0 oy
146 göst.
Diğer kategorisinde (1,289 puan) tarafından
Kızlar bebişim 45 günlük. Gece 2de emzirdim. Sonra gözümü bı açtım saat 6 olmuş. Tekrar emzirdim yatağına koydum sizce ben 2 saate bir kaldırmalı mıyım yoksa o ne zaman kalkarsa o zaman mı emziriyim?

11 Cevaplar

+2 oy
(1,022 puan) tarafından
45 günlük bebek çok rahat 6 saat uyuyabilir sizin uyandırmanıza gerek yok zaten ilerde uyu desenizde uyanacak dinlenin bol bol 
tarafından
Ya ne 6 saat uyuması çok küçük daha. 2 3 saatte bir uyanması gerekir
(6,295 puan) tarafından
o sarilik seker dusmesi donemini gecmis artik yenidogan degilki. nerdeyse 2 aylik olacak koskoca bebek:)) kendi saatini kendi ayarlar.:))) ilk 1 ay sekeri dustu sarilik olacak muhabbetine *** sık beslemek gerekte sinrasina gerek yokkii
(1,022 puan) tarafından
Küçük mü saçmalamayın Allah aşkına sarılık değeri düşen bebek uyandırılmaz hiç mi demedi doktorunuz ?  Olmadı yaşına kadar uyandırsın hanım efendi 2-3 saate bir :)) 45 günlük bebek 6 50-60 günlük bebek çok rahat 7 saat uyur az araştırın
(4,482 puan) tarafından
Sacmalamayin ya sadece sarilik icin mi cocuk emziriliyo gece. 45 gunluk bebek 3 saat max ac kalmali. Kimse size uyumaz demiyo uyur ama ac uyur. Uykusunda besleyecek. Birincisi az beslenecegi icin az kilo alir. Ikincisi yeni dogum yapmis bi anne 7 saatte 1 emzirirse sutu azalir. Arastirma degil tecrubeme dayanarak cok net diyorum bunu. 6 aya kadar belli araliklarla uyku beslemesi yapilmali. Anne sutunun devamliligi ve cocugun daha cabuk toparlanmasi icin. 2 cocugumda da yaptim ve herkes mama verdigimi dusunurdu. Ayrica doktorumun da anlatmasi bu sekilde. Gece sutu daha yaglidir ve daha cok kilo aldirir.
(6,295 puan) tarafından
bebek ac uyumaz . aciktigi zaman dunyayi yikar. hic emzirme gece ac kalsin demiyor ki kimse bebek aciktigi zaman zaten uyaniyir. ozellikle gifiklayip midillayip zar zor uykuya dalmis bebegi uyandirmaya gerek yok bebek zayen uyanip emecek ki . 6 aydan sonra keske hic uyanmadan aksm emdigi ile sabah uyansa. her doktor maksimum 1 yasina kadar gece emmesi beslenmesi kesilmeli diyir. ki bu okadar kolay hirsey degil her anne basaramiyor bunu. cinku bebek zirt birt zaten kalkar emmek icin. istesen de istemesende kalkiyor bebek.:)
-Reklam-
+1 oy
(2,710 puan) tarafından
Canm sarilik riski coktan atlatilmjs eger kilo problemi yoksa kaldirmana gerek yok aciktigi zaman kendi kalkar doyurursn.3cocuhm var 3unede doktrum sarilik riski atlatildjtan sonra gece sen kaldirma aciktgnda kendi kalkar doyurursn demisti.yani bunda bi sorun yok.yavas yavas gece beslenme saati uzayacak cunku.hem uyku duzenide oturmus olur.bazilari hala kaldrmqn gerektigini soylemis ama nebilim kimisi cok abartiyor.zaten bebek buyudukce uyku suresi uzucak buyumenin verdigi bisey bu yani.kimse bebegini ac birakmak istemez ama uyuyan bebegide kaldirmanin bi anlami yok aciktgnda zaten kalkar ama dedigim gibi bak sarilik riski atlarildktan sonra ve kilo problemi yoksa eger.
0 oy
tarafından
Ya uyandır canım tabikide. Kızım tam bir yaşında ama prematüre. Hala uyandiriyorum yoksa hep uyur
tarafından
Biliyorum canım kızım çok şükür geri uyuyor hemen
(2,907 puan) tarafından
Düzeltilmiş yaşı mı 12 ay?
tarafından
Hayır düzeltilmiş 9 aylık oluyor
(2,907 puan) tarafından
Oy minnoş :( Aslında uykusu da iyiymiş hızlıca toparlar inşallah
tarafından
İnşallah canım ya
0 oy
(1,982 puan) tarafından
Ben 4 ayına kadar uyandırdım sonrasında 3 saate gecdim .6 saat 45 günlük bir bebek için çok uzun bir zaman dilimi 
0 oy
(2,907 puan) tarafından
Bebeğin kilosu iyiyse elleme uyusun :) Bu iyi bir şey, böyle böyle uzun uyumayı öğrenecek. 5-6 saati geçirme ama senin sütün de çok birikir mastit olursun Allah esirgesin 
0 oy
tarafından
Doktoruna sor canım benim doktorum 40 gune kadan 3 saatte bir uyandir demisti ..sonra kendi ne zaman uyanirsa 
0 oy
(4,482 puan) tarafından
Ben iki cocugumda da 6 aya kadar ayina gore bi saat araliginda emzirdim. 45 gunlukte 4 saat cooook uzun bi sure. Birincisi az beslenecegi icin daha az kilo alir, ikincisi daha az emzirecegin icin sutte azalma olur. Ikinci oglumda gece uyuyabilmek adina doktoruma danisarak 1 kere mama vermeyi dusundum. Doktorum asla verme, gece sutu gunduze gore daha yaglidir ayrica sutunu de etkiler demisti. Sen uyandirma diyenlere sakin bakma.
0 oy
tarafından
Kilo alimi iyiyse uyandirma canim 4 5 saat uyuyabilir ama daha da gecirme 
0 oy
(747 puan) tarafından

Keşke benimki de uyusa :D kızımı o zamanlar alıştırdım gece 2 defa anca kalkardım sonra o sayı azaldı 6.aydan sonra hiç kalmadım gece 11 gibi yatıyordu zaten. Sabah 6 da kalkardı. Ben de uyumuş olurdum öyle de alıştı gitti. Amaaa şimdi 44 günlük oğlum var saat başı ayaktayım sağ olsun :D

0 oy
(4,048 puan) tarafından

Herkes profesör olmuş yine:D korkma canım olur öyle şeyler için hangisinde rahat ediyorsa onu yap ya da doktorunuza ebenize sor daha iyi olur bebişin dengesi bozulmasın 

0 oy
(97 puan) tarafından
4 saat aç kalabilirler.ama 6 saati falan bulmasın aman dikkat edin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 102 göst.
20 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Zeynepin annisi (1,510 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 109 göst.
28 Mart 2022 Diğer kategorisinde Elvan00 (134 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 38 göst.
28 Mart 2022 Diğer kategorisinde Elvan00 (134 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 551 göst.
18 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Berivan022 (3,520 puan) tarafından soruldu

412,044 soru

12,403,970 cevap

44,546 kullanıcı