0 oy
1,111 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Kızlar hiç dini mucize gördünüzmü?.ve ya Rabbime içtenlikle dua edip o duanın kabul oldugunu hiss etdinizmi ... Ben ettim ...

Hamileyken 13 haftaliktim ..evde oturuyordum ..ve birden benden bir sey akti hemen anladim kanamam oldugunu ..esimi aradim binanin  yaninda iş yeri esimin ..ayaga kalktim kan dokuldu kiyafetim battı tamamen ..geri oturdum gözümden yaslar akıyor.. düşük yapiyordum baya baya ..rabbime hickirarak agliya agliya yalvardim ne olur Rabbim kızıma bir sey olmasin .. aklıma gelen butun sureleri okudum ..esim geldi hala kanamam devam ediyor ayaga kalkiyorum daha cok dokuluyor ..kanamaya bakmadan dua ediyorum ben ..sonra aglamam kesildi sadece bebegime bir sey olmuycagina inandim ..eşim umudunu kesmis artik bebekten cok uzgun ..ben hayır olmedi bebegim diyorum..kizlar doktor bile o kadar kanamayla bebek kalamaz dusuktur dedi..inanmiyordum doktora degil yasiyor bebegim diyordum ..telefonla aramisti esim ..

Sonra doktor ilac yazdi simdilik kanaman dursun uzan hareket etme yarin gelirsin dedi ayaga kalkarsan devam edicek kanaman dedi..

Ben simdi bile her aklima geldiginde tuylerim urperiyor..benim o duam kabul olmustu..rabbime o kadar ictenlikle etmistim ki duayı 

