0 oy
769 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (9 puan) tarafından
Mrb kızlar ben geçici olarak kaynanamdayim 6 aylık bebeğim var gece sürekli uyanıyor zaten sabaha karşı uyuyoruz saat 11 de uyandık kaynanamin yegenleri hepsi evli çocuklu aramış gorumcemi annenlere bebek görümüne gidecez diye evde de bişey yok birgün onc si ya da sabah erkenden arasalar bıseyler hazırlanır ama ben bu saate ne yemek yapacam ne ara alışverişe gideceğim bende dedim bisküvi Cay kahve çekirdek vs koyarim önlerine sinir olmakta haksız mıyım lütfen söyleyin 

21 Cevaplar

+1 oy
(3,187 puan) tarafından
Boş ver kendini strese sokma daha iyi işte uğraşıp yorulmazsın ne varsa yenir içilir yeter 
(51,338 puan) tarafından
yiyip gelsinler
(5,993 puan) tarafından
zaten oyle bi iki saat onceden haber verilen yer icin haver verenler gorgusuz yaratik degilse insan gbi insansa dusunceliyse. gec haber veriyim ki hazirlik yapip zahmete girmesinler diye gec haber verir. dusunceli oldugu icin. ama kimisi de car kapi  birazdan geliyoruz der o da dusuncesizlginden haberi gec verir. yani bence gec haber verilmesi degil gelen kisilerin ne tiyniyette oluo olmadigi mevzu
(5,993 puan) tarafından
yemek istiolarsa herkes birer cesit yapicak sen cayi demle 1 saate geliyorz dicekler. sen gene aparatif cerezdi biskubidi hazirlarsin. lafinida sokarsin onceden haber vereydi iz keske dunden hazirlik yapardik boyle de gecistirdik mecbur son anda kusurabakmayin falan  dersin. yaptiklari hatayi anlarlar
(1,075 puan) tarafından
Yemek istiyoruz ne demek yâ hû malzemem yok de
(9 puan) tarafından
Valla ya artık ya görümcem yalan söylüyor ya onlar çok görgüsüz evde yardımcım da yok ki
-Reklam-
0 oy
(13,567 puan) tarafından
Evde ne varsa onu koy bosver son dakika işine bende sinir oluyorum maalesef eşimin tarafı da öyle 
(9 puan) tarafından
Ama görümceme açız kahvaltı yapmadık demiş yani yemek yapsinlar
(13,567 puan) tarafından
Olur paşam bide ne yemek istediklerini soyleselermis.
tarafından
Yuh yemek yok diyecen ezdirme gorumcen malına soyleyim
(3,558 puan) tarafından
Gorumcen hazırlasın ozmn
(3,558 puan) tarafından
Aç karnını doyur da gel nefret ederim böyle insanlardan el8n evinde ymek yemeye mi geliyon ne zmn misafirliğe gidecek olsam coxlugumu çocuğumu doyurrum tok olsalar bile mutlaka doyurrum ki orda böyle bı durumla karşılaşmış olmak istemem
0 oy
(12,534 puan) tarafından
Niye strese giriyosunki ben habersiz misafiri daha cok severim :) koy biskuvi kahve kuruyemis ne varsa tamam
(12,534 puan) tarafından
Oldu canim. Oda başka hikaye. Merkezi bi yerdemisiniz bari marketten biseyler alacak kadar. Ya yuzsuz insanlar
(51,338 puan) tarafından
hicte yapmam ne buluyosa yesin bebek görmeye zaten beklenti icinde gidilmez
(12,534 puan) tarafından
Kiz olur ya bazen evde peynir bile olmadigi oluyo yani
(9 puan) tarafından
Merkezdeyiz eşim gitti bisküvi çerez falan aldı elimden gelen buydu
(12,534 puan) tarafından
Misafir umdugunu degil buldugunu yer canim valla yapacak birsey yok
0 oy
(2,489 puan) tarafından
Bunu bana esimin tarafi yapardi genellikle ve her geldiklerinde haberli gelseydnz bisiler hazrlardm  3cocukla ani misafrlerw hazrlik yapamiyorm diye laf dokardim sonuc artik bi iki gun onceden haber verirlerkj ama yuzlerinede laf sokmaktan ziyade budahakine haber verin diye uyarirdm.bence sende soyleyebiiirsn.
(9 puan) tarafından
Açıkçası sabah erkenden de haber etseler en azından bıseyler hazirlardim onlar yemek istiyor da ben bebekle 20 dk da alışveriş ve yemegi sigdiramam
(2,489 puan) tarafından
Bosver ne bukurlarsa onu yesinler canm ozman kendileri kasinmis yada gelirken getiriversnler
0 oy
(1,802 puan) tarafından
Sen niye düşünüyon kaynanan düşünsün onun evine geliyolar cnm sonuçta. Kaynanan sana derse bişeyler getir sende evde ne varsa onu koy yada hemen bir kek cırp patates piyazi yap 
(9 puan) tarafından
Kaynanamın fırını yok tavada helva yaptım zaten çerez bisküvi Cay kahve
0 oy
(51,338 puan) tarafından
kaynanan ev sahibi o düşünsün 
(9 puan) tarafından
İşte Keşke düşünse ona göre sanırım doğa üstü guclerim var hemen yemekleri yaratirim bende dedim ya geceden haber edeceklerdi ha da evde yemeğini yer çay kahveye gelirlerdi öğlenin ortası bı bebekle ki kendi evimde değil ki bişey yok evde markete gitsem en az bı saatim gider mahale bakkalı vardı eşim aldı çerez falan
0 oy
(1,783 puan) tarafından
En iyisini yapsan bile bir kulp bulunur eminim "İnsan nankör dur"İbaresi okumusdum tam hatırlamıyorum başını sonunu şuan. Oyuzden kendinizi paralamayin.biskevit neleri yetmiyor bebekli kadınsın aman:)
(9 puan) tarafından
Ben olsam bebekli bı anneye yük olmamak için dışardan bıseyler alır götürürüm onun bı çay vermesi bile tüm ikramlara bedel çünkü hem habersiz gidecem hemde bana ziyafet hazırlamasını isteyecem
(1,783 puan) tarafından
Bu şöyle misafir göremedik ya ona yanıyorum
0 oy
(67 puan) tarafından
Kaynanan niye ypmyr
(9 puan) tarafından
Güzel soru benden bekliyorlar o yapmayı pek bilmiyormuş bı pilav ayran yapıp önlerine koyacakms ki iyice rezil olayim
0 oy
(4,304 puan) tarafından

