0 oy
200 göst.
Diğer kategorisinde (15 puan) tarafından

bebeğim 10 aylık ek gıdaya geçtiğimizden beri zorla yediriyorum haliyle daha da soğudu yemeklerden bunu nasıl tekrar telafi edebilirim yemek yemekten tiksindi bunu düzeltmenin bir yolu var mi çok üzgünüm yavrumu zorladım kötü niyetle değil tabi zaten zayıf cılız bir bebek biraz toparlansın istedim bu konuda hiç faydası olmadı yedi ama yaramadı iştah için falan tavsiyesi olan da varsa yardımcı olun lütfen :(

5 Cevaplar

0 oy
(5,307 puan) tarafından
10 aylık bebek ağırlıklı olarak anne sütü ya da mamayla beslenir zaten. Zorlamanın hiçbir anlamı yok yani. Artık zorlama, yiyeceği şeyleri eline ver kendisi yesin. Kaşık ver yoğurdu kendisi yesin. Biraz ortalık batar ama çocuk hem yer hem öğrenir 
(15 puan) tarafından
mama alıyor ama onu da pek içmiyor 10 aylık daha 7,400 ne yapacağımı şaşırdım zorlamak da istemiyorum ama böyle de nereye kadar
-Reklam-
0 oy
(794 puan) tarafından
Annen ya da babaannesi yedirsin sevdiği ya da seveceği şeyleri benim annem yedirmeye başlamıştı bizde benimki de tiksindi bende yemeyip annemde yiyordu 
(15 puan) tarafından
bunu deneyeceğim teşekkür ederim
0 oy
(2,257 puan) tarafından
Bu davranışı hiç doğru bulmuyorum ya son pişmanlık fayda etmiyor. O zamanlar 2-3 öğün veriyordum ve her dk meme veriyordum sadece çocuğuma şuan kızım 3 yaşında ve 13 kilo 15-16 kilo olsun isterdim.  Benim içinde zayıf şuan ama asla zorlamıyorum. Acıkırsa acıktım diyor yemek yediriyorum. 
(15 puan) tarafından
bende doğru bulmuyorum ama doğduğunda zayıftı süt de çok içmiyordu bari ek gıdayla toparlayalım dedim böyle bir hataya düştüm
(2,257 puan) tarafından
Çocuk istemiyorsa zorlama canım sevdiği şeyler neyse onları haşla yedir yap falan
0 oy
(28 puan) tarafından
Bende 5 buçuk aylıkken ek gıdaya geçmiştim sadece mama kullandığı için başta çok iştahlıydı güzel yiyordu hatta etrafta baya şaşırıyordu ki onlar laf ettikçe sinir olurdum nazara çok inanırım çünkü o laflardan sonra yememeye başladı Haşlanmış yumurta verirdim Yoğurt çeşit çeşit mamalar yapardım yerdi sebzeleri falan git gide artık öyle yaptığım şeyleri yememeye başladı şuan 13 aylık bende gün içinde eline veriyorum etraf dağınık oluyor ama yine de az da olsa boğazından geçiyor sofrayı serdiğimiz de mutlaka bebeğimi de sofraya oturturdum yemese de bize baka baka ağzına atardı bişeyler ama zorlamıyorum hiç ilerleyen zamanlarda tiksinme olmasın diye  keçiboynuzu pekmezi sulandırıp verin iştahını açabilir seveceği şeyler verin ama siz yedirmeyin eline verin öyle heveslensin yemeye çalışsın ama siz mutlaka yanında olun 
0 oy
(19,483 puan) tarafından
Benim anlamadığım nokta şu. Nasıl zorla yedirebiliyosunuz. Çünkü ben zorla ağzına katsam bile tukuruyo benimki. Yeminle yıldım 
(15 puan) tarafından
yemek istemiyor ben ısrarla ağzına sokuyorum önceden türükmüyrodu ama artık onu da veremiyorum tükürüyor
(19,483 puan) tarafından
Neyse yaşı fazla büyümeden bırak sen o davranışını en iyisi

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 44 göst.
8 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Mesudeee (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
38 cevap 609 göst.
24 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 472 göst.
1 Şubat 2023 Aile & Aşk kategorisinde Yanlizbirkul (59 puan) tarafından soruldu