32 Cevaplar

0 oy
tarafından
Benim her iki doğumda da mucizeyi yaşadım. İ. İkinci doğumda şöyle oldu doğuma kadar dua ettim acılarını gösterme diye. Sağlıkla kucağıma almamı nasip et diye. Doğum yaptım bebeğimin cildi aşırı kuruydu hatta doktorlar bile çok şaşırdı.bebek yağı krem sürün yara olmasın dediler. Yatağa aldılar beni bebeğimin doğmasının üzerinden 3 saat geçti bebeğin kakasını yaptı altını değiştirdim ve çok tuhaf bir şekilde hem kıyafetlerine hemde battaniyesine bulaştırdım yeğenim yanındaydı yeğenime gülerek sanki ilk defa anne olmuşum baksana azıcık kakadan her şeyi batırdım dedim. Üzerini değiştirdim bebeğin sag koluna dokununca sorun yoktu ama sol koluna dokununca ağlamaya başladı şüphelendim. Yeğenime sanki bir sorun var dedim oda hala aradan 5 yıl sonra çocuk doğurdun unutmuşsundur kokrutma kendini dedi,haklı galiba diye düşündüm ama tabiki içimden bir ses var bir sorun olduğuna dair. Aradan 4 saat sonra yine bebek kaka yaptı ve tuhaf bir şekilde yine her şeyini batırdım yine kıyafetlerini değiştirirken aynı olay yaşadım. Tekrar yeğenime dedim bunda bir sorun var dedim hala dedi doktorlar da cildi kuru dedi ya ondandır ağlaması dedi haklısın galiba ben çok pimpiriklendim dedim. Ama öyleyse neden vücudunun hiç bir yerinde bu tepkiyi vermezken sadece sol koluna dokununca böyle yapıyor dedim demek ki orası daha fazla ağrıyor dedi. Mantıklı geldi bana, ama hala içimdeki huzursuzluk devam ediyordu. Sonra gece oldu ben yatarken bebek ağlamış yeğenim kucağına almıştı bebeği sol tarafına dokununca bebek huzursuz olmuş sağ taraftan kucağına almış. Oda içine kuşku düşmüş ama tabi ben lohusayım etkilenmeyeyim doye söylememiş bana. Neyse taburcu edecekler sabah bizi. sabah oldu yine aynı şey geldi başıma tekrar bebek altını pisletti ve her şeyi mahf ettim. Üstünü değiştirdim tekrar aynı şey oldu ve ben emin oldum bebeğimde bir şey olduğunu. Hemen aldım hemşirenin yanına gittim. Cildi kuru ondandır annesi korkma dedi ama birazdan doktor gelecek sizi taburcu edecek taburcu olmadan önce kontrol edecek, bir de doktora sorun dedi. Doktor geldi doktora sordum cildi kuru ondandır ama biz bir röntgeni görelim dedi. Röntgeni çektirdik aradan yarım saat sonra çağırdı doktor yanına gittim bebeğin omzunda kırık var dedi. Ve tuhaf bir şekilde çantamı doğuma bir kaç gün kala çantama bir kaç kıyafet ve iki tane daha battaniye ekleyeyim de dursun diye düşündüm hiç hesapta yokken. Demek istediğim Allah bana bir kere işaret yolladı ben anlamadım ikinci kere bir daha yolladı yine anlamadım ama Allah üçüncü kere duamın kabul oluşunu gösterdi ve anladım. Yetmedi bebeğimin omzu iyileşti. Allah'ım acılarını gösterme diye dua etmeye devam ettim. Bebeğim bir kaç gün tuhaf bir şekilde huzursuzluk vardı. normalde çok akıllı bir bebekti. Eşim dayanamadı apar topar bebeği aldık acile gittik. Biz bişey anlamadık çocuk doktoruna götürün dedi diğer günü götürdük kalbinin delik olduğunu öğrendik 
tarafından
Biraz uzun oldu okurken hakkınızı helal edin :) ama paylaşmak istedim.
İlk doğum da ben kızım ağlarken çok korkardım özellikle gözlerine bakınca bazen sevgimden bile şüphe ederdim. İlk doğumum ve lohusalık berbattı. Hatta berbatın da berbatı. Hep dua ettim Allah'ım bana yardım et toparla beni daha fazla dağılmama müsade etme diye. Kızım 11 aylık oldu o gün banyo  edecektim onu suyunu falan hazırladım. Tam kızımın üstünü çıkarırken üzerimden sanki bir rüzgar geçti ve o rüzgar ile birlikte gözümün önünden perde uçtu gibi oldu. O neydi diye yukarı baktım yorgunluktan herhalde uykusuz kalıyorum öyle hissettim. Sonra kızıma baktım çok değişik bir şekilde kızım gozuma bambaşka bir şey gibi göründü. Dünyanın en güzel varlığı... Ve o günden sonra artık ne korktum nede başka bir şey oldu ve anne olduğumu ben o gün anladım
tarafından
Yaa annelik duygusu tamamen farkli gercekten ..bebegimizin sikıntısıni sadece biz anlariz ..sen de hissetmissin bak..rabbim sifa versin bebegine kalbi delik dedin ..
Ben ilk kez anne oldum ve gurbetteyim kimsem yok bana ogreticek..ama nasil mucizeyse annelik bebeğim ağladığında sebebini biliyorum onun dilinden anliyorum
tarafından
Annelik işte. Boşuna cennet annelerin ayakları altında dememişler. Bakarken ne demek istediğini anlamazdım hadisin. Ama şuan hadis  in ne demek istediğini daha iyi anlıyorum. Dünyanın en zor ve en güzel şeyi annelik
-Reklam-
0 oy
(682 puan) tarafından
Ben yaşadım minik tırtılımda 

Zor bi doğum geçirdim ve miniğimi apar topar baska hastaneye götürdüler yoğun bakıma alıp beyin kanaması geçiriyor dediler ve tabi havalelerde geçirmiş küvözde

20 ci gün beni aradılar hastaneden gelin eğitim vereceğiz dediler sonrada eve götürebilirsiniz diye o günün mutluluğunu anlatamam size ne olursa olsun razıyım dedim yeterki kucağıma alayım 

