0 oy
297 göst.
Diğer kategorisinde (511 puan) tarafından
İlk doğumum 2022 yılında özelde oldu sezaryen ile. Gebeliğin ilk haftasından doğuma kadar hersey özel de oldu. Devlette suriyelilerden sıra gelmiyordu o zamanlar bizde özele gittik doktordan da memnun kaldık 4bin ödemiştik. 

Ama şuan bir doğum 26bin dediler sezaryene ben doğurana kadar 50 bini bulur. Çok büyük para doğrusu. Ne kadar imkan da olursa vermek acıtır insanın elini.

Devlet hastanesinde sezaryen doğuma güven olur mu? Çok arada deredeyim Kahramanmaraş eğitim araştırmaya gittim hijyen berbat ötesi midem almadı çatal da kanlı peçeteler duruyordu düzeni yoktu. 

Kadın Doğum hastanesinde ayrı. Orayada gittim bir kaç defa doktorlar da ilgisizdi doğrusu 2 tane iyi doktor vardı onlarada aylarca randevu bulamadım. 

Çok kararsızım doğum devlette mi özelde mi olmalı? Devlette doğum yapıp memnun kalan var mi? 

Kahramanmaraş Devlet hastanesinde doğum yapan var mi?

20 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Tv de o kadar çok özel hastane vakaları gördük ki artık özele de devlete de güvenemez olduk bence araştırıp hangisinde daha güvenilir doktorlar varsa orda doğum yapmalısın bence 
tarafından
Normal doğumda tehlikeli kız evde olmaz eskisi gibi acil bir durumda kım müdahale etcek
(511 puan) tarafından
Eskiler gibi bizde dogururduk evde doğum yapan 2 tane arkadaşım vardı çokta güzel oldu dediler hastanede öldürüyorlar dediler ikiside
tarafından
İşte herkes de bir olmuyor annem ölüyordum dedi ilk çocuk evde doğdu dedi nefessiz kaldım dedi enfeksiyon kaptım dedi çok tehlikeli artık
(511 puan) tarafından
Tabi ki ev ortamı ne kadar hijyen olacak ki
tarafından
Öyle canım Allâh kolaylık versin inşallah
-Reklam-
0 oy
(392 puan) tarafından
İnanıyor musun herşeyiyle senin gibi kararsızım. Ben de sezeryan oldum ilkinde.  Devlete mi gitsem diyorum
(511 puan) tarafından
Güven bırakmadılar vatandaş neye güveneceğini şaşırdı artık. Ben şahsen normal doğum yapmış olsaydım evde yapardım doğumumu eskiler gibi ama gel gör ki cerrahi işlem
0 oy
(10,670 puan) tarafından
O kadar kotu haberler duyduk ki acikcasi ben ozel mi devlet mi diye dudunmek yerine hastanenin gecmisini ogrenmek isterim bilemiyorum 
(511 puan) tarafından
Ya ben araştırmak istiyorum fakat nasil bilemiyorum nereden nasıl bilgi alacağım bilmiyorum
(10,670 puan) tarafından
Onu bende bilemem canim salgik ocagindaki ebelere sorsana
(621 puan) tarafından
Gitmek istediğin hastanenin adını Google yaz sikayetvar orda diye bisey çıkacak orda yazarlar zaten
0 oy
(6,239 puan) tarafından

2 doğumu devlette yaptım sezeryan oldum . Odalar otel odası gibiydi . Tek kişilikti bnm odam . Tv banyo wc hersey vardı.  Guvenliydi de aynı zamanda.  Sıkıntı yaşamadım.  Samsun çarşamba da dogum yaptım buarada 

