0 oy
209 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (959 puan) tarafından
Kızlar psikiyatriye gitmiştim baş dönmesi için bana xanax verdi ama bagımlılık yapıyor mu endişeliyim bilen var mı?

7 Cevaplar

0 oy
(1,532 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Sıkıntın sadece baş dönmesi mi canım başka ne sıkıntıların var
(959 puan) tarafından
Evet ama son 1 haftada ise yoğun panik atak ve boşluk hissi de vardı
(1,532 puan) tarafından
Panik atak ta neler yaşıyorsun anlatırmısın
(959 puan) tarafından
Ani kalp çarpıntısı ve yerimden sıçrama dalgınlık hissizlik ağız kuruluğu titreme baş dönmesi seslere duyarlılık mutsuzluk tatsızlık vs vs
(1,532 puan) tarafından
Peki böyle olunca kendini nasıl sakinleştiriyor sun canım
-Reklam-
0 oy
(11,926 puan) tarafından
Canım nasıl basit bir baş donemsine zanax verir.o çok ağır bir psikolojik haptir.uyutur.baya intehar etmeye meyillilere veriliyor
(959 puan) tarafından
Valla hemde iki ilaç verdi biri xanax biri paxera içiyorum ama korka korka içiyorum cidden bagımlı olmaktan da korkuyorum gerçekten iki arada bir deredeyim 3 aydır baş dönmesinden müzdariptim panik ataklar da başladı son zamanlarda ve şimdide ilaç kullanıyorum napacagım ben yaa
(11,926 puan) tarafından
Ama panik atak ta varmış bacım ben sadece baş dönmesi sandım.
(959 puan) tarafından
Evet oda son 1 haftaydı başlamıştı malesef gittim ve bu ilacı verdi hakkında cok şey duyuyorum bişeye bagımlı mı yaşayayım cok çaresizim sen nerden biliyorsun bu ilacı
(11,926 puan) tarafından
Kimse bağımlı kalmıyor bacım.oncelikle korkma sadece diğer ilaçlardan daha yavaş bırakılıyor.doktor ne dediyse aynen iç.
(959 puan) tarafından
Doktor iç 1 ay sonra gel dedi bana ben paxerayı içemedim ağır yan etkileri yüzünden xanax ise beni cok düşündürüyor herkes bagımlılık yapıyor diyor ben zaten iyi olmak için çabalarken dahada kötü olmak istemiyorum
0 oy
(5,104 puan) tarafından
İki ay kullandım dünyam karardi resmen bırakmak için de bir okadar süre lazım öyle hemen bırakayım diyip birakilacak bir ilaç değil canm ben anksiyete panik atak tedavisinde kullandım 
(5,104 puan) tarafından
Canım ben bırak da diyemem bırakma da diyemem ama bağımlı oluyorsun onu iyi biliyorum uykudan uyanamamalr hayal halüsinasyon görmeler
(959 puan) tarafından
Uykudan nasıl uyanamama peki ilacı bırakınca mı ilacı alınca mı uyanamıyoruz
(5,104 puan) tarafından
İlacı alınca canım bırakma süreci de yavaş yavaş bırakıyorsun dozu düşürüyorlar önce sonra haftada üç alıyorsun sonra iki bir derken ama yavaş yavaş iste
(959 puan) tarafından
Ben yarım yarım alıyorum günde iki defa bak sadece şu soruma cevap versen içim rahatlar benim yarım aldığım için 6 gündür 6 buçuk tane oldu henüz bıraksam dediklerini Yaşar mıyım :(
(5,104 puan) tarafından
Valla kuzum ne desem bilemedim yaaa yanlis yönlendirmek istemem
0 oy
(1,532 puan) tarafından
Ben bugün bi post açtım bakarmısın canım
(959 puan) tarafından
Bakayım canım
0 oy
(1,532 puan) tarafından
Nasıl oldu sıkıntılarınız nasılsınız
(959 puan) tarafından
Bugün iyi hissediyorum teşekkür ederimm sorduğun için
(1,532 puan) tarafından
Ay maşallah sevindim kardeşim
0 oy
(482 puan) tarafından
Korkulacak bi şey yok. Ben yıllardır çeşitli antidepresanlar kullanıyorum. Uyuşturucu gibi bağımlı yapmıyor. Sadece ilk kullandığın ilaç ilk 2 hafta rahatsızlık verebilir. Bunun sebebi ise vücudunun ilaca alışma sürecinden kaynaklı. 2 haftada vücut ilaca alışıyor ve artık sana rahatsızlık vermek yerine kendini iyi hissettirmeye başlıyor. Bu rahatsızlıklar baş dönmesi, mide bulantısı, psikolojik olarak kendini biraz kötü hissetmen gibi şeylerdir. Sabredip kullanmaya devam edersen 2 hafta sonra kendini iyi hissetmeye başlarsın. İlk zamanlarda rahatsızlık vereceğinden dolayı doktorun ilacı ilk hafta yarım hap şeklinde kullanmanı isteyecektir. Bu rahatsızlıkları biraz azaltabilir. 

Ayrıca bu ilaçları bırakmak düşünüldüğü gibi zor da değil. Zaten doktor kontrolünde bırakılıyor ilaçlar. Ben bir çok defa kendim bıraktım ilacı. Vücut ilaca alıştığı için kullanmayınca yine rahatsızlık verebiliyor. Ama bi kaç haftada rahatsızlıklar yok oluyor. Dediğim gibi, uyuşturucu gibi kötü bi şekilde rahatsızlık vermiyor. Normal baş dönmesi, mide bulantısı, kafa karışıklığı gibi ama çok değil. Zaten doktorun 1 ay sonra gelmeni istemiştir durum takibi yapabilmek için. İlacın sana iyi geliyorsa da kötü geliyorsa da doktora söylemelisin. Ona göre ilaca devam et veya bırak der. Çok geçmiş olsun. 
(959 puan) tarafından
Cok teşekkür ederim aradığım cevabı net aldım saol cok iyi aydınlandım :) doktora gidip ilaçlar iyi gelmedi diyeceğim bende
(1,532 puan) tarafından
Nasıl oldunuz dedim ama görmediniz
(482 puan) tarafından
Rica ederim. :) İnşallah iyi olursun canım.
0 oy
(3,618 puan) tarafından
Yeşil reçete ile satılan bir ilaç olduğu için uzun süreli kullanımlarda bağımlılık yapar bırakırken birden bırakmak iyi değil zaten ilacın dozu azaltarak bırakılır

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 107 göst.
0 oy
2 cevap 116 göst.
17 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 1111 (353 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 58 göst.
5 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nur29 (296 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 66 göst.
2 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Elanurtok (3 puan) tarafından soruldu

411,085 soru

12,373,754 cevap

42,643 kullanıcı

Kategoriler

...