Bi gün boyunca 3 saatte bir kolum kadar ince bi hortumla ağzından midesine sokuyodum mamayla beslemek için  ama nasıl zorlandığımı bi ben bi Allah bilir ićim acıyodu yavruma neyse sabah oldu hemşireler değişti gelip bana dediki biberonla beslemeyi denedinizmi ben tabi çok şaşırdım olurmu biberonla beslenebilirmiki deneyelim dedi aman yarabbim içime öyle bi sevinç ve umut girdiki hemşire biberonu alıp gelene kadar Allaha nasıl yalvarıyorum nasıl dualar ediyorum salavatlar çekiyorum miniğim biberonu tutsunda şu hortumdan kurtulsun diye 

Binlerce şükür olsunki çok zor olsada bi iki defa emebildi ve cihazıda ötmedi o günü hiç unutamıyorum hemşire hemen doktoru çağirdı doktorda çok şaşırdı demekki annesinin sevgisine ihtiyacı varmış dedi 
tarafından
Oy masallah minige.. mucize
0 oy
(4,785 puan) tarafından
Ilk cocugumdan sonra bi gebeligim oldu 4 sene sonra. 7 haftaya kadar kanama vs yoktu. Bende kalp atisinda giderim diye gitmemistim. Gittigim gun doktor sagliksiz gebelik olabilir kalp atisi zayif, gec dollenmemi yoksa saglikli mi bekleyecegiz dedi. 2 gun sonra kanamam oldu apar topar doktora gittik. Ilac yazdi vs. Anneme gectim, o gunde karnim agriyo. Icimden Allah im hayirliysa kanamami dindir degilse bu is bitsin acilarimi dindir, diye dua etmistim. Sonra ilacin etkisiyle uyuyakalmisim. Uyandim, kalktim karnim agriyo ama ovunca gecti gibi dedim tuvalete gidiyim bi daha kalkmam. Gitmemle dusmesi bir oldu. Uzulmedim mi uzuldum ama demek ki hayirli degildi dedim duami hatirlayip daha kolay atlattim diyebilirim.
tarafından
Demekki gercekten hayirlisi degilmis canim
0 oy
(1,364 puan) tarafından
Küçükken yani 14 15 yaşlarındayken çok açıktım  yani aşırı bi şekilde açıktım kmseninin uyarısını dinlemezdim ailemde dindar bi aile 16yasima basınca bna uyarılar gelmeye başladı boğazımı açtığım için rüyada ayna karşısında  boğazımın keçi sakalı gbi uzadığını heryerim kıl olduğunu gördüm birgun de rüyamda sehrimizdeki bi şehyin eşini gördüm şeyhin eşi rüyada bnm onun elini öpmeme izin vermiyordu  gt sen pantolon giyiyorsun diyordu başka uyarılar da hep rüyamda gördüm en sonunda dayanamayıp kapandım  huzurum.oldu .
tarafından
Ne güzel
0 oy
tarafından
Mucize kelimesi kullanılmamalı esasen çünkü o peygamberler için 
tarafından
Tamam canim teşekkür ederim bilgilendirdigin icin☺️
0 oy
(3,872 puan) tarafından
Mucize değilde bu anı hiç unutmuyorum mescid i aksadayım sabah namazı vakti herkes kılıp çıkıyor ben oradan ayrılmak istemiyorum sayılı günler geçti ve orada son saatlerim o kadar aç ve uykusuzum ki karnım gurulduyor ama ötele hiç dönesim yok. Nasıl olduğunu anlamadan uyuya kalmışım uyandığımda çantamın üzerinde 3 hurma vardı ve saçma gelebilir belki ama hayatımda uyuduğum en tatlı uykuydu sanki farklı bir alemde uyumuş uyanmış gibiydim
tarafından
Aa gercekten mi ne güzel:)
0 oy
(6,451 puan) tarafından
Hangisinden başlayayım ki elhamdülillah rabbil âlemin ❤️
tarafından
Elhamdulillah..
0 oy
(1,689 puan) tarafından