(511 puan) tarafından
Şehir hastanesi mi yoksa devlet hastanesi mi? Kadın Doğum bölümü diğer polikliniklerden ayrı mıydı?
(6,239 puan) tarafından
Devlet hastanesiydi.  Ayniydi. 4 tane kadın doğum polikliniği vardı sadece
(511 puan) tarafından
Hmmm iyi doktoru bulmak lazım
0 oy
(1,812 puan) tarafından
Benm ilk doğum devlete oldu berbat geçti ilki alaka birşey yoktu şuan özel istiyorum oda 20 yakın birşey istiyor borç harç olunca eşim de istemiyor bilmiyorum bende
(511 puan) tarafından
Memnun kalmadınız mi hiç dikişlerden
(1,812 puan) tarafından
Ben gece doğum yaptım doktor yoktu ebe ve hemşirelerin eline kaldım onlardada vicdan birşey yoktu ilk doğumum bide benm hiç tecrübe birşey yok bilmiyorum onlarda anlayışlı olmak yerine bagriş cagriş içindeydiler o yüzden ben memnun kalmadım

Ama o hafta içinde eşimin kuzeni vardı doğuran memnundu doktor olduğu için eşimin yengesi sezeryan oldu oda memnundu sorun yaşamamişti

Yasayan bir ben oldum işte
tarafından
Devlette normal doğım mu oldun canım normal doğuma doktor gelmiyor ebe geliyor oda hakaret laf sokmalar yan odada keyif yapıyor beni normal doğuma zorladılar ordan biliyorum
(1,812 puan) tarafından
Evt normal doğum yaptım ama benle aynı kontrole gelen gebeler sonradan sorduğumda doktor ilaki gelip bakıyor doğumuna giren bile olmuş çok kötü anılarım oldu o ebeyi hemşireyi Allah'a havale ediyorum
tarafından
Anlıyorum seni ama çoğu normal doğumda özellikle devlette doktor çok nadir geliyor hep ebelerin eline bırakılıyoruz onların hakaretine tribine maruz kalıyoruz ben acı çekerken ebeler hemşireler yan odada keyif yapıyorlardı kahkaha sesleri geliyordu nasıl zoruma gitti nasıl
0 oy
(7,711 puan) tarafından
İki doğumumu da devlette ayrı illerde yaptım.İlk doğumumda memnundum ikinci eh işte hemşireler kabaydı biraz.
0 oy
(593 puan) tarafından
Aynı şeyleri düşünüyoruz canım inan bende kararsızım bi akıl diyo devlette doğum yap ona harcıycağın parayı evine yada çocuklarına harca yada altın yap diyo bi akılda doğacak yavrumdan benden kıymetlimi diyor  çünki bişi olursa Allah etmesin kendimi affedemem iki doğumumda özelde oldu mis gibi şimdi de özele gidim diorum ama sigortamız yok 35.000-40.000 bini bulurmuş doktor dedi bide yılbaşından sonra olcak doğum şubatta fiyat dahada artar bilemiyoruz eşimle adam akıllı konuşamadım da o da istiyor özelde olsun ama son aya bağlı para yetermi yetmezmi Rabbim yardımcımız olsun sağlıcakla gelsin bebelerimiz
0 oy
(1,967 puan) tarafından
Canım bence çevrene sor kimler nerede nasıl doğum yapmışlar iyi bir doktor bukup onunla iş birliği içinde olmak en iyisi. Biliyorum pahalı ama senin sağlığından ve konforundan daha önemli olmayacaktır.
0 oy
(2,989 puan) tarafından
Iyi bir univ hastanesinde dogum dusunurdm ben son ki olaylardan sonra evladimi da canimi da ozel hastanelere guvenmezdm
0 oy
(1,779 puan) tarafından

Bulursan devlet hastaneleri çok güzel doktorlar var canım.

Ben ilk doğum özel iki tanesi devlet yaptım ilk devlettteki çok güzeldi ikincisi hiç güzel değil. Doktorum iyi hemşirelik ve hijyen kötü idi. O da son dakika doktorum gitti. Teyzsmler bu doktor çok iyi diye gittim.

