0 oy
379 göst.
Diğer kategorisinde (24 puan) tarafından
Görümceme ev çıktı peşinatı için parası yetmiyor eşim benden habersiz ben sana bilezik veririm sen üzülme demiş benim haberim olmadan bende bunu duyunca sinirlendim zoruma gitti benden habersiz böyle bir şey demesi ben vermek istemiyorum sonuçta bana güvenipde ev almıyor benimde evim yok sizin tepkiniz ne olurdu böyle bir durumda siz verir miydiniz borç olarak

19 Cevaplar

+8 oy
(70 puan) tarafından
Ona nasip olmuş çıkmış eşinde abilik yapmak istemiş sende aldığında oda Sana verir sonuçta altın deferi dusmez kaç gram verdiysen o kadar alırsın yardım etmek her zaman iyidir eşinde senin vericegini bildiği için öğle demiştir bence ama gene senin kararın
(70 puan) tarafından
Arkadaşım vermiceğin belli o zaman neden soruyorsun burda sana herkes ver dese verecenmi yada hayır verme desek vermicen mi bende onu anlamıyorum sen sordun ben fikrimi söyledim bu benim görüşüm sende kendini boşuna burda sinirlendirme ha yarın birgün kalktip benim sayemde al aldi diceksen hiç verme o ev onun nasibiyse onu balığın midesinde ise gene bulur eğer nasibi değilse sen cebindeki son kurusuns kadar versen gene ona nasip olmaz
(24 puan) tarafından
Evet vermiycem bende dişimle tırnağımla kazıdım kazandım benim çocuklarımın rızkı sonuçta bu kadar tepki göstermeni anlamıyorum yazdığım yazıyı dikkatlice okusaydın bu kadar tepki göstermezdin bende ev sahibi olmak istiyorum herkesin nasibi kendine kimsenin evindede malında da mülkündede gözüm yok çok şükür Allah herkese en hayırlısını nasip etsin ben eşim benden habersiz söylemiş diyorum bana tepki gösteriyorsun eve yazılıyorsan parasını da hazır etmen lazım kimseye güvenmeyeceksin yok eğer alabilecek durumda değilsen almaz devredersin ya da altında bindiğin arabanı satar yine de kimseye minnet etmezsin
(2,273 puan) tarafından
Balkaykak annesi  en son yazdigini ayni sekilde eş ve ablasina eksiksiz soyle . Ozle sana ters yapmamis aksine cok ılımlı ve arabulucu şekilde yazmış . Minnet etmemesi gerek gorumcenin ve esinin senin bileziklerine mutlaka belirt .
(70 puan) tarafından
Eeee vermiceksen niye soruyorsun o zaman laf olsun diyemi ben yazdığını çok iyi anlıyorum sukrolsun anladığım için zaten söylüyorum  sen sadece aaa bak bana muhtaç anlamına getiriyorsun ister ver ister verme inşallah başka durumdan satmak zorunda kalmazsın her zaman insanlık önemli para pul herine her zmaan gelir sen bu lafları dedikten sonra zaten verme cimrinin mali sdami dert sahibi eder zaten verme
(24 puan) tarafından
Cimri değilim çok şükür ben herhalde kendimi anlatamadım size insanımda bana muhtaçlarda demedim altında arabası var satsın versin parasını diyorum bende ölümden döndüm kaza atlatrım 700 bin masrafım oldu o zaman nerdelerdi yardım bile etmediler evet insan kötü günde belli oluyormuş hepsini çok iyi tanıdığım için vermek istemiyorum burda beni kötülemenize çok kırıldım
-Reklam-
+2 oy
(205 puan) tarafından
Şimdi diyelimki siz vermediniz eşiniz ona ne diyecek, ---yaa o zaman öyle dedim ama vazgeçtim yada hanım mı vermiyor diyecek. Sadece merak ettim eşinizi anlamak açısından.. Eğerki siz vermezseniz o tarafa alçak gözükmemek için ordan burdan gerekirse bulup buluşturur bi bilezik var edip verir mi ? 
(24 puan) tarafından
Orasını da kendisi bilir ben evdeki altını vermem söylemeden önce düşünseydi sorsaydı fikrimi alsaydı en azından benim 2 bileziğimi alıp sattı seslenöedim borcumuz var satsın kapatsın çocuklarımla rezil olmayayım dedim bu seferde ablasına verecekmiş sormadan
(205 puan) tarafından
Bazı erkeklerde böyle bi huy var. Bazıları acayip tutucu bazıları en ufak bi sarsılmada hemen altına sarılıyor.. Bu olayınız bence son olmaz gibi . Bence de vermeyin
+2 oy
(297 puan) tarafından
Verme verme verme. Hem para verirsin hem sen kötü olursun. Şu devirde kimseyle para ilişkisi kurulmaz 
(24 puan) tarafından
Değil mi bende öyle düşünüyorum
(297 puan) tarafından
Kesinlikle öyle. Verip kötü olacağına verme kötü ol daha iyi. Ama eşinle kavga etme güzel bir dille söyle verme eşin de kendini de paralasa o konu yokmuş gibi davran umursama ama VERME kendi paranın dilencisi olursun sonra
(24 puan) tarafından
Burda bir söz var soğan sarımsak parası oldu derler soğan sarımsak parası olacağına vermem
+2 oy
(2,747 puan) tarafından
Ben şunu bilirim kardeşe giden borç geri gelmez bir de o ev kooperatif eviyse ömürlük yapılmaz yıllarca öderler.
(24 puan) tarafından
20 sene ödeyecekler
(2,747 puan) tarafından
Kooperatif mi TOKİ mi ?
+1 oy
(2,208 puan) tarafından
Eşime inat vermezdim eşek başı mı var burda hanım böyle böyle ihtiyacı varmış versek mi bilezikleri acaba diye sana danışabilirdi eşime inat vermezdim valla 
(24 puan) tarafından
Ben vermek istemiyorum şahsen bir de bunu benden habersiz dile getirmesi çok zoruma gitti
(2,208 puan) tarafından
Ee tamam verme ozaman canım
0 oy
(683 puan) tarafından
Bir şey Dicem eşiniz nasıl sizden habersiz böyle birşeye tamam der nasıl yani. Biz ev alicaktik sadece 300 bin eksikti kaynimda da vardı altın dedik borç ver verelim sonra dedi ben onu başka bir şeyde kullanicam halbuki yalan öyle bir zamandayiz ki kimsenin kimseye Hayri da yok güveni de yok ben olsam vermezdim 
(24 puan) tarafından
Ben de vermiycem görümcemin arabası da var onu satsın
(24 puan) tarafından
Arabasını satarsa gezmeden geri kalacak satsın valla arabasını banane benim çocuklarımın rızkı o ben büyük bir kaza geçirdim 700 bin masrafım oldu biride çıkarıp al bu çeyreği bile demediler
(683 puan) tarafından
Ayy bacım sen neden dişli değilsin arabası var birde verme tabi satsın arabasını
(24 puan) tarafından
Kalplerini kırmak istemiyorum
(683 puan) tarafından
Kendini kotu etme de bir şekilde yolunu bul bana lazım de bir şey de
0 oy
(913 puan) tarafından
Eşim böyle bişey diyemez

