
2 sezaryen yaptım. İlk sezaryenim ağır geçti. Ölümden döndük yanlış anestezi uygulandı ve 15 gün felçli gibi yattım. Kaynanama kaşık biberonla besle çocuğu dememe rağmen gitti biberona alistirdi çocuğu. Bebeğimde meme reddi oluştu. İkinci bebeğimde kaynanam gelmedi.dogum sonrası yine sütum olmadı ilk günler. Hastanedeki bebek hemşirelerini dinledim. Meme boş da olsa emzirdim 15 dk sonra kaşık biberonla mama verdim 2 3 saatte bir. 2 gün sonra sütüm geldi. Bu arada eczanede bant var dikişlerin üzerine kapatiyorsun duş aliyorsun asla islanmiyor ve acıtmıyor. Üzüm ve kayısı hoşafı, kuru incir, dereotu, bol su. Ama bunlar olmasa da düzenli 2 saatte bir emzirince süt çogaliyor. Gece de düzenli emzirmek lazım. 20 gün önce doğum yaptım durumlar boyle
(13,095 puan) tarafından
Arkadaş demiş zaten silikon uç al onla başla benim sıfırdı göçük uç ona rağmen silikon uç ve elektronik pompa ile çıkardım o ucu ilk hafta uyumadım hiç neredeyse
(5,492 puan) tarafından
Nagiş canım özel mesajlara kapalı cevap yazamıyorum ☺️
(13,095 puan) tarafından
AA farkında değilim ben açayım canım hemen
(1,057 puan) tarafından
Silikon uç siparişi verdim. Bebeğim bu gün emmeye başladı artık şükür sütüm de düne göre var
(13,095 puan) tarafından
Elhamdülillah sevindim canım emzir uç çıkar zaten zamanla
0 oy
(50 puan) tarafından
Hayırlı olsun canım. Ben de 25 gün önce doğum yaptım sezeryan tabii , sütüm gelmedi hemen zor bir doğum oldu  bebeği yormayacak şekilde sürekli emzirmeye çalıştım hastanede mama takviyesi de yaptım sarılık olmasın diye. Her boşta kaldığımda da makinayla sagdim gogsumu. Çok şükür şimdi bol bol sütüm var sarılık da olmadı gayet sağlıklı.

Fikir olsun bu şekilde yapabilirsin 
0 oy
(926 puan) tarafından
Aa doğmuş bebeğin ismini tanıdım hayırlı olsun gözünüz aydın 

Normal bekliyordun sanki neden sezeryan oldu

Ilık duş göğüs masajı 

Stres yapma 

Bol su iç 

Ve sürekli bebeğe göğsünü ver

Süt bi insin sonrada hep sıvı tüket hoşaf dut kurusu sulu pekmez ısırgan çayı 

Bunlar hariç havuç dereotu marul

Bestlak damla

Bunlarda sütünü çoğaltır 
(926 puan) tarafından
Yorumlarda gördüm duş almadan olmaz eczaneden sezeryan dikiş bandı alıp yap
Ha baktın 2 3 gün almayacağım duş diyosan
Havluyu sıcak su ile ıslat göğsüne tut sıcak havluyu göğsüne tut masaj yap
(926 puan) tarafından
Göğüs ucun yoksada silikon uç tak
0 oy
(857 puan) tarafından
Bol su iç uykunu ihmal etme en önemlisi bol bol emzir çocuk emdikçe süt hormonu salgilanip artıyor süt emzirmedikce de azaliyor
0 oy
(9,677 puan) tarafından
Bebegini severek emzırerek 
0 oy
(65 puan) tarafından
Eczaneden ameliyat bantı var. Onu al ve duş al. Bol bol emzir sütün yoksa bile, dere otu, hoşaf, çorba, e bebek humana still tea, sağmak, dinlenmek. Bulgur tarzı şeyler, un helvası vs tüket
0 oy
(200 puan) tarafından
Rezene anason demle iç 

Bol bol su iç

Duş al sezeryan bandı tak önce 

Bestlak damla muhteşem süt artıyor kullan 

Dut kurusu kaynat iç yada direk avuç avuç ye 

Evde hoşaf varsa tüket 

Helva ye
0 oy
(909 puan) tarafından
Gelmese bile bol bol sağım yapın ve emzirin birde takviye olarak Solgar brewers yeast tableti ve bestlak damlayı öneririm bende sezaryen oldum 4. Gün gelmişti gelir korkmayın bu sürede çocuğa mama verin sakın aç kalmasın 
0 oy
(417 puan) tarafından
Bol su uyku ve emzirmek
0 oy
(5,316 puan) tarafından
Benim 4.günde indi bu surecte bebene mama ver sarilik olmasın dinlenme cok onemli bol su ic yesil yaprakli sebzeler bulgur kuru borulce sut yapiyor revani de oyle suyu  cok icmen lazim emzir sonra sag bebek emmezken uyarilsin süt  kanallari
0 oy
(13,095 puan) tarafından
Canım sütün inmesi için sıcak su bolca duş göğsüne sıcak kompres ve sağım yapmak arttırıcı oldu bende. Elektrikli pompa edinsen iyi olur. Yiyecek içeceklerde bana sütlü irmik helvası işe yaramıştı
0 oy
(1,525 puan) tarafından
Gecmis olsun saglikla buyusun bebeginjz. Benimde kizim 12 gunluk. Su gecirmez bant ile dus alabilirsiniz yinede doktora danisin. Bir de sut pompasi almaliisniz. Bende 12 fun once sezaryen oldum . Hem emzirmeli ve sut pompasi ile kalani sagmalisiniz. Evet ilk gunler az olacaktir ama beyne sut ihtiyacu gidecektir. Sut olusumu boylelikle baslayaacktir. Sut icin hemde tuvalete kolay gitmek icin incir ve kayisi hosafi tabsiye ederim

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 87 göst.
0 oy
1 cevap 50 göst.
0 oy
1 cevap 52 göst.
30 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Ayselaras (273 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 155 göst.
28 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Kbrarslan (1,041 puan) tarafından soruldu

408,336 soru