Şimdi özel gidiyorum muayene de hep orda oldum arada ama 1 2 kere devlet gittim. Ben ilçedeyim daha büyük ilçeye gidiyorum 34+ 5 oldum.
Sezeryan parası 30 bin + 4 bin kordon bağlama parası vereceğim. 
(511 puan) tarafından
Of çok para ya. Hangi şehir hastane
(1,779 puan) tarafından
Nizip adn hastanesi  Gaziantep bir ilçesi büyük ama
(1,779 puan) tarafından
Benim 4. Sezeryan diğerleri daha uygundu
İki  ay önce 25 bin tl idi 4. Sezeryan zam geldi fiyatlara
0 oy
(46 puan) tarafından
34 haftalık hamileyim 2.bebeğim. ikisinde de doğum anına kadar tüm muayenelerimi devlette oldum. Oğlumda son ay özele geçtim orda doğum yaptım bunda da öyle yapıcam. Çünkü gerçekten devlette ne ilgi var ne alaka kim denk gelirse o muayene etti düzenli gittiğim doktor olmadı hiç bi zaman. Sormasam bebek hakkında bilgi vermiyolardı boy kilo vs. Alt tarafı tansiyon ölçülcek 2 saat bekle kimsenin umrunda değilsin. Araştırsan ya doktor hemşire kötü çıkıyo yada hastane berbat. Hijyen 0 kadın doğum olmasına rağmen temizlik hiç yok. Araştırmaya da gittim şehir hastanesine de bazıları gibi şanslı değilim demek ki hiç düzgününe denk gelemedim. Evet özeller pahalı ama en azından insan gibi muamele görüyosun senle de bebekle de mis gibi ilgileniyolar
(511 puan) tarafından
Ya tabiki adı üstünde ozel
0 oy
(1,452 puan) tarafından
Bende ilk dogumumu 2022 de ozelde yaptim memnun kaldim. 2. Dogumum 15 gun once sehir hastanesinde oldu cok memnun kalmadim 
(511 puan) tarafından
Ay çok iyi ya hangi şehir ve hastane
0 oy
(690 puan) tarafından
Devlet hastanesine hic güvenmezdim orda dogurdum bir ay önce şehir hastanesinde bebegi kesinlikle anne yanından ayırmadılar hastaneden cıkana kadar bebek yanımdaydı doktorlar annelerin yanına geliyorlar bebegi muayene etmek için bayıldım bu sisteme ben cok memnun kaldım dogum sürecimdende 
(511 puan) tarafından
Hangi şehir de canım
(6,456 puan) tarafından
Normalde ayırıyorlar mı. Burda da bebeğim yanımdaydı taburcu olana kadar
(690 puan) tarafından
İzmir
0 oy
(8,511 puan) tarafından

Maraş devlet hastanesi mi var hiç gitmedim Necip Fazıl i iyi diyorlar ama ben gitmedim sütçü İmam da oldu herseyim ilçede kadın doğum var zaten kontrolü burda orda karışık oldum doğumu da orda yaptım özel oda vardı orayı ayirttim temizdi ilgililerdi

