0 oy
171 göst.
Diğer kategorisinde (1,307 puan) tarafından
Kızım 25 aylık gündüz bir uyku yapar, ama hep direnir ,ağlar ,zırlar ,çırpınır istemesede uykusunun olduğunu bilirim zar zor uyuturum.Bazende öğle saatlerinde uyumaz uyumaz alakasız geç akşam vakti uyumaya kalkar.Gece daha geç yatar gecede sürekli uyanır falan.Gece uyku vakti geldiğinde de reddetme ,ağlama ,zırlama sürekli oyun oynuyorum uykuya geçerken yani ne yapacağımı nasıl sevdireceğimi bilemedim.Mama içtiği dönemlerde daha kolay uykuya geçiyordu, içerken dalar giderdi şimdi çok fena.Şimdi öğle sonu ne yapayım, nasıl bir taktikle uykuya geçiririm deneyimlerinizi paylaşır mısınız ?

5 Cevaplar

+1 oy
(4,229 puan) tarafından
Biz 26 aylıkken öğlen uykusunu biraktik ,gece uykusuna 19;30 da geçmeye başladık

Uykudan sonra 8-9 saatlik uyanıklık süresi oluyordu uykuya öğlen uykuya yatma sureside akşam üzeri 16;00 gibiydi.

Bu sayede gece kesinti 12 saat uyuyordu sabah 07;00 /07:30 gibi kalkardı 
(1,307 puan) tarafından
Akşam üzeri 4 gibi uyuyorsa bırakmamışsınız gündüz uykuyu öyle mi anlıyorum ? Bu arada gündüz hiç uyutmadan 1 hafta denedim dahada kuduruk oldu , saatleece uykusuz olmasına ragmen gece 12 de uyudu
(4,229 puan) tarafından
Uykusuzluk huysuzluk yapar biraz yatma saatine yakın. Siz 19;00 gibi bir düş aldırın odasına alın bakın nasıl uyuyor ama uyku saatine yakın bol sevgi dolu temasli sakin yaklasin.

