0 oy
143 göst.
Diğer kategorisinde (2,635 puan) tarafından
Konuyla alakalı olunsuz yorumu olan münakaşaya girmeden uzaklaşsın mümkünse.

Çini doğu Türkistan meselelerinden dolayi boykot etmeliyiz diye görüyorum sosyal medyada. Hak veriyorum elimden geleni de yapmaya çalışıyorum ancak dünyada herhangi bir şeyi üretip de parçasını çinden almayan bir marka yoktur sanırım. Hava temizleyici almak istiyorum xiaomi markası güvenilir geliyor aslında ama bu boykot muhabbetlerinden dolayı içime sinmiyor gibi hissediyorum.

Bu konuda net bir bilgisi ya da aydınlatıcı bir düşüncesi olan varsa yazabilir mi 

3 Cevaplar

0 oy
(10,946 puan) tarafından
çin malı. boykot kampanyalarından haberim yok çok fazla ama çin malı boykotsa xiaomi de boykot 
-Reklam-
0 oy
(6,308 puan) tarafından
Kesin bir bilgiye malesef ulaşamadım çin şirketi evet ama Türkiye ortaklığı açıklamaları var ben bu işlere bu kadar dikkat etmeye başlamadan önce telefon aldım sonra epey araştırdım ama net bir cevap çıkmadı kimi sayfa evet diyor kimi sayfa Türkiyede ortak o şirkete diyor çözemedim yani ama bundan sonraki telefonum Samsung olacak kesinlikle 
(2,635 puan) tarafından
Doğu Türkistanlilarin calistirildigi fabrikaların isimleri arasında samsung da var. Üstelik İsraile karşı duruşundan dolayı destekleyerek biz de samsung aldık ama kafam o kadar karıştı ki artık psikolojim bozuldu gerçekten çok bunaldim
(6,308 puan) tarafından
Elimizi nereye atsak altından çıkıyorlar ne diyeyim canım şaşırdık kaldık boykot listesinde yoktu bende ona güvendim ama oda gitti
(2,635 puan) tarafından
Boykot listesinde cin ürünleri yok genel olarak zaten bu artık işin ileri boyutu ama çini boykot etmek çok mümkün olmadığı için ve bu markalar sonuçta bireysel markalar devlet markası vs olmadığı için boykota.dahil etmek doğru oluyor mu ondan emin.olamiyorum
(6,308 puan) tarafından
Yok Samsung için dedim canım listede yok diye xiomi için boykot yazan listeler var vallahi elimden geldiğince araştırıp yapıyorum Rabbim sualini sorduğunda çabaladım diyebilirim en azindan
0 oy
(5,238 puan) tarafından
Maksadim munakasaya girmek degil. Boykot yapanada saygi duyarim. Ama elimizde ki telefon,hatlar,internet,modem  bunlarin icinde de boykot urunleri var.
(2,635 puan) tarafından
Farkındayım elimden geleni yapmaya çalışıyorum diyorum özellikle yazdım bir bilgi istiyorum postu o yüzden açtım
(5,238 puan) tarafından
Anliyorum canim. Dedigim gibi saygi duyarim.
Ama bu kadar ince dusunulecekse herseyden vazgecilmeli. Ya da cok incelenmemeli.
(2,635 puan) tarafından
İşte bu düşünce bana yanlış geliyor çünkü dini dört dörtlük yaşayamayan biri hiç yaşamasın ya da her şeyi tam yapsın düşüncesi gibi bir bakış açısı bu bence. Herkes elinden geleni yapsa bu sekilde vazgecmese kendi için bi hayır işlemiş küçük de olsa bir fark koymuş olur . Hoc yoktan.iyidir diye düşünüyorum

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 152 göst.
2 gün önce Diğer kategorisinde Safiye__ (491 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 53 göst.
1 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Pamuk prenses (992 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 49 göst.
5 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Onlygirl (312 puan) tarafından soruldu
+2 oy
25 cevap 440 göst.