0 oy
261 göst.
Diğer kategorisinde (55 puan) tarafından
Kızlar ben de öğretmenim. Bu aralar bilsem sınavları başvurusu var. Öğretmeni bize hiçbir şekilde haber vermeyince merak ettim. Bildiğim halde bilsem başvurularını biz mi yapıyoruz yoksa siz mi yapıyorsunuz diye sordum. (Kızımın müzik konusunda yetenekli olduğunu belirterek) kızım piyano çalıyor piyano öğretmeni çok yetenekli olduğunu söylüyor. Bir öğretmen gözüyle baktığımda da kızım gerçekten yetenekli görüyorum ama öğretmeni bu şekilde mesaj attı. Demek ki düşündüğüm kadar yetenekli değilmiş demeye başladım. (1. Sınıfa başladı kızım)

Merhaba hocam 

Bilsem başvuruları için velilerin yapacağı hiç bir şey yok ne yazık ki

Sınıf öğretmenleri sınıflarında yetenekli olduğunu düşündüğü öğrencilerini velilen kontenjana göre e okul üzerinden sınava yönlendiriyor

Bizim sınıf için 6 öğrenci seçmem gerekli

5 öğrenci kafamda zaten net

Müzik alanında Elifi 6. öğrenci olarak yönlendirirsem eğer size bilgi veririm ben

Yüksek ihtimalle 2 güne kalmaz formları doldururum ☺️

6 Cevaplar

+3 oy
(12,613 puan) tarafından
Siz öğretmen aynı zamanda annesiniz objektiflik bir yerde kırılabilir sınıf öğretmeni daha net gözlemcidir piyano öğretmeni de özel bir öğretmen. Ben de öğretmenim bu noktada yeterli yetenekte görmüyordan ziyade demek ki daha yetenekli olanlar var diye bakmak lazım
-Reklam-
0 oy
(5,701 puan) tarafından

bizdede oyle oldu ogretmen 7 kisiyi secip vhatsap grup kurmus kendilerine . ben gruba aldim secilenleri dedi. sisteme de kendisi girmis basvurmus. alinganlik yapmaya gerek yok dedi seneye de baska bir 7 ogrenciyi gosterecegim aday dedi. bence problem edilecek bir durum yok kizimin cok zeki oldugunu dusunuyordum soniftaki en aktif ogrenci ama onlarin aradigi baska birsey herkes elmaya bakip

elma gorurken bilsemin aradigi cocuk elmada bambaska biraey gorecek hayalgucunde olmali vs vs dedi . bilsem
sistemini anlayirken daha tum velilerin gonlunu alarak konustu. kimse benim cocugum niye secilmedi diye diger cocugun ne uatunlugu var diye problem etmedi ki etmemelide
(5,263 puan) tarafından
Benim kızım bilsemi kazandı ilkokul 2.sınıfta.  öyle çok da matah bir şey değil. Aksine çocuk yoruluyor sıkılıyor
(5,701 puan) tarafından
sahsen bende ole dusunuyorum yorulup sikilir . okadar yüklenmeye gerek yik cocuga
(1,317 puan) tarafından
Müzik veya resim den haftada 1 gün gidiyorlar zaten yük olarak bir durum yok
(5,263 puan) tarafından
Benim kızım çok çabuk sıkılan bir çocuk kafa zehir gibi ama sıkılır haftada 2 gün gidiyordu. Okulu tam gün olduğu için hafta sonu gidiyordu. Ağlayarak gidiyordu. En son bize eziyet olmaya başlayınca tamam gitme dedik. Bir başkasının hakkına girdik diye çok üzülmüştüm. Kızımın öğretmeni kızımın karakterini tam bilmiş olsaydı onun yerine başkasını tercih ederdi.
0 oy
(1,317 puan) tarafından
Bir sınıfta kaç öğrenci müzikle ilgilenir ki? Çok olacağını sanmıyorum. Diyelim 6 kişi var ve 3 sene aday gösterecek herkese sıra gelir bence 
0 oy
(4,441 puan) tarafından
Bence sorun edilecek bir konu değil. Şöyle ki öğretmen daha yetenekli görmüştür diğer öğrencileri. Bizler ebeveyn olarak objektif olamayabiliriz. Ama üniversitelerin ilkokul çocukları için konservatuvarları var, araştırıp sınavları hakkında bilgi alabilirsiniz aslında. İlla Bilsem olması gerekmiyor bana kalırsa. 
0 oy
(1,317 puan) tarafından
Müzik veya resimden girenler de ilk aşama sınava giriyor onu geçmeleri gerekiyor. Genel yetenek 35 doğru onların 30 doğru yapması gerekiyor ama resim müzikten yeteneği olup ta ilk aşama sınavı geçemeyen çok öğrenci var onu da düşünüyordur öğretmen 
0 oy
(726 puan) tarafından
Öğrermenin mesajında 6. Kişi kıxınız drğilmi ben mi yanlış algıladım
(55 puan) tarafından
5 kişiyi kararlastirmis. Kızım onlardan biri değil. Özellikle beş kişi seçeceğim demiş. Ama seçersen 6. Kişiyi ve bu Elif olursa size haber veririm demiş

İlgili sorular

+2 oy
15 cevap 394 göst.
19 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Syma (716 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 961 göst.
14 Ocak 2024 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 433 göst.
23 Kasım 2023 Aile kategorisinde Mervenar (337 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 338 göst.
2 Mart 2023 Diğer kategorisinde ozgecangursoybursa (11,443 puan) tarafından soruldu

403,974 soru

12,102,187 cevap

36,418 kullanıcı

...