Ben oglen uykuya yatma saati 16:00 denknhelmeye baslayinca bıraktım o saatte dışarı çıkardım eve getirdim banyo yaptırıp yemek yedirdim uyuttum gece uykusuna geçti.
(4,229 puan) tarafından
Ağladıkça siz sakin ve sevgi dolu olun ,seni çok seviyorum canın benim anlıyorum çok yorucu bir gündü merak etme annene güven uykuya dalınca rahatlayavaksin gibi basit cümleleri bol sevi dolu sarılmalı söyleyin max 3 gün uyku öncesi ağlama biter
Ama her akşam aynı rutini uygulayın banyo saç kurutma sevgi dolu dakikalar yyafa kitap okuma vs gece uykusu önünde muhakkak kaliteli zaman gecireceginiz kısa anlar ve sakinlik çok önemli.
(1,307 puan) tarafından
Ne kadar detaylı anlatmışsınız, tekrar tekrar okudum yazdıklarınızı.Bu kıymetli bilgileri paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Benim mantığıma yattı deneyimleriniz.Umarım başarırız bu uyku meselesini tekrardan saolun bebişiniz ve size sağlık diliyorum.
(4,229 puan) tarafından
Teşekkür ederim, bize faydası oldu özelikle bu büyüme aralıklarında umarım sizde de işe yarayacaktır.Kolayliklar dilerim.
-Reklam-
0 oy
(1,010 puan) tarafından
mama içerken rahatlayıp uyuyorduysa şimdi de süt versen işe yaramaz mı ki?
(1,010 puan) tarafından
meyveyi sıkınca suyu çıkıyor ;) öyle yap içir. ya da taze inek sütü bulabiliyor musun bilmiyorum ama süt de biraz içmekle zarar vermez bence
(1,307 puan) tarafından
Teşekkür ederim ama bu taktikde işe yaramadı taze meyve suyunu püskürtüyor.Bir inat hali hep :/ başka başka meyveler denemek lazım belkide.
(1,010 puan) tarafından
tabi onları içerek uyuyacağı kesin değil. belki de hiç işe yaramaz da. acaba mı demiştim ben. aslında herkes diyor ki sakinleştir, karanlık ortam olsun, belki ince bi müzik, yavaş hareketlerle uykuya geçirin. hatta desteksiz kolayca uyutan da var. ama ben de başaramadım desteksiz uyutmayı mesela.
benimkiler uykuya direnmiyorlar ama destek istiyorlar ya kucağıma alcam, ya omzuma yatacak, ya dizimde olacak. en bilemedin yanına yatcam falan. desteksiz uyumuyorlar.
inşallah geçer bu zor günleriniz
(1,307 puan) tarafından
O sakin ortamıda ayarladığım oluyor işe yarıyor evet ama 1 saat sürdüğü oluyor.Ona da razıyım ama hastalık geçiş dönemi yada başka etken olduğu zaman o tutrurduğumuz yöntemde işe yaramıyor.Omzumda yatsın falan sorun değil benim açımdan uyuyorsa ,ama ne zamana kadar böyle sürecek , ne kadar doğru koca bebek oldular.Allah yardımcımız olsun.Duş rahatlatıyor biraz öyle devam edeyim bakalım
(1,010 puan) tarafından
bence 6,7 yaşa kadar sürmesi muhtemel. ben kendimi hatırlıyorum hatırlayacak yaştayken hala annemle yatmak istiyordum. ne kadarda kocaman oldular desek de bence bebekler hala. ve evet dediğin gibi bizim de 1 saat kadar sürüyor. çoğu zaman sabrım olmadığ için ben sallayıp uyutuyorum. bi noktada uyusun da nasıl uyursa uyusun deniliyor
0 oy
(5,853 puan) tarafından
Bnm oğlumda bu aralar öyle hastalandı bütün düzen gtti uyku saatinde bir ağlıyor kafasını yere vuruyor uykusu var biliyorum ama uyumuyor bende Zoraki uyutuyim vala 
(1,307 puan) tarafından
Çok garipler ya uykudan bayılıyodur emimim inat ediyor direniyorlar
(5,853 puan) tarafından
Biz daha inadiz pes etmek yok ben şimdi yatırdım zorla vala ;)
(1,307 puan) tarafından
Bende uyuttum ağladı ama yat dedim
0 oy
(622 puan) tarafından
Çözüm bulursan banada söyle nolur 1 yaş doğdu doğalı sevmiyor 
(1,307 puan) tarafından
koca bebek olduk aynı devam ediyor hastalık geçiş dönemlerinde hiç uyumak istemiyor.Uyumaktan güzel ne  var halbuki.Birazdan duşa sokacağım ondan sonra birseyler yedirip uyutmaya çalışcam bakalım
(622 puan) tarafından
Duş muş hak getire zapt edecem diye bi yerini incitcem diye korkuyorum o derece kendini şekilden şekile sokuyor kolay gelsin ben ikinci denemede başardım bugün akşama Allah kerim :D
(1,307 puan) tarafından
Yatırdım ben zorla
0 oy
(2,557 puan) tarafından
Benimkide aynı canım çok çok zorlayınca uyuyor ama zorlamazsam asla gün içinde istemiyor, gece erken yatınca sık uyanıyor, gündüz uykusu alınca geç uyuyor ayy bilmiyorum her gün bunun cebbelesmesini yaşıyorum uyutsam bı dert uyutmasam bı dert:)
(1,307 puan) tarafından
Acayipler tamam yatağa koyar koymaz uyumasını beklemiyorum ama  bu kadar da olmaz ki saatlerce uykusuz ağlayarak oturur bıraksak

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 59 göst.
0 oy
4 cevap 116 göst.
20 Nisan 2024 Diğer kategorisinde GSmsl (845 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 89 göst.
15 Mart 2024 Diğer kategorisinde Besteninannesi (110 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 154 göst.
31 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Hicran_yldz!! (2,477 puan) tarafından soruldu