0 oy
472 göst.
Diğer kategorisinde (1,011 puan) tarafından
Ay da kaç sefer dışarda yemek yiyosunuz kizlar, benim eşim su sıralar daha çok çıkarıyor, bende düşünüyorum ki oraya vereceğimiz parayla üzerimize biseyler alırız gerek yok diyorum varlığın yokluğu da var tabi. 

Yada ben böyle düşünüyorum diye çıkmak istemezse o da geliyor aklıma, hafta sonu için plan yapmaya başladi tabi 

36 Cevaplar

+1 oy
(5,082 puan) tarafından
Bu kesinlikle geçim durumuyla alakalı bence. Bit gün yiyip üç gün onun sıkıntısıyla ugrasacaksak hiç yemeyiz. Ama paramız varsa ve sonrasını düşünmek zorunda değilsek yeriz.
(1,011 puan) tarafından
Yok sıkıntısını yaşamıyoruz bizde, eşimin iş aracı arza yapmazsa tabi
(2,374 puan) tarafından
Artıları patlatmak isterdim ama 1 tane verebiliyorum :)
Ben de böyle düşünüyorum :)
tarafından
Hadi senin yerine bende verdim artımi :)
(2,374 puan) tarafından
@Mrvesena sağolasın :)
-Reklam-
0 oy
(6,086 puan) tarafından
Dışarı insanı değiliz biz kocamla sevmiyoruz 5i geçmez o yüzden canımız pizza ister işte adana ister onları alırız 
(1,011 puan) tarafından
Yani çoğu insan sevmeye biliyor
0 oy
(2,946 puan) tarafından
Ayda 1 veya 2, kisi basi 1000 tl vermeyi bende gereksiz buluyorum, genelde canimiz isteyince eve siparis ederiz veya yemek kartiyla cikariz. Nakitle verecek olsam 1kere filan giderim galiba. Gereksiz pahalı bana gore, abarttilar iyice fiyatlari. Yazin hele onun yerine piknik tarzi yapiyorduk gezme alanlarina gidip daha eglenceli oluyor mesela
(1,011 puan) tarafından
Büyük şehirlere göre bizim burasi daha uygun o konuda, piknik de güzel olur biz kahvaltıya gitcektik piknik tarzı ama yapamadık havalarda soğudu
(2,946 puan) tarafından
Arada gercekten iyi geliyor, uygunsa fiyatlarr olur
0 oy
(2,851 puan) tarafından
Ayda bir iki kere fln, dışarıda yemeği pek tercih etmiyoruz çocuklarla rahat edemiyorum ben.
(1,011 puan) tarafından
Durmayan çocukla evde yediğinden daha zor oluyor evet bıde 2 taneseyse haklısın
(2,851 puan) tarafından
3 tane :)
0 oy
(2,425 puan) tarafından
Önceden cok fazla gidiyorduk. Kahvaltı, akşam yemeği. Ama artık gittiğimiz yerlere tekrar gitsek 3kdan aşağı hesap gelmiyor. Bende bu yılın neredeyse başından beri gitmiyorum, çok nadirdir. Ben öyle dışarıda döner, pizza insanı değilim. Onları evdede yapıyorum, genelde balik ve et yiyoruz. Oda çok pahalı, evde antrikot alıp kendim hazırlıyorum artık. Bu yılın sevgililer gününde gittiğimiz yerde, 4.2k hesap verince öküz oturdu içimize. Ben ona 1 aylık et alıyorum yiyoruz. Gereksiz artık bana göre. Zaten artık sadece geçiniyoruz, önceden ben birde birikim vs. Yapıyordum. 
(1,011 puan) tarafından
Çok pahalıymış orası biz eşimle ızgara yemistik afedersin ama, 500 TL falan ödedik
(2,425 puan) tarafından
Karışık ızgara yediğimiz yerde var, en son ortaya 2.800 idi yanında içecek ve tatlı kızıma çorba vs. Aldığımda 3k yine geçiyor. Ankarada yemek hiç uygun değil. Ben gereksiz buluyorum o yüzden, örneğin pazar günü doğum günüm. Eşim dedi gidelim dışarıda kutlayalım, yemekte yer döneriz. Ben dedim gerek yok, evde yemeği hazırlarım malzeme alırım. Pastayı da sakin özel yaptırma al pastaneden yeterli. Biraz da tutumlu olmak lazım, erkeklere kalsa yiyorlar bütün parayi.
(1,011 puan) tarafından
Bi doğum günün için çıkılabilir bence disariya, biz  önceden sadece yıl dönümümuzde yiyoduk dışarıda burası o kadar pahalı değil diğer büyük şehirlere göre
0 oy
(3,884 puan) tarafından
Bizimkide dışarda değil evinde ama dışardan söyler ayda 3 kez söyler o gün evdeyse banada izin verir o gün yemek yapmam 
(1,011 puan) tarafından
Evde de rahat olur yemek yemek için, ama dışarıda yemek yinede bı degisiklik oluyor imkanı olan için
(3,884 puan) tarafından
Canım valla fazla dışarı çıkamıyoruz malesef wsimin tek gün izni varda ondada anca dinleniyor
0 oy
(7,248 puan) tarafından
6 yada 7 kere falan izin günleri kesin dışarda oluyoruz zaten 
(1,011 puan) tarafından
2 sefer yedik bizde bu ay bende çok çıktığımızi dusunuyodum yorumunuzu okuyasiya kadar :D

