0 oy
309 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,641 puan) tarafından
2,5 ay sonra doğumum var. İlk dogumumda spinal anestezi yaptılar ama çok baş ve bel ağrım oldu günlerce geçmeyen kafamı kaldıramıyordum. Eşimin kuzeni yeni ameliyat oldu onda da olmuş baş ağrısı. Artık iki çocuğum olacak ve çabucak ayaklanmam lazım. Bu ağrı tekrar olur diye korkuyorum. Acaba genel anestezi mi olsam diye düşünüyorum. Genel anestezi alınca ne zaman kendi geliyorsun? Ben spinal olduğumda odaya çıkarken bile hatırlıyorum. 

Sizce spinal mi genel anestezi mi?

22 Cevaplar

0 oy
(794 puan) tarafından
Spinal oldum ben  bana doktor başını hareket ettirme dedi sonra ağrın olur ama ben korkudan istemsiz salladım sürekli kafamı orda kafamı tuttu hemşireler ben stresten durduramadım sonra çok kötü boyun ve baş ağrısı yaşadım
(1,641 puan) tarafından
Ameliyat esnasında mı
(794 puan) tarafından
Evet kafanı hareket ettirmeyeceksin mümkünse
(1,641 puan) tarafından
Tamam aklıma not edeyim
-Reklam-
0 oy
(71 puan) tarafından
Evet bende kompile bayılmak istiyorum ne zaman kendine gelirsin belden oldum bu ikidir bu sefer kompile istiyorum 
(1,641 puan) tarafından
Sende de ağrı oldu mu
0 oy
(3,927 puan) tarafından
Bende spinal oldum, baş ağrım olmadı hemşire yastığımi orta seviye de ayarladı asıri alçak ve yüksek yapmadı. Bana bol su icmemi, sade Nescafe tuketmemi söyledi tabi bir de bitter cikolata. Banko olarak bir bardak kola iç dedi kafein oranı çok yüksekmis 1 tane iç birşey olmaz dedi bende içtim ilk gün. Baş ağrısı hiç yaşamadım ama bel ağrısı var ara ara yokluyor 
(1,641 puan) tarafından
Bende sürekli kahve içtim ama hep ayaktaydim ben. İlk gün de dahil hiç oturamadım
0 oy
(2,168 puan) tarafından
Genel anestezi candır ilkim genel oldu çok iyiydi herşey ikincim spinal oldu travma yaşadım resmen 
(1,641 puan) tarafından
Ağrın oldu mu ikincide. Bir de genel anestezide ne zaman kendine gelsin ne kadar süre geçti
(2,168 puan) tarafından
Canım ameliyathanede uyandirdilar direk bitince zaten orda kendine geliyosun ama uykulu oluyorsun bir kaç saat uyanık olsan bile böyle çakır keyif derler ya o tarzda bişey. Ama zaten hemşire gelip bebeğini emzirtiyor sana. Yanında da biri kalacaktır herhalde zorluk çekmezsin yani. İkinci sezeryan çok zordu benim spinal oldu herşey çok kötü ilerledi ben kaldiramadim uyanık olmayı çok ağrım oldu doktor umursamadı şarkı falan dinlediler vs. Dikiş yaparken ip koptu dikiş olmadı tekrar dikti çok kan kaybettim daha bir çok şey ya. Bunlara şahit olmak çok kötüydü ameliyat sonrasında inanılmaz bir omuz ve boyun ağrıları yaşadım. Yani devlet zaten isteğe göre anestezi seçmiyor. Ama sen ozelde yapacaksan genel anestezi al kesinlikle derim
0 oy
(926 puan) tarafından
Genel oldum en güzeli misss
0 oy
(7,431 puan) tarafından

2 kere genel anesteziyle sezeryan dogum yaptım. Baş ve bel ağrım olmadı.  