Derse agzina s.carim ha velevki dedi o zaman benim bilzegime yanasamaz gider kendi kesesinden para bilezik ne varsa verir alir kardescine götürür 

Ha bana gelirmis danisirmis kardesime bilezik borc verelim mi dermis o ayri o zaman veririm ben emrivaki sevmem arkamdan is cevrilmesinden hoslanmam
(24 puan) tarafından
Bende hoşlanmıyorum
0 oy
(3,921 puan) tarafından
Akli olan altin borxu vermez. 4 ayda bin lira koydu ustune altin. Geri odemesi cok cok cok zor. Hos bence esin almayacakta ne yazik ki. Ben olsam hayatta vermem.
0 oy
(2,765 puan) tarafından
Biz araba için görümcemden 120 gram bilezik aldık ne olacak 
(24 puan) tarafından
Benden habersiz görümceme veririm demesi zoruma gidiyor
0 oy
(7,692 puan) tarafından
Eşimin araba için biriktirdiği altını var valla ona bile karisirim vermesin kimseye diye. Hele kendi bilezigimi hiç vermem. Şu devirde çok zor güvenip veriyorsun ödeme zamanı gelince insanların gerçek yüzünü anlıyorsun 
(24 puan) tarafından
Aynen öyle verene kadar sıkıntı çekiyosun
0 oy
(735 puan) tarafından
Canım senin gorumceni bilmiyorum borcuna sadık mi ama bizimkiler öyle değiller benimde kaynım eşimden istedi 1 sene olacak vermedi daha çalışmıyor etmiyor vermiyorda çok dusuncesizler isteemye almaya gelince elleri uzanıyor vermeye gelince işlerine gelmiyor bende eşime dedim sana verme diye eşimde dedi ben bilmiyordum böyle yapacagini kardeşimizdir dedim sonuçta bende dedim ha kardeşin olsun ha yabancı borcuna sadık olana vereceksin yabancı senin kardeşinin yaptigini yapmaz dedim oda haklısın dedi bakalım ne zaman vercek eğer öyle biriyse kizmakta haklısın ama veren biriyse abilik görevini yapmıştır eşin borç bu sonuçta siz de alırsınız sizden de alırlar verirler 
(24 puan) tarafından
Görümcem 20 sene ev borcu ödeyecek benim altınımı Allah bilir ne zaman yapabilir
(735 puan) tarafından
İlk seninkini vermekle başlasın o zaman ihtiyacımız var bizde ev alacaz diyin yada bişey alacaz diyip isteyin önce den
0 oy
(1,161 puan) tarafından
arabasini satsin sonucta toki kac senedir var bizde kredi cekip araba aldik bizde tokiyi bekliyoruz kac sene oldu anca inşaata basladilar bizde arabayi satip tokinin pesinati yapariz diye aldik kii onlarda oyle yapmislardir bence ama vereni varmis bizde kimse slm vermiyor 
0 oy
(2,231 puan) tarafından
Bak canm gecen kaynnam aradi gorumcemi evlendiriyorlarms ev tutulcakmjs paraya ihtiyaclari varmis benm bileziklerimi istedi esim asla asla kapat teli dedi baban ona yapcak dedi esimde beni ilgilendrmez geri yapamazsnz kapat teli dedi vermedi sonra noldu biliyomusun esim kotu oldu gorumcemn nikahi varmis biz basklarimdan duyduk dusun bize hic haber vermediler ve bilezik vermedik diye.esimde dediki veripte kotu olcama vermeyiote kotu olurum daha iyi bu devirde altin borc vermek kolay degil geri odemesi zor olur 1.derece akrabada hep bahaneler uretir verdigmle kalirim dedi.comta dogru dedi.esin soz verdiyse senden habersz gorumcene sen diyebikirsn ben vermek istemiyorm abin demis ama benm haberim yoktu ben razi degilm kusura bakma diye.he sen demek istemiyorsanda esin nasil senden habersiz soz vermis senden haberszde cozsun isini sen mecburmusun vermeye sana guvenerekmi eve yazilmis
(24 puan) tarafından
Aynen öyle valla ben veremem
0 oy
(16,851 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Ne kadar bir altın vermekten bahsediyor benim bekar ablam bize verdi ev alırken ben böyle durumlarda kardeşlerin birbirlerine destek olması gerektiğini düşünüyorum ama bana sormadan vereyim derse sende bilezik var demek ki bana sormadan söz verebiliyorsun derdim eşime. Ben mesela görümceme veririm ama borç olduğunu bilir yemez yese de zaten onu unutmayacağımı eskisi gibi yengelik gelinlik yapmayacağımı bilirler ( kendi ailemde borç diye alıp üstüne yatsa vermese mesafe koyarım) 