HAKSIZSİN EVET BİR GÜN ÖNCEDEN ARAMAK ARANMAK DOĞRU OLANI AMA O AN AKIL EDEMEDİLER BELKİ BU KADAR KENDİNİZİ YUKSELTMEYİN NE GÜZEL İNSAN YERİNE KOYMUŞ ÖNEMSEMİŞ SENİ BEBEĞİNİ GÖRMEYE GELİYORLAR BUNUNLA ONURLANMAN GURURLANMAN LAZIM 2 YUMURTA KIRIP BİR KEK YAPMAK ZOR DEGİL EKSİK MALZEME VARSA CARSİDAYSAN 2 DKK ALİNİR KÖY GİBİ BİR YERDEYSEN KOMŞULUK VARDIR ZATEN BİRİNDEN RİCA EDERSİNİZ 

Böyle postlara denk geldikçe ne biyere gidesim geliyor nede gelen birini kabul edesim geliyor 

tarafından
Sen kendi tarafın ve eşinin ailesini dört dörtlük ağırlıyorsun sanırım
Kaynanani görümceni eltini vs
(4,304 puan) tarafından
Yani sen zaten onlarla yaşıyorsun agirlama derdin yok

Rabbime şükürler olsun bu halimle bile aniden geliyorum diye arayana bile buyur diyorum ve mutlu oluyorum
tarafından
Eşinin tarafını kabul etmedigin için diyorum
O zaman bir başkasıda  sana eşinin annesi o ne yaparsa yapsın kabul edin diyebilir   Kendi ailen ne yaparsa yapsın affedip eşinin ailesini bahane ediyorsun diyebilir
(9 puan) tarafından
Neden bu kadar parladin ben burda misafirm ve kaynanamın evinde çaydan başka bişey yok gece boyunca uyumayan sen değilsin ki bazı insanlar evet gelir evde ne varsa koyarsın önüne ama bazıları da çok şey beklerler senden sanırım sen çok dört dörtlük Sun ya da kendini burda öyle gösteriyorsun hiçbir anne bebeği o kadar küçükken ve huysuzken köşeye atıp ta habersiz gelen insan için kolu komşuya gitmez ki burda da hiçbir komşuyu tanımıyorum kendini çok iyi gösterenler den her zaman korkarım çünkü sinsidirler
tarafından
Kimsesiz 34 neden açıklama yapma gereği duyuyorsun ki
Onunda esinin anne babası geliyor diye onurlanmasi gururlanma gerekiyor ama kabul etmiyor biliyorsundur
Kendi ailesi sadece varsa yoksa  ahkam kesmek kolay klavyeden
Eşini doğurup buyutmus o kadın iyide olsa kötüde olsa eşimin annesidir diyip dört dörtlük ağırlamasi gerek o zaman onunda  işine gelmiyor demekk8
(4,304 puan) tarafından
Valla ben onun eşimin annesi benim ailem diye ayırt etmiyorum acik konuşmak gerekirse kim yanlış yaparsa hayatımızdan cikar örnek vereyim

2 evlat verdim toprağa kaynanam oh iyi oldu dedi evet simdi evime almıyorum

Kendi oz babam oğluma küfür etti 2 yıldır onunda suratına bakmıyorum evime almıyorum  

