0 oy
243 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (144 puan) tarafından
16 aylık kızım var 39+2 günlük hamileyim doğum olacak yanlız kızımı kayınvalidem emanet etmek istemiyorum cünkü zere anlamaz bakmaya yetişkin gibi yemek yedirir cocuğu boğar bide cocuk yemek istemediğinde ya zorla sokar ağzına veya şekrli şeyler verir altını değiştirdiğine hic şahit olmadım becerir mi bilmiyorum kayınvalidem in iki cocuğu var biri eşim biride hasta. ailem yakınımda değil görümcem yok başkada kimse yok eşim bakar kayınvalidem in doğumuma katılmasını istemiyorum birinci doğumuma katıldı namahrem oluyor doktorlar catal kontrolune geliyor eşimin olması daha iyi yanlız eşim işteyse gelmesi yetişmesi en az 1 saat sürer o sırada kozımı ona emanet etmek veya onunla mecburi doğuma gitme düşüncesi bilmiyorum sitres yaratıyor. Nasil yapsam 

9 Cevaplar

0 oy
(12,746 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
E canim ailenden kimse gelmiyosa yapacak birsey yok. Ne yapacaksin yani. Ozelmi devletmi bu arada
(144 puan) tarafından
Valla kimsede yok o olsunda istemiyorum bilmiyorum dişardan birisine emanet etsem icim daha rahat eder herhalde. Devlete doğuö olacak cnm
(6,112 puan) tarafından
sezeryan sa saati bellidir. girerken doguma kaynana baksin . spinal anestezi olursan zaten ayiksin. alir getirirler hastaneye doguma giriş ve sonrasi icin maksimum 3 saat yaninda kalir babanesinin sonra getirirler yanina. gun boyu hastanede sen ve babasiyla kalir.esin de refakatci kalacak heralde senle. ozeldeyse tek kisilik odada refakatci yataginda yatar cck . yada uykusu gelmeye yakin gotururuler aksam bababeenesi sadece uyutur . sabahta esin gider alir getirir tekrar hastaneye ama esinin hem sana hem yenidogan bebege  hem de ilk ccga iyi kotu yetisebilecek kapasitede bir becerikli refakatci olmasi gerek:))
(144 puan) tarafından
Bnim normal doğum 3 santim acilmam var cocuk doğum pozîsyonunda şuan. Devlete olacak doğum sordum refakatcı erkek kabul ediliyormu diye tekli odaysa edilir ciftliyse etmeyebilir denildi acaba cocuğu yanıma alabilirmiyim bebek arabasında uyurdu.
-Reklam-
0 oy
tarafından
2 evlat büyütmüş neden tedirginsin ki ? Özelde doğum yapacaksanız eğer çocuğuda alıyorlar yanına , yanınızda götürebilirsiniz 
(144 puan) tarafından
En küğü şuan 30 yaşın 30 yıl öncesinde baktığı cocuk nerde şimdiki cağa göre bakmak nerde ateşlendiğinde bn serin tutmaya calişirim o pencere den gelen sıcağa tutar pişik kremi kullanırım o pudra al der vb bi sürü şey... Devlete doğum olacak
0 oy
(2,230 puan) tarafından
Kimse yoksa yapacak birşey yok gibi
(144 puan) tarafından
İşte işin en korkunc kismi zaten ona gelme desende gelen biri meraklı melahat yani elinden bi şey gelse eyvallah derimde valla bi şey yaptığıda yok.
0 oy
(11,497 puan) tarafından
Ben eşime bıraktım çocuğumu yanımda da annem ve ablam vardı 
(144 puan) tarafından
Keşke bnde bu kadar şansli olabilseydim annemin hasta cocuğu var ona bakmak zorunda bide akşamları erkek kardeşim işten eve döner kim ona yemek yapacak ki ablam desen 3 cocuğu var o kime birakacak ki
(931 puan) tarafından
Salça oluyorum pardon, ama erkek kardeşim var ona kim yemek yapacak ne demek bir gün dışarıdan yesin bir gün sandviç yapıp yesin eli kolu yok mu bu çocuğun? Siz doğuma gireceksiniz ama kardeşinizin bir öğünü mü engel oluyor? Hasta çocuğu var kadın zaten gelemez ona lafım yok da, bu bakış açısı battı bana şu an. Feminist tarafıma geldi.
(11,497 puan) tarafından
Ablamın iki çocuğu varken geldi annemle birlikte bizim evde kaldılar annemle dönüşümlü olarak yanıma geldiler eşim hep evdeydi kızım ve ablamın çocuklarıyla birlikte onlar bence sorun değil mesele gelmek istemesi. Evet erkek kardeş meselesi saçma biraz 70 yaşındaki dedem bile annem işten gelmeden fırın yemekleri yapardı yeni nesile yazık diyorum eli ayağı tutuyor bi ekmek bi yumurta pişirebilir. Böyle alıştırmayın erkek çocuklarınızı. Hasta çocuğa sözüm yok
(144 puan) tarafından
