0 oy
154 göst.
Diğer kategorisinde (838 puan) tarafından
Oglum 8 gun sonra 32 aylik olucak baba  mama hav hav bak sayili  kelimeler  soluyor abla diyordu demiyor    konusma  icin herseyode yapiyorum ama inat ediyor gibi gelisim testinede girdi gecti ama 3 yasinda olumsuz sonucta verebilir siz ustune dusun tesvik edin diyor  dikkat setleri aldim  bugun biraz baktm glsteriyor ama   oyun meyilli gibi 2 yas setin icinde cizgi calsmasi var mesala yapabolirmi blmiyorm bn  konusmasi icin  napablirim   

7 Cevaplar

+1 oy
(218 puan) tarafından
Bol bol çocuklu ortama sokun, kreşe gönderin imkanınız varsa. Benim oğlum 18 aylıktı ben trendyoldan ilk kelimelerim setini aldım. Her akşam babası veya ben oturup oğlum bak burda bu var bu bu işe yarar falan diye anlattık. 22 aylıktı şakır şakır konuşuyordu. Şu an 26 aylık. Kreşe gidiyor. Orada yaptığı yasadigi yediği içtiği her şeyi anlatıyor. TV ve telefon sıfır bizde. Sürekli etkinlik ve oyun. Yemek yaparken yanıma alıyorum papağan gibi bak oğlum soğan doğruyoruz soğan gözümüzü yakar onunla yemek yapılır antibiyotiktir bizi hastalıklardan korur falan alakalı alakasız her şeyi anlatıyorum. Çamaşır sererken bu kazak bu pantolon bu çorap bu babanın bu pembe bu büyük bu küçük falan bütün özelliklerini sayıyoruz. Bol bol konuşun konuşmasına olanak sağlayın çok sık soru sormayın. Renkli kitaplar alıp resimleri size anlatmasını isteyin burda ne görüyorsun aaa bak at kosuyor tıpkı senin parkta kostugun gibi falan 
(838 puan) tarafından
Saol cnmmm
-Reklam-
0 oy
(7,738 puan) tarafından
Erkekler de bu sorun oluyor nedense. Kreşin iyi geldiğini duymuştum. Sosyalleşmesi konuşmasını etkiler muhakkak.
(5,503 puan) tarafından
Dil gelisiminin cinsiyetle ilgisi yoktur.
(838 puan) tarafından
Krese vermwm zor canmm bu  sartlartda
0 oy
(61 puan) tarafından
Anlatmak istediklerini anlamiyomus gbi yapıp söylemesini sağlayabilirsiniz kreş veya bikac çocukla arkadas edindirp de deneyebilrsz
(838 puan) tarafından
Tam canmm deniycemm
0 oy
(2,668 puan) tarafından
Ekran veriyorsanız tamamen kesmeniz lazım
(838 puan) tarafından
Ablasina veriyoruz cnm oda goruyor ama  baya keatim ben disari cikiyoruz   kitaplar aldim bklm
0 oy
(5,503 puan) tarafından
Ekran izletiyo musunuz ya da ekran izletmeye cok mu erken basladiniz ? 

Kitap okuyun bol bol okuyun. Belki okumak istemiyo bakmiyo diyeceksiniz ama onun ilgi alanina gore buyuk resimli  kitap alin. Yaninda sesli bi sekilde okuyun. Hatta kendinizce resimleri yorumlayin. Gelip bakmasa bile gizli ogrenme seklinde illa ki ise yarayacaktir. 

Sohbet edin karsiniz da bi yetiskin varmis gibi. Hergun disari cikarin gorduklerinizi anlatin. Agaclar cicek acmis,arilar bal yapmis,kuslar ucuyo gibi basit seyler.

Kalabalik ortamlara sokun ,oyun grubu veya yarim gun krese gonderebilirsiniz.

Cizgi calismasi falan suan icin gerekli degil yani dil gelisimine katkisi olacagini sanmiyorum. Benim ki 3 yasinda cizgi falan cizemez oyle duzgun bi sekilde. Boyayla biseyler yapar ***** cizgiler falan hicte gostermedim yani.  

Ama cocugunuzun dil gelisimi cok geri de kalmis. 12-18 ay arasi bebeklerin dil gelisimi evresinde kalmis. Uyaran eksikligi de olabilir. İnsallah bi sorun yoktur. Dil gelisiminde 3 yas kritik donemdir. 
(838 puan) tarafından
Ewet  cnm  igrasiyorum uygun bi kres bulursam gondericem
0 oy
(2,203 puan) tarafından
Benim oğlumda 21 aylık canım baba mama meme dede gel 

Suya bin bum gibi garip bişey yapıyor bide meee liyor bende bu 2 yaş setlerinden aldım herkes zamanla konuşur erkek çocuklar geç konuşuyor diyor ama bide baba tarafında geç konuşma genetik olarak da var 
(838 puan) tarafından
Aynisino soluyolar canm bnada ama bn yinede ugrasiyorum   uygun krea bakicam
(2,203 puan) tarafından
Ekran izliyor mu canım
(2,203 puan) tarafından
Kreş iyi oluyor bende yaşadığım yerde bütün kreşleri aradım sordum hepsi 34 aydan alıyor benimki daha 21 aylık :(
(838 puan) tarafından
Bnde arastrcam
(2,203 puan) tarafından
Ekran izliyor mu canım ondan olabilir benimki izliyor
0 oy
(5,028 puan) tarafından
Bence hiç riske atma dil terapisine başlat. Sen teşvik için çabalarken biseyler yanlış yapıyor olabilirsin.hic riske atma bence 
(838 puan) tarafından
Dil terapistleri cok pahali cnm hani bn normal olarak yetrebisem yemem icmem gonderirim ozel gondermem lazm suan hic skınti gorunmuyor  3 yasinda sonra  istanbul belediyeainn var 1 saat hergun oraya gtrcemm

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 92 göst.
23 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Elif1989 (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 218 göst.
12 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Oznur13 (73 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 85 göst.
0 oy
4 cevap 393 göst.
25 Kasım 2024 Diğer kategorisinde elifcfcf (31 puan) tarafından soruldu