0 oy
573 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2 puan) tarafından
Merhaba hamileyken işten ayrılmıştım şuan çocuğum 6 aylık işe başlasam mı diye düşünüyorum da daha beklememe gerek varmı

12 Cevaplar

0 oy
(18,435 puan) tarafından
Ne iş yapıyorsun sen çalışınca kim bakacak çalışırken çocuğa yeterince zamanın kalacak mı bütün bu soruların cevabı yok. Ben Dokuz aylıkken döndüm ama ekonomik sorunlarımız vardı çok zorlandım 
(2 puan) tarafından
Muhasebeciyim bakıcı bakar büyük ihtimalle
(3,626 puan) tarafından
Bence bekle derim durumun kötü değilse bekle
Çocuğun bana göre çok küçük bakıcı anne sevgisini veremeyecegine göre bekle derim
(2 puan) tarafından
Ne kadar süre sencd
(18,435 puan) tarafından
Yani çalışma saatlerin uzunsa iki yaşına kadar bekle. Daha az ise bir yaşı geçmeli ek gıdaya tam alışmalı benim fikrim :) ben çalıştım ama evde olup her anına şahit olmak isterdim bakıcı ile çocuk büyütmek gerçekten zor bir süreç güvenme açısından benim için öyle geçmişti
(2 puan) tarafından
Uzun süreli herkes de en az 2 yıl bekle diyor öyle yaparım gibi
-Reklam-
0 oy
tarafından
İhtiyacın yoksa çok erken 
(2 puan) tarafından
Pek yok şuan ne zaman uygun olur
tarafından
3 yas sonrası t
(2 puan) tarafından
3 yıl çok değil mi bir çocuk daha düşünüyoruz
0 oy
(218 puan) tarafından
Yapacağın ise bagli. Ben öğretmenim. Branş öğretmeniyim ders sayım az o yüzden ilk oğlum 4,5 aylıkken döndüm ise. Şu an ikinci oğlum 5 aylık, 7 aylık olunca göreve döneceğim. Büyük oğlumda 2,5 yaşında kreşe gidiyor. 
(2 puan) tarafından
Tam zamanlı işte ne kadar süre gerekli sizce
(218 puan) tarafından
En az iki yaş. Çünkü anne evde olmazsa çocuk çok arafta kalıyor. Hasta oluyor izin alamiyorsun, bütün gece atesiydi falan uğraşıyorsun uykusuz kalıyorsun. Eve yorgun geliyorsun çocuğa zamanın kalmıyor kalsa bile enerjin olmuyor. Evet maddiyat zor ama çocuk bir daha o yaşlarına donemeyecek ve anne kokusuna hasret büyüyecek. Benim işim rahat diye ben erken döndüm. Yoksa şahsi fikrim bende iki yaşa kadar calismazdim kuru soğan yerdim ama çocuğumu öpe koklaya buyuturdum
(2 puan) tarafından
Anladım çalışmayacağım o zaman bir süre
0 oy
tarafından

Suan bebegin en önemli zamanı ek gıda beslenme vs. Ben olsam çalışmam.  Bakıcı bnm kadar ilgilenecekmi.  Bnmde bebeğim 7.5 aylık. Tadım yaptırıyorum suan yemiyor bazı seyleri