Tek uyumayan bebek sizinkiler değil bebeklerin %99 u uyumuyor zaten
tarafından
Bir anne evladının çocukları için durduk yere oh oldu demez vardır bisey  oda sinirli iken demiştir.
Konudan bağımsız ama herkesi sil sil nereye kadar kimse 4 4 luk değil herkes kendindeki hataya ayıba baksa aslında herkes gül gibi geçinir gider .
Ben olsam eşim için konuşurum  ailesiyle gorusemedikten sonra yazık günah
Dünya benim etrafımda dönmüyor nasıl benim annem ablam geliyorsa eşiminde öyle olmalı
(9 puan) tarafından
Bilmiyordum sandım ki eşinin ailesine dört dörtlük o yüzden beni böyle lincliyor onun yaptığı daha kötü
(9 puan) tarafından
İnsan ayırdığın için sana hava hoş tabi eşini ailesinden ettin o adamın da hakkı var anne babasının gelmesine ne yapmışlarsa yapmışlardır gören de seni misafirperver sanacak
(4,304 puan) tarafından
Ya boş yapmayın Allah aşkına  ya sizde iki EVLAT ACISI yaşayın ondan sonra gelin bunları tartışalım kimsenin siniri beni ilgilendirmez kimsesiz sende çok rahatsızsan sığıntı olma git kendi yuvani kur kendi yuvanda yaşa ben bugün tamm desem eşim kabul etmez hata 1 olur iki olmaz ben o çocuklarda onun torunuydu kimse kusura bakmayacak sizin şu anki derdiniz olmasını istediginiz seyi başkasının yaşaması zorunuza gitti
(9 puan) tarafından
Bu arada oh olsun diye eve almıyorsun anne babasını benim annem morgtayken anne babası halay müziği açtı son ses kendi evimde ama kendi karakterleri yine de ne zaman evime gelseler dört dörtlük agirlarim senin gibi anne oğlu ayirmiyorum insanları yargilayacagina keşke aynadan bı kendine baksan
(9 puan) tarafından
Çok şükür kimsenin yaşantısı zorumuza gitmez ama herkese yargı dagitacagina bı dönüp kendine bak herkes bu hayatta biseylerle sinaniyor ama bu demek olmuyor ki vicdanını kaybetsin sığıntı değilim çok şükür kendi evim de var senin yasayamadigin güzel bı hayatımda var burda misafirm sadece ama sana da üzülüyorum açıkçası bi öfke bı kötülük dolu için herkesi dibe çekmeye çalışman
(4,304 puan) tarafından
Valla ben kimseyi ayirmadim eşim karısına çocuğuna sahip çıktı yaşadımiz ili bile değişti  sadece gülüp  geçiyorum Rabbime şükürler olsun 4+4 lük yaşıyorum ben eşimle çocuğumla hayatımı keşke herkes böyle hayat yasaya bilse derim yani seven sayan bir eşe sahibim
(9 puan) tarafından
Baktığımızda çoğu insanın koca tarafı çok kötüdur belki onlarda istiyordur silip kendi kocası çocuğuyla yaşasın ama eminim onların vicdanı bunu kabul etmiyor.herkes sizin gibi kocasını ailesinden ayırıp vicdanı rahat bisekilde yaşayamaz o da büyük marifet açıkçası
(4,304 puan) tarafından
Hahahaha güleyim boşa gitmesin  ben kimseyi ayırmadim eşime de asla ailenle görüşemexsin demedim benim ailem sensin dedi olayı kapatti o yüzden vijdanim rahat böyle yorumlar hoşuma gidiyor devam et kahvemi yudumlayarak okuyorum
tarafından
Seni sevip saysa ne Allah ne diyor o önemli annenin kafir dahi olsa annedir
Ki sen annesiyle gorusturmemk için şehir değiştirmişsin pes artik