Benimde kızım mucize bir bebek  :) Gelişim geriliğine bağlı 2300 ken acil sezeryana alındım aynı gün. ,aten normal yoldan hamile kalma şansım yoktu rahmim basikti ama kaldım ve kanamalı olarak 38 haftaya kadar dayandık progeston ile. 2500 doğdu kuvoze bile almadılar eve geldik. 2.gun ağlamalar gözde kaymalar başladı. Meğerse bebeğim hipoglisemik doğmuş. Hastaneye gittiğimizde şekeri 11 di. Ölmüştü. Solunum durdu cihaza bağladılar o gece havale ve nöbet geçirmiş. Belirli bir ilacı da yok malesef tek çaresi beslenme. 30 Lara cikmis ancak o gece. Başka hastaneye naklolduk. O ambulansa bindirirken kuvezde onu gördüm ağzında hortum makineye bağlı ve cihaz sesleri.. o cihaz sesi durmasın diye o kadar çok dua ettim ki. Eşyalarıni verdiler eşim bayıldı öldü sandık. Mr çekildi yuruyemeyebilir konusamayabilir goremeyebilir dediler. Beyinde hasarlı alanlar varmış biri görme biri omurilik alanında. 1 ay kaldk hastanede. Her gece hemşirelere yalvardım camdan görmek için. O kadar çok ağladım ki gizli gizli defalarca içeri aldılar. Dusmeyince bir ilaç var dediler ama yurtdışından gelmesi gerekmiş eczacılar birliğine yazmışlar ama gelmemiş. El altindan çok yüksek paralara bulduk. Kızım biraz şekeri düzelince çıkardık. Çok zordu. Gözünde halen birinde şaşılık var ama çok şükür tedavisi var. Allah defalarca kez korudu bana bağışladı. Şuan daha yürümüyor 1 yaş olacak ama ayakta duruyor çok güzel sıralıyor. Bir baba diye bağırıyor işveli cilveli :) yiyecek yemegi varmış öldü ama dirildi. Çocuklarımızı korusun Allah'ım en büyük mucize onlar

tarafından
Ammin canim inşallah yurumesi de cok guzel olur
0 oy
(706 puan) tarafından
Ben kendimden degilde  baska birinin mucizesinden bahsetmek istiyorum belki burdakilerede umut olur diye.evliligimin ilk yilinda 2 aylik bebegimin kalbi durmustu 

Kürtaj icin acilden kayit actiriyorduk.orda bi sekreter abla vardi yasi 45lerde.ben o kadar kötuydum ki elimden tuttu kendini anlatti bana.kendisinin 10 yıl boyunca hic cocugu olmamis.gitmedigi doktor hoca kalmamis.neler neler denedim olsun diye diyor.en son bi turbeye gitmis dua etmis.ondan sonra ruyasinda 7 peygamberin  arasinda kucuk bi oglan cocugu gormus.ruyadan sonrada hamile oldugunu ogrenmis sonrada oglunu kucagina almis.ben o kadar etkilenmistimki ne zaman uzulsem hep o ablama aklima gelir dua ederim.biliyorum burda bebek sahibi olmak icin bekleyen cok insan var ama Rabbim onlarin zamanini oyle bi ayarliyorki hic ummadigin anda hersey guzellesiyor
tarafından
Rabbim herkese nasip etsin insallah evlat
0 oy
(1,016 puan) tarafından
Ben esimden ve ailesinden çok zulüm gördüm ikinci lohusaligimda yine öyleydi.annem yanimdayddi ama eşim ona da zulmediyor evden gitsin diye.buyuk oğlumla da ilgilenmiyor.oyle uzuliyordum ki sağlığım gitmesin diye de kendimi zorluyorum ağlamamak uzulmmek için.hersy gozumun onund oluyor ben kipirdayamiyorum sezeryanliyim.oglum doğduktan bikacgun snra kasiginda tuhaflık olduğunu farkettim doktora gittik özele acil ameliyat dedi.bask bı doktora gittik ameliyat dedi.beni yenidogmus bebeğim ameliyatolacak korkusu sardı.esim hiç oralı degil.annemin akrabasi cerrah zar zor ona ulaştım defalarca aradım yuzsuzlestim biraz her konusmadan snra ağlıyordum cocuumu bı tek ona emanet edebilirim diye düşündüm.gun ayarladı fakültede.aksam oldu biz çay içiyoruz annemle çocuklarla.sabahina ameliyata girecek oğlum hem kasiginda hem hayasinda olusan fıtık nedeniyle.aksam çay içerken annemle konusuyorum ağlıyorum Allah razı olsun ilgilendi doktor diyorum her zaman bı kolaylık veriyor diyordum o sira biz otururken odaya bı koku yayıldı buram buram bı sure sonra geçti.ben çok şaşırdım ve korktum.anne bu ne diye cirpiniyorum senden mi geliyor ddm.sabah oğlum doktor muayene ederken gulucukler atiyordu doktora daha gozunu acamayan çocuk çok şükür sağlıkla çıktık herşey yolunda şimdi o gunler yasnmamis gibi 
tarafından
Masallah canım çok şükür
0 oy
(14,267 puan) tarafından
Rabbim ol deyince olmayacak şey yok ♡