Tabi herkesin gelirine ve imkanına bağlı
(7,248 puan) tarafından
Benim eşim gezenti bir adam canım valla hergün çıkalım desem yok demez o yüzden fazla çıkıyoruz aslında boğaz manzaralı yerler değil tabi hesaplarda çok kabarık gelmiyor
0 oy
(4,138 puan) tarafından
Merkeze birazz uzaktayız. Belki anca ayda bir dışarı çıkarız çıkınca da yemek yeriz özellikle çıkmayız yemek için. Bu ayda bir dediğim yaz ayları, soğuk aylarda hiç yok. İmkanınız varsa çıkın niye çıkmayasınız. Eşin ne güzel çıkarıyormuş. 
(1,011 puan) tarafından
Biz önceden sadece yıl dönümünde yerdik ve hiç gezmezdik, bu yıl şükür öyle değiliz artk
0 oy
(4,648 puan) tarafından

Haftanın 2 günü veya 3 günü dışarda yeriz kahvaltıya da gideriz bana göre gereksiz değil çünkü insanın ihtiyacı oluyor değişikliğe toplanmış birikmiş sitresi atıyorsun üzerinden ben gereksiz olarak görmüyorum Benim eşimde gelir hadi hazırlan şunu yemeğe gidiyoruz der yapar buda beni mutlu eder markete bile ciksak canimiz isterse yiyip öyle geliriz eve 

(1,011 puan) tarafından
Tabi ki her kadını mutlu eder ve terapi gibi bişey yani eşiyle keyifli biseyler yapmak
(4,648 puan) tarafından
Gerçekten öyle cnm beraber birşeyler yaptık mı ben bütün derdimi ağrılarımi unutuyorum
0 oy
(771 puan) tarafından
Önceden çok çıkıyorduk bu yıl çıkmıyoruz güvenmiyorum dışarı yemeklerine son zamanlarda çıkan şeyler de üstüne şey oldu 
(1,011 puan) tarafından
Evet o da var güvendiğin yerden yersen bı sorun olmaz diye düşünüyorum
0 oy
(5,532 puan) tarafından
Her ay cıkamayiz ara sira daha gecen hafta 1000 kusur para verdik  o benim nerdeyse 1 aylik pazar harcligimdi mesela ama ara sira degisiklik olsun diye yeterli bence 
0 oy
(4,021 puan) tarafından
Bence sadece restoranda yemeğe gitmek yerine farklı yerlere gitmek gezmek daha güzel. Farklı ilçeler yakın şehirler veya piknik gibi falan. Tabi durumunuza göre orda da dışarda yersiniz veya hazırlar gidersiniz. Herkesin zevkine bağlı kıyafet falan her türlü alınır ama o an yaşadığın hayatı vermez. Eskiden dışardan çok yerdim ama artık ucuz yerler boykot ve sağlıksız. Bilmediğim yerlerde tiksiniyorum Güvendiğimiz yerler de pahalı o yüzden dediğim gibi yapıyoruz yemek yerine de bir çay kahve daha iyi oluyor. 
(1,011 puan) tarafından
Evet  senin dediginde çok mantıklı bizimde var gitmedigimiz çoğu yer, bizim gitmedigimiz bı mekan varda orayi merak ediyor eşimde
(4,021 puan) tarafından
Merak ediyorsa gidersiniz canım hiç gitmeyeceksiniz diye bir şey yok tabi ben kendi durumumuza göre söyledim. Ben de kahve ve tatlı mekanlarını merak ederim mesela. Sen engel olma sadece canının istediği başka fikirler ver arada. Linçleyen geldi mi bilmiyorum ama ben seni anlıyorum bazen gereksiz gidince o paraya şunu bunu alırdım diyip dururum eşime :D
(1,011 puan) tarafından
Evet başka bi arkadaşa daha yzdim burda, kendine kiyafet almadı ama üst kata çıkıp yemek yedik sjsjs :)
0 oy
(926 puan) tarafından