tarafından
Su dünya için eşine ahiretini yaktirmissin bumu sevgi bumu aşk?
tarafından
Annesini babasını sevip saymıyor beni saysa ne doğuran buyutenden vazgeçmiş yarın Birgün sanada bay bay derse sasirma
tarafından
YAa çok iyi yapıyorsun kahveni yudumlayarak:) kendi kendinize olun bitin işte karı koca :)) ha bide senin kendi ailen
(4,304 puan) tarafından
Zekle bebeğim herkese nasip olmuyor işte kadını doğumda bile arayıp sormamislar kalkmış kovası onların yanında sığıntı gibi yaşatıyor birde adamim diye geziyor yaptığı yorum ile paylaşımlarınız bile uyuşmuyor
(4,304 puan) tarafından
Soda istermisiniz hazmedemediniz belli ☺️☺️☺️ ay çok güldüm sayenizde allahta sizi güldürsün hadi iyi geceler
tarafından
İnsan yaşattığı yaşamadan ölmez senide evladından ayıran seni gibi berbat bir gelin çıkar merak etme ha cikmazsada sevinme öbür taraf daha zor
tarafından
Kadin duruşunu bozmamis karşısındaki iyilikte yapsa kötülükte yapsa iyilikle karşılık vermiş senin gibi bir gelin değil gerçi sen gelinde değilsin kimse yok gelinlik yapacağın da ..
(4,304 puan) tarafından
Evet ben kabul ediyorum bunu kendimde diyorum ben kimsenin gelini değilim kocamın karışıyim çocuklarimin annesiyim evimin kadiniyim  dinen de kimseyi bakmak zorunda değilim......
tarafından
Sen zorunda değilsin tabiri ama esin zorunda
(4,304 puan) tarafından
Ben eşime görüşemezsin bakmazsın edemezsin demiyorum hiç bir zaman sorun etmedim tersine yeri geldi anneni ara diye söyledim ama ben muhattap olmam olmak zorunda değilim
(9 puan) tarafından
Rabb'im bizi senin gibi olandan korusun yarın öbür gün ağlarsın kocam beni su kişi için terk etti evet duvarıma girip geçmiş sorumu okumussun ben herşeyi ilk önce Allah için sonra eşim için yapıyorum ha yarattıkları için eşim silebilirdi onları ama ben vicdanen rahat olmazdım ben kim ne yapmışsa hesap gününe Allah a bıraktım kimseyi annesinden ayiramam ha kocam kendisi bile silse ben kabul etmem kötü de olsa anne oguldur yarın ölse bı ömür vicdan azabı çeken kocan olur merak etme
(4,304 puan) tarafından
Dur dur yazmaya başladın kahvemi yapayım sodani neyli istersin suan sade var idare et olurmu meyveli yasak o yüzden almıyorum evime
0 oy
(17,914 puan) tarafından
Hiç bir şey koyma hatta ben olsam benim işim var diye dışarıya çıkarım eşimin bir teyzesi geldi öyle ağırladık ağırlamasına ama annesine de dedim lafımı çalışıyorum bir haftasonum var evim temiz mı müsait miyim diye soran yok diye kadını seviyorum normalde sevmesem müsait değiliz deyip çıkardım işin içinden 
(9 puan) tarafından
Ya bı çaya razı gelip senin durumunu mahzur görüp laf etmese yine tamm ama hem haber verme hemde yemek iste yetistiremez ki insan
0 oy
(310 puan) tarafından
Haklısın bende sinir olurum insanlık hali evin kirli olur hasta olursun ya da evde olmazsın bunları düşünen yok geçen benim de başıma geldi tam hazırlandık çıkacağız eşimle kahvaltıya gidecektik telefon geldi anneannengil sana geliyorlar diye o kadar sinir oldum ki müsait değilim dedim yarın gelsinler o zaman dedi tamam dedim ayıp oldu diye Kozaklı tatilini de iptal etmiştim sabah kalktım bekledim bekledim kimse de gelmedi o yüzden seni çok iyi anlıyorum 