(24 puan) tarafından
Bende borç verme taraftarı değilim kendi aileme bile
(16,851 puan) tarafından
Bizimkilere TOKİ çıkmıştı bize bir duyurdular peşinat mevzusunu bizde yeni evlenmişiz altınlar var ben dedim biz gurbetçiyiz ben o altınları araba için biriktiriyorum. Sonra ev sahibi ile sorun yaşadık biz elimizdeki parayı peşinat yapıp ev aldık. Onlara verseydim kirada sürünüyordum. biz ev alırken de onlar bir ay sonra geri ödemeye on bini vermediler başka yerden borç aldık. Çok çok fazla ise zaten verilmez miktar üstelik arabaları varmış bence sana güvenmesinler
(24 puan) tarafından
Değil mi peşinatı 200 bin benim 3 tek bileziğim 200 bin yapıyor 3 tek bileziğimi versem Allah bilir ne zaman yaparlar aylık 20 bin taksit ödeyip altın yapmak da çok zor
0 oy
(449 puan) tarafından
Bence eşin senin bileziklerini güvence gibi göstereceğine kardeşine söylesin de eniştesi kendi ailesinden istesin yardım 
(24 puan) tarafından
Bende öyle düşündüm kız lardeşine bilezik yapacağına önce benim sattığı bileziklerimi yapsın kimse kimseye güvenmesin ev alıyosan paranda hazır olmak zorunda düşüncesindeyim
(449 puan) tarafından
Aynen öyle canım boşver tak koluna çıkartıp hiçbir yerede koyma
(24 puan) tarafından
Ben gerçekten çok zorluk çektim yani kayınpederime cumhuriyet altını verdik geri vermedi ben kaza yaptım 700 bin masrafımız oldu biride çıkarıp al şu 2 3 bin tlyi belki bir işini görür demedi çocuklarım haşlanmış mısır için ağladı alamadım kredi çektim kaza masraflarını ödedim bu sefer krediyi ödeyemez olduk eve icra makbuzu geldi altınlarımın birazını sattım onu kapattım ama biri de çıkıp bir krş vermedi herşeyi biz yaptık bir başımıza şimdi vermezsem ben kötü oluyorum verip kötü olacağıma vermem kötü olurum
(449 puan) tarafından
Ne gerek var neden veresin ki seninlemi biriktirip kenara koydu işine baksın hepsi hiç umursama bile
(24 puan) tarafından
Aynen
0 oy
(61 puan) tarafından
Ay aynı durum basıma geldi görümcem ev aldı eksigi vardı eltimi arayıp kendinden istedi ve verdi az beklediler geri aldılar onlar isteyince bizeden istedi ama bnm haberim yok esimden istemis altınlarda bankada bnm üzerimde hberm yok cekemez sölemiyo cıktık bende süpriz yapack sanıyom bütün parayı cektik neden diyorum evde dursun diyr 5 6 bindi bankada gelirken 7 8 bin oldu eve geldik 9bin oldu kücük düşmesin eşim diye ses etmedim ama esime bnm neden hberm yok eltimi arayıp isyiyorda bni neden aramıyor altın bnm gibi verdik uzun süre bekledik araba alacaz diye istedik acelesi yok arabanın diyo nese biz arabaya bakıyoruz ben karısı olarak ben karışmıyorım o rengine bile karısıyor sırf parayı ne kadar geciktirrse o kadar iyi diye nakit verdik biz altın olarak alıp altın verecekti ama nakit verince kac gram yaptı bilmiyrum kac gram verdi bilmiyorum günahı boynuna bu benm fikrim bilezigi alırım koluna takar laf arasında benm haberm yok vermek isterim ama bana sorsaydın keske gibi güzelce söle 
(24 puan) tarafından
Sormadım konuşmak istemiyorum eşimle bana sormadan bir şeylere karar vermeye alıştı nasıl olsa evdeki sa.lak seslenmiyor diyor eşim sorma gereği bile duymuyor
(61 puan) tarafından
Verme nabarsa yapsın beb pişmanım verdigime zmn geldi 1 liramız yokdu günlerce evde tüpsüz  kaldım kimsenn hberi yok paran varsa iyisin paran yoksa bi hiçsin bence millet öle görüyor
0 oy
(1,560 puan) tarafından
Asla verme bacım ben verdim kaybına hem de 5 tane. Geri gelmedi

