0 oy
744 göst.
Diğer kategorisinde (1,395 puan) tarafından
Kızlar aklıma takılan bir nokta var. Mesela ben devlette muayenelerimti olsam sadece son muayenem ile doğumu özelde yapsam. Özel benden sadece doğum parası mi alıyor yoksa doğum parası+ doğumdan sonraki serumlar+ yatış parası refakatçi parası+ topuk kanı ücreti gibi bunları da içine katıyor mu? Yoksa doğumda zaten bunlar mecburi olacağı için doğum parasının içinde mi oluyor 

9 Cevaplar

0 oy
(7,089 puan) tarafından
O değişiyor bence hastaneden hastaneye ve doktora göre de benim doktorum devletteydi 7 ayliktim özele geçmişti bende gittim peşinden özele doktor inisiyatif gösterip doğum öncesi yatislarda çogunu ücretsiz yaptırmıştı 2 gece yattim normal olmuştu bı gece yatisim yapıldı bı gece de doğumdan sonra yatmistim sadece 1 gece almıştı 
(1,395 puan) tarafından
Çok kararsızım ne yapacağımı bilemiyorum. Şuan devlete gidiyorum ama çok da memnun olduğumu söyleyemeyeceğim doğuma kimin girecegi bile belli olmuyor sanki. İlk gebeligim özeldeydi daha güzel ilerliyordu sanki her şey. Eşim TV de duydukları karşısında özele karşı önyargi oluştu çok istekli değil ne yapacağımı sasirdim gibi sanki
(7,089 puan) tarafından
Normal doğum mu olacak öyle oldu mu evet kimin girdiği belli olmuyor bende 7 ay gittim doktor sonra özele geçti benim bende peşinden gittim çok memnundum kendinden . Doktor işi şans bence özel ve devlet diye değil. He o zamanlar doktor devlete geçmese ben devam etcektim kendinde devlete o geçti diye geçmiştim devlette muayene olurken de memnunum ondan ilgiliydi
-Reklam-
0 oy
(11,074 puan) tarafından
Doğum parasının içinde zaten serumlar ve 2 gece yatak ücreti var exstra kalman gerekirse onları ayrı ödersin benim yaptığım hastane refakatçi için ayrı istemedi 2 refakatçi kaldı kızımın tüm muayeneleride ücretsiz yapıldı ama ben 7 aydan sonra aynı hastaneden devam ettim son dakika gitmedim dosya açılmayınca bazı hastaneler kabul etmiyor diye duymuştum 
(1,395 puan) tarafından
Bende acaba bu şekilde mi yapsam yoksa direk doğum paketi mi olustursam ki diye kararsızlık icerisindeyimm. Şuan devlete gidiyordum ancak beni tedirgin eden hususlar hep farklı doktora randevu bulmak aynı doktora kolay kolay bulamıyorum, doğuma kimin girecegi de belli olmuyor bu durumlarda galiba o yüzden. Çok kararsız kaldım devlet özel arasında
(11,074 puan) tarafından
Valla canım bunları yazınca devlet hastanesini kötülüyor diyorlar ama bizzat yaşadım kızımın kalp atışı oluşmuş mu diye arkadaşım konteole giderken bende gittim kocam dedi bak gitme 3 gün sonra özele zaten randevun var beraber gideriz neyse heves ettim gittim kadına kalbi atıyormu dedim bir kimyasalım vardı öncesinde diye bana bir bağırdı ne kalp atışı kocaman kistin var bu halde nasıl hamile kaldın insan önce planlar kontrol olur bu kist patlasa ölürsün bırak şimdi çocuğun kalbini 12 hafta olmadan gel yatışını yapsınlar alalım kisti dedi e bebek dedim hala bebek soruyor dedi çıktım sana yemin ederim o 3 gün ne uyudum ne yedim içtim özele gittim Dra kist vs demedim kadın baktı etti kalp atışı bar bu kadar cm vs diye anlatıyor kist kelimesi ağzından çıkmadı dedim Dr hanım kist falan varmı evet birtane var ama bebekle birlikte oluşmuş su kisti bu bebek büyüsükçe patlar zaten dedi
Kız kardeşimide 9 aylıkken günün var diyip diyip oyaladılar en son haftan çok ilerlemiş riski göze alamayız diyip başlarından attılar
