Korkulacak bi şey yok. Ben yıllardır çeşitli antidepresanlar kullanıyorum. Uyuşturucu gibi bağımlı yapmıyor. Sadece ilk kullandığın ilaç ilk 2 hafta rahatsızlık verebilir. Bunun sebebi ise vücudunun ilaca alışma sürecinden kaynaklı. 2 haftada vücut ilaca alışıyor ve artık sana rahatsızlık vermek yerine kendini iyi hissettirmeye başlıyor. Bu rahatsızlıklar baş dönmesi, mide bulantısı, psikolojik olarak kendini biraz kötü hissetmen gibi şeylerdir. Sabredip kullanmaya devam edersen 2 hafta sonra kendini iyi hissetmeye başlarsın. İlk zamanlarda rahatsızlık vereceğinden dolayı doktorun ilacı ilk hafta yarım hap şeklinde kullanmanı isteyecektir. Bu rahatsızlıkları biraz azaltabilir.
Ayrıca bu ilaçları bırakmak düşünüldüğü gibi zor da değil. Zaten doktor kontrolünde bırakılıyor ilaçlar. Ben bir çok defa kendim bıraktım ilacı. Vücut ilaca alıştığı için kullanmayınca yine rahatsızlık verebiliyor. Ama bi kaç haftada rahatsızlıklar yok oluyor. Dediğim gibi, uyuşturucu gibi kötü bi şekilde rahatsızlık vermiyor. Normal baş dönmesi, mide bulantısı, kafa karışıklığı gibi ama çok değil. Zaten doktorun 1 ay sonra gelmeni istemiştir durum takibi yapabilmek için. İlacın sana iyi geliyorsa da kötü geliyorsa da doktora söylemelisin. Ona göre ilaca devam et veya bırak der. Çok geçmiş olsun.