(1,161 puan) tarafından
Sen o hadsizlere bakma canım burda beğeni kasmak için saçmalıyorlar. Bakıyorum her posta negatif yorum yapıyor o şahıs. Mayası kavga dövüş istiyor. Merak etme biz seni çok iyi anladık. Ben bu ara hiç misafir kabul edemiyor mesela. Çünkü 5 aydır tuvalet alışkanlığı kazandırmaya çalıştığım evin her yerine işeyen bi çocuğum var. Ne zaman çişini tamamen öğrenirse o zaman çağıracağım misafirleri.
(310 puan) tarafından
Misafir sevmeyen de var canım benim kuzenimin eşi misal sevmez misafir biri geleceği zamanda ne yapacağını şaşırır ama haklısın yani hem dört dörtlük isteyip hem de cat kapı gelmeleri yanlış ayrıca insan biraz utanır Cat kapı gidip de dört dörtlük istemeye
(9 puan) tarafından
Gerekli bı sebebiniz var bazen bulunduğumuz durumlar şartlar olsun misafir ağırlamaya uygun olmuyor ve çoğumuzun çevresinde anlayışız insanlar vardır dört dörtlük hizmet bekleyen gelip evi inceleyip kusur bulan memnun olmayıp dedikodu yapan insanın halinden anlamayan
(310 puan) tarafından
Valla öyle bazen kızımdan temizlik yapamıyorum durmuyor diye arkamdan çok dedikodu edildi o yüzden haklısın canım ben bir evimin durumu her zaman müsait olmuyor iki kendime göre planlarım oluyor o yüzden sevmiyorum habersiz gelinmesini
(9 puan) tarafından
Aynen öyle
0 oy
(6,081 puan) tarafından
Ben direk müsait değilim derdim ay hiç sevmiyorum öyle şeyleri ev müsait mi sen müsait misin soran yok 
(9 puan) tarafından
Valla ya herkes misafir sever ama yola çıkıp ta biz geliyoruz diyeni de kimse sevmez çünkü öyleleri bı kuru çayla memnun olmazlar
(6,081 puan) tarafından
Evet evet kuru bir çay bıraktı önümüze diye bahaneleri hazır olur
0 oy
(1,693 puan) tarafından
Başıma gelmedi ama bir kişiye bunu yaşattığım için vicdan azabı çekiyorum ama benim dışımda gelişen bir olaydı eşim askere gitmişti bende tabi kayinvalidemlerde kalıyorum akşamdan dedi ki yarın abingile gidelim ( eltimgil) bende rahatsız etmeyelim anne çocuk falan var dedim yok bişey olmaz dedi neyse dedim bari poğaça yapayım giderken sabah erkenden kalktım poğaça yaptım 2 tepsi yola düştük kayınvalidem eltimi aradı biz geliyoruz diye ben şok oldum anne dedim sen demedin mi akşamdan yok dedi akşam geç olunca demeddim dedi e bari mesaj atsaydin dedim aman ne olacak evini mi yicez dedi düşüncesiz o kadar sinirimi bozdu ki gideceğimiz mesafe de 45 dk fln kadın ne yapsın gittik yüzü biraz asıkti ama gerçekten hak verdim ve kendimi çok kötü hissettim bir suçum olmamasına rağmen 
(9 puan) tarafından
Sizin bı sucunuz yok ama suratı sizin gitmeniz için asik değildir emin ol belki hazırlık yapamadığı için sizi iyi agirlayamayacagi içindir ama sizin bunu anlamanız bile güzel bazıları üstüne bı kusur eksik bulur kotuler
0 oy
tarafından