Ya erkek kardeşim büyük engel değil o cemate de gider yani demek istediğim onunda ona göre bazı sorumlulukları var bide 15 saatlik yol mesafesinde hadı ucakla gelir kayınvalideminde hasta cocuğu var annem hangi birimze bakacak hasta ablam bn iki tane cocuğum kayınvalideme de gün doğar artık annemin bahanesiyle evden cıkmaz.
(931 puan) tarafından
Gözde&mina evet o bence de bahane, ama eğer gerçekse o çocuğa da ilerideki eşine de çok yazık.
Sehribangorel sizi üzmek değil amacım o yüzden susuyorum. Allah yardımcınız olsun.
0 oy
(705 puan) tarafından
 Benimki de benden iyi bakar valla ölüyor törunum diye gözünden sakınır helede emanet bırakınca banada aynı şekilde iki sezeryanimde bana baktı sağlsun yedirdi içirdi toparlanıncaya kadar şimdi yine doğuma gidince bırakıcam tabi özel hastanede olursaa farklı ama yine kaynanam bakar
(144 puan) tarafından
Sevgisine diyecek zere lafım yok ona kalsa o cocuk bnim der zaten cocuk ona anne diyor diye havalara ucuyor. Yanlız öz bakımını yapamaz yapsa bile cok kötü yapar cocuğa zarar verir korkusu var yani daha iyi anlayabilmeniz icin şöyle diyim daha 6 aylıkken biberonuna gazlı icecek koyup veren biri ağzında yemek ciğneyip veriyor bilmiyorum cok değişik anlatılmaz yaşanılır denilir ya.
0 oy
(4,277 puan) tarafından
Çatala çıkarınca odaya kimseyi almiyolar o konuyu kafana takma bence ikincisi ben kızımı eşime bırakmam alt değiştirme konusundan dolayı kızımın altını eşimin yanında hiç değiştirmedim o yüzden babanın değiştirmesini uygun bulmuyorum Bi gece yatıp çıkarsın zaten kaynanan her dk çocuğa bisey yedirecek değil o kadar strese girme bence 
(144 puan) tarafından
Valla abartıyor dersin ona kalsa cocuğa her şey dokunuyor saat başı beslenecekmiş oda corba icecekmiş. Surekli elma şekerleme domates nar verip üstünü başını ıpislak eder sonra bütün kıyafetlerini cıkartır bna elbise niye getirmiyorsun bize gelince diye azarlar.
(4,277 puan) tarafından
Yok seni anlıyorum bende o yollardan geçtim doğuma gidince cocugumu kaynanama bırakıp gittim ama benim çocuğum 21 aylikti ne yiyip içtiğini biliyorlar. Küçükken çok sabrımı sinarlardi her ellerine geçeni çocuğumun agzina verirlerdi ama doğuma giderken çocuğuma bakacak başka kimse yoktu acil doğuma gittik çünkü akşam yatip ertesi gün akşam çıktım ama bakma konusunda gözüm arkada kalmadı çocuğa iyi bakıyorlar kimsenin hakkını yiyemem
0 oy
(4,272 puan) tarafından
Refakatçi yanında muayene etmezler seni . Başka guvenebilcek arkadaş falan yok mu 
(144 puan) tarafından
Gurbeteyim komuşlar cok soğuk iletişim kurmaya calişiyorum kapıda konuşırlar hic davet etmezler ilk başta bn hep davet ettim baktim kimse yakınlık kurmak istemiyor bnde onlar gibi oldum. Ama yinede doğumhanede yanımda olması bni kasar ya cekiniyorum.
0 oy
(13,707 puan) tarafından
Esin hangisine yetişecek ki çocuğa mı bakacak yanında mı kalacak yani biraz guvenseniz keşke eşinizin ailesine 2 günden bisi olmaz yani Allah esirgesin çocuğu öldürecek değil ya 
(144 puan) tarafından
Öldürmez ama bilmiyorum ki böyle deyince de artık demeniz gibi önce Allah a sonra onlara teslim edecem Allah emanet edileni korur.
(13,707 puan) tarafından
Korkma canım yani en fazla yemek yemez abur çubuk onu bunu yer huy değişir ama napcan bazen mecbur kalabiliyoruz
0 oy
(292 puan) tarafından
1 günden bir sey olmaz. Kızının 1 günde yemek alışkanlığı huyu suyu değişmez sanırım. Bu kadar kafana takma bence kalsın kaynanada
(144 puan) tarafından
Kalsın dimi umarım ac bırakmaz onun yedirme şekli cok kötü cocukda asla doymaz oda doydu tam diyor. Fazla verip usandırmayın diyor ne bileyim.

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 1,270 göst.
0 oy
25 cevap 955 göst.
0 oy
0 cevap 64 göst.
11 Eylül 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Mervebykdg (393 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 157 göst.
30 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Oylesinekimsee (393 puan) tarafından soruldu

409,901 soru

12,323,806 cevap

39,045 kullanıcı

Kategoriler

...