0 oy
355 göst.
Diğer kategorisinde (167 puan) tarafından
Bebeğim kolik ağlaması hiç durmuyor oğlumda durmuyor kızıyor kıskanıyor dışarı çıkamıyoruz diye de evde delirmiş durumda o da. Ev darmadağın bir türlü düzgün toparlayamiyom evi elime geçmiyor kahvaltı bile yapmaya vaktim olmuyor kafayı yemiş durumdaym sizler nasl baş ediyorsunuz bana akıl verin ev böyle dağınık iken de moralim daha da bozuluyor çünkü temizlik konusunda biraz hassasm ama artık yapamıyorum 

22 Cevaplar

0 oy
(20,455 puan) tarafından
Bozma moralini canım bu evrelerde geçecek zor mesele zor dönem Allah yardımcın olsun 
-Reklam-
0 oy
(12,539 puan) tarafından

Sabir canim az buyusunler daha duzene giriyo :) ne kadarliklar. 

image

Suan sikinti yokmu var ama eskiye göre daha iyi :)
tarafından
Al işte buda motivasyon :D maşallah maşallah ❤️
(12,539 puan) tarafından
Ayy kız cok zor :D parka gittik ama ben sanki dayak yemisim
(167 puan) tarafından
Küçüğü 20 günlük büyüğü 3 yaş olmak üzere. Yoruldum vala küçüğü beni çok yordu ağlaması hiç durmuyor
(12,539 puan) tarafından
Benimkilerde canim buyuk 29 aylikti kucuk dogdugunda. 10 ay agladim :) ucan kuşa agladim. Cunku ogluma çok haksizlik yaptigimi dusundum hep. Asiri etkilendi. Şuan 4 yasini 2.5 ay gecti. Kizda 21.5 iste. Bi nebze rahatladik yani daha iyiyiz
0 oy
tarafından
Benimkiler de çok küçük ama bilmiyorum bazen kriz zamanları oluyor elbette ama sanieim artık düzen kurduk Allah yardımcın olsun
0 oy
(1,853 puan) tarafından
3 haftalık ikinci bebegim. Büyügü tam 2 yaşında. Bugün küçüğü emzirirken büyüğü yastigi aldı geldi ayağıma koyuyor beni salla diye. Küçük beşikte yatarken çocuğun üzerine çıkıyor. Büyüğüm onunla ilgileneyim diye beni bekliyor. Normalde çok sırnaşmaz gelip bana kendini opturuyor. Şuan kocamın gelip yemek yapmasını bekliyorum. Ev darmadağınık. Şimdilik sadece cocuklari doyurup birbirlerine zarar vermemeleri sadece hedefim. Uykusuzluktan başım çatlıyor . Ben de senin gibiyim yetişemiyorum ve yetersiz hissediyorum. 1 hafta oldu banyo yapamadım. Eşim gece gündüz çalışıyor. Tuvalete koşarak gidiyorum veya cocuklardan birini yanima aliyorum. Çoğumuz desteksiz bir şekilde çocuk büyütüyoruz ve aynı yollardan geçiyoruz. Canını sıkma bir gün buyuyecekler ve evimiz hiç dagilmayacak... O gün ise cocuklarimizin bebekliklerini özleyeceğiz. Anı yaşayip tadını çıkaralım en iyisi
(167 puan) tarafından
Ay beni anlatmışsn yemin ederim aynı ben kaç gündür banyo yapmak istiyorum fırsat olmuyor resmen
(299 puan) tarafından
Al benden de o o kadar 55 gunluk bebegim asla uyumuyor kucaktan inmiyor be kolik saaatlerce agliyor artik belim koptu evin icinde gezdirmekten 5 ve 8 yasinda da kizim var
Canim tatli istiyor guzel yemekler istiyor yapamiyom gebelik sekerinden dolayi diyet yaptim hicbirini yiyemedim  dogunca yiyecem dedim lakin lavaboya zor gidiyorum  evde her turlu besik var hicbirinu sevmiyor karguru aldim onuda sevmedi
 Artik  6 aya kadar sabredecez baska care yok gibi
0 oy
(67 puan) tarafından
Bir kaç ay sabret zamanla her şey yoluna girecek
0 oy
(1,783 puan) tarafından
İlk 3 ay tam olarak bu dönemden geçdim şuan bebeğim 5 aylık oldu yemegide yapıyorum onu uyutup öbürünü kontrol edmeye gelip dışarda hava almasını sağlıyorum yemegimide yapıyorum perdelerimide yıkadım eşim memur önceden ütü dağ gibi olurdu artık onlarında düzene koydum gecicek emin ol az sabr bende çok aç yattm
(167 puan) tarafından
Ay geçer dimi sanki hep böyle olacakmış gibi hissediyorum 20 günlük olduk gün sayıyorm belki düzelir diye
(1,783 puan) tarafından
İlk 3 ay inan ruha döndüm dünyam kararmış gibi oldu 4 aylık oldu hemen gkendine gelmeeye basliyonbenimkilerin arasinda 11 ay var sen düşün ben ütüyü yemeği temizliği kapıdan odunu getriyom sobayı yakiyom oazara cikiyoz ötürü ak dusun hepsi
0 oy
(318 puan) tarafından
Aynı durumu birebir yaşadım çocukların yaş aralığı az ise daha da sıkıntı tek çözümü aileden destek almak başka çözümü yok ne yazık ki
(167 puan) tarafından
Kocam hiç destek olmuyor aksine o da daha çok huysuz olmuş şuan en büyük öfkem sinirim ona zaten
0 oy
(9,677 puan) tarafından
Bu dönem geçecek kendını strese koyma canım dısarı cıkmaya da korkma eger cok soguk bi memlekette değilsen benım buyuk bes kucuk bır bucuk aylık daha ama 12. Gunden beri dısarıya cıkıyoruz buyugu mahrum edemem uygun yerlere gidiyoruz
(167 puan) tarafından
Dışarı çıkmak zor geliyor bebek arabası olmadığı için bizimki kırıldı yaptrmadk öylece kaldı
(9,677 puan) tarafından
Yenısını alacak durum yok galiba
0 oy
(398 puan) tarafından
Bir süre böyle oluyor canım kendini bunaltma. Ben mesela o kadar mecalsiz kalıyordum ki çocuklar uyuyunca ya kahve içiyorfum ya uzanıyordum. Kalktıklarında da birlikte iş yapıyordum ama günlerce evi süpüremediğim olmuştu. Duş almak tuvalete gitmek lükstü benim için. Şimdi düzene girdi çok şükür her gün evimi süpürğyorum işlerimi aksatmıyorum dolayısıyla birikmiyor 
0 oy
(85 puan) tarafından
Kiz bende yeni dogum yaptim daha 3 hafta oldu nerdeyse oglum 1.5 yasinda belli etmesende kiskaniyo anne bile demiyo artik bana kiskandigindan cok hircinlasti vuruyo her önüne gelene o uysal cocugum gitti yerine bambaska bi cocuk geldi sanki Allahtan kayinvalidem var burlikte yasiyoruz o yardim ediyo bana buyuk ogluma o bakiyo kucuge ben bakiyorum Allah yardimcin olsun canim tek basina dahada zor
(167 puan) tarafından
Evet tek başına çok zor eşim de hiç yardımcı olmuyor bunaldm artık
0 oy
(288 puan) tarafından
Esin destek vermiyor mu ?
0 oy
(2,169 puan) tarafından
Edemiyorum kuzum kendi adıma 
0 oy
(5,040 puan) tarafından
Böyle böyle gectı valla aynı cumleler
0 oy
(1,654 puan) tarafından
Tek çocukla kafayı sıyırmış durumdayim 2.ye cesaret eden hanimlari ayakta alkışlıyorum cidden Rabbim yardım etsin bizlere.
0 oy
(19,497 puan) tarafından
Alış kızım alış bu işler böyle diye bı laf var. Dalga geçmiyorum. Hakikaten böyle bizim de 
0 oy
tarafından