Abime de 1 tane verdim geri getirdi yengem olacak cadı. Verirken kavga ettik. Aylardır konuşmayız 

Asla asla asla verme ..

Ver diyenleri de dinleme 
(24 puan) tarafından
Eşimler 4 kardeş en küçükleri eşim ve tek oğlan her şey eşime bakıyo herkes eşimden medet umuyor ama kimse çıkıpta demiyor ki seninde bir şeye ihtiyacın var mı
0 oy
(573 puan) tarafından
İnsan zor günde tanınır bence ev alacaklar eşiniz de yardımcı olmak istemiş siz ne kadar sevmesenizde kardeşi neticede bence fazla kötü düşünmüşsünüz. Eşinize benden habersiz söylemen hoşuma gitmedi diyebilirsin ama ev alana yardım etmek ne büyük bir iyilik bunu bilmiyorsunuz
(24 puan) tarafından
Çok iyi biliyorum büyük bir iyilik olduğunu ama ben bunu daha önce eşime dile getirdim ben altınlarımı borç veremem diye ben bunu söylediğim halde benden habersiz söylemesi hoş değil
(573 puan) tarafından
Sizden habersiz söylemesi hoş değil tabiki ona tepki verin tabiki ama belki görümcenizin başka çaresi yok ev alması için o yüzden abilik yapıp söylemiştir
(573 puan) tarafından
Yani arabası varsa satabilir doğru
0 oy
(1,347 puan) tarafından
Eşimde benden habersiz bundan 12 yıl önce 4 bin TL verdi abisine hala alacak. 
(1,347 puan) tarafından
4 bin az gibi duruyor ama o zaman iyi paraydi
(24 puan) tarafından
4 sene öncesine göre gayet iyi para

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 154 göst.
23 Nisan 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 349 göst.
4 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy