Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
Çocuklarda Konuşma Gelişimi ve Tuvalet Eğitimi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
0
oy
113
göst.
12 Kasım 2024
Aile & Aşk
kategorisinde
Eda00
(
737
puan)
tarafından
soruldu
Hanımlar oğlum 2 yaş 9 aylık konuşma becerisi tam oturmadı bide utangaç bir çocuk kendisini az çok ifade edecek kadar konuşuyor mesela silgiyi gösterip bunun adı kalemmi silgimi diye sorsam hayıır değil onun adı silgi kalem değil diyor ****** isimleri sayabiliyor seslerini çıkarır 1 den 10 kadar rakam biliyor ama halen çevremdeki bir çok insana göre konuşmuyor konuşma geriliği var ablamın oğlu 4 yaşında hatta 5 girecek son 3 aydır konuşmaya başladı ablam hep bir problem var diye doktor doktor gezdi şuan da susturmak için uğraşıyor :D yani anlamıyorum elbette konuşacak sağlik sorunu olmadığı sürece bunu neden sorun edeyim anlamıyorum tuvalet eğitimi veremedim 3 hafta denedim olmadı 1 kez bile tuvalete gitmek istemedi doktor zorlama demekki hazır değil bahara tekrar dene dedi sizin çocuklarda durum nasıl hanımlaz özellikle tuvalet eğitimi en çok kafamda büyüttüğüm şey o konuşma elbet ilerliyor
sohbet♥️muhabbet
aile
tavsiye-fikir
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
5
Cevaplar
0
oy
12 Kasım 2024
Hediye&HM
(
5,917
puan)
tarafından
cevaplandı
Bnm oğlum 22 aylık anne baba dede nene der misal bı kaç sarki müziğine mırıldanarak eşlik eder ama söyleyemiyor 10a kdr sayar birlikte sayarız tabi. Fakat konuşmuyor ismine seslensem hii diyor. Gorumcemin oğluyla aralarında 1 ay var bnmkinsaha büyük ama küçüğü konuşuyor anlatıyor bmmkinde ses seda yok .
Bazen bende kafaya takıyorum ama konuşur inşallah diye . Her çocuk aynı değil tabiki ama kızım onun gibiyken konuşurdu
Tuvalet eğitimine gelmişken daha küçük gibi kızım 32 aylıktı ama baya konuşur idrak ederdi bazı şeyleri sen bilirsin şimdi çocuğunu eğer idrak edebilecek kivamdaysa dene derim ama anlamiyorsa şimdilik bekle baharı derim . Bana sorsan ben kucik derim;)
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
0
oy
12 Kasım 2024
Cnsuuu
(
382
puan)
tarafından
cevaplandı
Erkek çocukları genelde biraz daha geç tuvaleti öğreniyor ve konuşma olarakta gecikme yaşanabiliyor kesin bilgi mi bilmiyorum tabi ama çevremde de öyle gördüm.Benim kızım var çünkü çevremde ki arkadaşlarımın erkek çocuklarına göre çok önceden halletmişti hepsini. Olur zamanla 3.5 yaş kimisi öğreniyror konuşma da 5i buluyor ama doktora konuşma için götürün isterseniz.
13 Kasım 2024
Eda00
(
737
puan)
tarafından
yorumlandı
3 ayda bir problem olsada olmasa da götürürüm doktora hani genel muane için bile olsa doktor sıkıntı değil dedi bu yaşlarda olupda daha anne baba bile demeyen çocuklarda var senin ki şarkı bile söyliyormuş zamanla açılır konuşma geriliği herhangi bir problem olduğunu göstermez dedi bizde zamana bıraktık
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
13 Kasım 2024
Yumurtabitmis
(
967
puan)
tarafından
cevaplandı
Kızım 32 aylık, konuşmasında sıkıntı yok çok şükür ama tuvalet olayına henüz başlamadım. Altına yaptıktan sonra yaptım diyor, ki öncesinde de söyleyebilir ama istemiyor. Ben de bahar - yaz dönemine bıraktım.