İlk bı kaç ay biraz zorlanirsin sonra durumun duzeldigini söylüyorlar canm. 

Kardsin falan yok mu gelsin yardımcı olsun 

Bu arada lütfen asla büyüğe kızma . O da küçük o da haklı tek basinayken başka bı kardeş geldi . Anlaması zaman alır . Güzellikle anlat lütfen kıyamıyorum böyle küçük abla abilere . Benim kızım da 3.5 yaş hamileyim ona bile kıyamıyorum ihanet ediyormusum gibi  
0 oy
tarafından
Baş edemiyorum :))Gün içinde eşimle konuşurken evi dağıtıyorlar durmuyorlar diyorum eşimde dağıtsinlar bir gün evimiz hiç dagilmayacak diyor:))) heh birde eşim ev toplu olsun ister ince temizlik istemiyorum sadece süpürge aç yeter der:))
0 oy
(7,788 puan) tarafından

Baş edemiyorum :unsure:

0 oy
(3,393 puan) tarafından

2 3 ay önce aynı durumdaydım yeni doğan kolik bebek 2.5 yaş kız çocuk. Saat 4 oldumu küçüğü ağlama krizine girerdi ne yaparsan yap susmazdı. Eşim küçüğü konusunda yardım etmezdi çünkü tahammülü yoktu ağlayan bebeğe ama büyük kizima evdeyken o ilgilendi . Bizim de aileler uzakta sevmeye geliyorlar tek. Kolik bebeğe beyaz gürültü açabilirsin sakinleştirir. Ayaklarını sıcak tut.  Benim küçüğüm 1 hafta sonra 5 aylık olcak büyüğü 3 yaşında. Zamanla düzen oturuyor ama yoğun tempo yorgunluk hep devam ediyor. Günüm 5 5 buçuk civarı başlıyor akşam 20 gibi yatıyorlar istisnalar hariç ama benim pilim ikindi gibi bitiyor o ayrı:) rabbim yardımcın olsun

(167 puan) tarafından
Beyaz gürültü çok fayda etmiyor bize maalesef. Peki acaba hiç biogaia damla kullandınız mı çoğu kişi önerdi çok faydası var dedielr ama bilemedim kaç tane damla aldk işe yaramadı bundan da korkuyorum
(3,393 puan) tarafından
Evet bigaia ve sab simplex kullandım biraz etki etti gibi ama mucizesi bi şey beklemeyin.
0 oy
(575 puan) tarafından
Sen eşittir bensin kafayı yiyorum hiç iyi değilim:(

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 196 göst.
22 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Canlarm51. (150 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 165 göst.
23 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Canparcam (217 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 161 göst.