(1,641 puan) tarafından
Ne zaman kendinize geldiniz doğumdan sonra
(7,431 puan) tarafından
Ameliyathanede uyandım. 4 5 saat sonra ayağa kaldırdılar. Ertesi gün yavaş yavaş yürüdüm
0 oy
tarafından
Canım ilk doğumum ve bende sezaryen olacağım, doktorumun bana anlattığını aktarayım "Genel anestezi olursan doğumdan sonra narkozu atman için balgam gibi öksürüğün olacak, onu atana kadar öksürürken dikişlerin acıyacak " Spinal olursam eğer baş boyun ağrısı olacağını söyledi.  Tercihi bana bıraktı bakalım daha zamanımız var 
(1,641 puan) tarafından
Balgamı tercih ederim. O ağrı ölüm gibi.
(1,096 puan) tarafından
Öksürebilirsen balgami tercih edersin. Öksürük gırtlağına kadar geliyor ama çıkmıyor.
(7,431 puan) tarafından
Bnm ilk sezeryanda balgam öksürük olmadı.  Ama 2. Sezeryanda çok oksurdum. 1 hafta sürdü sonra duzeldim
(691 puan) tarafından
Ablam spinal oldu oda çok öksurdu perişan oldu bence alakası yok
tarafından
Büşracım bana doktorum söyledi canım alakası olup olmadığını bilmiyorum daha 23+3üm
0 oy
(580 puan) tarafından
Ameliyat esnasında başını oynatma ve bol kahve iç çok şükür hiç baş ağrısı olmadı bende
(1,641 puan) tarafından
Hiç kimse olmayacak dogumumda ve sonrasında yatma şansım yok
0 oy
(9,677 puan) tarafından
İlkinde genel uyutuldum uyanırken çok kötüydü ikinci de spinale ikna ettiler bebeğe geçer hem spinal daha konforlu olur dediler ve spinal oldu benim iyikim oldu bebegımı gördüm dogdugunda sevgim ile birlikte sütümde geldi odaya çıkınca emzirdim agrı duymadan bir iki saat sonra etkisi geçmeye baslayınca gelen karıncalanma hissi kötüydü bende hareket ettirmek istiyorum edemiyorum felan. Onun dısında iyiydi bas ve bel agrım olmadı benim ama dogumdan sonra sırtım kasındı bi süre. Aynı sey olmayabilir spinal ol derim ben 
0 oy
(200 puan) tarafından
Selamünaleyküm kardeşim ben genel anestezi ile sezeryan oldum ameliyathanede kendime gelemedim yani zor uyandırdılar tekrar hortum attılar nefes almam için hepsini duydum ama nefes alamadım gözlerim kapalı tabi.. O esnada karnıma batırdılar entübe ederken o acıyı anlatamam size daha sonra sı kapıdan çıktığım gibi ameliyat haneden uyandım ve hala nefes almakta zorlanıyorum ağrıyı o an direk hissediyorsun daha odana çıkmadan tir tir titriyorum bide üstüne şiddetli Bi ağrı rabbim yar ve yardımcınız olsun hayırlı doğumlar diliyorum her insanın kendine özgü acısı ve doğumu vardır korkmayın 
(1,641 puan) tarafından
İnşallah hayırlısı olur
0 oy
(1,569 puan) tarafından
Bende spinal oldum baş ağrım olmadı canım 
0 oy
(577 puan) tarafından
Genel anestezide inan daha zor toplanırsın ayrıca komplikasyon riski daha yüksek. Epidural anestezi yaptır. Baş ağrın olmaz :) 
(1,641 puan) tarafından
Tamam teşekkür ederim
0 oy
(1,525 puan) tarafından
Ben 26 ekimde 2. Sezaryem dogum yaptim

Birinci de hafif bir bas ve omuz agrisi ldu hastanede gecti. 