(511 puan) tarafından
Hangi hastane özel
(8,511 puan) tarafından
Sütçü İmam da özel odada var ücretli drlarda
(511 puan) tarafından
Araştırmak lazım canım sütçü imam dediğin arastirma demi
(8,511 puan) tarafından
Üniversite hastanesi benim herseyim orda oldu gayette memnundum özel ücretli Dr istersen abdullah bey çok ilgili öneririm
0 oy
(122,627 puan) tarafından
imkanim varsa asla acitmaz elimi benim dogum kadinin kac kez yaptigi sey 
(511 puan) tarafından
Haklısın ya yine özelde yaparım bu defa daha dikkatli oluruz
0 oy
(12,650 puan) tarafından
Bulunduğun şehre ve imkana göre değişir beni Diyarbakır ya da Urfa' da devlette asla doğurtamazlar mesela tüm imkanları zorlarım yani. Günde yüzlerce doğum görüp afedersin ** muamelesi yapıyor özellikle hastabakıcı ve ebeler Dr zaten bir tek doğumda görüyor seni sezaryen kısmında. Araştırma belki olabilir onda da açıkçası özel oda için dahi tanıdık arıyor bulunduğum yer ona bile parası ile olmasına rağmen torpil var. Çok iyi Dr lar var devlette ama hijyen artı yan şahıslar beni ürkütüyor. Bazı şehirlerde şehir hastaneleri çok iyi diye duydum. Burada o imkan yok
(511 puan) tarafından
Araştırma da midem bulandı çatal da kan lı peçeteler duruyordu
0 oy
(240 puan) tarafından
Ben şehir hastanelerinden yanayım 
(511 puan) tarafından
Nasil peki düzenleri doktorları
(240 puan) tarafından
Ben şuanlık bir sorun yaşamadım çok şükür biraz önemsemiyorlar ama o kadar şeyden sonra özele gidemem
0 oy
(7,692 puan) tarafından
Ben konyadayim 2 çocuğumuda devlette yaptım memnun kaldım normal doğumdu ama
(1,112 puan) tarafından
Hangi hastane ve doktora muayene olmustunuz
(7,692 puan) tarafından
15 temmuzda. İlkinde Fethiye Şahin'e gittim sonra ayrılmış o hastaneden. İkincide muayaneye gitmedim doğuma gittim sadece. Muayane için şehir hastanesi Melike geyik Bayman ondanda memnundum tavsiye ederim dogumuma gireceğini bilsem onda yapardım ama devlet Hastanesi'nde öyle bı şansımız olmadığı için doğuma 15 temmuza gittim
(1,112 puan) tarafından
Melike geyik kendisimi muayene ediyor asistanı mi canım. Sezaryenda da mı kendileri doğuma girmiyorlar acaba bilgin var mı
(7,692 puan) tarafından
Kendisi muayene etti beni hep. Sezeryanda muayeneye gittigin doktor giriyor diye biliyorum
(511 puan) tarafından
Sezaryen doğum cerrahi doğum oldugu için doktor araştırmak lazım
0 oy
(795 puan) tarafından
Yerinizde olsam ilk ameliyatımı yapan doktordan şaşmam çünkü dikişlerinizi doğum geçmişinizi en iyi bilen o bende aynı şeyleri yaşıyorum şu an özeldeki doktorumun muayene ücreti 1300 lira şu an doğum 35 yılbaşı sonu doğum 50 bini geçer büyük ihtimalle muayene de 2 yi bulur ama özelden devlete geçen kadın doğumcu bir tanıdığımız var gebeliğimin ilk başında ona gitniştim onda takipli olur doğum yaparım diye kendi de söyledi ilk ameliyatını yapan doktora git riske atma kendini herşeyini en iyi o bilir diye şu an mecbur o parayı vericem ama hiç değilse içim rahat ilginin hastane tutumunun doktorumun nasıl olduğunu biliyorum 
(511 puan) tarafından
Öyle yaptık ilk doktorumu buldum onunla iletişime geçtim şuan
0 oy
(59 puan) tarafından
Canım yanlış anlama da parası batsın 10 tane de çocuğum olsa özele giderim ilgi alaka gerçekten çok iyi parayı alıyorlarsa da ilgileniyorlar vallaha sonuçta her hastane bir değil özel de devlet mikrop yuvası temizlik yok ilgi yok köpek gibi azarliyorlar 
(511 puan) tarafından
Ya evet öyle eşim de o zamana kadar özel de yaparız yine dedi devleti az çok gördü geçen

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 35 göst.
26 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Mevs (170 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 94 göst.
19 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Gamzeli.333 (14 puan) tarafından soruldu
+2 oy
20 cevap 142 göst.
6 gün önce Diğer kategorisinde Fatma şeyhan (158 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 149 göst.