Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php80/sess_b2abfd39e69c29aa26c93629a74ccdcf, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/annelertoplandik/public_html/forum/qa-include/app/users.php on line 162

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php80) in /home/annelertoplandik/public_html/forum/qa-include/app/users.php on line 162
Dil Terapisti Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?-Diğer
0 oy
131 göst.
Diğer kategorisinde (263 puan) tarafından
Kızlar cümle kurmuyor diye götürecektim ama bu sicil felan işler mi yani özel götüreceğim yoksa goturmeyecegim

5 Cevaplar

0 oy
(263 puan) tarafından
Kizlarrrrrrrrrrerrrrr
-Reklam-
0 oy
(3,647 puan) tarafından
Ben işler diye biliyorum ama 

Sonra sildire bilirsin 

Yanlış olmasın ama 

Benimde oğlum 4 yaşında 

Pek anlatamıyor kendini 

Açıkçası ben kafaya takmazdim sicili 

Önemli olan şuanda yaşıtlarıdan geri kalmaması 

Bunun okulu kreşi ana okulu var 

Zorluk çekmesin diye bende dil terapisine vermek istiyorum 

Tabi ki bu benim fikrim canım benim 
(10,372 puan) tarafından
İslenmiyo sicile falan daha dün özel eğitim öğretmeni ile yüz yüze konuştum. Dil raporu sicile işlenir mi dedim insan haklarına aykırı dedi 4.5 yaşındaki çocuğun dilinin geride ol.adi 25 yaşında bir işine nasıl engle olabilir dedi. Birde rapor bitince çocuk düzgün konuşunca gidip sildir dedi ztn konuşan çocuğun raporunu kendileri siliyolar dedi
(263 puan) tarafından
Ben çocuk doktoruna sorduğumda özel işlemez devlet işler demişti ondan canım özel de islemiyormu gerçekten diye sordum
(10,372 puan) tarafından
Devlete islemiyo çocuk düzgün konuşunca heyet kararı ile konusuyo diye raporu siliyolar geleceğine etki etmiyo sonuçta zeka değil bu konuşma nasıl etkilesin
(3,647 puan) tarafından
Bu daha iyi
Dediğin gibi
0 oy
(5,120 puan) tarafından
Ozel götüreceksen işlemez. Google a dil konuşma terapisti derneğinin sayfasına bak. Orda şehir şehir yazıyor gerçek terapistler. Ordan bulabilirsin
(263 puan) tarafından
Var benim olduğum yerde canım konustum fiyat aldım ama aklıma takıldı işler mi diye
0 oy
(1,430 puan) tarafından
herkes farkli bisey soyluyor bizzat psikatri doktoru soyledi rapor alirsaniz ilerde asker polis olamaz dedi imkaniniz varsa ozel dil terapistine gidin demisti özel olunca rapor cikarmaya gerek yok
(263 puan) tarafından
Özele goturcem yavrum
0 oy
(909 puan) tarafından
Canım konuşma için alınan rapor her sene yenileniyor. Eğer çocukta düzelme varsa rapor iptal ediliyor. Sicile işleme diye birşey yok yani işlese bile sadece konuşma bozukluğu olarak rapora geçiyorlar zaten. Hangi tip konuşma bozukluğu olduğu bile işleniyor. Rehabilitasyon merkezinde götüreceksen eğer tüm seanslarına dil terapisti girecek mi omu öğren. Çünkü ayda 8 ders alıyorsa bazı yerlerde 4 derse dik terapisti 4 derse özel eğitim öğretmeni giriyor. Dil terapisti çok yaygın olmadığı için bu şekilde çözüm bulmuşlar. Benim oğlum 5 yaşında başladı Nisan ayı gibiydi şuan da bitirmek üzere senesi gelmedi daha konuşması düzeldi. Artikülasyon bozukluğu vardı harfleri doğru telaffuz edemiyordu. Dil terapisi uzun bir süreç durumuna göre haftada 2-3 ders alabilir. Ayda 8-12 ders arası yapar. Her ders için ayrı ücret isterler. Durumum iyi karşılarım diyorsan özel götür, ama değilse rapor çıkart.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 113 göst.
0 oy
6 cevap 132 göst.
21 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Derineylem11 (1,052 puan) tarafından soruldu

413,916 soru

12,458,742 cevap

46,596 kullanıcı

Kategoriler

...