Ikincide ise resmen alnim basim ve biynuma saplanan agridan onumu  bile göremiy9rdum sabir bakamiy8rdum acile gittim bunun icin . Sezaryen agriisndan daha cok gaz agrisi ve bas boyun agrisi cektim zordu acikcasi. Her dogum farklidir her kisinin aci esigi farklidir. 
(1,641 puan) tarafından
Senin ikinci doğumun gibi oldu benim ilk dogumum da hastanelerde gezdim. Serumlar yedim. Bebeğimi bile emziremedim. Korkuyorum bu yüzden.
0 oy
(295 puan) tarafından
2 sponal sezeryanım var hiç baş ağrısı yaşamadım. Uyuşukluk geçene kadar bacaklarını kıpırdatmaya çalışma baş ağrın olur demişlerdi 
(1,641 puan) tarafından
Bana kimse bir şey demedi özelde olduğum halde
0 oy
(1,096 puan) tarafından
Baş ağrısı için parol plus birebir. Banada doktor ilaç yazmış bilmedik. Evrakları karıştırırken tesadüfen reçeteyi gördüm ve ilaçlarımı aldim. Boşu boşuna günlerce baş ağrısı çekmişim. Kahve falan fasa fiso. 
(1,641 puan) tarafından
Bana sadece arveles yaradı o zaman
0 oy
(222 puan) tarafından
Başı sürekli zonklayan biri olarak ben hiç yaşamadım baş ağrısı ama doğumdan sonra sırt üstü artık yatamıyorum belim ağrıyor hemen benim için önemli olan yüz üstü uyumamdi sırt üstü yatamamin bence en büyük sebebi hala veremedigim doğum kilolarim kalcam çok fazla kaldı sırt üstü yatınca belim boşlukta kalıyor bence en büyük sebebi bu bakalım zayiflayinca gorucez ama kesinlikle spinal üstüne tanımam aksine genel olunca uyandığınızda bütün acıyı hissederek uyanicaksiniz benim spinal de ağrı yavaş yavaş gelmeye başladığında hemen ağrı kesici serumlari vermişlerdi yani 0 acıyla atlattim diyemem ama en assagida atlattim diyebilirim benim için sezeryan sonrasi tek sıkıntı 20 gün boyunca oturarak uyumak oldu ağrı sızı yoktu tamamen ben korkumdan uyumadım açılır vs. Diye 
0 oy
(1,497 puan) tarafından
İlk doğumda çocuğum küvöze girdiği için travma olmuştu o yüzden 2.yi spinal şstedim ameliyata girerken anestezi asistanı vardı yanımda rica ettim ona başımın altına birşey koymasını o da koyup kafanı hareket ettirme dedi elhamdülillah ne baş ağrısı ne de başka bir ağrı ilk doğumda spinale vakit yoktu acildi bu sebeple genel anestezi olmuştum yatağa gelip kendime gelene kadar 4 saati geçmişti ama spinalde zaten baygın değildim hemen yukarı çıkınca çocuğumu falan emzirdim diğer çocuğum yanımdaydı onunla ilgilendim
0 oy
(33 puan) tarafından
Balım bende korkuyodum genel istiyorum doktoruma konuştuk bana demişti ki bebeğin ilk ağlama sesini sana ilk dokunuşunu ilk hissedişini bilmiyceksin bunlar bence bi anne için çok değerli anlar ben bunu doktorum dedikten sonra vazgeçmiştim doktor kafanı omzunu oynatma dedi sonra yastığımı ayarladı ne yüksek ne alçak olacak şekilde benim hiç baş ağrım olmadı inşallah sende evladını sağlıkla kucağına alırsın ❤

Kız sende benim gibi hiç ara vermedın dmi benim oğlum 20 aylıktı kızım doğdu seninki kaç aylık oldu 
(1,641 puan) tarafından
Benimki 14 aylık olacak yeni kızım doğduğunda. Ben de spinal istiyorum ama o ağrı çok kötü sen yaşamadığın için bilmiyorsun çocuğumu emziremedim hiç. Mama kullandı. Genel anestezinin daha kötü olduğunun farkindayim aslında hiç istemiyorum ama eğer ağrı olmayacaksa mecbur bunu tercih edicem. Bir de bir şey soracağım. Doğumdan ne kadar süre sonra ilk çocuğunu kucağına almaya başladın.
(33 puan) tarafından
Canım ben gurbetteyim sağolsun kayınannemden de hiç hayır yoktu eşim anca bi hafta kalabildi yanımda bi hafta sonrası mecbur kaldım beşiğinde bindirdim mama sandalyesine falan bindirdim ama sürekli kucağımda kalmadı
0 oy
(2,257 puan) tarafından

Genel anestezi ile doğum yaptım ama benimki keyfi olmadı 20-30 dkya kendime geldim biraz geç döndüm hayata galiba anestezi doktoru beni uyandırmaya çalışırken çok saldı kendini demişti tabi ben bunu duydum onlar uyuyo sanıyo ama :) omuz ağrım vardı sadece sanki ağırlık koyulmuş gibi. Nescafe ile oda geçti. 

0 oy
(442 puan) tarafından
Ben genel anestezi oldum herhangi bir baş ağrım olmadı 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 192 göst.
8 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 1,321 göst.
1 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Firatvegulunannesi (238 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 65 göst.
2 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Kizlarim herseyim... (1 puan) tarafından soruldu
+2 oy
14 cevap 740 göst.
26 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Selo De Bana (25,214 puan) tarafından soruldu

408,339 soru

12,267,607 cevap

37,511 kullanıcı

Kategoriler

...