Eskiden dışarıda çok sık yerdik herhangi maddiyatsal bi sıkıntı yoktu

Ama şuan bebeğimiz oldu ve hamileyim bunun icin daha az yiyoruz ayrica bebeklede zor oluyor çoğu zaman daha uygun fiyatli yemekleri eve söylüyoruz normal gezmeye dışarı çıkıyoruz 
Yani gidilebilir de gidilemeyebilirde bu sizin maddi durumunuzla alakali imkanla alakali
(1,011 puan) tarafından
Bazı önceliklerimiz olduğu için tabi vazgeçiyoruz dışarıda yemekten haklısın canm
0 oy
tarafından

Dışarıda yemek yemek ihtiyaç değil ama gereksiz de değil . O an bence onu alırız bunu alırız diye düşünme , ne güzel eşin seni düşünüp çıkarıyor işte Allah razı olsun de geç :D

(1,011 puan) tarafından
Kız öyle değil işte mağazadayiz kıyafet falan aldık oğlumla bana eşime diyorumki sana da alalım benim ihtiycim yok diyor adam ee gelen kış ihtiyacı da var, neyse oğlumu lavobya götürdüm üst kata benimkide gelmiş arkamızdan e hadi pizza yiyelim diyor bana sjsjs oturduk yedik de bı guzel :D
0 oy
(2,330 puan) tarafından
Her gün her gün mantıksız olur. Onun yerine başka ihtiyaçlarını alırsın. Arada insan dışarıda yemek ister, yada haftanın şu günü dışarıda yeme günü olur der anlarım, yemeksiz olunca da insan çıkar. Ama sebep yokken yapma imkanı varken sürekli yemek gereksiz masraf 
(1,011 puan) tarafından
Bana gorede öyle 2 sefer yedik dışarda bu ay bı sefer daha yersek tamm fazlasına gerek yok diye düşünüyorum
0 oy
(925 puan) tarafından
Bence gereksiz değil. Biz ayda 7/8 defa kesin dışardan yeriz bazen de sipariş veririz. 
0 oy
(70 puan) tarafından

Bence gereksiz değil değişiklikler bazen iyidir :)

0 oy
(892 puan) tarafından
Çocuktan önce yerdik ama artık ev daha rahat geliyo. Pizza alıyoruz oda marketten dominos vs çok pahalı. Altın yapıp atıyoruz kenara savaş var malum 
0 oy
(856 puan) tarafından
Maddi duruma göre değişiyor canım mesela 2 aydır çıkmamıştık 3 gün önce çıktık hem alışveriş yaptık yani en fazla ayda bir kere ya da iki kere ama durumunuz varsa ve çıkarıyorsa ne güzel bence kendine gez git yani bunu yapmayan eşler de var.
0 oy
(4,475 puan) tarafından
Ihtiyacta degil gereksiz de degil kisinin istegi ve maddiyatina gore degisir. Ayda 3 4 kere yiyoruz en az. Bazen daha fazla duruma gore. Hayata bi kere geliyoruz yasamaya bakiyorum sahsen :) 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 130 göst.
17 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Nagiiiss (316 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 759 göst.
17 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde UTKU-UTKU (671 puan) tarafından soruldu
+1 oy
33 cevap 661 göst.
15 Ocak 2022 Diğer kategorisinde berkin (909 puan) tarafından soruldu

411,880 soru

12,399,317 cevap