13 Kasım 2024
Eda00
(
737
puan)
tarafından
yorumlandı
Ayyy en çok gözümde büyüttüğüm mesele o umarım bizi yormadan öğrenirler
13 Kasım 2024
Yumurtabitmis
(
967
puan)
tarafından
yorumlandı
Valla bende endişeliyim. Umarım en güzel şekilde atlatırız.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
13 Kasım 2024
Ben Zambak
(
320
puan)
tarafından
cevaplandı
Konuşma ile alakası vardır tabi ama benim kızım da 27 aylık oldu konusmasi çok iyi çok sosyal ama tuvalete gelince sıkıntı büyük . Herkes çok şaşırıyor nasıl tuvalete alışmadi diye . Tutamıyor bence bende bahara bıraktım. Arkadaşımın oğlu bir kaç ay büyük konuşma sıfır ama tuvalete alıştı . Tamamen çocukla alakalı bence .
14 Kasım 2024
Eda00
(
737
puan)
tarafından
yorumlandı
Lavaboya erken daha ya her çocuk iki yaşında öğrenmiyor çevremdeki komşularım 4 bitecek çocuklari yeni öğrendi tuvaletini konuşmasına takılmıyorum kendini ifade ediyor işine gelirse herşeyi konuşuyor sadece çekingen hyvnları biliyor adını çıkardığı sesleri filan taklit eder rakamları harfleri bilir gördüğü herşeyin ismini sayar sadece sular seller gibi çen çen konuşmuyor:D onu sorun ediyorlar
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
13 Kasım 2024
indigo
(
2,836
puan)
tarafından
cevaplandı
Bizim doktorumuz 3 yaşa yaklaşmadan tuvalet eğitimi önermiyorum dedi. 34 aylıkken başladım ben de. Çocukların popo kasları anca o zaman güçleniyormuş. Şu erkenden çocuğa tuvalet öğretmeye çalışanlara sinir oluyorum. Yazık değil mi bebeğe ya. 2 yaşında bir bebek nasıl ıkınsın sağlıkla. İleride bir sürü bağırsak derdi olacak.
13 Kasım 2024
indigo
(
2,836
puan)
tarafından
yorumlandı
Bu arada sizin çocuğunuz için demedim bunu yanlış anlaşılma olmasın :)
14 Kasım 2024
Eda00
(
737
puan)
tarafından
yorumlandı
Yok estağfurullah zaten zorlamadım asla kızmadım zorla alıp lavaboya götürmedim sadece bezi çıkardım çişin varmı diye sorup kendi gönlü ile lavaboya götürdüm ama asla yapmadı lavaboya o yüzden bende özgür bıraktım kendi öğrenmek isteyene kadar dursun bez elbet öğrenecek geç olsun güç olmasın
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
İlgili sorular
0
oy
8
cevap
166
göst.
22aylik erkek bebek gelişimi konuşma süreci
28 Kasım 2024
Aile & Aşk
kategorisinde
Hediye&HM
(
5,917
puan)
tarafından
soruldu
tavsiye-fikir
bebek
yardim
aile
0
oy
3
cevap
96
göst.
23 Aylık Çocuğun Konuşma Gelişimi Hakkında Annelerin Deneyimleri Neler?
29 Aralık 2024
Sağlık-Diyet-Spor
kategorisinde
Smge
(
1
puan)
tarafından
soruldu
0
oy
6
cevap
133
göst.
15 Aylık Bebeklerde Kelime Gelişimi: Normal Mi, Yoksa Konuşma Geriliği Mi?
21 Ocak 2025
Çocuk & Ebeveyn
kategorisinde
Anneymben
(
906
puan)
tarafından
soruldu
+2
oy
6
cevap
143
göst.
34 Aylık Oğlum Konuşmuyor: Terapiden Sonra Konuşma Gelişimi Bekleyebilir Miyim?
15 Ocak 2025
Diğer
kategorisinde
GSmsl
(
847
puan)
tarafından
soruldu
411,225
soru
12,378,296