(2 puan) tarafından
Yani haklısınız siz ne zaman geri başlamayı düşünüyorsunuz
tarafından
Ben çalışmıyorum kendim bakıyorum.
(2 puan) tarafından
Çalışan bir kadın için ne kadar süre uygun olur
tarafından
1 yaşından sonra olabilir . Gözün arkada kalacaksa hiç çalışma derim .
(2 puan) tarafından
1 yaşından sonra kalmaz herhalde
0 oy
(2,099 puan) tarafından
Ben haftada 3 gün çalıştığım için 1 yaşında işe başladım. Diğer türlü tam zamanli haftada 5 gün çalışacaksınız çok erken bana göre.
(2 puan) tarafından
5 gün çalışıyorum maalesef, ne zaman başlamam uygun olur
(2,099 puan) tarafından
En az 1 yaş bence, 1.5-2 yaş olsa daha iyi olur. Ama çok geç de bırakırsanız çocuğun aklı erdikce ayrılması daha zor oluyor. Benim kızım şu an 3 yaşında ve kreşe gidiyor. Benden ayrı kalmaya alışkın olduğu için okulda hiç zorlanmadi.
(2 puan) tarafından
İdeali ne kadar olmalı
0 oy
(5,592 puan) tarafından
İmkaniniz varsa en az 2 yasina kadar calismayin. Size en ihtiyaci oldugu donemler 0-2 yas arasidir. Hatta 30 aylik bence uygun bi zaman dilimi.
(2 puan) tarafından
İmkan olarak sorunumuz yok 2 yaş yeterli olur mu
(5,592 puan) tarafından
İmkan olarak sorununuz yoksa 2.5 yas uygun. Ayrica 2 yasindan sonra yarim gun krese vermenizi oneririm. Bakici tavsiye etmiyorum.
(2 puan) tarafından
Anladım sağolun
0 oy
tarafından
Oğluma bakıcı bakıyor 5 yaşında , şuan kızıma hamileyim , ücretli izin bittiği gibi başlayacağım 
(2 puan) tarafından
Ben işten ayrılmıştım direkt yeni iş bulmam lazım
tarafından
Neden ayrıldınız ki ? Keşke sosyal haklarının tümünü kullansaydın
(2 puan) tarafından
Hamilelikle alakasızdı zaten 3 aylık hamile olduğum için de iş aramadım
tarafından
Anladım canım hakkında hayırlısı olsun inşallah ❤️
(2 puan) tarafından
Teşekkürler oğlunuzda da izin bittiği gibi başladıysanız sorun yaşadınız mı
tarafından
Canım eşimin ilk eşinden oğlum ,oğlum  2 yaşındayken geldim ben , eşimle  aynı iş yerinde başkalarının vesilesiyle tanışıp evlendik
tarafından
Ayy takdir ettim sizi Allah razı olsun gerçekten başkasınsan böyle oğlum duymadım ki 2 kez okudum anlamak için
tarafından
Kuzum annesi vefat etti Allah'a nasıl hesap veririm ben kan bağım yok ama can bağım var elhamdülillah ❤️❤️
tarafından
Bende sana onu soracaktım DP . İlk gebeligim yazmıştın bir yoruma .Başka yoruma oglum var yazmıştın kafam karışmıştı. Buna denk geldiğim iyi oldu
tarafından
Eğer çocuklarım büyümeden ölürsem inşallah benim evlatlarimin karşısına da senin gibi biri çıkar
tarafından
Elif canım sorsaydın keşke , yalancı konumuna düşürüyorum kendimi böyle ya :D
Canım Allah uzun ömürler versin inşallah ❤️ hiç böyle düşünme iyiyi düşün iyi olsun inşallah ❤️
tarafından
Allah razı olsun bnmde oglum var . Duygulandim
tarafından
Allah uzun ömürler versin inşallah canım ❤️ inan ki bende çok üzülüyorum, annesinin vefat ettiğini bilmiyor öz annesi beni sanıyor bakalım ilerleyen süreçte pedagog ile söyleyeceğiz nasıl olacak bende merak etmiyor değilim
tarafından
Kac yaşından beri seninle
tarafından
2 yaşından beri canım
tarafından
Ee büyükmüş baya .
tarafından
Evet canım ama anne diyor ve aşırı bağlı , kendi annesi 1 yaşındayken vefat etti
tarafından
Tüh yaa buyudugune şahit olamayacak.  E sende bile bile evlenmissindir
tarafından
Evet canım tabiki, başta ailem tepki verdi daha sonra tanıyınca hoş karşıladılar hatta babam evden çıkmadan önce söz verdirtti çocuğa üvey annelik asla yapmayacaksın diye
tarafından
Bak yine aglicam smdi :(
tarafından
Bi oğlun bi kızın oldu işte ne guzell
tarafından
Evet canımmm ❤️ çok şükür Allah'a hamd olsun ❤️
tarafından
Foto atmıştım 5 aylik hamileyken postu silmişsin
tarafından
Evet canım normalde koymam eşim kızdı kaldırdım :D normalde 5 ay bitti 6.aya gün aldın diyorlar bende hafta bazindan hesaplıyorum
5 aylık şuan yani canım
tarafından
Aşırı sismissin.  Ben sonradan sismistim 8 9 aylıkken falan . 24 kg aldım toplamda
tarafından
Canım yiyorum , her gördüğümü . Biri bana dur demiyor :D burada anlık postlara girmeyeyim zaten , 7 kilo aldım 5 ayda var mı ötesi :D
tarafından
İlerde zorlanirsin. Gitmiyor kilolar
0 oy
(2,013 puan) tarafından
2022 Ekim'de oğlum doğdu 11 aylıkken  işe döndüm. Annem kanserdi ona maddi destek oluyordum mecburdum çalışmaya. Şimdi 2. Bebeğim 20 günlük ve tekrar bakıcı asla düşünmüyorum. İlk çocuğumu biraktigim için de vicdan azabı cekiyorum. 2 yıl maddi olarak zorlanacagiz ama yanında olacağım. O günler geri gelmiyor çünkü. 
0 oy
(4,224 puan) tarafından
Bence maddi imkanlar yeterliyse ilk iki yıl anne bakımı çok önemli sonrasında kreş daha verimli olur 
0 oy
tarafından
Kız nasıl bırakıp çalışıyosunuz ben bilmiyorum en güzel en özel zamanlarında seni yeni yeni tanıyor benimsiyor çocuk ama akşamdan akşama bir kaç saat görüyosun ev işi çocuk dinlenme derken uyuyorsın tekrar sabah oluyo işe gidiyorsun helal olsun yinede çalışabilene
(2 puan) tarafından
Haklısın çalışmayacağım birkaç yıl
0 oy
(2,530 puan) tarafından
Bence bekle ya kim bakcak çok zor çocukla iş bunalmissindir anlıyorum ama cocogun bı yürüsün bı uyku düzeni tuvalet rgitmi otursun ben senin yerinde olsam iki sene gitmem ise 
(2 puan) tarafından
Öyle yaparım gibi
0 oy
(1,852 puan) tarafından
İlk cocugumda 1 yaş civari başladım sıkıntı yaşamadım düzene girmisti artık her şeyi. Şimdi ücretsiz izindeyim kızım 10 aylık ben daha dönmeye hazir hissetmiyorum şu aralar hep başında bekleme zamanı tutunup kalkmaya çalışıyor daha yemek yiyemiyor heralde hazirana kadar bakicam bu seneyi kapaticam zaten çok yıllar bakıcı kreş vs olacak bari bu senemiz birlikte geçsin diyorum 
(2 puan) tarafından
Ben de bir yıl daha bekleyeceğim

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 24 göst.
+1 oy
12 cevap 152 göst.
0 oy
13 cevap 107 göst.
0 oy
2 cevap 105 göst.

411,040 soru