Bana düğünde 200 gr bilezik taktı eşimin ailesi. Eşim vadeli araba almıştı birazını ödedi düğün öncesi birazı da düğün sonrasında yatacakti.  Hiç gözümde olmadan 200 gr bileziği hepsini sattım ve eşime verdim. Esim o paranın birazını arabaya yatırmış bi kısmını ailesi vermiş çünkü. Neyse elinde kalan parayla önce abisinden arsa almış ev yaparım oraya diye ama haberim yok. Birazını abisine borç vermiş abisi yerine inek vermiş falan. Yani tam olarak kaç lira nereye gitti bilmiyorum. 

Ve benim hiç içime sinmedi bunlar ki hı birini eşim söylemedi hep kaynanamdan öğrendik ilk önce. Neyse tabi yediremedim kendime ben neden verdim o ne yaptı diye. Dedim allahim o parayi benim bilmediğim haricinde nerde kullandiysa canlarına gelmesin ama yaramasin. O sene abisi kaza yaptı araba pert oldu ön tarafı komple değişti. İneklerden gebe olup da düşük yapanlar oldu. Yani epey bi maddi zarara uğradılar. Ondan sonra ohh dedim tamam benim içim soğudu simdi bileziklerim olmasa da olur.
tarafından
Yaa esinde yalnis yapmis ama canim
(14,267 puan) tarafından
Iste canim o yatırım için falan diye düşünmüş ama benim evliligim zaten ilk zamanlar aşırı sorunluyum o koye gelmek istiyordu ben istemiyordum o yüzden de bi igne alsın istemiyordum koyle ilgili
0 oy
(1,270 puan) tarafından
Bende 7 haftalık hamileyken kanamam olmuştu doktor ultrasonla baktı kesemin şekli çok bozuktu ama bebegimin kalp atışları vardı eve gönderirsem düşük yaparsın dedi hastaneye yatışımı verdi nasıl korkmuştum anlatamam karnıma elimi koyup hep ya safi ya safi esmasını çekmiştim ama hiç durmadan devamlı bunu söylüyordum arada beni bırakma bebeğim sıkı tutun annene diye ağlıyordum bol bol Rabbime dua ediyordum 4 gün hastanede kaldım doktor ignelerle serumla engellemeye çalıştı çok şükür Rabbim yavrumu bana bağışladı şimdi 2 yaşında benim güzel kızım 
tarafından
Zor durumumuzda allaha o kadar baglaniyoruz ki ..sanki rabbim ona donmemiz icin isaretler veriyor

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 117 göst.
23 Ekim 2023 Diğer kategorisinde _Forbidden_ (1,203 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 138 göst.
26 Haziran 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Brilyant (1 puan) tarafından soruldu
+1 oy
17 cevap 267 göst.
6 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 229 göst.
28 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Elifcik010101 (407 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,440,239 soru

23,676,720 cevap

309,951 kullanıcı

...