Durumun varsa devlet Hastanesi'ne bulaşma derim fikrim bu yönde
(1,395 puan) tarafından
İlk gebeliğimde mesela bebeğime giden besin damarım tıkanmış canım 33den sonra kilo alımı durdu 36da kalp atım yavaşlaması başladı... Ve besin damar olayını bana doktorum 22de söyledi şüpheleniyorum diye. Devlette olsam farkedilecegini ben asla düşünmüyorum da. Her 2 haftaya bir randevu verdiler bana(özel olduğu için para almadan dolayı değildi çünkü ben paket yaptırmıştım ve ister az muayene ölüyüm ister çok muayene aynı ücreti verecektim).  Sancılarım çıktı 30dan sonra her hafta beni çağırdılar önlem diye... Şimdi devlete gittim 4hafta sonra gel dediler gidiyorum niye geldinde duymuşun kalbi diyor. Bı tuhaf yanı... Abimin eşi yengemde ozele gitmişti gebelik zehirlenmesini doktor aylarca bilemedi en son bayıldı devlettekiler bildi ölümden döndü o da aklıma geliyor. Eşim özellerden iyice korkmaya başladı çocuk öldürme vs olaylarını duyunca. Aşırı kararsızım ama devlette de yapabilecek bünyeye sahip hissetmiyorum kendimi güvenemiyorum çok pinpirikliyim can eşiğim çok hassas her ne kadar sezaryen olacak da olsam sürünmek istemiyorum
0 oy
(26,474 puan) tarafından
Hastaneden bilgi alın biz sadece doğum ücreti ödedik ben nişan geldiğinde özele gittim bütün süreç devlette geçti ha bir de kanamam olduğunda aynı hastanede başka doktora gitmiştim detaylı ultrasonu özelde yaptırdım nişan geldi muayene oldum üç gün sonra sancı ile aynı doktora gidip doğurdum 
(1,395 puan) tarafından
Şuan devlete gidiyorum hep farklı doktora muayene olabildim randevu sıkıntısı yaşayınca tedirgin etti bu durum beni. İlk gebeligim özeldeydi her şey çok güzel ilerliyordu bu çok baştan savma oluyor gibi.  Eşim şu tvdeki durumlardan dolayı özele karşı olmaya başladı ama ne yapacağımı bilemedim
0 oy
(3,899 puan) tarafından
2 yıl önce özelde doğum yaptım paket almıştım ama sadece doğum yapsaydım da aynı ücretti ki eksra topuk kanı felan onları alırlardı çünkü paketin içeriğinde bebeğin ilk 3 muayenesi topuk kanı işitme testi vs içindeydi ama doğum sonrası serum refakatçi yatış bunlar dahilindedir yoksa onları kabul etmeyen birini şak diye kapının önünü atmaları gerekiyor sonrası işlemleride kapsar ams çocukla ilgili kapsamaz sanmıyorum 
0 oy
(17,728 puan) tarafından
Paket olarak oluyor özelde ücretler. Bebeğin ilk muayenesi falan dahil oluyor ücrete. 
0 oy
(24,251 puan) tarafından
Ben 33 34. Haftada özele geçtim. Doğum parası haricinde para odemedik. Topuk kanı şu bu hepsi icindeydi
0 oy
(1,462 puan) tarafından
Doğum parasının içindeydi canım hepsi 
0 oy
(1,707 puan) tarafından
Ben devlette muayene oldum özelde doğumum oldu sadece 14 bin ödedik yeni doğan olduğu için özel hastaneler topuk kanı vb parası almıyor diye okumuştum hastanemisin pankartında 
0 oy
tarafından
8 ay devlet son 1 ay ozele gidip orda dogurdum

Bu yazdigin seylere ekstra para alinmadi hepsi icindeydi 21 binin 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 420 göst.
8 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde nesibe4450 (129 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 367 göst.
6 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Beyzanurw (414 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 469 göst.
11 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 223 göst.
11 Ekim 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,493,361 soru

24,400,183 cevap