Bende gideceğim yere son dakika haber veririm ki hiç bir hazırlık görmesin diye:) Belkide onlarda öyle düşünmüş olabilir 

(9 puan) tarafından
Yoo kahvaltı yapmadık dediği de saat 11,30 görümcem de dedi bize yemek hazırlayın demiş diye
0 oy
tarafından
Koy kuru çay yallah haklısın kuzum
(9 puan) tarafından
Valla bisküvi çerez bı de helva yaptım çay kahve o şekil agirladim bı yandan bebegim de durmuyordu
tarafından
Vlla uğraşma bence daha ne yapılan bosalda semer yesinler
0 oy
(1,497 puan) tarafından
Seninki yine gelmeden aramış bugün kalktım yüzümü yıkarken telefonum çalıyor eski oturduğum yerden komşum açtım telefonu hayırdır abla bu saatte rüyanda mı gördün dedim kapıdayız sana kahvaltıya geldik açıver kapıyı dedi bir açtım ki 3 kızıyla süpriz yapmış bana bende şok geçirdim keşke haber verseydin dedim bugün belki işim vardı belki müsait değildim dedim kocan göreve gitmiş ya müsaitsindir dedi girdi içeri 
(9 puan) tarafından
Yuh o kadar da değil seninki gerçekten daha kötü olmuş eşinin evde olmadığını biliyor da o günü kendine ayrıldığını ya da belki eşin yok diye o güne yapman gereken işlerin olduğunu bı planın olacağını bilmiyor mu bı de komşun
(1,497 puan) tarafından
Kendisi bu konularda biraz düşüncesiz malesef bende gönül kırmamak için biraz sessiz kalıyorum galiba
(9 puan) tarafından
Birgün sende aynısını yapsana ona
(1,497 puan) tarafından
Benimde aklımdan geçti nasıl oluyormuş anlasın diye ama kocası çok beyefendi bir abi ona bu saygısızlığı yapamam
0 oy
(252 puan) tarafından
Çok şükür oyle değiller ama olsa bile kaynanam buzluktan haşlanmış ne varsa 2 dk da yapar gelende hemen sofraya oturcak değil ya Bi 10 15 dk beklesin yani 

Yemekleri yaparken bende markete giderim çayın yanına bisey almaya ekmek yoksa ekmek almaya böyle geçinip gidiyoruz 4 senedir ama normal zamanda yemekleri ben yaparım markete ekmeğe kaynanam gider 
0 oy
(4,375 puan) tarafından
Cat kapı gelen ikramligini alıp gelsin bir zahmet 
0 oy
(11,446 puan) tarafından

Yeni evliyken çok yaparlardı öğlen gelip akşama kadar gitmezlerdi akşam yemegini yer çay meyve yer öyle giderlerdi misafir evin bereketi evet ama böyle de olmamalı insanın eli ayağı dolaşıyor çay yemek tatlı derken 3 ay kadar kaynanam kaldı bende telefonda birilerini davet eder kapı çalınca haber verirdi 

0 oy
(673 puan) tarafından
Kendini strese koyma ve üzülme evinde ne varsa onu ikram edersin. Kimse kimseden üstün değil böyle durumlarda onların anlayışlı olması gerekirdi. bebekli eve çat kapı gidilmeyeceğini bilmeleri lazımdı. Hatta geldiklerin de dersin ki; bebeğim bu aralar huzursuz bebekle hazırlık biraz zor oluyor, daha erken haber verseydiniz ben de ona göre hazırlık yapardım.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 302 göst.
18 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Sunehriiii (1,809 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 325 göst.
15 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 434 göst.
18 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde nur120302 (53 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 769 göst.